Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Κρέντη-Μυρίκη 1-4

Ξέσπασε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η ανώτερη Μυρίκη και με δυο γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στον τελικό, περνώντας νικηφόρα μέσα από την δυνατή έδρα της Κρέντης με το επιβλητικό 1-4.
Ο 2ος ημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κερασοχωρίου την Κυριακή 10/3 και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Τον παρακολούθησαν περίπου 80 φίλαθλοι.
Η Κρέντη παρουσιάστηκε αρκετά κατώτερη των περιστάσεων σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα αρκετά τυχερό γκολ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η εστία της παραβιάστηκε για πρώτη φορά φέτος για 4 φορές. Η ομάδα του Κώστα Μάκκα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, έχασε την ευκαιρία για να μπει στον τελικό και στρέφει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα. Η μεγάλη πρόκριση επί των Αγράφων επίσης πήγε «στράφι».
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι και πανηγύρισαν την σπουδαία πρόκριση 10 χρόνια μετά. Η Μυρίκη κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου και ήταν αρκετά αποτελεσματική. Πέτυχε μια δίκαιη και παλικαρίσια νίκη. Απέκλεισε τρίτο αντίπαλο ύστερα από την Φραγκίστα και τον Αίολο. Επιπλέον βρίσκεται μέσα στους στόχους της και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα.
Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα θα αντιμετωπίσει στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου (16/3) τον ΑΠΟΚ. Ενώ η Κρέντη δίνει το τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα με δυο εβδομάδες ξανά με την Μυρίκη, αλλά στο Καρπενήσι.

Έντονο ενδιαφέρον
Το νοκ άουτ ματς του κυπέλλου έδωσε κίνητρο σε αρκετό φίλαθλο κόσμο να το παρακολουθήσει. Περίπου 70 άτομα παρακολούθησαν τον ημιτελικό. 



Και Καρπενησιώτες
Αρκετοί ήταν αυτοί ακόμη που ταξίδεψαν από το Καρπενήσι, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Μεταξύ των θεατών ήταν παράγοντες του ΑΠΟΚ και ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι έμαθαν τον αντίπαλο τους στον Σαββατιάτικο τελικό.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους
Μυρίκη και Κρέντη θα «κοντραριστούν» ξανά στις 24 Μαρτίου στο Καρπενήσι για την 18η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. Το κίνητρο θα το έχει η Μυρίκη, καθώς η Κρέντη τερματίζει 4η. Πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι άλλες δυο φορές στα play off.

Αντικαταστάτης ο Κουτσιούμπας


Χωρίς τον βασικό της και αναντικατάστατο γκολκίπερ Αποστόλη Ντάλλα (Αποβλήθηκε κόντρα στην Ποταμιά) αγωνίστηκε η Κρέντη. Το κενό του δεν κατάφερε να αναπληρώσει ο δεύτερος τερματοφύλακας Πάνος Κουτσιούμπας, ο οποίος δέχτηκε 4 τέρματα.

4 διαφοροποιήσεις


Οι γηπεδούχοι του Κώστα Μάκκα είχαν 4 αλλαγές στο σχήμα τους εν συγκρίσει με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με την Ποταμιά. Πέραν του γκολκίπερ Πάνου Κουτσιούμπα στο βασικό σχήμα της Κρέντης επέστρεψε ο μέσος Ρέμμους Πάτρου, ο έμπειρος στόπερ Γιάννης Ντάλλας (Αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος βασικός) και ο δεξιός μπακ Βαγγέλης Μπύρος. Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Ντάλλα (Τιμωρημένος), Γιώργου Γιάκου (Απουσίαζε) και των πιτσιρικάδων Νίκου Ντάλλα και Γιώργου Λάππα. Μάλιστα ο τελευταίος δεν συμμετείχε για πρώτη φορά σε παιχνίδι των Κρεντιωτών.

Μέσα Σακαμπέτης-Μπουμπουρής Α.

 












Ο Βασίλης Φούκας σε σχέση με το ματς της 17ης αγωνιστικής στην Παλαιοκατούνα είχε δυο αλλαγές στην 11αδα. Αγωνίστηκε μετά από καιρό ο έμπειρος αμυντικός Γιώργος Σακαμπέτης, επέστρεψε στην 11αδα και ο ανασταλτικός μέσος Τόλης Μπουμπουρής. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Κοτρώνη και Χρήστου Λέρη, που αποτέλεσαν τις δυο αλλαγές της Μυρίκης.

3η σερί ήττα
Οι Κρεντιώτες συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία και γνώρισαν την ήττα για 3η συνεχόμενη φορά. Δεν παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Παράλληλα έχουν ηττηθεί το ημερολογιακό έτος 2012 μόλις 3 φορές (2 φορές από την Ποταμιά για το πρωτάθλημα και 1 για το κύπελλο από τον ΑΠΟΚ) και το 2013 άλλες 3 (Για το πρωτάθλημα από τον ΑΠΟΚ και την Ποταμιά και σήμερα στον ημιτελικό κυπέλλου από την Μυρίκη).

ΑΠΟΚ-Μυρίκη το ζευγάρι του τελικού
Μετά από ακριβώς 10 χρόνια θα αγωνιστούν στον τελικό κυπέλλου ΑΠΟΚ και Μυρίκη. Οι δυο ομάδες είχαν αποτελέσει το ζευγάρι του τελικού και την σεζόν 2002-2003 με νικητή τον ΑΠΟΚ στην παράταση με 1-0 με σκόρερ τον τωρινό προπονητή της Ποταμιάς Σπύρο Κολόκα.

Χωρίς αλλαγή
Ο Κώστας Μάκκας της Κρέντης ολοκλήρωσε το ματς με τους 11 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησε. Δεν έκανε καμία αλλαγή.

Δέχτηκε γκολ η Μυρίκη
Ένα αρκετά εντυπωσιακό ρεκόρ του της άμυνας και του τερματοφύλακα της Μυρίκης σταμάτησε στο γήπεδο του Κερασοχωρίου. Είχαν να δεχτούν γκολ από το παιχνίδι πρωταθλήματος μέσα στην Κρέντη με 1-0 τον Νοέμβριο (Τότε χρησιμοποιήθηκε τερματοφύλακας ο Δημήτρης  Ίβρος). Ο Στέλιος Μεριγκούνης φέρει καίρια ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε, καθώς δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Παρόλα αυτά το εξαιρετικό ρεκόρ του συνεχίζεται στο πρωτάθλημα.

Βίοι αντίθετοι
Η Κρέντη αποκλείστηκε και φέτος στα ημιτελικά του κυπέλλου, χάνοντας την ευκαιρία να προκριθεί για 1η φορά στην ιστορία της στον τελικό κυπέλλου. Πέρυσι (2012) αποκλείστηκε με 1-0 από τον ΑΠΟΚ στο Καρπενήσι. Αντίθετα η Μυρίκη κατάφερε φέτος να περάσει στον τελικό, καθώς πέρυσι είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από τα Άγραφα.

4η και ξανά με τον ΑΠΟΚ!
Παρά το γεγονός πως έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ευρυτανίας ένα κύπελλο λείπει από την τροπαιοθήκη της Μυρίκης. Προκρίθηκαν για 4η φορά στον τελικό, έχοντας ηττηθεί όλες τις φορές από τον ΑΠΟΚ (5-1 το 1999, 3-2 το 2002 και 1-0 το 2003).

Α΄ Μέρος

Ελαφριά υπεροχή
Η Μυρίκη ξεκίνησε καλύτερα το ματς και πάτησε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Είχε την ελαφριά υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Αιφνιδιασμός με «οβίδα» Παχή


Στην πρώτη της επίσκεψη η Μυρίκη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τόλης Μπουμπουρής κέρδισε φάουλ από τον Άγγελο Πανέτα και ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής με μακρινή εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι άνοιξε το σκορ. Ο Παχής είχε σκοράρει και μέσα στην Παλαιοκατούνα, πετυχαίνοντας όλα τα φετινά του τέρματα με απευθείας φάουλ. Ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και πραγματοποιήσε εξαιρετική εμφάνιση.




Το έφερε στα ίσα


Στο 26ο λεπτό η Κρέντη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Άγγελος Πανέτας έκανε την μακρινή μπαλιά και ο Δημήτρης Τύμπας (Φωτογραφία) με σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της Μυρίκης. Ο γκολκίπερ Στέλιος Μεριγκούνης έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους.


Ζήτησε πέναλτι
Στο 42ο λεπτό του ματς οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από συνδυασμό Σταμούλη-Μπουμπουρή Α-Ζαλοκώστα, ο τελευταίος έπεσε μέσα στην περιοχή από ανατροπή του Σπύρου Μπύρου («Τζαρτζαριστηκε») και με τον Βαγγέλη Μπύρο. Ο ρέφερι Χατζηθεοδώρου διέταξε σωστά την συνέχιση της αναμέτρησης.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Παχής με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσιούμπα, κατέληξε στο κέντρο του τέρματος και ψηλά, «γράφοντας» το 0-1.
22΄: Ο Φύκας γέμισε από το κέντρο με το κεφάλι, ο Σιταράς Κ. κατέβασε έξω από την περιοχή και σούταρε πάνω στην κίνηση έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσιούμπα.
26΄: Ο Πανέτας έκανε όμορφα την μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Τύμπας ελίχτηκε από δεξιά, σούταρε από πλάγια εκτός περιοχής, ο Μεριγκούνης έκανε τραγικό λάθος απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα κατέληξε στο δεξί του «παραθυράκι» (1-1).
31΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Ράικου σχεδόν από τον χώρο του κέντρου απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο πορτιέρο της Κρέντης.
32΄: Ο Φύκας πάσαρε στον Παχή, ο οποίος σέντραρε από δεξιά, η άμυνα της Κρέντης έκανε λάθος και ο επερχόμενος Σιταράς Κ. σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσιούμπα.
35΄: Χτύπημα φάουλ του Τύμπα από θέση αριστερά μάζεψε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
44΄: Σέντρα του Τύμπα από δεξιά, ο Φύκας έκανε λάθος, ο Βούρτσας Γ. κράτησε την μπάλα και έκανε το σκαφτό σουτ εντός περιοχής και δεξιά, για να μπλοκάρει σταθερά ο πορτιέρο της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Πλήρη κυριαρχία
Οι «κόκκινοι» κυριάρχησαν πλήρως στο δεύτερο μέρος και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Μάλιστα κατάφεραν μέσα σε ένα 5λεπτο να σκοράρουν δυο φορές και να κλειδώσουν την πολυπόθητη νίκη.

1-2 με Σιταρά


Η Μυρίκη στο 8ο λεπτό του 2ου μέρους πήρε εκ νέου την προτωπορία στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόλη Μπουμπουρή ο Γιώργος Ράικος γέμισε και ο Κώστας Σιταράς από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς.





Διαμαρτυρίες για οφσάιντ


Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον 1ο επόπτη Λάμπρο Κολοκώτσιο (Φωτογραφία), θεωρώντας ότι ο Κώστας Σιταράς βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ την στιγμή που έγινε δέκτης της μπάλας.

Από το κεφάλι του «Ζάλο»


Στο 58ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και ο αφύλακτος Γιάννης Ζαλοκώστας στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του.




Χαμένη στιγμή από Ράικο


Η Μυρίκη έφτασε κοντά στο 4ο τέρμα στο 74΄, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τόλη Μπουμπουρή ο Γιώργος Ράικος μέσα στην σύγχυση πλάσαρε και ο Πάνος Κουτσιούμπας απέκρουσε σωτήρια.




Ματς κέντρου
Από το 75ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου το περισσότερο διάστημα του ματς παίχτηκε στην μεσαία γραμμή. Η Κρέντη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική.

4ο γκολ και τέλος του ημιτελικού


Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων μπήκε το κερασάκι στην τούρτα στην μεγάλη πρόκριση της Μυρίκης. Ο Γιάννης Ντάλλας έκανε τραγικό λάθος και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) σαν σε προπόνηση πέρασε τον γκολκίπερ και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Μάλιστα είναι και πρώτος σκόρερ του κυπέλλου, μαζί με τον Τάκη Σαΐτη του ΑΠΟΚ, φτάνοντας τα 2 γκολ.  Μετά την επίτευξη του τέρματος ο διαιτητής Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης.




Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Ράικος γέμισε προς την περιοχή, ο Σιταράς Κ.  βρέθηκε στην «πλάτη» της άμυνας απέναντι στον γκολκίπερ και με πλασέ λίγο έξω από την μικρή περιοχή στο κέντρο του τέρματος και αριστερά πέτυχε το 1-2. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό Κολοκώτσιο, ισχυριζόμενοι ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.
58΄: Ο Παχής εκτέλεσε πλάγιο, ο Σταμούλης ξεμαρκαρίστηκε και σέντραρε από πλάγια αριστερά, ο Ζαλοκώστας μέσα από την μικρή περιοχή στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά αφύλακτος στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.
74΄: Κόρνερ του Μπουμπουρή Α., ο Ράικος σούταρε μετά από σύγχυση από κοντά, ο Κουτσιούμπας απέκρουσε με το δεξί πόδι, νέο σουτ του Σιταρά Κ. έδιωξε ο Πανέτας.
83΄: Πάσα του Μπουμπουρή Α. στον Παχή, ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, η οποία έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι, μη ανησυχώντας τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.
86΄: Ατομική ενέργεια του Παχή από αριστερά και γύρισμα στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
91΄: Ελιγμός και μακρινό σουτ του Βούρτσα Γ. μάζεψε χωρίς δυσκολία ο Μεριγκούνης.
92΄: Ο Κοτρώνης έκανε κάθετη μπαλιά, ο Σταμούλης έκλεψε από τον Ντάλλα Ι., που δεν απομάκρυνε, πέρασε τον Κουτσιούμπα και σαν σε προπόνηση σε κενή εστία με πλασέ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα στην πρόκριση της Μυρίκης για το τελικό 1-4. Μετά το γκολ ο ρέφερι Χατζηθεοδώρου σφύριξε την λήξη με τους γηπεδούχους να μην προλαβαίνουν να κάνουν σέντρα.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι νικητές πανηγύρισαν έξαλλα την σπουδαία επικράτηση τους. Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας του, ενώ σήκωσαν και στον αέρα τον προπονητή τους Βασίλη Φούκα.



Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας Ι., Τύμπας, Βούρτσας Ν., Φύκας, Μπουμπουρής, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Κρέντη: Πανέτας, Πάτρου
Μυρίκη: Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Ράικος, Ζαλοκώστας, Σιταράς Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την πρόκριση της στον τελικό και της εύχομαι καλή επιτυχία. Πραγματικά είναι μια ομάδα υπόδειγμα και όχι μόνο παιχτικά, χωρίς να θέλω να μειώσω τις άλλες και για αυτό και βγάζει μια τέτοια συμπάθεια η εικόνα της. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι κάναμε ένα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο και αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε και να φέρουμε το ματς στα ίσα και με βάσει την εικόνα αυτή μπορούσαμε να αξιώσουμε κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Αναφέρομαι στην εικόνα του πρώτου ημίχρονου , γιατί για μας δεν υπήρχε δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα μου δεν βγήκε καθόλου στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, είναι σαν να μείναμε όντως στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή να είναι η Μυρίκη. Ήταν καλύτερη, κέρδισε. Τώρα ότι άλλο και να πω θα είναι απλά δικαιολογίες, όντως κάποιες απουσίες μας στοίχησαν, αλλά δεν αλλάζει αυτό την εικόνα του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια και στην ομάδα μου για την πορεία της μέχρι τώρα, που δεν ήταν μεγάλη, παίξαμε δυο σημαντικούς αγώνες, για την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο. Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία στην Μυρίκη και το Σάββατο να είναι ένας όμορφος τελικός. Στον τελικό θα παίξουν δυο πάρα πολύ καλές ομάδες και χωρίς να θέλω να μειώσω καμία από τις δυο ομάδες, αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μια ομάδα διακρίνω μια συμπάθεια προς την Μυρίκη, χωρίς να υποτιμώ τον ΑΠΟΚ, που τον θεωρώ το μεγαλύτερο σωματείο στην Ευρυτανία.

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Ξεκινήσαμε ιδανικά, πετυχαίνοντας ένα γκολ στην αρχή και πιέζοντας σωστά, ώστε να δημιουργήσουμε και άλλες ευκαιρίες θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ ακόμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι εδώ είναι η ευκαιρία τους, να πιέσουμε περισσότερο τον αντίπαλο, να πρεσάρουμε πιο ψηλά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Τελικά καταφέραμε και πετύχαμε 3 όμορφα γκολ. Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας, έναντι ενός μεγάλου αντιπάλου για αυτό θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί φέτος έχουν καταφέρει να κάνουν αξιόλογα πράγματα. Νομίζω αξίζει να είμαστε στον τελικό, γιατί μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να αποκλείσουμε δυνατές ομάδες. Έχουμε μια μάχη ακόμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κρέντη, ήταν άξιος αντίπαλος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Κουτσιούμπας, Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Ντάλλας Ι., Βούρτσας Ν., Πανέτας, Πάτρου, Μάκκας Κ., Τύμπας, Βούρτσας Γ.

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Φύκας, Ράικος, Σταμούλης, Σιταράς Κ.(81΄ Κοτρώνης), Μπουμπουρής Α.(90΄ Λέρης), Ζαλοκώστας

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































 
Ρεπορτάζ: Γιάννης Βονόρτας
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας & Γιάννης Κολλημένος