Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τελευταία αγωνιστική-«φωτιά» για την Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας












Μετά από δυο εβδομάδες, στις οποίες υπήρξαν αγώνες κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί η 18η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία είναι και η τελευταία της κανονικής διάρκειας. Τα παιχνίδια θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου. Θα διεξαχθούν δυο ντέρμπι 4αδας, τα οποία θα κρίνουν την κατάταξη των τριών πρώτων θέσεων.
Πρόκειται για τους αγώνες Άγραφα-ΑΠΟΚ και Μυρίκη-Κρέντη. Αδιάφορο βαθμολογικά είναι το παιχνίδι ανάμεσα στην Ποταμιά και στον Άγιο Προκόπιο. Ενώ στην Παλαιοκατούνα η τοπική Αναγέννηση αγωνίζεται με την Φραγκίστα σε ένα ματς, που θα κρίνει την παραμονή. Ρεπό θα έχει ο Απεραντιακός, που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Τα σενάρια των ισοβαθμιών μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://evrytaniasport.blogspot.gr/2013/03/blog-post_20.html

Αλλαγή ώρας
Τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής θα αρχίσουν μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:30.

Τα μενού των αγώνων

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι


Το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, στο οποίο ενδεχομένως να κριθεί και η πρώτη θέση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο προπονητικό κέντρο. Οι δυο ομάδες έχουν βαθμολογική απόσταση 3 βαθμών και κατά πολλούς έχουν χαρακτηριστεί τα δυο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τα Άγραφα θα αγωνιστούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μετά από 28 ημέρες! Είχε μεσολαβήσει το ρεπό και ο αγώνας του κυπέλλου. Οι πρωτοπόροι του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έδωσαν φιλικά παιχνίδια, ώστε να κρατηθούν σε ετοιμότητα. Στο τελευταίο τους παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Απεραντιακό νίκησαν εύκολα με 4-0.
Το Βελούχι θα αγωνιστεί με ψυχολογία στα ύψη. Πιστό στην ιστορία του κατέκτησε ένα ακόμη κύπελλο Ευρυτανίας και ετοιμάζεται πλέον για τα παιχνίδια των play off. Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη «φορτσάρει» με κύριο μέλημα την επίτευξη του νταμπλ.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο ΑΠΟΚ νίκησε στο ίδιο γήπεδο με 2-0. Προπονητής των νικητών τότε ήταν ο Γιώργος Κρασιάς και των ηττημένων ο Δημήτρης Αντωνίου.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2010-2011
2-3/1-1

Μυρίκη-Κρέντη


Ύστερα από δυο εβδομάδες Μυρίκη και Κρέντη θα τεθούν αντιμέτωπες, αλλά σε διαφορετικό γήπεδο. Οι «κόκκινοι» είχαν κερδίσει στον ημιτελικό κυπέλλου με το επιβλητικό 4-1 μέσα στο γήπεδο Κερασοχωρίου.
Η Μυρίκη αναδείχτηκε φιναλίστ του κυπέλλου παρά την προσπάθεια, που κατέβαλλε, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο δεύτερο μέρος. Στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα με νίκη και συγχρόνως νίκη του ΑΠΟΚ επί των Αγράφων τερματίζει πρώτη. Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του θα εκτίσει ο Γιάννης Ζαλοκώστας.
Η Κρέντη είναι αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς θα τερματίσει στην 4η θέση. Περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα play off, ο οποίος μπορεί να είναι ακόμη και η Μυρίκη. Το συγκρότημα του Κώστα Μάκκα διανύει περίοδο κάμψης το τελευταίο διάστημα, προερχόμενο από 3 σερί ήττες. Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο πορτιέρο Αποστόλης Ντάλλας.
Στο ματς του πρώτου γύρου οι Κρεντιώτες επικράτησαν 1-0 χάρης σε γκολ του Βαγγέλη Μάκκα, για το οποίο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν χέρι.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2006-2007
2-0 α.α.
2008-2009
2-0
2009-2010
4-3
2010-2011
2-2
2012-2013
0-0

Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος



Το μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Καρπενήσι. Ποταμιά και Άγιος Προκόπιος ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Πρόκειται για δυο ομάδες, οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι ισοδύναμες.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα αποκλείστηκε στο κύπελλο από τον τροπαιούχο ΑΠΟΚ, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Έκανε και φέτος μια καλή πορεία, αλλά η έλλειψη σταθερότητας την έθεσε εκτός μπαράζ. Θα τερματίσει και φέτος στην 5η θέση της Α΄ ΕΠΣΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Ο Αστέρας θα διεκδικήσει την άτυπη 6η θέση, βρισκόμενος πίσω από τον Απεραντιακό. Θα μπει ξανά στο γήπεδο και για 3ο σερί ματς στο Καρπενήσι ύστερα από 21 ημέρες. Κατάφερε να «κοντράρει» τα Άγραφα και τον ΑΠΟΚ, χάνοντας στις λεπτομέρειες τον έναν πόντο. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, χωρίς όμως να κάνει το βήμα παραπάνω.
Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις την 9η αγωνιστική στην Παλαιοκατούνα οι δυο ομάδες. Είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με 1-1. Το ίδιο σκορ υπήρξε και στον αγώνα κυπέλλου τον Σεπτέμβριο στο Καρπενήσι, με τους Μεγαλοχωρίτες να επικρατούν στα πέναλτι.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
3-3
2010-2011
0-1
2011-2012
1-1

Παλαιοκατούνα-Φραγκίστα


Με φόντο την παραμονή θα «κοντραριστούν» στο ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας η γηπεδούχος Παλαιοκατούνα και η φιλοξενούμενη Φραγκίστα.
Η Αναγέννηση αγωνίζεται για 3 αποτελέσματα!. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατεβεί για τους τρεις βαθμούς, ώστε να πανηγυρίσει την σωτηρία στην «παρθενική» της συμμετοχή στο Α΄ τοπικό. Το συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος ηττήθηκε με 0-2 από την Μυρίκη. Επανέρχονται, έχοντας εκτίσει την τιμωρία τους οι: Ηλίας Ζούγρης και Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.
Οι Φραγκιστιανοί παίζουν με την «πλάτη» στον τοίχο, καθώς θέλουν νίκη με 3 γκολ διαφορά η έστω με 2, για να οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ. Δεν κατάφερε απέναντι στον αδιάφορο Απεραντιακό ούτε καν να αποσπάσει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα του Γιώργου Περούλα (Μοναδική που διεκδικεί το κύπελλο ήθους) θα πρέπει να μπει από το πρώτο δευτερόλεπτο δυνατά στο γήπεδο, ώστε να πετύχει την πρώτη της νίκη και με το επιθυμητό σκορ.
Την μοναδική  νίκη της είχε σημειώσει μέσα στην Φραγκίστα η Αναγέννηση, η οποία είχε επιβληθεί του άτυχου Α.Π.Ο.Δ.Φ με 2-0. Εκείνο το «τρίποντο» έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα καθοριστικά στην έκβαση της παραμονής.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2010-2011
2-3

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

18η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(23/24-3-2013) 15:30

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 24-3-2013 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Μυρίκη-Κρέντη 24-3-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος 23-3-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Παλαιοκατούνα-Φραγκίστα 23-3-2013 Γήπεδο Παλαιοκατούνας
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)