Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Προημιτελικός αγώνας κυπέλλου πόλο ανδρών στο Καρπενήσι!

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στο κολυμβητήριο Καρπενησίου. Για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος υδατοσφαίρισης ανδρών ο Νηρέας Λαμίας θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Ο Νηρέας έκανε αίτημα πριν την κλήρωση των «8» το παιχνίδι να διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας (Λαμία) η στην δεύτερη έδρα της στο Καρπενήσι.
Τελικά ο προημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, με το αίτημα να γίνεται δεκτό από όλα τα σωματεία. Η ομάδα της Λαμίας είχε πρόβλημα με την πισίνα του κολυμβητηρίου της και ζήτησε την βοήθεια του Δήμου Καρπενησίου. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17:30. Ο ιστορικός Πανιώνιος του Αλέκου Βάσσου (Έχει φτάσει δυο φορές σε τελικό του Len Trophy και έχει πλησιάσει την κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων) αποτελεί μια από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού πόλο και αγωνίζεται στην Α1΄, παλεύοντας για την σωτηρία (9η θέση σε σύνολο 12 ομάδων μετά από 17 αγωνιστικές), ενώ ο γειτονικός Νηρέας του Κώστα Λούδη μια κατηγορία παρακάτω, στην Α2 ως «νεοφώτιστος». Η κατηγορία αυτή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη με τους Φθιωτούς να τοποθετούνται στον 2ο Όμιλο, αντιμετωπίζοντας τον ΑΝΟ Γλυφάδας, τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και τον Ν.Ο. Λάρισας. Η πρώτη φάση για τον όμιλο του Νηρέα θα γίνει στις 26-28 Απριλίου στην Γλυφάδα.
Τα υπόλοιπα ζευγάρια του κυπέλλου, που διεξάγεται φέτος με μόλις 8 ομάδες είναι τα: Αργοστόλι-Παναθηναικός, Χίος-Ολυμπιακός και Ηλιούπολη-Βουλιαγμένη, με τους νικητές να προκρίνονται στο final 4 (18-19 Μαΐου)
Να τονιστεί πως στην Ευρυτανική πρωτεύουσα έχουν κάνει την τελευταία 10ετία προετοιμασία η εθνική πόλο των γυναικών και η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Επιπλέον ο Νηρεάς θα διοργανώσει εκδρομή φιλάθλων για την μεταφορά τους στο Καρπενήσι, ενώ οι ιθύνοντες της ομάδας συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη 2/4 με τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες αγώνα.

Μεγάλα ονόματα στον Νηρέα
 

Αξίζει να αναφερθεί πως στον Νηρέα αγωνίζονται ο 38χρονος φουνταριστός Κώστας Κοκκινάκης, ο οποίος έχει πολλές διεθνείς συμμετοχές και έχει αγωνιστεί στον Εθνικό, τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, ο 37χρονος περιφερειακός  και άλλοτε διεθνής Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (Ίσως το κορυφαίο όνομα του ελληνικού πόλο), ο οποίος ξεκίνησε από την Ηλυσιακό και για πολλά χρόνια υπήρξε αρχηγός του Ολυμπιακού, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε Παρτιζάν και Χίο . Είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία ου ομαδικού αθλητισμού (31 συνολικά!), ενώ μετρά πληθώρα ατομικών και ομαδικών διακρίσεων!
Προπονητής των Λαμιωτών (Μαζί με τον Γιάννη Μπουλαλά) είναι ο 44χρονος Κώστας Λούδης, ο οποίος είναι και αυτό ένα πασίγνωστο όνομα της Ελληνικής υδατοσφαίρισης με πολλούς τίτλους!. Υπήρξε αθλητής της Εθνικής Ελλάδας με συμμετοχές σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνιζόμενος σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Υπήρξε προπονητής του Πανιωνίου, ενώ εργάζεται και στην Α1΄ με το Παλαιό Φάληρο.
Το ρόστερ αποτελείται επίσης από τους: Βασίλη Εμμανουηλίδη, Γιάννη Εμμανουηλίδη, Διαμαντή Μονιούδη, Χρήστο Κωνσταντουδάκη, Κώστα Φλέγκα, Γεράσιμο Σαλπαδήμα, Νίκο Παπαδημητρίου, Τζώρτζη Γκρεμήλα, Θέμη Χατζή, Αρσένη Μαρούλη, Βαγγέλη Δραγώνα, Δημήτρη Πουλλή, Μαρίνο Παπαγρηγορίου, Θωμά Αντωνίου, Παναγιώτη Πασλή, Ευθύμη Καρανάσιο, Στέφανο Γρηγορόπουλο, Αριστείδη Ζήκα, Δημήτρη Μπούργο, Νίκο Μουντουρούφη, ενώ αρχηγοί είναι οι: Θανάσης Ράγγας και Σάββας Αραμπατζίδης. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Χρήστος Μπετχαβάς.

Τα αστέρια του Πανιωνίου 


Στους Νεοσμυρνιώτες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Γιάννη Θωμάκου και Ζάχου Αναστασιάδη. Ο πρώτος  είναι 36 ετών, διεθνής περιφερειακός (Με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες και αρκετούς τίτλους). Έχει αγωνιστεί και παλαιότερα στον Πανιώνιο, έχει περάσει και από το Αργοστόλι, ενώ φόρεσε για αρκετά χρόνια (9 συνολικά) το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Ο δεύτερος  είναι 32 χρονών, περιφερειακός, διεθνής και έχει παίξει ξανά στον Πανιώνιο (2000-2008), επιστρέφοντας σε αυτόν το περασμένο καλοκαίρι. Έχει αγωνιστεί επίσης στην Βουλιαγμένη, στον Ν.Ο. Πατρών και στο Αργοστόλι.
Προπονητής είναι από τον Φεβρουάριο ο 43χρονος Αλέκος Βάσσος, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από χρόνια, αντικαθιστώντας τον Κώστα Πασλή.
Αγωνίζονται επίσης στον Πανιώνιο οι: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κωνσταντίνος Γαρταγάνης, Άγγελος Γρηγοριάδης(Τερματοφύλακες), Χρήστος Κουτσιαλής, Λουκάς Λύκαρης, Γκλερ Ντίλγκερι, Στέφανος Φουτρής(Αμυντικοί), Μενέλαος Τζαμαντάκης, Αρίστος Κουτσιαλής, Κώστας Φωτίου, Κώστας Λύκαρης, Δημήτρης Κουκής, Νίκος Καρακάσης, Νίκος Αλβέρτης, Νεκτάριος Κούφαλης, Κυριάκος Μανδηλάρης(Περιφερειακοί), Γιόβαν Σάκιτς, Χριστόφορος Αλεξάκης, Γαβριήλ Γαβαλάς και Γιάννης Γρηγορόπουλος(Φουνταριστοί).