Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Κρέντη-Ποταμιά 1-2

Σε κακό «δαίμονα» της Κρέντης έχει εξελιχτεί η Ποταμιά, η οποία άλωσε την απόρθητη έδρα των Κρεντιωτών εδώ και περίπου 2 χρόνια, επικρατώντας με σκορ 1-2.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 2/3 στο γήπεδο του Κερασοχωρίου στα πλαίσια της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ. Η αναμέτρηση άρχισε λίγα λεπτά πριν από τις 3, έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο, χαμηλή θερμοκρασία και λιγοστούς φιλάθλους, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες.
Οι γηπεδούχοι του Κώστα Μάκκα δεν ξεκίνησαν καλά στο ματς και βρέθηκαν μόλις στο 25ο λεπτό πίσω στο σκορ με 2 τέρματα και με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο γκολκίπερ Αποστόλης Ντάλλας. Οι Κρεντιώτες έχασαν όλο το 1ο μέρος και ανέβασαν στροφές στην επανάληψη. Πίεσαν στο δεύτερο μέρος, αν και με παίκτη λιγότερο και ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους (Είχαν υπέρ τους στον αέρα), ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με σκόρερ τον Κώστα Μάκκα. Ενώ λίγο πιο μετά το δυνατό σουτ του Γιώργου Βούρτσα σταμάτησε στο δοκάρι της Ποταμιάς. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Κρέντη παρά την εδαφική υπεροχή δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος, σκόραρε δυο φορές και κυριάρχησε σε όλο το γήπεδο. Το σκορ άνοιξε ο Γιώργος Ζαγκότσης, ενώ το 0-2 διαμόρφωσε ο αμυντικός Χρήστος Κοσμάς από το σημείο του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες στο α’ μέρος και για 3ο τέρμα. Στην επανάληψη έπαιξαν αμυντικά και οπισθοχώρησαν, κοιτάζοντας να διαφυλάξουν το «διπλό¨», καθώς είχαν κόντρα άνεμο.
Η Κρέντη παρέμεινε στην 4η θέση, μένοντας στους 28 βαθμούς και γνώρισε την 3η ήττα της στο πρωτάθλημα, μάλιστα την 2η συνεχόμενη Η Ποταμιά θα τερματίσει μετά την νίκη της στην 5η θέση, αφού έφτασε τους 20 βαθμούς. Την τελευταία (18η) αγωνιστική η Ποταμιά υποδέχεται τον Άγιο Προκόπιο το Σάββατο 23/3 και η Κρέντη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μυρίκη την Κυριακή 24/3. Προηγουμένως (10/3) οι ομάδες θα αγωνιστούν στο «σύνορο» για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Σημαντικός παράγοντας ο αέρας
Σημαντικός παράγοντας στο ματς ήταν και η κατεύθυνση του ανέμου. Στο Κερασοχώρι επικρατούσαν δύσκολες συνθήκες και ο αέρας έκανε τα τερτίπια του. Στο πρώτο μέρος η Ποταμιά είχε ευνοϊκό άνεμο και στο δεύτερο μέρος τον είχε η Κρέντη. Τα γκολ σημειώθηκαν στην εστία μπροστά από τα αποδυτήρια, η οποία διευκόλυνε τους ποδοσφαιριστές, αφού ο άνεμος που φυσούσε είχε κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Λίγος κόσμος λόγω κρύου
Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν τον κόσμο να βρεθεί στο Κερασοχώρι. Το ματς έγινε με την παρουσία περίπου 20 φιλάθλων, οι οποίοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο. Μάλιστα άναψαν και φωτιά για να ζεσταθούν.



Κακός «δαίμονας» η Ποταμιά
Η Ποταμιά αποδεικνύεται ο κακός «δαίμονας»  της Κρέντης. Η Κρέντη έχει γνωρίσει 3 ήττες στα τελευταία ματς με την Ποταμιά, η οποία μετρά το απόλυτο νικών το 2012 και το 2013 κόντρα στον αντίπαλο της

«Άλωσε» την απόρθητη έδρα
Το «σύνορο» ήταν απόρθητό μέχρι και σήμερα, αφού η Κρέντη είχε ξεχάσει τι θα πει ήττα στο γήπεδο της. Τελευταία φορά που είχε ηττηθεί εντός έδρας είναι από την σεζόν 2010-11 και από το ματς με την Μυρίκη (1-2 τον Φεβρουάριο του 2011).  Η έδρα της αλώθηκε μετά από δυο χρόνια και λιγοστές ημέρες  Πέρυσι η Κρέντη αποκλείστηκε στα μπαράζ με δυο ισοπαλίες από τον Αίολο και χωρίς να έχει ηττηθεί. Μάλιστα έχασε στο τελευταίο της εντός έδρας ματς για την κανονική διάρκεια της Α΄ κατηγορίας.

Ο Λαμιώτης Κοντός αντικατέστησε τον Λάμπρου


Χρέη δεύτερου βοηθού εκτέλεσε ο Λαμιώτης Βασίλης Κοντός, ο οποίος αντικατέστησε τον Βασίλη Λάμπρου. Ο εν λόγω βοηθός είχε εκτελέσει ξανά τα καθήκοντα του στην Ευρυτανία στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής Απεραντιακός-Ποταμιά (0-0). Ο κ. Λάμπρου αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή πρόβλημα υγείας. Παράλληλα έγιναν αλλαγές στις αυριανές 3αδες των αναμετρήσεων.

«Εξολοθρευτής» ο Αζακάς


Ένα από τα καλύτερα ματς της ποδοσφαιρικής του καριέρας έκανε ο στόπερ Θωμάς Αζακάς. Ο αμυντικός των νικητών έκανε εξαιρετική εμφάνιση και «καθάριζε» όλους τους κινδύνους μπροστά από το τέρμα της ομάδας του.

Πρόβλημα στο «1» για τον ημιτελικό
Πονοκέφαλος προκαλεί στον Κώστα Μάκκα η αποβολή του βασικού γκολκίπερ Αποστόλη Ντάλλα. Οι Κρεντιώτες θα στερηθούν τον πορτιέρο τους στον ημιτελικό κυπέλλου με την Μυρίκη, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Κεράσοβο. Πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο Πάνος Κουτσιούμπας.

3 νέα πρόσωπα


Η Κρέντη είχε 3 αλλαγές στην βασική της σύνθεση σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον ΑΠΟΚ. Στην βασική 11αδα επέστρεψε ο έμπειρος στόπερ Γιώργος Γιάκος, ο αριστερός μπακ Βαγγέλης Μάκκας και για 1η φορά αγωνίστηκε βασικός ο νεαρός Νίκος Ντάλλας. Πήραν τις θέσεις των: Ρέμμους Πάτρου (Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο), Βαγγέλη Μπύρου (Έμεινε στον πάγκο) και Θανάση Ντάλλα (Τραυματίας).

Οι παράγοντες
Από πλευράς Κρέντης την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Πρόεδρος Χρυσόστομος Μάκκας, ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο αντιπρόεδρος της ομάδας Κώστας Μάκκας. Από πλευράς Ποταμιάς την αποστολή ακολούθησε ο παίκτης, που έχει και ρόλο παράγοντα Νίκος Μαντζιούτας. Κοντά στην Ποταμιά ήταν για άλλο ένα ματς ο πρώην παίκτης της Δημήτρης Κοτρώνης, που μεταγράφηκε τον Ιανουάριο στην Μυρίκη.

Της..πάνε τα χωριά
Η Ποταμιά στα 4 παιχνίδια, που έπαιξε στην Δυτική Ευρυτανία είχε απολογισμό 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Ενώ παρέμεινε αήττητη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

4 αλλαγές


Οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 διαφοροποιήσεις στην 11αδας σε σχέση με το ματς με την Παλαιοκατούνα την προηγούμενη αγωνιστική. Βασικός ξεκίνησε ο επιθετικός Γιώργος Μπούρας, ο νεαρός Παναγιώτης Στόκας, ο μεσοαμυντικός Δημήτρης Ίβρος και ο επιθετικός Ντίνος Γιαννόπουλος. Πήραν τις θέσεις των: Λάμπρου Φλωράκη (Τραυματίας), Γιώργου Γκορόγια (Αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος), Γιώργου Πλεξίδα(Έπαιξε αλλαγή) και Σπύρου Μπούρα (Απουσίαζε).

Ρίχνονται στο κύπελλο
Οι ομάδες θα αγωνιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο για τον θεσμό του κυπέλλου. Η Ποταμιά αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ το Σάββατο και η Κρέντη υποδέχεται την Μυρίκη.

Και 3ο ημίχρονο


Καυστικές ήταν οι δηλώσεις που παραχώρησε στο “Evrytania Sport”, ο προπονητής της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας για την διαιτητική 3αδα. Μεταξύ των άλλων αναφέρεται για την διαιτησία λέγοντας: «Αν φοράνε παντελόνια πρέπει να το δείχνουν μέσα σε κάθε αγωνιστικό χώρο με οποιεσδήποτε συνθήκες που επικρατούν, διαφορετικά ας φοράνε φούστες και να πηγαίνουν να κάνουν πιάτσα στην Συγγρού.». Αναφέρει επίσης: «Αν έχουνε κάποιο χρέος απέναντι στην ομάδα της Κρέντης, ας βρουν κάποιον άλλο τρόπο για να το ξεπληρώσουν». Ο τεχνικός των Μεγαλοχωριτών έχει για ακόμη ένα παιχνίδι παράπονα για την διαιτησία και απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου στις καθυστερήσεις.
* Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του στην στήλη του ρεπορτάζ  «Δηλώσεις Προπονητών».

Α΄ Μέρος

Χωρίς είσοδο
Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν κατευθείαν στο γήπεδο, χωρίς να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη είσοδος.


Ελαφριά υπεροχή
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν την μεσαία γραμμή και είχαν ελαφριά υπεροχή στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης.


Έναρξη με διαμαρτυρίες
Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 5ο λεπτό διαμαρτυρήθηκαν στον 1ο βοηθό Χριστόφορο Χατζηθεοδώρου για την απόφαση του να υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό Γιώργο Μπούρα.

Συστάσεις από Χρυσαφόπουλο


Στο 12ο λεπτό ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε συστάσεις στον πάγκο της Ποταμιάς και στον προπονητή Σπύρο Κολόκα, ο οποίος είχε αντιρρήσεις για τις αποφάσεις διαιτητή και 1ου βοηθού.



Κυριάρχησε η Ποταμιά
Μετά τα πρώτα λεπτά η Ποταμιά ήταν αυτή που κέρδισε την μάχη του κέντρου και το έργο της έγινε πιο εύκολο παίζοντας με παίκτη περισσότερη. Οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν με 0-2 και είχαν τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να διευρύνουν τον δείκτη του σκορ.

Προβάδισμα με Ζαγκότση


Στο 19ο λεπτό η Ποταμιά πήρε προβάδισμα στο σκορ, ο Ντίνος Γιαννόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Γιώργος Ζαγκότσης με ψύχραιμο σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ο έμπειρος μέσος πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.




Πέναλτι και Αποβολή-Ντάλλα Απ.


Ο Γιώργος Μπούρας μπήκε στην περιοχή της Κρέντης απέναντι στον τερματοφύλακα και ανατράπηκε καθαρά. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και απέβαλλε με απ ευθείας κόκκινη τον τερματοφύλακα Αποστόλη Ντάλλα. Παρόμοια φάση είχε συμβεί στο ματς με τον ΑΠΟΚ για την 16η αγωνιστική, ωστόσο τότε ο γκολκίπερ της Κρέντης είχε «κιτρινιστεί».




Τα γάντια σε Σπύρο Μπύρο-0-2 ο Κοσμάς

 












Προς έκπληξη αρκετών οι γηπεδούχοι δεν έκαναν αλλαγή και ο 2ος γκολκίπερ Πάνος Κουτσιούμπας δεν χρησιμοποιήθηκε. O λόγος της εσωτερικής αλλαγής ήταν η έλλειψη παικτών κάτω των 20 ετών στον πάγκο. Τα γάντια φόρεσε ο στόπερ Σπύρος Μπύρος, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν αναγκαστικά στην θέση του τερματοφύλακα. Ο λίμπερο της Ποταμιάς Χρήστος Κοσμάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το 0-2. Ο Κοσμάς έχει πετύχει 3 γκολ φέτος όλα από την «άσπρη βούλα», δείχνοντας ότι είναι σπεσιαλίστας από τις στημένες μπάλες.






Αγρινιώτικο «δίδυμο»


Η μετατόπιση του Σπύρου Μπύρου στην θέση του γκολκίπερ έφερε δίπλα στον Γιάκο τον Αγρινιώτη Άγγελο Πανετά. Ο Πανέτας (Φωτογραφία) ξεκίνησε στα χαφ και οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας. Αξίζει να αναφερθεί πως και οι δυο είναι προπονητές!

Χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση
Η Κρέντη παρά την ψυχρολουσία προσπάθησε να αναθαρρήσει και να μπει ξανά στο ματς. Δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιθέσεις και απείλησε ελάχιστες φορές στο 1ο μέρος και κυρίως από στημένα.

Άτυχος ο Μπούρας Γ.


Στο 43ο λεπτό ο επιθετικός της Ποταμιάς Γιώργος Μπούρας σούταρε σε κενή εστία, η μπάλα έκανε τα κόλπα της, έσκασε στο έδαφος και έφυγε λίγο άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Πανέτας έδωσε στον Βούρτσα Γ., ο οποίος άνοιξε δεξιά στον Τύμπα, αυτός σούταρε απέναντι στον Παπαβασιλείου, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
19΄: Ο Στόκας εκτέλεσε πλάγιο γρήγορα από αριστερά για τον Γιαννόπουλο, ο οποίος σέντραρε και ο Ζαγκότσης από το ύψος του πέναλτι με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Ντάλλα πέτυχε το 0-1.
21΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση και δεξιά, ο Γιάκος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία έφυγε πάνω από το δεξί «Γ» της Ποταμιάς.
22΄: Ο Μαντζιούτας σέντραρε από δεξιά και ο Μπύρος Σ. άθελα του προσπαθώντας να διώξει την μπάλα την έστειλε ελάχιστα πάνω από το τέρμα της ομάδας του, η οποία έφυγε κόρνερ.
24΄: Ο Μπούρας Γ. μπήκε ταχύτατα στην περιοχή τε τα τετ με τον Ντάλλα Α., «τσίμπησε» την μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον πορτιέρο της Κρέντης. Ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν αλλαγή (Υπήρχε στον πάγκο ο 2ος γκολκίπερ Πάνος Κουτσιούμπας, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε) και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Μπύρος.
25΄: Ο Κοσμάς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, σούταρε στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων και πραγματοποίησε το 0-2.
28΄: Ο Στόκας πάσαρε στον Ζαγκότση, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, με τον Μπύρο να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια.
37΄: Σουτ του Μάκκα Κ. από τα όρια της περιοχής κόντραρε σε αμυνόμενο και απέκρουσε ο Παπαβασιλείου σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
42΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Μάκκα Ε. χωρίς πίεση μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
43΄: Μετά από λάθος διώξιμο του γκολκίπερ Μπύρου Σ., ο Μπούρας Γ. σούταρε από μακριά σε κενή εστία, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και έφυγε ελάχιστα πάνω από το αριστερό «Γ» της Κρέντης.
44΄: Ο Γιαννόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, σούταρε χλιαρά με τον Μπύρο να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.

Β΄ μέρος

Όλες οι κίτρινες στο 2ο
5 φορές έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το «τσεπάκι» του ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος. Όλες οι κίτρινες υποδείχτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.


Αλλαγή τακτικής


Ο Ρουμάνος Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία) αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή της Κρέντης, ο ποδοσφαιριστής πήρε την θέση του Βαγγέλη Μάκκα και αγωνίστηκε στο κέντρο. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά αλλαγή φέτος. Έγιναν αρκετές εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη της Κρέντης.

Αισθητή άνοδος
Οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος, άσκησαν πίεση και είχαν την υπεροχή. Κατάφεραν όμως μέχρι να φτάσουν μέχρι την μείωση του σκορ στο τελικό 1-2.


Μείωσε ο Κώστας Μάκκας


Στο 67ο λεπτό ο επιθετικός των γηπεδούχων Κώστας Μάκκας με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη Τύμπα έβαλε την ομάδα του ξανά στο ματς μειώνοντας σε 1-2. Ο Μάκακς σημείωσε το 7ο τέρμα του.




Τράνταξε το δοκάρι


Ο μεσοεπιθετικός της Κρέντης Γιώργος Βούρτσας στο 70ο λεπτό με δυνατό σουτ από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου και έχασε μοναδική στιγμή για την ισοφάριση.

Αποχώρησε τραυματίας
Στο 74ο λεπτό ο λίμπερο της Ποταμιάς Χρήστος Κοσμάς πέρασε εκτός γηπέδου ως αλλαγή, αφού υπέστη διάστρεμμα. Την θέση του πήρε ο Γιώργος Γκορόγιας, παίζοντας στα αμυντικά χα,  και με τον Γιώργο Ζαγκότση να γυρνάει πίσω ως λίμπερο.





Απομακρύνθηκε ο Κολόκας


Στο 90ο λεπτό του ματς και πριν γίνει η 3η και τελευταία αλλαγή των φιλοξενούμενων  ο προπονητής της Ποταμιάς επιτέθηκε φραστικά στον βοηθό Χριστόφορο Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία), χωρίς να υπάρχει κάποια αμφισβητούμενη φάση και απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά. Επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του 1ου βοηθού, αλλά και του διαιτητή Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου και πέρασε εκτός αγώνα συνοδεία του παρατηρητή Διονύση Βονόρτα. Το περιστατικό και τα λεγόμενα του κ. Κολόκα ανεγράφησαν στο φύλλο αγώνα.





Αμυντικά η Ποταμιά
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με αμυντικές βλέψεις στο δεύτερο μέρος και ελάχιστες φορές πάτησαν την περιοχή της Κρέντης.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Πάτρου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η προβολή του Βούρτσα Ν. από κοντά έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
55΄: Ο Γιαννόπουλος άνοιξε δεξιά στον Μαντζιούτα, που απέναντι από τον Μπύρο από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω από την εστία της Κρέντης.
67΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μάκκας Κ. πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου μείωσε στο τελικό 1-2.
70΄: Ο Τύμπας σέντραρε από δεξιά και ο ξεχασμένος Βούρτσας Γ. στο δεύτερο δοκάρι σούταρε δυνατά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
80΄: Μετά από δυνατή εκτέλεση πλάγιου από αριστερά του Τύμπα επικράτησε σύγχυση στην περιοχή της Ποταμιάς και ο Αζακάς γύρισε εξ επαφής την μπάλα προς τα πίσω, η οποία κατέληξε κόρνερ.
95΄: Ο Τύμπας σέντραρε από δεξιά και ο Πάτρου σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Πάτρου, Ντάλλας Ν., Γκορόγιας Γ., Ζαγκότσης, Μπούρας Γ.

Διακριθέντες
Κρέντη: Πανέτας, Μάκκας Κ.
Ποταμιά: Αζακάς, Ζαγκότσης, Μπούρας Γ., Μπούρας Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Δεν κάναμε κακό παιχνίδι, κάναμε μόνο ένα ημίχρονο άσχημο. Παρόλο που το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό για μάς, τα δυο γκολ ήταν κόντρα στην ροή του αγώνα, αφού  παίζαμε επιθετικά και χάσαμε ευκαιρίες για να γίνει το 1-0, δεχτήκαμε δυο γκολ από φάσεις, που δεν μύριζαν γκολ. Δεν έφτανε όλο αυτό, έφτασε να παίζουμε από νωρίς με 10 παίκτες. Αυτό έκανε το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο και παίζοντας κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο, που από ότι δείχνουν και τα αποτελέσματα στα μεταξύ μας παιχνίδια είναι ο κακός μας δαίμονας. Έπαιξε καλή άμυνα, εκμεταλλεύτηκε το υπέρ του σκορ, τον παίκτη παραπάνω. Εμείς παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε αρκετά σοβαρά, δυνατά και σχεδόν σαν να μην υπήρχε αριθμητική διαφορά. Βάλαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλο εάν ήμασταν πιο τυχεροί, είχαμε και δοκάρι. Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, έτσι είναι η μπάλα και σήμερα δεν κέρδισε ο καλύτερος. Μένουμε εδώ, συγχαρητήρια στην Ποταμιά έπαιξε καλή μπάλα, όχι καλύτερη από μας, καλή άμυνα, εκμεταλλεύτηκε τα δυο λάθη μας. Της εύχομαι καλή συνέχεια στο ματς, που απομένει και στο κύπελλο. Εμείς κοιτάμε μπροστά πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα μετά από δυο συνεχόμενες ήττες και να σηκώσουμε κεφάλι και να τα δώσουμε όλα στο ματς με την Μυρίκη για το κύπελλο, που πιστεύω πως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από ότι τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ελπίζω και θέλω να ευτυχήσουμε να περάσουμε στον τελικό.»


Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ποταμιάς, που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες καιρικών φαινομένων και το διαιτητικό τρίο κατάφεραν να κερδίσουνε το παιχνίδι και να αποδείξουν ότι μέσα στα γήπεδα κερδίζονται οι αγώνες, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Θα αναφερθώ πιο πολύ τώρα για το διαιτητικό τρίο, που το μόνο που δεν καταφέρανε ήταν να βάλουν επιπλέον φανέλες της Κρέντης και να προσπαθήσουν να βάλουν αυτοί το γκολ. Πιστεύω ότι ο αντρισμός τους δεν είναι μόνο για να αποβάλλουν προπονητές ή οποιαδήποτε άτομα μέσα από το γήπεδο,  όταν με τα σφυρίγματα τους αγανακτούν και τον πιο ήρεμο παράγοντα. Αν φοράνε παντελόνια πρέπει να το δείχνουν μέσα σε κάθε αγωνιστικό χώρο με οποιεσδήποτε συνθήκες που επικρατούν. Διαφορετικά ας φοράνε φούστες και να πηγαίνουν να κάνουν πιάτσα στην Συγγρού. Αν έχουνε κάποιο χρέος απέναντι στην ομάδα της Κρέντης, ας βρουν κάποιον άλλο τρόπο για να το ξεπληρώσουν και θα αναφερθώ και για τον κύριο Χατζηθεοδώρου, πως η ομάδα της Κρέντης δεν ήταν ματιασμένη, όπως ανέφερε στο τέλος του αγώνα απλώς ίσως να μην βρεθήκανε στην καλύτερη τους μέρα και βρέθηκε σε καλύτερη δυνατή κατάσταση η Ποταμιά. Ελπίζω στην συνέχεια, αν και τελειώνει το πρωτάθλημα να αναλογιστούν και αυτοί κάποιες ευθύνες, που φέρουν διαμορφώνοντας αποτέλεσμα πάντα υπέρ μιας ομάδος. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης στα μπαράζ που θα δώσει και ότι καλύτερο για αυτή. Θα επισημάνω επιπλέον και στον παράγοντα της ΕΠΣ που υπήρχε στο γήπεδο, αυτές τις απαράδεκτες διαιτησίες που σφυρίζουν, να τις αναφέρουν λεπτομερώς στην ΕΠΣ, για να δούνε τι κατάσταση επικρατεί με αυτούς τους ανθρώπους και όχι να χτυπάμε την πλάτη σε ομάδες, που υποστηρίζονται, δεν ξέρω με ποιον τρόπο και για ποιον λόγο και να διεκδικούν θέσεις που μπαίνουν στην τετράδα είτε όχι και να παίζεται το παιχνίδι μέσα στα γήπεδα και όχι στα παρασκήνια. Ντρέπομαι και για αυτούς πάρα πολύ.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε.(46΄ Πάτρου), Γιάκος, Μπύρος Σ., Βούρτσας Ν., Πανέτας, Βούρτσας Γ., Μάκκας Κ., Τύμπας, Ντάλλας Ν.

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Μπούρας Α., Αζακάς, Κοσμάς(76΄ λ.τρ. Γκορόγιας Γ.), Ίβρος, Μαντζιούτας Κ., Στόκας(84΄ Πλεξίδας), Γιαννόπουλος(92΄ Σβερώνης), Ζαγκότσης, Μπούρας Γ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός:Βασίλης Κοντός (ΣΔΠ Φθιώτιδας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος