Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αποφάσισε την συνέχιση του ημιτελικού Κρέντη-Μυρίκη η ΕΠΣΕ

Συνεδρίασε παρουσία των εμπλεκόμενων και όχι μόνο ομάδων σήμερα το απόγευμα  το συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας, με μοναδικό θέμα τον ημιτελικό των Play Off ανάμεσα στην Κρέντη και την Μυρίκη. Ο αγώνας διακόπηκε την Κυριακή (31/3) χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα κάποιας ομάδας σύμφωνα με το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί την Τετάρτη 3 Απρίλη και θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα. Θα παιχτεί το 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης. Βέβαια το δεύτερο μέρος θα γίνει με ομάδες περιφρούρησης για την τάξη και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και κατά πάσα πιθανότητα και με αστυνομική δύναμη. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με 0-1 χάρης σε τέρμα του Αποστόλη Μπουμπουρή.
Παρών στα γραφεία της ΕΠΣΕ από την διοίκηση της ΕΠΣ ήταν οι: Δημήτρης Πεταρούδης (Πρόεδρος), Διονύσης Βονόρτας (Γενικός Γραμματέας), Θόδωρος Ζελενίτσας (Ειδικός Γραμματέας) και Κώστας Κατσαδούρος (Έφορος). Απουσίαζαν ξανά αρκετά μέλη της ΕΠΣΕ, όπως και ο παρατηρητής του επίμαχου αγώνα Κώστας Χούπας. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο διαιτητής του αγώνα Βασίλης Λάμπρου.
Από πλευράς των ομάδων παραβρέθηκαν οι: Χρυσόστομος Μάκκας (Πρόεδρος Κρέντης), Κώστας Μάκκας (Πρώην Πρόεδρος Κρέντης), π. Ευάγγελος Φεγγούλης (Γενικός Γραμματέας Κρέντης), Νίκος Βούρτσας (Ποδοσφαιριστής Κρέντης), Νίκος Τσώνης (Πρόεδρος Μυρίκης) και Γιώργος Λιάγκας (Πρώην Πρόεδρος Μυρίκης). Την συνεδρίαση παρακολούθησαν από την ομάδα των Αγράφων τα στελέχη: Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γατής και ο παλιός παράγοντας του ΑΠΟΚ Δημήτρης Κατσακιώρης.

Δεν υπάρχει ευθύνη στο γηπεδούχο


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της ΕΠΣΕ Δημήτρη Πεταρούδη, ο οποίος ανέφερε ότι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν υπάρχει ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από την γηπεδούχο ομάδα. Αυτό ανέφερε ότι ισχύει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ως εκ τούτου ο αγώνας θα συνεχιστεί, αλλά με ευθύνη της Κρέντης εάν δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο. Ανέφερε ότι την Τετάρτη η Κρέντη θα πρέπει να σχηματίσει μια ομάδα προφύλαξης για επεισόδια και ότι στο ματς θα παραβρεθούν 3 παρατηρητές από την ΕΠΣ (Οι δυο θα βρίσκονται στην κερκίδα). Θα ζητηθεί ακόμη και η συνδρομή της αστυνομίας, ώστε να υπάρξει ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΠΣ μίλησε τηλεφωνικά για το θέμα και με την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα»


Ο διαιτητής του αγώνα Βασίλης Λάμπρου αναφέρθηκε στο συμβάν και στον τραυματισμό του και μίλησε για την στιγμή, που το βαρελότο πέρασε κάτω από την πόρτα των αποδυτηρίων και έσκασε στο πόδι του παρατηρητή κ. Χούπα. Τόνισε  χαρακτηριστικά: «Αποφύγαμε τα χειρότερα». Ανέφερε επίσης ότι δεν είδε ποιος πέταξε τα βαρελότα και ότι το ματς κύλησε ομαλά, χωρίς να γίνει κάποιο κραυγαλέο λάθος. Τέλος το ευχάριστο της υπόθεσης είναι η παρουσία γιατρού στο ματς.

Να καλυφθούν τα έξοδα μας


Ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης πήρε τον λόγο στην συνέχεια και αρχικώς ανέφερε ότι παλιότερα (2004,2005) βάσει του ΚΑΠ η γηπεδούχος ομάδας ήταν υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης κάτι που τώρα όμως δεν αναγράφεται στον κανονισμό. Έκανε λόγο και για τις κροτίδες, που έπεσαν μέσα στο γήπεδο μετά το γκολ της Μυρίκης και για το γεγονός ότι παραλίγο να χτυπήσουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή Άρη Σιταρά. Μάλιστα ανέφερε ότι οι γονείς του ποδοσφαιριστή ανησύχησαν για το συμβάν. Τέλος ζήτησε την κάλυψη των εξόδων για τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών την Τετάρτη από την Κοζάνη (Δημήτρη Γκορόγια) και την Πάτρα (Γιώργου Σακαμπέτη). Η ΕΠΣΕ ομόφωνα αποφάσισε να καλυφθεί το ποσό των 200 ευρώ για τις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας, αλλά και της αποστολής από το Καρπενήσι στο Κερασοχώρι. Ο κ. Τσώνης τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει για το συμβάν στο Α.Τ. Κερασοχωρίου, όπως και ο Πρόεδρος της Κρέντης κ. Μάκκας.

Έθεσε θέμα για την ασφάλεια


Ο πρώην Πρόεδρος της Μυρίκης Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε αρκετά στα θέμα της ασφάλειας. Χαρακτηριστικά είπε: «Εάν η κροτίδα πήγαινε στα αποδυτήρια της ομάδας μου τι θα γινόταν;». Έκανε λόγο ακόμη ότι η ΕΠΣ πρέπει να εγγυηθεί, ότι οτιδήποτε θα συμβεί την Τετάρτη θα υπεύθυνη η Κρέντη.

«Καταδικάζουμε το γεγονός»


Ο γενικός γραμματέας π. Ευάγγελος Φεγγούλης από την μεριά της Κρέντης ανέφερε ότι η ομάδα του καταδικάζει το γεγονός και θα κοινοποιήσει αύριο έγγραφο με αναλυτική ανακοίνωση της ομάδας για το περιστατικό. Επίσης βρίσκεται η Κρέντη σε συνεργασία με την αστυνομία, η οποία βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό του δράστη. Διάβασε τον ΚΑΠ και το άρθρο 21 παράγραφος ε., όπου αναφέρει ότι ένας αγώνας όταν διακόπτεται χωρίς υπαιτιότητα κάποιας ομάδας συνεχίζεται από το λεπτό, που διακόπηκε με τους ίδιους όρους. Είπε ακόμη ότι οι βοηθοί μπορούσαν να συνεχίσουν τον αγώνα δυο τους, αφού ο ΚΑΠ το αναφέρει στο άρθρο ότι εφόσον δεν μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι ο διαιτητής για διάφορους λόγους, ο πιο αρχαιότερος ή αξιολογημένος σε μεγαλύτερη κατηγορία βοηθός αναλαμβάνει χρέη διαιτητή. Η Κρέντη σύμφωνα με τον π. Φεγγούλη θα δημιουργήσει ομάδα την Τετάρτη για την διαφύλαξη της ομαλής διεξαγωγής του 1ου ημιτελικού.









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος