Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πυργετός Λάρισας-Αίολος 2-0

Στο δεύτερο μέρος και αφού σημάδεψε προηγουμένως 4 φορές τα αντίπαλα δοκάρια ο Πυργετός «λύγισε» την αντίσταση του εφτάψυχου μέχρι τότε Αίολου, επικρατώντας με σκορ 2-0. Η ομάδα της Ευρυτανίας στάθηκε αρκετά καλά σε μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση και θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος, «χτυπώντας» όλα τα ματς και παίζοντας για την ιστορία της.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/3 στο Δημοτικό στάδιο Πυργετού, ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.
Οι γηπεδούχοι του Γιάννη Αλεξούλη χρειάστηκε να «ιδρώσουν» και να δυσκολευτούν αρκετά, ώστε να μπορέσουν τελικώς να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Αίολου. Οι «βυσσινί» είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στα 90 λεπτά, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Σημάδεψαν 4 φορές τα αντίπαλα δοκάρια και εν συνεχεία πέτυχαν τα δυο γκολ της νίκης πρώτα το σκορ άνοιξε ο Αποστόλης Νάστας και λίγο πριν το φινάλε ο έμπειρος φορ Γιάννης Προβίδας διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι Λαρισαίοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο 1ο μέρος, όπου ήταν φλύαροι και απείλησαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο, μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και κατάφεραν στο 51ο λεπτό να λυτρωθούν, αφού προηγουμένως είχαν ακόμη δυο δοκάρια.
Ο Αίολος του Σπύρου Κολόκα παρά τις πολλές απουσίες βασικών στελεχών (Ταξίδεψε με 12 άτομα στον Πυργετό και με αλλαγή τον γκολκίπερ Λάππα), έχοντας μαζί του την βοήθεια της τύχης κατάφερε να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα. Παρατάχτηκε με αμυντικές βλέψεις και κυνήγησε το γκολ μέσα από αντεπιθέσεις. Οι Ευρυτάνες παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά έπαιξαν με ψυχή και κέρδισαν τις εντυπώσεις με την μαχητικότητα τους. Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο, με την ομάδα του Προφήτη Ηλία να δέχεται πίεση ανά διαστήματα. Στην συνέχεια ο Πυργετός μπήκε πολύ πιο δυνατά και έχασε αρκετές ευκαιρίες πριν έρθει το 1ο γκολ. Ο Δημήτρης Κατελούζος στάθηκε τυχερός, βλέποντας την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του για 4 φορές προτού δεχτεί το γκολ. Σημαντική στιγμή έχασε στο 71ο λεπτό ο δεξιός μπακ Πάνος Αζακάς, αναγκάζοντας τον Χρήστο Γκικούδη στην απόκρουση του αγώνα και να αποτρέψει το 1-1. 
Ο Πυργετός μετά την νίκη του έφτασε στην θέση τον Δωτιέα Αγιάς και έχει 28 βαθμούς και βρίσκεται στο +8 από την παραμονή στην κατηγορία. Όπως όλα δείχνουν θα συμμετάσχει στην νέα Γ΄ Εθνική, που θα έχει ερασιτεχνική μορφή. Ο Αίολος παραμένει στην τελευταία 1θέση έχοντας 4 βαθμούς. Την ερχόμενη (19η) αγωνιστική ο Αίολος υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Αχιλλέα Δομοκού και ο Πυργετός αγωνίζεται στην έδρα της πρωτοπόρου Λαμίας.

Γύρω στα 100 άτομα
Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση στον Πυργετό. Την ίδια ώρα διεξάγονταν αναμέτρηση για το τοπικό Λάρισας στο γήπεδο της Ραψάνης και το γεγονός αυτό δεν βοήθησε στην προσέλευση των φιλάθλων από την γύρω περιοχή του Δήμου Τεμπών.


Η διάταξη των φιλοξενούμενων
Ο Αίολος ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κατελούζο. Δεξιός μπακ ήταν ο Αζακάς και αριστερός ο Τριανταφυλλόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Ντουφεκιάς, με τον Πολυτσέρη. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Ζαραβέλης, με τον Ράικο. Δεξιός μέσος ξεκίνησε ο Χρυσαφόπουλος και αριστερός ο Δαράβαλης. Σαν επιτελικός μέσος σε ελεύθερο ρόλο έπαιξε ο Μπακαλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ηλιάδης.

Με 12 παίκτες
Με μόλις 12 παίκτες ταξίδεψε στον μακρινό Πυργετό η αποστολή του Αίολου. Στον πάγκο υπήρχε ο γκολκίπερ Κώστας Λάππας. Πέραν του τραυματία Χρήστου Κατσίκα, απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι: Χρήστος Κατσαρής, Ηρακλής Καρατσίκης, Νίκος Νικολάου, Ταξιάρχης Γούλας, Νίκος Κορέντζελος και Γιώργος Γραβιάς. Αρκετοί από αυτούς αναμένονταν να προσέλθουν την Κυριακή το πρωί και να ταξιδέψουν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή.


Οι παρουσίες του Αίολου
Στον Πυργετό εκ μέρους της διοίκησης του Αίολου ταξίδεψε ο γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος Γιάννης Λερογιάννης, ο γενικός γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης και οι πιστοί φίλοι της ομάδας Σταύρος Μαντής και Πάνος Οικονόμου.


Παίζει για την ιστορία του
Ο Αίολος εδώ και μερικές αγωνιστικές έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Α΄ Κατηγορία Ευρυτανίας. Ωστόσο αγωνίζεται με αξιοπρέπεια σε κάθε ματς, παίζοντας για την ιστορία του.

Στην 11αδα Ηλιάδης-Τριανταφυλλόπουλος-Αζακάς

 












Στο αρχικό σχήμα του Σπύρου Κολόκα επέστρεψε ο Γιάννης Ηλιάδης, ο αριστερός μπακ Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος και ο δεξιός Πάνος Αζακάς. Σε σχέση με το ματς της 17ης αγωνιστικής με την Γραβιά έγινα 3 αλλαγές. Οι ποδοσφαιριστές πήραν τις θέσεις των απόντων: Ταξιάρχης Γούλα, Χρήστου Κατσίκα και Χρήστου Κατσαρή.

Έπαιξε άρρωστος


Ο μεσοαμυντικός Χάρης Ζαραβέλης αγωνίστηκε άρρωστος, καθώς ταλαιπωρούνταν τις τελευταίες ημέρες από ίωση. Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής παρά το πρόβλημα υγείας είχε αρκετά καλή παρουσία. Μαζί με τον Δημήτρη Κατελούζο έχει το απόλυτο συμμετοχών.

Κοντά στον στόχο του
Ο Πυργετός μετά την νίκη του βρίσκεται στο +8 από την Ελασσόνα (Απομένουν 4 αγωνιστικές) και πλέον είναι κοντά στον στόχο του, που είναι η παραμονή στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί.

Σφύριξε ο Μίσσας


Ο ρέφερι Δημήτρης Μίσσας σφύριξε την αναμέτρηση και τα πήγε αρκετά καλά. Ο διαιτητής μεταγράφηκε πριν λίγες ημέρες από το σύνδεσμο Καρδίτσας σε αυτόν των Τρικάλων. Βγήκε από το «ψυγείο» μετά από αρκετό καιρό και σφύριξε αναμέτρηση. Στο παρελθόν έχει διευθύνει ματς του ΑΠΟΚ καθώς και των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Τίμησαν Μπακαλίδη


Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε για το ήθος του και την παρουσία του στα γήπεδα από πλευράς Πυργετού ο Άλεξ Μπακαλίδης του Αίολου. Του απονεμήθηκε ανθροδέσμη από τον παράγοντα του Πυργετού Νίκο Μίχο και τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Κουρδή. Πρόκειται για μια αξιέπαινη κίνηση από τους Λαρισαίους στον κορυφαίο παίκτη του 4ου ομίλου την τελευταία δεκαετία. Ο Μπακαλίδης είχε αποτελέσει κατά το παρελθόν μεταγραφικό στόχο του Πυργετού, καθώς και αρκετών ομάδων της κατηγορίας. 





Μόλις μια κίτρινη


Ο ρέφερι Μίσσας «κιτρίνισε»  μόλις έναν ποδοσφαιριστή στην αναμέτρηση και αυτός ήταν ο στόπερ του Αίολου Ζάχος Πολυτσέρης.



«3ποντο» ξανά από Νάστα


Καίριες ενέργειες είχε ο δεξιός μέσος των γηπεδούχων Αποστόλης Νάστας. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε καλή μέρα, ήταν κινητικός και ξεκλείδωσε την άμυνα του Αίολου. Μάλιστα ο Νάστας είχε σκοράρει ξανά κόντρα στον Αίολο στο ματς του 1ου γύρου στο Καρπενήσι, που είχε λήξει με 0-1 υπέρ του Πυργετού.

Χωρίς Σάββα
Την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Άλκης Σάββας, ο οποίος τίθεται ξανά στην διάθεση του Γιάννη Αλεξούλη.

Έχουν αγωνιστεί σε όλα 

 












Πέντε ποδοσφαιριστές των Πυργετίνων έχουν συμμετάσχει και στα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι οι: Φάνης Καρκαντάς (Φωτογραφία), Αποστόλης Νάστας, Σπύρος Ζαφειρίου, Χρήστος Γκικούδης και Χρήστος Μαντζαφούλης.

Ξεχώρισαν οι αμυντικοί


Από πλευράς Αίολου διακρίθηκε η αμυντική 4αδα, με ένα κλικ πιο πάνω τους Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία) και Πάνο Αζακά.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή του Πυργετού
Από τα πρώτα λεπτά έδειξε την διάθεση του για να επιβάλλει τον ρυθμό του ο Πυργετός. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησαν από τα πρώτα λεπτά τις πρώτες καλές τους ευκαιρίες.


Πρώτος στόχος η άμυνα
Ο Αίολος μπήκε στο ματς με κύριο στόχο να προσέξει την άμυνα του. Παράλληλα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία βγήκε στην επίθεση.

1ο δοκάρι
Στο 4΄ λεπτό ο επιθετικός Γιάννης Προβίδας ελίχτηκε από αριστερά, έκανε την σέντρα-σουτ, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Κατελούζου. Ο διαιτητής Δημήτρης Μίσσας είχε αφήσει σωστά το πλεονέκτημα και αφού η μπάλα δεν είχε καταλήξει γκολ, γύρισε πίσω την φάση και καταλόγισε φάουλ.

Αρκετοί τραυματισμοί
Συχνές διακοπές είχαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού αρκετές φορές ποδοσφαιριστές του Αίολου έπεσαν στο έδαφος εξ αιτίας μικροτραυματισμών. Δυο φορές προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο πρώτο 10λεπτο στον Γιάννη Ηλιάδη.






Έκλεισε τους χώρους
Οι φιλοξενούμενοι μετά τα πρώτα λεπτά έκλεισαν τους χώρους και πήγαν το ματς στον ρυθμό που ήθελαν.

Αίσιο τέλος


Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού και έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας του Άλεξ Μπακαλίδη του Αίολου και του γκολκίπερ Χρήστου Γκικούδη (Φωτογραφία) του Πυργετού, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων εκνευρίστηκε από το χτύπημα του Μπακαλίδη στην προσπάθεια του να διεκδικήσει την μπάλα και είχε έντονο διάλογο μαζί του. Μετά από λίγο το περιστατικό είχε αίσιο τέλος και το ματς δεν διακόπηκε καθόλου. Το περιστατικό συνέβη ενώ παίζονταν η μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές ωστόσο σάστισαν για μερικά δευτερόλεπτα.

Ανέβασαν στροφές
Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, ο Πυργετός άναψε ξανά τις μηχανές και είχε ζωντάνια στις κινήσεις του. Έφτασε σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ.


Εκ νέου δοκάρι για Προβίδα


Στο 33ο λεπτό του παιχνιδιού ο Γιάννης Προβίδας έπειτα από σέντρα του Γκαραλιάκου από αριστερά σημάδεψε με πλασέ στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού του Αίολου. Στην επαναφορά ο Σπύρος Ζαφερίου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατελούζο από κοντά.




Δήλωσε «παρών»


Ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία) ήταν στο 34ο λεπτό ο εκφραστής της καλύτερης ευκαιρίας του Αίολου στο πρώτο μέρος. Εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του αρχηγού του Μπακαλίδη και σούταρε από καλή θέση ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Χρήστου Γκικούδη.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από πλάγια αριστερά βρήκε στην δεξιά εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γκικούδη και έφυγε άουτ.
4΄: Ο Προβίδας ελίχτηκε από αριστερά, έκανε την προσπάθεια, βγάζοντας την σέντρα-σουτ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου. Ο ρέφερι Μίσσας άφησε την φάση να εξελιχτεί και καταλόγισε φάουλ στην αρχή της προσπάθειας του έμπειρου φόρ.
5΄: Ο Νάστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ζαφειρίου από δεξιά γύρισε στον Πότση, που σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι πάνω από την εστία του Αίολου.
13΄: Ο Προβίδας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Γκαραλιάκο, που σούταρε από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή πάνω από την εστία του Κατελούζου.
28΄: Σουτ του Γκαμπέτα εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ του Αίολου.
33΄: Ο Γκαραλιάκος σέντραρε από αριστερά, ο Προβίδας από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου και στην επαναφορά ο Ζαφειρίου κλείστηκε από τον Κατελούζο και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
34΄: Ο Μπακαλίδης γύρισε από αριστερά, ο Ράικος μπήκε στην περιοχή και από καλή θέση και λίγο πλάγια αριστερά σούταρε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Πυργετού.
37΄: Ο Γκαμπέτας έδωσε στον Νάστα, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
42΄: Μακρινό σουτ του Γκαραλιάκου εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος.
43΄: Μετά από όμορφη αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Νάστας σούταρε μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά άουτ από το δεξί δοκάρι των Ευρυτάνων.
45΄: Ο Νάστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κοντινή κεφαλιά του Γκαμπέτα πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.

Β΄ Μέρος

«Τρικυμία»
Οι Λαρισαίοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και έκλεισαν στα καρέ του τον Αίολο. Είχαν δυο δοκάρια και έφτασε στο γκολ στο 51ο λεπτό, ασκώντας αφόρητη πίεση μπροστά από την εστία του Κατελούζου.




Ξεκίνημα με δοκάρι Ζαφειρίου-Διαμαρτυρίες για γκολ

 












Πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της επανάληψης ο Σπύρος Ζαφειρίου σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι,  έσκασε στο έδαφος και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Οι «βυσσινί» θεώρησαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος και ότι έπρεπε ο δεύτερος βοηθός Τσακνής να δείξει σέντρα. Ο βοηθός έμεινε στην θέση του και ο Δημήτρης Κατελούζος στην συνέχεια μπλόκαρε σωτήρια προ του Γιάννη Προβίδα.


Ξανά στο δοκάρι
Στο 50ο λεπτό η ομάδα της Λάρισας σημάδεψε για φορά το δοκάρι του Αίολου. Ο Αποστόλης Νάστας με αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αίολου και στην επαναφορά ο Γιάννης Προβίδας σούταρε πάνω από το τέρμα του Αίολου.


Λύτρωση από Νάστα


Ένα λεπτό μετά ο Αποστόλης Νάστας ελίχτηκε από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην κλειστή δεξιά γωνία του Δημήτρη Κατελούζου λύτρωσε τους γηπεδούχους ανοίγοντας το σκορ. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους και τους παίκτες του Πυργετού. Ο Νάστας έφτασε τα 6 γκολ, όσα έχει και ο Ζαφειρίου (Πρώτοι σκόρερ του Πυργετού).




«Νεκρό» διάστημα
Με το γκολ ο Πυργετός κατέβασε ξανά στροφές και ο Αίολος κατάφερε να ισορροπήσει. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία λίγο έλλειψε να φτάσει στην ισοφάριση στο 71΄.

«Όχι» Γκικούδη σε Αζακά


Ο γκολκίπερ του Πυργετού Χρήστος Γκικούδης στο 71ο λεπτό έπεσε όμορφα στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ το εντυπωσιακό βολ πλανέ του Πάνου Αζακά. Ο Αίολος έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Παράλληλα ο Αζακάς έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Δ΄ Εθνική.


Σέντερ φορ ο Λάππας!


Ο γκολκίπερ του Αίολου Κώστας Λάππας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, ωστόσο δεν πέρασε κάτω από τα γκολκόστ της ομάδας, αλλά έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Μπήκε ως αλλαγή στο 83ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Γιάννη Δαράβαλη.


Βρήκε χώρους
Ο Αίολος είχε ανοιχτεί αρκετά στα τελευταία λεπτά και το έργο του Πυργετού έγινε εύκολο. Βρήκε αρκετούς χώρους και αφού έχασε ορισμένες ευκαιρίες έφτασε στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος.

Ιδανικό φινάλε


Ο Γιάννης Προβίδας 5 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης έπειτα από γρήγορη επίθεση της ομάδας του και μπαλιά του Αντώνη Γκαραλιάκου νίκησε στο τετ α τετ τον Κατελούζο και πέτυχε το τελικό 2-0. Ο ποδοσφαιριστής πήρε ρεβάνς για τα δοκάρια και τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες, που είχε. Σκόραρε το δεύτερο του φετινό γκολ, ενώ ο 37χρονος που ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς έχει σημειώσει 4 συνολικά τέρματα με την φανέλα του Πυργετού, εκ των οποίων τα 3 με Ευρυτανικές ομάδες (Είχε σκοράρει δυο φορές στο περυσινό 4-1 επί του ΑΠΟΚ).




Αποχώρησε καταχειροκροτούμενος
Ο έμπειρος φορ Γιάννης Προβίδας βγήκε εκτός γηπέδου στο 88ο λεπτό και χειροκροτήθηκε δεόντως από τους φίλους των γηπεδούχων. Την θέση του πήρε ο νεαρός  Κώστας Ζάχος.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Ζαφειρίου ελίχτηκε εκτός περιοχής, έπιασε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η  μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος και ο Κατελούζος μπλόκαρε σωτήρια προ του Προβίδα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον δεύτερο βοηθό Τσακνή, θεωρώντας ότι μπάλα πέρασε την τελική γραμμή του τέρματος και έπρεπε να καταμετρηθεί ως γκολ.
50΄: Ο Νάσταςσούταρε κάτω από καλές προϋποθέσεις και η μπάλα πήρε φάλτσο και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά ο Προβίδας από κοντά σούταρε πάνω από την εστία του Αίολου.
51΄: Ο Γκαραλιάκος έκανε την μπαλιά από αριστερά μο Νάστας μπήκε στην περιοχή από αριστερά έφτασε στην δεξιά γωνία της μικρής περιοχής του Κατελούζου και με πλασέ στην κλειστή δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων λύτρωσε τους γηπεδούχους, «γράφοντας» το 1-0.
54΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαφειρίου από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
59΄: Ο Προβίδας «τσίμπησε» την μπάλα προ του Κατελούζου, έδωσε στον Γκαραλιάκο, που από πλάγια αριστερά χωρίς πίεση σούταρε άουτ.
63΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος από αριστερά έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Μπακαλίδη, ο Γκικούδης έκανε έγκαιρη έξοδο και έπεσε προ του παίκτη του Αίολου, μαζεύοντας την μπάλα.
71΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από αριστερά, η άμυνα του Πυργετού απέκρουσε και ο Αζακάς έπιασε το βολ πλανέ από τα όρια της περιοχής, ο Γκικούδης έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
74΄: Ο Νάστας σέντραρε από δεξιά και ο Προβίδας μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
77΄: Ο Νάστας έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Κατελούζος απέκρουσε εντυπωσιακά στο αριστερό του «παραθυράκι» και στην επαναφορά ο Προβίδας εξ επαφής δεν βρήκε καλά την μπάλα, πλασάροντας άουτ από το αριστερό δοκάρι.
82΄: Ο Προβίδας έδωσε στον Νάστα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Αίολου.
85΄: Μετά από λάθος των φιλοξενούμενων στο κέντρο ο Γκαραλιάκος έκανε την κάθετη μπαλιά στην «πλάτη»  της άμυνας για τον Προβίδα ο οποίος βρέθηκε τε τα τετ με τον Κατελούζο πλάσαρε στην αριστερή γωνία και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Πολυτσέρης

Διακριθέντες
Πυργετός Λάρισας: Νάστας, Προβίδας, Ζαφειρίου, Γκαραλιάκος
Αίολος: Ντουφεκιάς, Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Αλεξούλης (Πυργετός Λάρισας): «Η αλήθεια είναι ότι  ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρομερό εκνευρισμό και αυτό γιατί θεώρησαν τα παιδιά εύκολο το παιχνίδι. Έχω πει ότι δεν υπάρχουνε εύκολα παιχνίδια και το βασικότερο πράγμα είναι να μάθεις να σέβεσαι οποιοδήποτε αντίπαλο, όταν το καταφέρνεις αυτό, το αποτέλεσμα λέει αν ήσουνα καλύτερος ή χειρότερος. Τελικά καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ και να ξεκλειδώσουμε την αντίπαλη άμυνα, από εκεί και μετά πάλι έμενα δεν μου άρεσε η ομάδα μου, όπως έπαιξε. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και αυτή η νίκη νομίζω εξασφαλίζει και την κατηγορία. Εύχομαι στον Αίολο καλή συνέχεια και εύχομαι του χρόνου το πρωτάθλημα να είναι λίγο καλύτερο.»

Σπύρος Κολόκας (Αίολος): «Ξεκινήσαμε σήμερα το παιχνίδι με πολλά προβλήματα, πιστεύω ότι σταθήκαμε σωστά μέσα στο γήπεδο. Βέβαια ήμασταν και τυχεροί στα δοκάρια, που είχε ο αντίπαλος. Σε δυο ανύποπτες φάσεις φάγαμε τα δυο γκολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αυτά, που ήρθανε κοντά μας στον Πυργετό και να ξέρουν πάντα ότι όσο προσπαθούν θα καταλαβαίνουν  τι αξία έχουν πάνω τους και να ανταποκρίνονται σε όλες τις δύσκολες περιστάσεις ,που αντιμετωπίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πυργετού, καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους.»



Συνθέσεις Ομάδων

Πυργετός Λάρισας (Γιάννης Αλεξούλης): Γκικούδης, Μαντζαφούλης, Καρκαντάς(78΄ Κούμε), Ψωμολιάς, Πότσης, Κουρδής, Νάστας, Γκαμπέτας, Προβίδας(88΄ Ζάχος), Ζαφειρίου(82΄ Τέγος), Γκαραλιάκος

Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης, Χρυσαφόπουλος, Δαράβαλης(83΄ Λάππας), Μπακαλίδης, Ράικος, Ηλιάδης

Διαιτητής: Δημήτρης Μίσσας (ΣΔΠ Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Στέλιος Λεωνίδας (ΣΔΠ Τρικάλων)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Τσακνής(ΣΔΠ Τρικάλων)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος