Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Krenti Bulls-Είθισται Café B.C. 49-59

Παίζοντας γρήγορο μπάσκετ στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού το Είθισται Café B.C. επιβλήθηκε των Krenti Bulls με 59-49.
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου την Τετάρτη 14/4 και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Το παιχνίδι είδαν γύρω στα 100 με 120 άτομα.
Οι Krenti Bulls, έχοντας τον σέντερ Μιχάλη Λάππα κάτω από το καλάθι τους και αρκετές εύστοχες προσπάθειες σε σουτ 3πόντων διατηρούσαν το οριακό προβάδισμα μέχρι τις αρχές του 3ου 10λέπτου. Στην συνέχεια οι «ταύροι» ήταν αρκετά επιπόλαιοι και σε κομβικό σημείο έκαναν αρκετά λάθη μένοντας αρκετά πίσω στο σκορ. Τελικώς κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά στα τελευταία λεπτά.
Το Είθισται Café έδειξε δείγματα δουλεμένης ομάδας και ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος. Έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, έτρεξε και αποσυντόνισε τον αντίπαλο. Προηγήθηκε σε σημαντικό χρονικό σημείο ακόμη και με πόντους. Στις πρώτες δυο περιόδους παρέμεινε κοντά στο σκορ ή έπαιρνε βραχέα κεφαλή.  Δύναμη της ομάδας είναι οι αιφνιδιασμοί και οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας.
Οι Κρεντιώτες θα αγωνιστούν την 2η αγωνιστική με τον Πρωτέα, ενώ το Είθισται θα παίξει με το Γενικό Λύκειο.

Περισσότερος κόσμος
Ο αριθμός των φιλάθλων αυξήθηκε στην 2 αναμέτρηση της ημέρας. Ο κόσμος έδειξε την δίψα του για το μπάσκετ και ένα άκρως ενδιαφέρον ματς έγινε με περισσότερους από 100 φιλάθλους, με την κερκίδα να είναι γεμάτη.



Άλλαξε ονομασία
Η ομάδα του Είθισται Café B.C. είναι ομάδα του Cinema Café B.C., που αγωνίστηκε στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις. Πλέον χορηγός της ομάδας είναι το Είθισται και για αυτό προέκυψε η αλλαγή ονόματος στο αρκτικόλεξο της ονομασίας. Τα πρόσωπα είναι τα ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, με μικρές διαφοροποιήσεις.

Στους πάγκους Γιαννόπουλος-Λεπενιώτης














Και φέτος στον πάγκο των νικητών ήταν ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Την Κρέντη κοούτσαρε ξανά ο Πάνος Λεπενιώτης. Ο Λεπενιώτης είδε δηλωθεί και ως παίκτης, αλλά δεν αγωνίστηκε.

Απόκτημα ο Κατσίκας


Ο Χρήστος Κατσίκας του Είθισται έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και σκόραρε 8 πόντους. Ο Κατσίκας είχε αγωνιστεί στο 1ο τουρνουά του Δήμου με τους Γυμναστές. Συμπαίκτες του στην ομάδα ήταν και εκεί ο Άγγελος Σαμαντάς.

Στην κερκίδα ο Γούλας


Ο Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφίες Κάτω) των Krenti Bulls είδε την αναμέτρηση από την κερκίδα. Ο περσινός παίκτης-αποκάλυψη της διοργάνωσης έχει υποστεί τραυματισμό και ενδεχομένως αγωνιστεί μόνο στα νοκ άουτ ματς, εφόσον προκριθεί η ομάδα του. Ντεμπούταρε ο αδερφός του Στέφανος (Φωτογραφία Πάνω).



Γεμάτοι πάγκοι
Από πλευράς Είθισται στον πάγκο βρέθηκε ο τραυματίας Πάνος Αρβανίτης και ο Βασίλης Φακίτσας. Ο δεύτερος δεν έχει δηλωθεί φέτος, καθώς πριν μερικούς μήνες είχε χειρουργηθεί στον χιαστό. Στους Krenti Bulls στον πάγκο έμεινε ο Σπύρος Μπύρος και ο Ηλίας Τσιγαρίδας, αφού δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

1 ομάδα ο Λάππας-«Βόμβες» ο αρχηγός














Ο θηριώδης σέντερ των Bulls Μιχάλης Λάππας ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο Λάππας πέτυχε 26 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς. Μάλιστα πέτυχε και 2 τρίποντα. Συμπαράσταση στο σκοράρισμα ο Λάππας είχε από τον αρχηγό Νίκο Βούρτσα, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους με 4 τρίποντα.


1οι Ίγκλι & Σαμαντάς
 













Μπορεί να άργησε αλλά βρήκε τον καλό του εαυτό και την ευστοχία του ο Ίγκλι Οσμενάϊ. Ο παίκτης του Είθισται σκόραρε 17 πόντους, βάζοντας και 2 3ποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο πλέι μείκερ Άγγελος Σαμαντάς έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του όσον αφορά το σκοράρισμα, πέτυχεε 11 πόντους, βάζοντας αρκετά καθοριστικά καλάθια.

Μαζί στο σκορ
Νευρικό ξεκίνημα είχαμε και σε αυτό το ματς. Μπορεί η Krenti Bulls να προηγήθηκαν με 8-4, το Είθισται έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά με 8-9. Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 10-9 υπέρ των Bulls. Θέαμα προσέφερε ο Δημήτρης Λερογιάννης, που ανέκοψε εντυπωσιακά τον Μιχάλη Λάππα.



Διαβουλεύσεις για τον χρόνο
Με την ολοκλήρωση του 1ου δεκαλέπτου υπήρξαν διαβουλεύσεις στην γραμματεία για την ανανέωση του χρόνου όταν γίνεται φάουλ. Ο Μιχάλης Λάππας εξήγησε τι ισχύει στα επίσημα παιχνίδια, ωστόσο τα χρονόμετρα του κλειστού είναι παλιού τύπου και όταν γίνεται φάουλ ο χρόνος ανανεώνεται στα 30 δευτερόλεπτα. Αρκετές φορές στο 1ο δεκάλεπτο δεν ανανεώθηκαν οι επιθέσεις των ομάδων και ο χρόνος συνέχιζε από το σημείο που σταμάτησε.


Συχνές εναλλαγές


Αμφίρροπή ήταν η 2η περίοδος, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Το 13-14 του Είθισται έγινε 16-14 και εν συνεχεία 16-18. Το Είθισται με καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη προηγήθηκε με 19-24. Οι Bulls έκαναν την ανατροπή με τον Μιχάλη Λάππα και προηγήθηκαν 25-24. Εν συνεχεία το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 28-26 υπέρ των ταύρων. Ο πλέι μέικερ των Bulls Γιωργος Βούρτσας (Φωτογραφία) πέτυχε δυο μακρινά όμορφα 3ποντα, εκ των οποίων το 1 ήταν στην εκπνοή του χρόνου.



Τραυματισμός Λερογιάννης


Στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου ο Δημήτρης Λερογιάννης του Είθισται έπεσε στο παρκέ μετά από επαφή με τον Μιχάλη Λάππα. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον νοσηλευτή του ΕΚΑΒ Γιάννη Σβερώνη και στα επόμενα λεπτά μπήκε κανονικά στο παιχνίδι.




Τεχνική ποινή σε Λάππα


Ο διαιτητής Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) καταλόγισε τεχνική ποινή στον Μιχάλη Λάππα της Κρέντης για διαμαρτυρία 6.06 πριν το τέλος του 3ου 10λέπτου. Ο Λάππας θεώρησε ότι η μπάλα έπρεπε να παιχτεί από έξω και να μην εκτελέσει βολές το Είθισται.



Ανώτερο το Είθισται
Αποφασισμένο μπήκε το Είθισται στην 3η περίοδο έκανε γρήγορα την ανατροπή προηγούμενο με 30-33. Έτρεξε πολλές φορές στον αιφνιδιασμό και πήρε σημαντικούς πόντους από τον Οσμενάϊ. Το σκορ έφτασε στην μέγιστη τιμή του στο +12 και σε 34-48. Οι Bulls έκαναν σωρεία λαθών, ήταν αρκετά άστοχοι και μείωσαν σε 36-48.



Συνέχισε δυνατά
Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισαν οι νικητές, οι οποίοι προηγήθηκαν με 36-50 και έφτασαν στο 38-57, στο +19 με 3ποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ και 2ποντο του Δημήτρη Λερογιάννη. Η Κρέντη κατάφερε να μαζέψει την διαφορά, δεν παράτησε το παιχνίδι και με προσπάθειες του θηριώδη Μιχάλη Λάππα μείωσε στο τελικό 49-59.



Μπήκε ο «Τακαρέλ»


Στο τελευταίο 1.5 λεπτό του παιχνιδιού μπήκε στο ματς ο Κώστας Χειλάς του Είθισται. Ο γνωστός και ως «Τακαρέλ» αποθεώθηκε από τους φιλάθλους και κέρδισε το χειροκρότημα. Επιχείρησε να σκοράρει, αλλά δέχτηκε τάπα από τον Σωτήρη Ντάλλα.



Τα δεκάλεπτα
10-9, 28-26, 36-48, 49-59

Διαιτητές: Γιάννης Ηλιάδης & Δημήτρης Σταλίκας

Συνθέσεις Ομάδων

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Βούρτσας Γ. 7(2), Ντάλλας Σ., Κουτσιούμπας, Βούρτσας Ν. 12(4), Γούλας Σ. 4, Λάππας 26(2)

Είθισται Café B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης & Άγγελος Σαμαντάς): Ζαγκότσης 2, Χειλάς, Κουτρομάνος 4, Βλάχος 3(1), Οσμενάϊ  17(2), Κατσίκας 8,  Σαμαντάς 11, Σταμάτης 8, Λερογιάννης 6





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος