Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το επίμαχο έγγραφο που στάλθηκε προς την ΕΠΟ














Την Τετάρτη 10/4 η ΕΠΣ Ευρυτανίας απέστειλε τις ενστάσεις των σωματείων της Ευρυτανίας στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Η ΕΠΣ περιγράφει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρυτανία με τις ενστάσεις των σωματείων και ρίχνει το μπαλάκι πλέον στην ΕΠΟ, αφού δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα.
Στην ΕΠΟ στάλθηκε το φύλλο αγώνα του ΑΠΟΚ-Άγραφα, οι ενστάσεις για τις καταστάσεις υγείας από ΑΠΟΚ, Άγραφα και Μυρίκη και η ένσταση του Βελουχόυ για τον ποδοσφαιριστή των Αγράφων Μάνο.
Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση της ΕΠΟ, η οποία θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και θα δώσει την λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. 

Αναλυτικά το επίμαχο έγγραφο που στάλθηκε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ:

Καρπενήσι 10 Απριλίου 2013

Θέμα: Γνωμοδότηση επί ενστάσεων 

Συννημένα: 1) Φύλλο αγώνας μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΚ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ-ΆΓΡΑΦΑ»
2) 2 ενστάσεις αθλητικού σωματείο «ΑΠΟΚ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»
3) Ένσταση του αθλητικού σωματείου «Α.Ο. ΑΓΡΑΦΩΝ»
4) Ένσταση Αθλητικού σωματείου «Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ»

Σας στέλνουμε τα ανωτέρα συννημένα έγγραφα που αφορούν τους επαναληπτικούς αγώνες μπαράζ που διεξήχθησαν στις 6-4-2013 μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΚ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ-ΑΓΡΑΦΑ» με τελικό σκορ(2-2) σκορ πρόκρισης για τα ΑΓΡΑΦΑ, καθώς και Α.Ο. ΜΥΡΙΚΗΣ-Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ στις 7-4-2013 με τελικό σκορ(3-1) υπέρ του Α.Ο. ΜΥΡΙΚΗΣ, και προκειμένου να αποφανθείτε για τις παραπέρα ενέργειες με τις υποβληθείσες ενστάσεις, σας γνωρίζουμε επιπροσθέτως τα παρακάτω:

1) Σε ότι αφορά τα αναγραφόμενα στο Φύλλο Αγώνος ότι και για τις δυο περιπτώσεις οι ομάδες δεν κατέθεσαν συμπληρωματικά Δελτία Υγείας των εγκαλούμενων ποδοσφαιριστών και επομένως οι ενστάσεις των δυο σωματείων είναι σωστές. Το γεγονός όμως ότι τα εν λόγω ονόματα ήταν γραμμένα στην αρχική κατάσταση υγείας(κακώς-κάκιστα) και όχι σε συμπληρωματική ως όφειλαν, οφείλεται σε «άτυπη» συμφωνία μεταξύ των εν λόγω σωματείων μελών μας και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης μας με στόχο την απαλλαγή των ομάδων από τη Ιατρική δαπάνη εξέτασης των ποδοσφαιριστών.
Σημειώνουμε δε ότι η ανωτέρω «άτυπη» συμφωνία αφορούσε –σύμφωνα με δήλωση του Γ.Γ. της ΕΠΣ όλα τα Σωματεία μέλη μας ενώ δεν ήταν σε γνώση ούτε του προέδρου της ΕΠΣ εκτός του Γενικού Γραμματέα που προαναφέραμε.
2) Σε ότι αφορά την ένσταση του αθλητικού σωματείου «Α.Ο. ΑΓΡΑΦΩΝ», αυτή στρέφεται κατά των ποδοσφαιριστών του σωματείου «ΑΠΟΚ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» που αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα που σας καταθέσαμε και εγκαλούνται σύμφωνα με την περίπτωση 1 του παρόντος εγγράφου.
3) Σε ότι αφορά τις ενστάσεις του αθλητικού σωματείου «ΑΠΟΚ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», για ποδοσφαιριστή της ομάδας «Α.Ο. ΑΓΡΑΦΩΝ» κ. Χρήστο Μάνου που πήρε μέρος στον μεταξύ τους αγώνα σας επισυνάπτουμε το με αριθμό 1016/102/1o έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας-Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου για το οποίο θέλουμε την Νομική σας άποψη αλλά και τις προβλεπόμενες κυρώσεις-αν προβλέπεται κάτι τέτοιο-για την συγκεκριμένη περίπτωση.
4) Τέλος σε ότι αφορά την ένσταση του «Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ» για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του «Α.Ο. ΜΥΡΙΚΗΣ» κ. Κοτρώνη Δημητρίου σας γνωρίζουμε ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ανήκει και αυτός στην αναφερόμενη «άτυπη» συμφωνία και επομένως κακώς ανεγράφη στην αρχική κατάσταση Υγείας του «Α.Ο. ΜΥΡΙΚΗΣ» αντί της συμπληρωματικής κατάστασης που προβλέπεται. Επειδή όμως το σωματείο «Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ» δεν κατέθεσε έγκαιρα το προβλεπόμενο παράβολο για την εκδίκαση της υπόθεσης (στην ένσταση ψευδώς αναφέρεται ότι κατετέθη την ίδια ημέρα), προτείνουμε η εν λόγω ένσταση να απορριφθεί ως απαράδεκτη συμφωνία με το άρθρο 23 παρ. 5γ του ΚΑΠ.

Ύστερα από τα παραπάνω, ζητούμε τις γνωμοδοτήσεις σας-για κάθε περίπτωση ξεχωριστά-προκειμένου και να ολοκληρώσουμε και τους αγώνες μπαράζ και να αναδείξουμε τον Πρωταθλητή της περιόδου 2012-2013.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία σας
Με ιδιαίτερη εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Πεταρούδης
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας