Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αποστόλης Νάστας: «Η επιστροφή του Προβίδα μας έδωσε το κάτι παραπάνω, δεν θα είναι εύκολο το ματς με τον Αίολο»

Στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε συνέντευξη ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές του Πυργετού. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός Αποστόλης Νάστας έχει ξεχωρίσει με την αγωνιστική του παρουσία, όντας ένας από τους κορυφαίους και έμπειρους πλέον του ομίλου. Μας μιλά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι ο Πυργετός, ο οποίος είναι μια νέα ομάδα, αναλύοντας την πορεία του στο πρωτάθλημα. Ύστερα από τον πρώτο γύρο ο προπονητής Γιάννης Αλεξούλης δούλεψε τους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της διακοπής των εορτών, βελτιώνοντας την στον δεύτερο γύρο. Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο Νάστας στον έμπειρο φορ Γιάννη Προβίδα, ο οποίος με την επιστροφή του απελευθέρωσε αυτόν και τον Σπύρο Ζαφειρίου όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Κατά την γνώμη του βάσει ευκαιριών η ήττα με 1-0 από τον Ρήγα Φεραίου ήταν άδικη, αναφερόμενος στον καθοριστικό παράγοντα διαιτησία. Χαρακτηρίζει ως ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι πέραν του Αιόλου, του Λεονταρίου και της Γραβιάς η τέταρτη ομάδα, που θα υποβιβαστεί θα είναι μια εκ των Δομοκού, Αμπελώνα, Ελασσόνας και Ρήγα.
Επιθυμία του είναι να σωθούν όλες οι Λαρισινές ομάδες. Για τον αγώνα με την Ευρυτανική ομάδα την ερχόμενη Κυριακή (3-3) μας λέει πως ο προπονητής έχει επιστήσει προσοχή στους ποδοσφαιριστές, ώστε με σοβαρότητα να φτάσουν σε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ο Αποστόλης Νάστας (Γεννημένος στις 18/12/1986) αγωνίζεται για 3η συνεχόμενη σαιζόν με τα χρώματα του Πυργετού. Φέτος με την «βυσσινί» φανέλα έχει συμμετάσχει και στα 15 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 5 φορές (1 λιγότερο γκολ από τον συμπαίχτη του Σπύρο Ζαφειρίου). Ήταν αυτός, που με δικό του γκολ έκρινε τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Καρπενήσι (1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων). Τα τελευταία χρόνια 7 χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής (4ος Όμιλος) με την ΑΕΔ Νίκαιας (2006-2007) και τον Απόλλωνα Λάρισας(2007-2010), από τον οποίο αναχώρησε για στους Πυργετίνους (2010-σήμερα). Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 7 ετών στα τμήματα του Άρη Λάρισας και συνέχισε 3 χρόνια μετά στον Απόλλωνα Λάρισας, αγωνιζόμενος στο προπαιδικό και στο εφηβικό τμήμα. Για πρώτη φορά έπαιξε σε ανδρικό επίπεδο με τον Όλυμπο Λάρισας στο Β΄ τοπικό, συνεχίζοντας όπως αναφέραμε στην Νίκαια (91 συμμετοχές/15 γκολ).  Ο Αίολος είναι η 4η Ευρυτανική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει μετά τον ΑΠΟΚ, την Μυρίκη και τον Απεραντιακό. Στην Δ΄ Εθνική μετρά συνολικά 24 μέχρι τώρα τέρματα (3 με την ΑΕΔ Νίκαιας, 12 με τον Απόλλωνα Λάρισας και με 9 με τον Πυργετό).

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη

Evrytania Sport: Αποστόλη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Ο Πυργετός βρίσκεται στην θέση μέχρις στιγμής. Σχολίασε μας την πορεία της ομάδας σου.
Αποστόλης Νάστας: «Ξεκινήσαμε μια χρονιά με αρκετά προβλήματα και με πολλές αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, καθώς αποχώρησε από την ομάδα το 70% των παιχτών. Με την προσπάθεια όμως της διοίκησης και του προπονητή μας, τον οποίο σεβόμαστε απόλυτα όλοι στην ομάδα καταφέραμε να φτιάξουμε ένα αξιόλογο σύνολο με στόχο να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται και σίγουρα να μην υποβιβαστούμε. Ξεκινήσαμε με νίκη στο πρώτο ματς, κάτι που μας έδωσε ώθηση για την συνέχεια και κάναμε σχετικά έναν μέτριο πρώτο γύρο, χάνοντας από τον πρώτο του βαθμολογικού πίνακα και τον δεύτερο. Αφού αντιμετωπίσαμε όλες τις ομάδες είδαμε ότι μπορούσαμε να τις κοντράρουμε όλες. Φτάνοντας στην διακοπή του πρωταθλήματος στα Χριστούγεννα δουλέψαμε με τον προπονητή μας κάποια πράγματα, που ήθελε να βελτιώσει στην ομάδα και ξεκινήσαμε τον δεύτερο γύρο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να δεχτούμε γκολ. Η ψυχολογία της ομάδας φυσιολογικά ήταν η καλύτερη και στα συν να αναφέρω την επιστροφή του συμπαίχτη μας Γιάννη Προβίδα, ο οποίος στα δυο τελευταία ματς, που αγωνίστηκε έδωσε στην ομάδα το κάτι παραπάνω επιθετικά, βοηθώντας και εμένα και τον «κολλητό» μου μέσα και έξω από τα γήπεδα Σπύρο Ζαφειρίου να παίξουμε ακόμη πιο ελεύθερα, κάτι που μας αρέσει και μας ταιριάζει σαν παίχτες.»

Evrytania Sport: Μετά από καιρό ηττηθήκατε με 1-0 από τον Ρήγα. Πως κύλησε αυτός ο αγώνας και πως ήρθε αυτό το σκορ εις βάρος σας;
Αποστόλης Νάστας: «Όπως είπα και παραπάνω η ψυχολογία της ομάδας ήταν η καλύτερη και σαφώς πήγαμε στο Βελεστίνο να πάρουμε την νίκη. Αν κρίνει κάποιος από την εικόνα του αγώνα ήμασταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, χάνοντας και μοναδικές ευκαιρίες, για να πετύχουμε αρκετά τέρματα.  Στην προσπάθεια μας όμως είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον διαιτητή, ο οποίος έδωσε κατά μας οφθαλμοφανέστατα σφυρίγματα, με τα οποία θα μπορούσαμε ακόμη πιο άνετα να κερδίσουμε το ματς. Μας αφήνει μια πικρία, αλλά δεν μένουμε σε αυτό το ματς, καθώς κάναμε μια εκπληκτική εμφάνιση και απομένουν και άλλα δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια, στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου; Ποιες ομάδες πιστεύεις θα υποβιβαστούν στο τοπικό και που θα κριθεί η άνοδος;
Αποστόλης Νάστας: «Μπορώ να πω ότι γίνεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αρκετά καλές ομάδες. Η Λαμία έδειξε από την αρχή ότι ήταν πολύ συγκεντρωμένη στον στόχο της και κατάφερε να έχει ελάχιστες απώλειες βαθμών. Οι υπόλοιπες ομάδες πέραν του Αιόλου, του Λεονταρίου και της Γραβιάς, που θεωρώ ότι έχουν υποβιβαστεί ήδη είναι όλες αξιόλογες. Η τέταρτη ομάδα, που θα ακολουθήσει τις τρεις που ανέφερα λογικά θα κριθεί ανάμεσα σε Ελασσόνα, Αμπελωνιακού, Δομοκού και Ρήγα Φεραίου. Θα ήθελα να σωθούν όλες οι ομάδες του νομού μας, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Υποδέχεστε τον Αίολο την Κυριακή 3 Μαρτίου. Τι αναμνήσεις έχεις από το παιχνίδι του α΄ γύρου και από αγώνες με Ευρυτανικές ομάδες; Τι θεωρείς ότι θα κρίνει την νίκη; Σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι νομίζεις.
Αποστόλης Νάστας: «Εμείς την Κυριακή υποδεχόμαστε τον Αίολο, που είναι ουραγός στην βαθμολογία, κάτι το οποίο δεν μας κάνει να βλέπουμε το ματς πιο χαλαρά. Αυτό μας έχει τονίσει ο προπονητής μας όλη την βδομάδα στις προπονήσεις και πιστεύω μας έχει περάσει το ότι δεν θα είναι εύκολο ματς, όπως φάνηκε άλλωστε και στο πρώτο ματς του Καρπενησίου, που κερδίσαμε πολύ δύσκολα 0-1. Ήταν ένα ματς, που το θυμάμαι πολύ ευχάριστα, αφού σκόραρα και με δικό μου γκολ βοήθησα την ομάδα μου να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Νομίζω το ματς θα κριθεί από το πόσο σοβαροί θα είμαστε εμείς. Εύχομαι να κερδίσουμε, γιατί το ματς είναι πολύ σημαντικό για την δικιά μας συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος