Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 4-1

Κατέρρευσε στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης η Ευρυτανία, όπου μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε το μηδέν. Η Φθιώτιδα ήταν «φουριόζα» στο δεύτερο μισό της επανάληψης και σκόραρε 4 φορές για να επικρατήσει με 4-1.
Το ματς διεξήχθη την Τετάρτη 20/3 στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Ξεκίνησε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής και τελευταίας των ενωσιακών πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου ομίλου. Έγινε παρουσία ελάχιστων φιλάθλων.
Οι νέοι του Τάκη Μπατζελή έκαναν ένα μέτριο πρώτο 60λεπτο, όπου είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα την εδαφική υπεροχή, όμως δύσκολα έβρισκαν χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι Φθιωτοί ανέβασαν στην συνέχεια «στροφές» και μέσα σε ένα 2λεπτο σκόραραν δυο φορές καθαρίζοντας το ματς. Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στα τελευταία λεπτά και ευτύχησαν να πάρουν την νίκη με σκορ 4-1. Δυο γκολ πέτυχε ο μέσος Αχιλλέας Νασιακόπουλος, ο οποίος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος και γνώρισε την 4η ήττα της στο θεσμό. Μέχρι τα μισά του δεύτερου μέρους είχε κλείσει όλους τους χώρους και κατάφερνε να ελέγχει το ματς και χωρίς να έχει απειληθεί ιδιαίτερα. Στην συνέχεια μέσα σε ένα «εφιαλτικό» δίπλεπτο δέχτηκε δυο τέρματα. Παρότι ήταν πίσω στο σκορ πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Δημήτρη Κοτρώνη της Μυρίκης και μείωσε προσωρινά στο 3-1.
Η Φθιώτιδα τερμάτισε στην 2η θέση, φτάνοντας τους 13 βαθμούς. Η Ευρυτανία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς νίκη, ισοβαθμώντας στην 3η θέση με την Φωκίδα έχοντας τέρματα 2-12.

Λιγότεροι φίλαθλοι
Οι φίλαθλοι στο ματς των νέων ήταν λιγότεροι σε σχέση με αυτό τον παίδων. Την αναμέτρηση είδαν γύρω στα 20 με 30 άτομα. 


Αρκετές επιστροφές


Στο βασικό σχήμα της ΕΠΣΕ επέστρεψαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στο ματς της 5η αγωνιστικής με την Φωκίδα στο Καρπενήσι. Στην 11αδα μπήκε ο κεντρικός αμυντικός Πάνος Αντωνίου, ο οποίος στο προηγούμενο ματς με την Φωκίδα ήταν τιμωρημένος, ο μέσος Δημήτρης Κοτρώνης, ο δεξιός χαφ Τόλης Φούκας και ο μέσος Βαγγέλης Αθανασόπουλος και ο αρχηγός Πάνος Στόκας. Πήραν τις θέσεις των: Οδυσσέα Γεωργίου (Έπαιξε ως αλλαγή), Αργύρη Τσάκνη (Τραυματίας), Πάνου Μπλέντζου, Θανάση Ντάλλα (Μπήκε αλλαγή) και Ηρακλή Καρατσίκη (Τραυματίας/εκτός αποστολής).

Οι παρουσίες της ΕΠΣΦ
Από πλευράς ΕΠΣ Φθιώτιδας στο γήπεδο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτητών Παύλος Γούσιος και ο Μπάμπης Τσαμπάκαλος. Παρών ήταν επίσης και ο παλιός διαιτητής Θανάσης Παπακώστας.


Σκόραρε δις ο Νασιακόπουλος


Ο μεσοεπιθετικός της ΕΠΣΦ Αχιλλέας Νασιακόπουλος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση. Ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου των γηπεδούχων και σκόραρε δυο φορές. Έχει σκοράρει συνολικά 4 φορές στο πρωτάθλημα

Πρώτη φορά βασικοί Καραχάλιος-Παπακώστας-Κασούμης


Τρεις παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν για 1η φορά στην 11αδα του Τάκη Μπατζελή. Ο γκολκίπερ Σπύρος Καραχάλιος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο φετινό πρωτάθλημα, όπως ο στόπερ Δημήτρης Παπακώστας και ο μέσος Κώστας Κασούμης. Είχαν αγωνιστεί μόνο ως αλλαγή.

Κινητικός ο «Χρύ»


Ο επιτελικός μέσος Κώστας Χρυσαφόπουλος του Αίολου βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και πήρε αρκετές προσπάθειες.

Παρών ο Χατζηθεοδώρου
Ο Λαμιώτης διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου βρέθηκε στο Φραντζή και παρακολούθησε την αναμέτρηση των νέων.


Τραυματίες Τσάκνης-Καρατσίκης
Δεν ταξίδεψε στην Λαμία ο μέσος Ηρακλής Καρατσίκης, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας. Στον πάγκο έμεινε τραυματίας ο μέσος Αργύρης Τσάκνης. Την αποστολής της ΕΠΣΕ συμπλήρωσαν οι: Σεραφείμ Οικονόμου, Κώστας Παρθένης και Θοδωρής Κατσαρός. Ο πρώτος από αυτούς και ο τελευταίος δεν χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιον αγώνα.

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο 35λεπτο
Ματς κέντρου έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα του 1ου μέρους. Η Φθιώτιδα είχε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δυο καλές στιγμές μέσα από στημένη φάση και μια ταχύτατη αντεπίθεση.


Δεν κλείστηκε
Η Ευρυτανία κοίταξε στα μάτια έναν πιο δυνατό αντίπαλο και δεν κλείστηκε πίσω. Πίεσε ψηλά και κέρδισε αρκετές φορές την μπάλα στο κέντρο, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις επιθέσεις της. 

Δεν είχε αποτέλεσμα


Στο 32ο λεπτό ο Μάριος Καραναστάσης έπειτα από γύρισμα του Κώστα Κασούμη ανακόπηκε σε κόρνερ από τον αρχηγό Πάνο Στόκα (Φωτογραφία) και 10λεπτα αργότερα από κόρνερ του Αχιλλέα Νασιακόπουλο νικήθηκε από τον γκολκίπερ Γιώργο Γιόγιο.




Αισθητή από στημένο
Η Ευρυτανία έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά με την συμπλήρωση του 45ου λεπτού. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Καραναστάσης άλλαξε με τον Νασιακόπουλο, παίζοντας το 1-2 και σούταρε από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
10΄: Σουτ του Νασιακόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
32΄: Ο Κασούμης σέντραρε από δεξιά και ο Καραναστάσης βρέθηκε σε θέση βολής και ανακόπηκε σωτήρια σε κόρνερ την τελευταία στιγμή από τον Αντωνίου.
42΄: Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Καραναστάσης πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, ο Γιόγιος απέκρουσε προσωρινά ο Σιταράς έδιωξε πάνω στην γραμμή και το νέο σουτ του Παπακώστα από καλή θέση έφυγε άουτ.
45΄: Απ  ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου έφυγε ελάχιστα πάνω από το δεξί «Γ» του Καραχάλιου.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε σταδιακά
Αισθητή ήταν η αγωνιστική άνοδος της Φθιώτιδας στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους και άρχισαν να δημιουργούν την μια ευκαιρία μετά την άλλη.



Κουράστηκαν
Οι παίκτες της Ευρυτανίας έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο μισό της επανάληψης και δεν είχαν την ίδια ζωντάνια και φρεσκάδα που είχαν στο πρώτο μέρος.

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό


Στο 65ο λεπτό ο Γιώργος Παπανικολάου (Φωτογραφία) ξεκλείδωσε την άμυνα της Ευρυτανιάς με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Νασιακόπουλου από τα δεξιά. Ο ποδοσφαιριστής της Ακαδημία/Ηρακλής χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ στην διοργάνωση.



Αιφνιδιασμός


Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι σκόραραν για δεύτερη φορά. Ο νεαρός Θανάσης Μαργαρίτης ήταν πεσμένος στο έδαφος, αφού τραυματίστηκε, οι Ευρυτάνες σάστισαν και δεν επέστρεψαν γρήγορα στην άμυνα πιστεύοντας ότι οι γηπεδούχοι θα βγάλουν την μπάλα εκτός γηπέδου. Η φάση εξελίχτηκε και ο Μάριος Καραναστάσης (Φωτογραφία) δεν συγχώρησε και με όμορφο τελείωμα διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Ο σκόρερ Αναδείχτηκε πρώτος «γκολτζής» της ΕΠΣΦ με 6 γκολ και δεύτερος του ομίλου.





3ο με Νασιακόπουλο
Στο 74ο λεπτό ο δημιουργός των πρώτων τερμάτων ανέλαβε δράση και σκόραρε. Ο Αχιλλέας Νασιακόπουλος με υποδειγματικό τελείωμα έπειτα από σέντρα του Χρηστονικόλα Ποταμιάνου έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας γράφοντας το 3-0.

Μείωσε ο Κοτρώνης


Στο 74ο λεπτό ο μέσος της Μυρίκης Δημήτρης Κοτρώνης με προβολή έπειτα από κόρνερ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου μείωσε προσωρινά σε 3-1. Ο 17χρονο μέσος πέτυχε το 1ο του γκολ σε επίσημο ματς. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν έντονα το 2ο τέρμα τους στην διοργάνωση (Το πρώτο το είχε πετύχει ο Γιώργος Πλεξίδας στην Βοιωτία) . Το γκολ οι ποδοσφαιριστές τον αφιέρωσαν στον συμπαίκτη τους Αργύρη Τσάκνη.





Ιδανικό τελείωμα
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με ιδανικό τρόπο στο 84΄ ο Αχιλλέας Νασιακόπουλος με έξοχη προσπάθεια και όμορφο τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο ποδοσφαιριστής του Αιάντα Λαμίας πέτυχε το δεύτερο γκολ στον αγώνα και τέταρτο στον όμιλο. Με την συμπλήρωση του 90ου λεπτού η μπάλα σε σουτ του Μάριου Καραναστάση εκτός περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει για 2η φορά.




Ντεμπούτο Κατσιφού


Ο μέσος Δημήτρης Κατσιφός των Αγράφων αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του ματς. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Πρόβλημα 3


Ο Τάκης Μπατζελής «πονοκεφάλιασε» στα τελευταία λεπτά αφού ο γκολκίπερ Σπύρος Καραχάλιος και ο αμυντικός Γιώργος Χάψας (Φωτογραφία) αντιμετώπιζαν μικρόπροβλήματα τραυματισμών. Δεν μπορούσε να τους αντικαταστήσει, γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον αριθμό των «96αρηδων»,  που θα αγωνίζονταν. Ο δεύτερος γκολκίπερ Δημήτρης Πανέτσος είναι γεννημένος το 1996. Μικροπρόβλημα τραυματισμού στο τελευταίο 10λεπτο αντιμετώπισε και ο Δημήτρης Κοτρώνης.




Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Παπακώστας έκανε την μπαλιά για τον Νασιακόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
55΄: Ο Νασιακόπουλος τροφοδότησε τον Κασούμη, ο οποίος δοκίμασε σουτ από καλή θέση και ο πορτιέρο της Ευρυτανίας μπλόκαρε σταθερά.
56΄: Ο Καραναστάσης γύρισε από δεξιά και ο Νασιακόπουλος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΕΠΣΕ.
64΄: Ο Νασιακόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τον Κασούμη τετ α ετ με τον Γιόγιο, ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας με έγκαιρη έξοδο απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του παίκτη των γηπεδούχων.
65΄: Ο Νασιακόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Παπανικολάου αφύλακτος στο πρώτο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά ψηλά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων άνοιξε το σκορ (1-0).
66΄: Ο Νασιακόπουλος έβγαλε την κάθετη μπαλιά  για τον Καραναστάση, που απέναντι στον Γιόγιο μέσα από την περιοχή και αριστερά με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι Ευρυτάνες «κόλλησαν» θεωρώντας ότι οι γηπεδούχοι θα βγάλουν την μπάλα εκτός γηπέδου αφού στην αρχή της φάσης τραυματίστηκε πίσω από το κέντρο ο Μαργαρίτης.
74΄: Ο Ποταμιάνος σέντραρε από αριστερά, ο Νασιακόπουλος κατέβασε στο ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το 3-0.
75΄: Ο Αθανασόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κοτρώνης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με προβολή στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων μείωσε προσωρινά σε 3-1.
79΄: Τεχνικό φάουλ του Χρυσαφόπουλου από καλή θέση μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Καραχάλιος.
80΄: Σουτ του Παπανικολάου έξω από την περιοχή απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Γιόγιος.
84΄: Ο Νασιακόπουλος βρήκε χώρο από δεξιά, έκανε την κούρσα μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ από πλάγια δεξιά σημάδεψε την δεξιά γωνία του Γιόγιου και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
90΄: Σουτ του Καραναστάση εκτός περιοχής κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.

Κίτρινες Κάρτες
Παπακώστας, Χρυσαφόπουλος, Φούκας

Διακριθέντες
Φθιώτιδα: Νασιακόπουλος, Καραναστάσης, Κασούμης, Ποταμιάνος
Ευρυτανία: Χρυσαφόπουλος, Σιταράς, Κοτρώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Τάκης Μπατζελής (Φθιώτιδα): «Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της ομάδας νέων με μια καλή εμφάνιση, ένα ευρύ σκορ. Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε το παιχνίδι, γιατί η Ευρυτανία ήρθε με σκοπό να ισορροπήσει το ματς και να το κλέψει. Ευτυχήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να έχουμε μια πάρα πολύ καλή απόδοση και να μην μείνουμε στις 5-6 καλές ευκαιρίες. που είχαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Τώρα προχωράει η επόμενη φάση των περιφερειακών ομάδων, εύχομαι στα παιδιά που θα αντιπροσωπεύσουν όλους τους νομούς καλή επιτυχία στην συνέχεια και καλή σταδιοδρομία από εδώ και πέρα για το μέλλον τους.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Στο σημερινό παιχνίδι, παρόλο που ήταν και το τελευταίο για εμάς, δείξαμε για άλλη μια φορά μια πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που μπορώ να πω ότι ήμασταν αρκετά καλύτεροι από την ομάδα της Φθιώτιδας. Δεν τους δώσαμε καθόλου περιθώρια, τους πιέζαμε σε όλους τους χώρους του γηπέδου και τους αναγκάσαμε να κάνουν αρκετά λάθη. Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή του Ζαχαρόπουλου, που ήταν τραυματίας και  έτσι αντικαταστάθηκε από τον Γεωργίου, που τα πήγε και αυτός πολύ καλά, απλά φάνηκε η διαφορά λόγω που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του με την ομάδα του. Κατά την διάρκεια όλου του δευτέρου ημιχρόνου δείξαμε αισθητά σημάδια κόπωσης, 2-3 ποδοσφαιριστές ζητούσαν αλλαγές λόγω ενοχλήσεων ,που ένοιωθαν και μέσα από κάποια ολιγωρία που είχαμε σε κάποιες φάσεις σύντομο χρονικό διάστημα  δεχτήκαμε 4 γκολ. Καταφέραμε να βάλουμε και εμείς από μια ωραία φάση από κόρνερ το γκολ της τιμής. Από όλες τις αγωνιστικές, που παίξαμε μέχρι τώρα πιστεύω ότι τα παιδιά πήραν αρκετά πράγματα, ευχαριστηθήκαν το ποδόσφαιρο που παίξαμε και έστω και από τον μικρό αριθμό προπονήσεων, που κάναμε, ανεβήκαν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω όλοι τους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και να τα ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία, που είχαμε ως τώρα, να τους ευχηθώ καλή πρόοδο και να ευχαριστήσω και την ΕΠΣ, που με εμπιστεύτηκε στην θέση του ενωσιακού προπονητή.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Τάκης Μπατζελής): Καραχάλιος, Κηρολιβανος, Ποταμιάνος, Παπακώστας, Κατσάρας, Μαργαρίτης(71΄ Χάψας), Κασούμης, Παπανικολάου, Καραναστάσης, Νασιακόπουλος, Τσάκαλος(57΄ Καλότυχος)

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Σιταράς, Γενιτσαρόπουλος, Αντωνίου, Ζαχαρόπουλος(46΄ λ.τρ. Γεωργίου), Στόκας(68΄ Ντάλλας Α.), Αθανασόπουλος, Κοτρώνης, Πλεξίδας(81΄ Κατσιφός), Χρυσαφόπουλος, Φούκας

Διαιτητής: Απόστολος Παπαποστόλου (ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Καλαμάτας (ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στρουμπούλης (ΣΔΠ Εύβοιας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος