Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πρωτέας-Krenti Bulls 70-47

Παίζοντας όμορφο μπάσκετ ο Πρωτέας και έχοντας κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς «λύγισε» την αντίσταση των Krenti Bulls με 70-47, κάνοντας το 2/2.
Οι ομάδες αναμετρήθηκαν την Τετάρτη 24/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου στις 8 το βράδυ. Ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου έγινε υπό το βλέμμα περίπου 140 φιλάθλων.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χατζόπουλου συνέχισε εντυπωσιακά στην διοργάνωση. Έπαιξε όμορφο μπάσκετ σε όλο το ματς και πήρε ακόμη μια εύκολη νίκη, δείχνοντας ότι θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο. Κορυφαίος ο εκπληκτικός και συνάμα ουσιαστικός 2μετρος σέντερ Δήμος Σπυριδάκης, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους.
Οι Bulls ατύχησαν για δεύτερη συνεχή φορά και αποχώρησαν ηττημένοι από το γήπεδο. Οι Κρεντιώτες έκαναν άσχημη εμφάνιση και μοιραία γνώρισαν μια μεγάλη σε έκταση ήττα. Αιχμή του δόρατος ήταν ξανά ο σέντερ Μιχάλης Λάππας, ο οποίος σκόραρε 24 πόντους.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Πρωτέας θα παίξει με τους Fragist An΄ Terrorists και οι Κρεντιώτες θα «κοντραριστούν» με το Γενικό Λύκειο.

Ο κόσμος
Σταθερά με αρκετό κόσμο διεξάγονται οι αγώνες του τουρνουά. Το ματς του 1ου ομίλου είδαν γύρω στα 140 άτομα.



Αυλαία 2 αγωνιστικής
Με την αναμέτρηση Πρωτέα και Krenti Bulls ξεκίνησε η 2η αγωνιστική των ομίλων.

Πέρυσι στην παράταση
Οι ομάδες είχαν αγωνιστεί και στο περασμένο τουρνουά μπάσκετ. Τότε μετά από ένα αμφίρροπο και συναρπαστικό ματς οι Bulls είχαν επικρατήσει στην 5λεπτη παράταση με 60-55. Σε εκείνο το ματς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά μπάσκετ ο Μιχάλης Λάππας της Κρέντης, που ήταν καθοριστικός.

Λαμιώτες σέντερ
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η μάχη των σέντερ, με τον Πρωτέα αγωνίστηκε ο πανύψηλος Δήμος Σπυριδάκης, που φοράει την ποδοσφαιρική φανέλα του ΠΑΣ Λαμία και με την Κρέντη ο θηριώδης σέντερ Μιχάλης Λάππας. Κοινό και των δυο παικτών είναι ο τόπος διαμονής του, που είναι η Φθιωτική πρωτεύουσα.


2/2 vs 0/2
Ο Πρωτέας με τις δυο νίκες του αποκτά αρκετά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ,αλλά και πρωτιάς στον όμιλο. Αντίθετα οι «ταύροι» ηττήθηκαν για 2η φορά και έχουν μείνει πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οδηγίες από Λεπενιώτη-Χαντζόπουλο
Για ακόμη ένα ματς των Bulls οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο Πάνος Λεπενιώτης, ο οποίος είχε δηλωθεί και σαν παίκτης, χωρίς όμως να αγωνιστεί. Το Πρωτέα «κοούτσαρε» ο αρχηγός Γιάννης Χαντζόπουλος, που στο συγκεκριμένο ματς προτίμησε να μην πάρει χρόνο συμμετοχής.


Σφύριξε ο Χατζής


Ο Μιχάλης Χατζής σφύριξε για 1η φορά παιχνίδι στο τουρνουά μπάσκετ. Ο Ναυπακτιώτης μπασκετμπολίστας αγωνίζεται στο τουρνουά με την ομάδα του Sporting.


Show Σπυριδάκη














Ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης προσέφερε θέαμα και έδειξε ότι έχει εξαιρετικές ικανότητες με και στο μπάσκετ εκτός από το ποδόσφαιρο. Ο 27χρονο άλλοτε επαγγελματίας παίχτης (Με Ολυμπιακό Βόλου, Ηλιούπολη, Ανδρούτσο Γραβιάς και Φωκικό) σκόραρε 30 πόντους, χειροκροτήθηκε από το κοινό και ήταν ο κορυφαίος του Πρωτέα. Μάλιστα έχει δοκιμαστεί κατά το παρελθόν στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 11 πόντους ήταν ο Αιτωλοακαρνάνας από το Θέρμο Γιώργος Κρητικός, που πέτυχε και ένα 3ποντο. Οι δυο αθλητές πέρα από την πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν έμειναν εντυπωσιασμένοι από την διοργάνωση. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο πλέι μέικρ Σπύρος Ξαγαράς που πέτυχε 10 πόντους και 1 τρίποντο.


Ξανά Λάππας














Ο σέντερ των Krenti Bulls Μιχάλης Λάππας ήταν ο κορυφαίος της ομάδας σκόραρε 24 πόντους. Ο αρχηγός γκάρντ Νίκος Βούρτσας τον ακολούθησε στο σκοράρισμα, βάζοντας 11 πόντους και 1 τρίποντο. Ο Βούρτσας έκανε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι αρκετά καλή εμφάνιση.

Έτρεξε
Τρέχοντας αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό ο Πρωτέας με γκολ-φάουλ του Σπύρου Ξαγάρα προηγήθηκε με 11-3. Οι Bulls έκαναν πολλά λάθη απέναντι στην κλειστή και δυνατή άμυνα του Πρωτέα και έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ με 17-6. Αρκετά θετικά στοιχεία έδειξε ο Γιώργος Κρητικός, που έκανε ντεμπούτο με τον Πρωτέα. Ο Κρητικός του Ερμή Πάτρας (Συμπαίχτης-φίλος-συνάδελφος του Γιάννη Δροσίνη) είχε δηλωθεί, χωρίς να αγωνιστεί και στο 2ο τουρνουά μπάσκετ.




+14
Διεύρυνε και άλλο την διαφορά υπέρ του ο Πρωτέα. Οι Κρεντιώτες προσπάθησαν να επανέλθουν στο ματς και με καλάθι και φάουλ του Μιχάλη Λάππα μείωσαν σε 23-16. Ο Δήμος Σπυριδάκης με 2ποντο και ο Βασίλης Λέρης με τρίποντο ανέβασαν το σκορ στο 32-16. Η Κρέντη μείωσε προσωρινά με τρίποντο του Νίκου Βούρτσα και το ημίχρονο έληξε με σκορ 34-20 υπέρ του Πρωτέα.



Ανέλαβε ο Δήμος


Αρκετά όμορφο μπάσκετ έπαιξε στο 3ο δεκάλεπτο ο Πρωτέας. Η Κρέντη με προσπάθειες του σέντερ Μιχάλη Λάππα μείωσε στους 10 πόντους και στο 36-26, αλλά η αντεπίθεση της δεν είχε συνέχεια. Ο εξαιρετικός και αλτικός Δήμος Σπυριδάκης πήρε από το χέρι τον Πρωτέα και με εξαιρετικές δικές του προσπάθειες καθάρισε το ματς. Ο Δήμος Σπυριδάκης με τρίποντο ανέβασε το σκορ στο 39-26. Ενώ με 4 συνεχόμενα καταπληκτικά δίποντα έκανε το σκορ 49-30 και +19. Ο Σπυριδάκης μάλιστα απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού για τα όμορφα καλάθια, που πέτυχε. Η Κρέντη μείωσε σε 49-34. Ο Βαγγέλης Μάκκας με όμορφο κόψιμο ανέκοψε τον Βασίλη Λέντζο.




Εντυπωσιακά καλάθια Ε. Μάκκα


4 πόντους σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βαγγέλης Μάκκας, τα οποία ήταν αρκετά όμορφα. Ειδικά στο πρώτο από αυτά έκανε μια εξαιρετική ενέργεια, πετυχαίνοντας ένα ωραίο καλάθι.

Στο ίδιο τέμπο
Ο Πρωτέας συνέχισε και στο τελευταίο 10λεπτο στον ίδιο ρυθμό. Ο Δημήτρης Κουρλός με γκολ-φάουλ έκανε το 53-34. Ο Γιώργος Κρητικός με 3ποντο ανέβασε το σκορ στο 56-36. Ο Πρωτέας με εκπληκτικό πίβοτ  του Σπυριδάκη, 2ποντο του Βασίλη Ντουφεκιά και 2/2 βολές του Σπύρου Ξαγάρα έφτασε στο 65-41 και στο +24. Η Κρέντη έτρεξε ένα σερί 4-0 και μείωσε σε 67-47 και το ματς ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό 3ποντο του Ξαγάρα για το 70-47. Ο Ηλίας Τσιγαρίδας των Bulls ανέκοψε με «στοπ» τον Δημήτρη Κουρλό του Πρωτέα.



Τεχνική σε Λάππα
Ο Μιχάλης Λάππας των «ταύρων» 4.13 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή από τον διαιτητή Νίκο Κωστή. Ο παίκτης της Κρέντης διαμαρτύρονταν από την πρώτη κιόλας περίοδο για τις αποφάσεις των διαιτητών.



Χειροκρότημα σε Σπυριδάκη
00.54 πριν το τέλος του αγώνα ο Δήμος Σπυριδάκης αποχώρησε από το παρκέ και βγήκε εκτός ως αλλαγή. Ο πρώτος σκόρερ του αγώνα απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού για την εμφάνιση του.

Φινάλε με 3ποντο Ξαγάρα


Ο Σπύρος Ξαγάρας με καταπληκτικό μακρινό 3ποντο από θέση αριστερά στην εκπνοή του χρόνου βρήκε στόχο και πέτυχε ένα πανέμορφο καλάθι. Το κοινό σηκώθηκε και χειροκρότησε το καλάθι του πλέι μέικερ του Πρωτέα.


Εκτός 5 με ο Σ. Ντάλλας


Ο πάουερ φόργουορντ Σωτήρης Ντάλλας της Κρέντης συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε 1.54 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Παράπονα για την διαιτησία
Οι Krenti Bulls έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία και για τα σφυρίγματα των δυο διαιτητών. Παράπονα για διαιτητικά σφυρίγματα είχαν και άλλες ομάδες. Ωστόσο ο τομέας αυτός είναι εθελοντικός και δεν υπάρχει πρόθεση από κανέναν να αδικηθεί κάποια ομάδα.





Τα δεκάλεπτα
17-6, 34-20, 49-34, 70-47

Διαιτητές: Νίκος Κωστής & Μιχάλης Χατζής

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Ντουφεκιάς 6, Λαμπρόπουλος, Ξαγάρας 10(1), Κουρλός 4, Λέντζος 2, Δροσίνης 2, Λέρης Κ. 2, Γερονίκος, Κρητικός 11(1), Σπυριδάκης 30(1)

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Μάκκας Κ. 8, Μάκκας Ε. 4, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Σ., Βούρτσας Ν. 11(1), Λάππας 24, Τσιγαρίδας





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος