Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αίολος/Ποταμιά-Άγραφα 2-0

Άλλη μια νίκη πήρε η μικτή ομάδα του Αίολου/Ποταμιάς, αφού επικράτησε των Αγράφων με σκορ 2-0. Το προπονητικό διπλό έγινε την Παρασκευή 1/3 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 5 το απόγευμα.
Ο Αίολος του Σπύρου Κολόκα αγωνίστηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς και πήρε μια νέα φιλική νίκη.
Ο 47χρονος τεχνικός είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση όλων των ποδοσφαιριστών του, αφού το Σάββατο θα καθοδηγήσει την Ποταμιά κόντρα στην Κρέντη και τον Αίολο την Κυριακή κόντρα στον πανίσχυρο Πυργετό. Σκόρερ των νικητών ήταν ο Κώστας Χρυσαφόπουλος και ο Γιώργος Ζαγκότσης.
Οι Αγραφιώτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου θέλουν να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση, αφού θα αγωνιστούν ξανά στα τέλη Μάρτη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ. Αγωνίστηκαν στο φιλικό με αναρίθμητες απουσίες, ωστόσο έκαναν αρκετά καλό δεύτερο μέρος, όπου και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει.

70λεπτα
Συνολικά 70 λεπτά διήρκησε το προπονητικό δίτερμα των δυο ομάδων.

Αγωνίζεται αύριο
Αν και η Ποταμιά αγωνίζεται αύριο Σάββατο 2/3 κόντρα στην Κρέντη αρκετοί ποδοσφαιριστές της έπαιξαν στο φιλικό ματς.

Ο κόσμος
Παρότι ήταν ένα προπονητικό διπλό αρκετοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς. Περίπου 30 με 40 άτομα είδαν το φιλικό.


Κατασκοπία Βελουχίου
Το ματς είδαν και άνθρωποι του Βελουχίου. Τα Άγραφα είναι ο αντίπαλος του ΑΠΟΚ για την 18η αγωνιστική του τοπικού αλλά και πιθανόν και τα μπαράζ. Παρών ήταν ο γενικός αρχηγός του ΑΠΟΚ Νεκτάριος Καρδαμπίκης και ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Κατσακιώρης.

Οι διοικητικοί
Αρκετά μέλη των διοικήσεων των ομάδων παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Από πλευράς Αγράφων το παρών έδωσαν οι Νίκος και Δημήτρης Δροσίνης και από πλευράς Αίολου Γιάννης και Σεραφείμ Λερογιάννης.


Ρέφερι οι παίκτες















Το φιλικό σφύριξαν δυο ποδοσφαιριστές. Το πρώτο μέρος σφύριξε ο Βασίλης Ντουφεκιάς του Αίολου και την επανάληψη ο Χρήστος Κοσμάς της Ποταμιάς. Βοηθοί δεν υπήρχαν.

Επιστροφή Ντότσικα


Ο έμπειρος μέσος Βασίλης Ντότσικας, αν και είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από τα Άγραφα, επέστρεψε και αγωνίστηκε ξανά με την ομάδα του. Η εμπειρία του Ντότσικα δίνει ποιότητα στην μεσαία γραμμή του Κατσαντώνη.

Απέναντι στην πρώην


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος αντιμετώπισε κατά μια έννοια για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα του. Ο προπονητής των Αγράφων μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο καθοδηγούσε τον Αίολο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Παρουσία και Αντωνίου
Το δεύτερο μέρος του φιλικού παρακολούθησε και ο πρώην προπονητής του Κατσαντώνη και παλαιότερα του Αιόλου Δημήτρης Αντωνίου.



Α΄ Μέρος

Λίγες στιγμές
Ελάχιστες φορές δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές αξιόλογες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες. Ο Αίολος/Ποταμιά πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε να σκοράρει τα δυο νικητήρια τέρματα.


Σκόραραν «Χρυ»-«Τσέλος»

 












Το σκορ άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Κώστας Χρυσαφόπουλος έπειτα από έξοχη ασίστ του Μπακαλίδης. Με την συμπλήρωση του πρώτου 35λεπτου ο Γιώργος Ζαγκότσης εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Γιάννη Δαραβάλη και πραγματοποίησε το τελικό 2-0.




Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Ο Ζαγκότσης πάσαρε στον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Κόκκοτας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
18΄: Μετά από λάθος τον Κόκκοτα, που τροφοδότησε τον Μπακαλίδη από δεξιά, ο οποίος μέσα στην περιοχή γύρισε στον Χρυσαφόπουλο που από κοντά σε κενή εστία εύκολα πέτυχε το 1-0.
22΄: Ο Αρκουμάνης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά γύρισε στον Ντότσικα που σούταρε από τα όρια της περιοχής ελάχιστα άουτ από το δεξί «Γ» του Κατελούζου.
23΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κοντινή κεφαλιά του Ζαγκότση πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.
25΄: Ο Αντωνίου έδωσε στον Γαλανό, που σούταρε από πλάγια λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
34΄: Ο Δαράβαλης σέντραρε από αριστερά και ο Ζαγκότσης με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Β΄ Μέρος

Καλύτερο ματς χωρίς γκολ
Πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο παίχτηκε στο δεύτερο μέρος. Παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν σημειώθηκε 3ο τέρμα.

Βελτιώθηκαν τα Άγραφα
Ο Κατσαντώνης έκανε καλύτερη εμφάνιση στο β΄ μέρος,  καθώς ήταν δημιουργικός στην επίθεση.

Θετικά στοιχεία από Κατσαρό


Ο 14χρονος Θοδωρής Κατσαρός αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής των Αγράφων έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην Ακαδημία και προπονείται το καλοκαίρι με την ομάδα του Κατσαντώνη, ωστόσο η αίτηση μεταβολής του δεν κατατέθηκε ποτέ στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ακυρωθέν γκολ


Στο 57ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα του Κώστα Μπουμπουρή των Αγράφων, αφού βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.

Από ένα δοκάρι


Αίολος/Ποταμιά και Άγραφα είχαν από ένα δοκάρι. Στο 71ο λεπτό ο Βασίλης Ντότσικας από το σημείο του κόρνερ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο «κεραυνός» του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) εκτός περιοχής σταμάτησε στην συμβολή αριστερού και οριζόντιου δοκαρίου.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Θεοχάρης πάσαρε στον Ντότσικα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
43΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Στόκα, που σούταρε από κοντά και ο Κόκκοτας απέκρουσε.
45΄: Πλάγιο σουτ του Κορέντζελου από θέση δεξιά μπλόκαρε ο πορτιέρο του Κατσαντώνη.
56΄: Σουτ του Ντουφεκιά εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
60΄: Σουτ του Μπουμπουρή από τα όρια της περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
67΄: Σουτ του Μπακαλίδη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κόκκοτας.
70΄: Ο Ζωχάκης έβγαλε στον Γαλανό, που σούταρε από καλή θέση και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
71΄: Ο Ντότσικας εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει άουτ.
72΄: Ο Πλεξίδας πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού, στην επαναφορά η κεφαλιά του Κορέντζελου πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
76΄: Ο Ντουφεκιάς έδωσε στον Μπακαλίδη αυτός έβγαλε στον Στόκα, που πλάσαρε εξ επαφής  υπό την υποψία οφσάιντ, με τον Κόκκοτα να αποκρούει με τα πόδια.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος/Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος(36΄ Παπαβασιλείου), Μπίκας(36΄ Πολυτσέρης), Δαράβαλης(36΄ Πλεξίδας), Κοσμάς(36΄ Ντουφεκιάς), Αζακάς Θ.(36΄ Κατής), Ζαγκότσης(36΄ Κορέντζελος), Σαπούνης(36΄ Στόκας), Χρυσαφόπουλος(36΄ Αζακάς Π.), Καρατσίκης(36΄ Μπούρας Α.), Γούλας(43΄ Ίβρος), Μπακαλίδης

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κόκκοτας, Ζωχάκης, Γιαννιώτης Κ., Μπισμπίκης, Θεοχάρης, Αρκουμάνης, Αντωνίου, Ντότσικας, Γαλανός, Μπουμπουρής(65΄ Γιαννιώτης Ν.), Κατσιφός(41΄ Κατσαρός)

Διαιτητής : Βασίλης Ντουφεκιάς & Χρήστος Κοσμάς (Ποδοσφαιριστές)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος