Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κρέντη-Μυρίκη 0-1

Χωρίς να αλλάξει κάτι ολοκληρώθηκε το δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού των Play Off. Η Μυρίκη διατήρησε το προβάδισμα της και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στου τελικούς, επικρατώντας της Κρέντης με 0-1.
Η συνέχεια του ημιτελικού παίχτηκε την Τετάρτη 3-4 στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Έγινε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος είχε νερά σε πολλά σημεία. Δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα.
Η Κρέντη του Κώστα Μάκκα κατεβαίνοντας με την ίδια σύνθεση και τακτική προσπάθησε να κάνει την ανατροπή. Παρότι είχε την εδαφική υπεροχή, δεν βρήκε τους χώρους για την μεγάλη φάση, ωστόσο λίγο πριν το τέλος από στημένη φάση έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα, παίζοντας έξυπνα και άψογα στην τακτική διατήρησε το υπέρ της αποτέλεσμα. Διαφύλαξε την άμυνα της και έπαιζε κλειστά, ψάχνοντας μέσα από ορισμένες αντεπιθέσεις ένα δεύτερο τέρμα. Είχε σε καλή μέρα τον πορτιέρο της Στέλιο Μεριγκούνη, που όταν χρειάστηκε δήλωσε «παρών», κρατώντας το μηδέν.
Το πρώτο μέρος του αγώνα είχε διεξαχθεί την Κυριακή 31/3 και διακόπηκε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού του διαιτητή Βασίλη Λάμπρου (Αναλυτικό ρεπορτάζ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://evrytaniasport.blogspot.com/2013/03/0-1.html )
Οι ομάδες θα αναμετρηθούν στην έδρα της Μυρίκης, στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την ερχόμενη Κυριακή.

Διασκορπισμένοι παρατηρητές
Με 3 παρατηρητές αγώνα παίχτηκε το δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού. Ο Κώστας Χούπας ήταν ο 1ος παρατηρητής και βρέθηκε στον μεσαίο πάγκο, ενώ ο Θανάσης Τσατσαράγκος είδε το ματς από την κερκίδα και ο Θόδωρος Ζελενίτσας μπροστά από τα αποδυτήρια. Η παρουσία των παρατηρητών ήταν  αναγκαία για την διαφύλαξη της τάξης.




Με αστυνομική δύναμη & Star Λαμίας
Πίσω από το τέρμα της Κρέντης μπροστά από τα αποδυτήρια βρέθηκε μερίδα αστυνομικών. Η απόφαση της ΕΠΣΕ την Δευτέρα ήταν να γίνει το ματς με αστυνομική δύναμη, για να μην γίνει κάποιο επεισόδιο. Επιπλέον στο Κερασοχώρι βρέθηκε και το κανάλι του Star Λαμίας με τον συνεργάτη του στο Καρπενήσι Βασίλη Παπαμίχο.





Λίγος κόσμος
Γύρω στα 50 άτομα βρέθηκαν στο Κεράσοβο για να δουν την συνέχεια του ημιτελικού. 


Νερά σε αρκετά σημεία
Το γήπεδο είχε νερά σε αρκετά σημεία λόγω της βροχόπτωσης των προηγούμενων ωρών, αλλά και του ψιλόβροχου που έπεφτε ανά διαστήματα.



Με ομίχλη
Διάστημα του ματς έγινε με ομίχλη και με χαμηλή ορατότητα, ενώ με ομίχλη έγινε και το «ζέσταμα» των ομάδων.




Οι παράγοντες
Στον πάγκο της Κρέντης βρέθηκε ο Πρόεδρος Χρυσόστομος Μάκκας και ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, παρών ήταν επίσης και ο αντιπρόεδρος των Κρεντιωτών Κώστας Μάκκας. Για την Μυρίκη το παρών έδωσε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης, ο ταμίας Μπάμπης Πλατιάς. Από την κερκίδα είδε το ματς ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Λιάγκας και ο παλιός παράγοντας της ομάδας Γιάννης Ζαραβέλης.

Το σχήμα της Κρέντης
 Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο Αποστόλης Ντάλλας. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γιάκος με τον Πάτρου. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Σπύρος Μπύρος και στο αριστερό ο Λάππας. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Νίκος Βούρτσας με παρτενέρ τον Πανέτα. Αριστερός μέσος άρχισε ο Θανάσης Ντάλλας και δεξιός ο Γιώργος Βούρτσας. Σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο Τύμπας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μάκκας.

Το σχήμα της Μυρίκης
Η Μυρίκη άρχισε το ματς με πορτιέρο τον Μεριγκούνη. Δεξιός μπακ ήταν ο αρχηγός Ζαραβέλης και αριστερός ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γενιτσαρόπουλος με τον Σακαμπέτη. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Τόλης Μπουμπουρής με τον Φύκα. Δεξιός μέσος ξεκίνησε ο Σταμούλης και αριστερός ο Λέρης. Ελεύθερο ρόλο στον άξονα μπροστά από τους ανασταλτικούς μέσους είχε ο Κοτρώνης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Σιταράς.

Ίδιοι 11
Η Κρέντη αγωνίστηκε με την ίδια 11αδα, που είχε ξεκινήσει στο ματς της Κυριακής.

Μέσα Λέρης-Κοτρώνης














Η Μυρίκη είχε δυο αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το 1ο ημίχρονο της Κυριακής. Στην βασική 11αδα ξεκίνησε ο Δημήτρης Κοτρώνης και ο Χρήστος Λέρης. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Γκορόγια (Απουσίαζε λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων στην Κοζάνη) και του Άρη Σιταρά (Αποτέλεσε την 1η αλλαγή).

Διαφορετική 3αδα


Κανείς από την 3αδα της Κυριακής δεν ορίστηκε στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος αντικατέστησε τον Βασίλη Λάμπρου, που είχε σφυρίξει το 1ο μέρος. Βοηθούς είχε τους Λάμπρο Κολοκώτσιο και Γιώργο Δροσίνη. 


Τους έγινε συνήθεια
Κρέντη και Μυρίκη έχουν…βαρεθεί να αγωνίζονται αντίπαλοι. Οι ομάδες αν συνυπολογίσουμε το 1ο 45λεπτο αναμετρήθηκαν μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα για 4η φορά και έπεται και συνέχεια….

Προβάδισμα οι «κόκκινοι»
Η ομάδα της Μυρίκης μετά την νίκη της στο επαναληπτικό προκρίνεται με νίκη και με ισοπαλία. Η Κρέντη θέλει νίκη με ένα γκολ διαφορά για να περάσει στον τελικό. Με 0-1 της Κρέντης θα ακολουθήσει 30λεπτη παράταση ή και πέναλτι.

Αντίθετοι στόχοι
Η Μυρίκη διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα και έφυγε με την νίκη από το Κεράσοβο. Αντίθετα η Κρέντη έπαιζε με «εχθρό» τον χρόνο και δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Μεταφέρθηκαν οι κίτρινες
Κιτρινισμένοι ξεκίνησαν 4 ποδοσφαιριστές, αφού είχαν τιμωρηθεί στο 1ο μέρος από τον διαιτητή Βασίλη Λάμπρου. Από πλευράς Κρέντης με κίτρινη ξεκίνησαν οι: Γιώργος Γιάκος και Αποστόλης Ντάλλας και από την Μυρίκη οι: Κώστας Σιταράς και Τόλης Μπουμπουρής.

Β΄ μέρος

Πιο ζωηρά η Κρέντη


Οι γηπεδούχοι βρισκόμενοι πίσω στο σκορ ξεκίνησαν με περισσότερη ζωντάνια το παιχνίδι και δημιούργησαν τις πρώτες ευκαιρίες του παιχνιδιού. Από στημένα του Δημήτρη Τύμπα απείλησε η Κρέντη στο 62΄.



Με το υπέρ της σκορ
Η Μυρίκη ξεκίνησε, έχοντας σημαντικό αβαντάζ και το υπέρ της 0-1. Κοίταξε να κρατήσει το μηδέν και τελικώς το κατάφερε.

1η απειλή














Η Μυρίκη απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 64΄, όταν ο Άγγελος Παχής έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κώστας Σιταράς «τσίμπησε» την μπάλα προ του γκολκίπερ με τον αμυντικό Σπύρο Μπύρο να ανακόπτει σωτήρια και τον τερματοφύλακα Ντάλλα να μπλοκάρει στην συνέχεια.



Ίδια κίνηση
 













Ο Σπύρος Μπύρος ήταν ξανά ο προσωπικός «φρουρός» του Κώστα Σταμούλη. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα έγινε ξανά αλλαγή στις πτέρυγες της Κρέντης, όπως και στην μεσαία γραμμή της Μυρίκης. Φυσικά ο λόγος είναι το man to man του Μπύρου στον Σταμούλη. Ίδια κίνηση είχε γίνει και την Κυριακή στο α΄ ημίχρονο.

Οδηγίες εντός γηπέδου
Στο 70ο λεπτό και ενώ ο αγώνας είχε διακοπεί ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης έδωσε οδηγίες εντός του αγωνιστικού χώρου στον νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας του Θανάση Ντάλλα.



Η ευκαιρία του ματς
 

Στο 87ο λεπτό  οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα και βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Δημήτρης Τύμπας εκτέλεσε το φάουλ και ο προωθημένος Γιώργος Γιάκος πήρε την κεφαλιά, που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Στέλιος Μεριγκούνης και στην επαναφορά ο Νίκος Βούρτσας δεν βρήκε στόχο.




Οι αλλαγές στο τέλος


Η Μυρίκη έκανε την πρώτη της αλλαγή στο 78ο λεπτό με τον Άρη Σιταρά να μπαίνει στην θέση του Χρήστου Λέρη. Ακολούθησαν οι αλλαγές των Γιάννη Ζαλοκώστα και Γιώργου Ράικου (Επέστρεψε από τραυματισμό) κοντά στο 90ο λεπτό. Η Κρέντη έκανε μόλις μια αλλαγή στο 90΄, όταν στην θέση του τραυματία Νίκου Βούρτσα μπήκε ο Βαγγέλης Μάκκας.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε πλάγια από αριστερά, ο Μάκκας Κ. από πλάγια αριστερά έκανε απευθείας το γυριστό σουτ, που μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
53΄: Ο Λάππας εκτέλεσε αράουτ από αριστερά, ο Τύμπας σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι των «κόκκινων».
62΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τύμπα από την γραμμή της περιοχής και πλάγια αριστερά πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
64΄: Ο Παχής έκανε την κούρσα από αριστερά, σέντραρε, ο Σιταράς Κ. προσπάθησε να μπει στην φάση, κάνοντας κίνηση προς την μπάλα, ο Ντάλλας έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπύρος Σ. απέκρουσε σωτήρια με κεφαλιά προς του τερματοφύλακα του, ο οποίος στην συνέχεια μπλόκαρε.
83΄: Ο Κοτρώνης διεκδίκησε την μπάλαμ έδωσε για τον Σταμούλη, ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ από μακρινή απόσταση που πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της Κρέντης.
87΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γιάκος πήρε την κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή ο Μεριγκούνης απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και ο Βούρτσας Ν. από κοντά μέσα από την μικρή περιοχή και αριστερά χωρίς πίεση σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
94΄: Μετά από διώξιμο της άμυναςμ η μπάλα στρώθηκε στον Τύμπα που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.

Κίτρινες Κάρτες
Τύμπας, Βούρτσας Γ., Φύκας

Διακριθέντες (Στο δεύτερο 45λεπτο)
Κρέντη: Τύμπας, Μπύρος Σ., Γιάκος
Μυρίκη: Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Σακαμπέτης

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Παίξαμε σήμερα μόνο ένα ημίχρονο, αφού την Κυριακή δεν ολοκληρώσαμε τον αγώνα. Βέβαια δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτό. Δεν ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε, πάμε στο άλλο ματς με κόντρα σκορ. Ελπίζω πως εκεί θα παίξουμε καλύτερα και να μας σφυρίξουν πιο αξιόλογοι διαιτητές, που θα βγαίνουνε με βάση τα προσόντα τους και τα πόσα ματς έχουν σφυρίξει μέσα στην χρονιά, όχι λόγω του ότι δεν σφύριξαν πολλά ματς σε όλη την χρονιά πρέπει να σφυρίξουν τέτοια κρισιμότητας αγώνες. Τώρα για το ποιος τους βάζει και γιατί, ας ψαχτεί η ΕΠΣ μόνη της και να μας πει και εμάς με ποια κριτήρια τους διαλέγει, σε αυτά αναφέρομαι για το προηγούμενο παιχνίδι. Σήμερα παίχτηκε ωραία μπάλα, μεταξύ 2 από των 4 καλύτερων ομάδων της Ευρυτανίας τα τελευταία χρόνια. Οι σχέσεις μεταξύ των ομάδων από ότι φάνηκε και σήμερα είναι αρκετά φιλικές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τα παιδιά και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτοί που διαλέγουν ποιος θα σφυρίξει τον αγώνα, γιατί μας βάζουν και τσακωνόμαστε άδικα. Καλή επιτυχία στην ομάδα μου στο επόμενο ματς, ευχαριστούμε πολύ την Μυρίκη, την οποία την βάλαμε στον κόπο να έρθει ξανά, χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς. Για πρώτη φορά η ΕΠΣ πήρε αξιοκρατικά την απόφαση.»

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες μόνο και μόνο, που παραβρεθήκανε σήμερα εδώ και δεν ξέρω και το γιατί. Από εκεί και πέρα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, γιατί σήμερα κατάφερε να κρατήσει την νίκη από το 1ο ημίχρονο του προηγούμενου παιχνιδιού και να καταφέρουμε να πάμε αβαντάζ στο Καρπενήσι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, πιστεύω ότι η Κρέντη είναι καλή ομάδα, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδιμ για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό.»



Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μπύρος Σ., Πάτρου, Γιάκος, Βούρτσας Ν.(90΄ λ.τρ. Μάκκας Ε.), Πανέτας, Ντάλλας Αθ., Μάκκας Κ., Τύμπας, Βούρτσας Γ.

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Κοτρώνης, Σταμούλης, Φύκας(92΄ Ράικος), Σιταράς Κ.(88΄ Ζαλοκώστας), Μπουμπουρής Α., Λέρης(78΄ Σιταράς Α.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος