Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Sporting B.C.-Γ.Σ. Άτλαντας 2008 25-51

Καλύτερος σε όλους τους τομείς ο Άτλαντας μετέτρεψε σε «περίπατο» το ντέρμπι του ομίλου, νικώντας με το ευρύ 51-25 το Sporting. Ο Άτλαντας έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην διοργάνωση εν αντιθέσει με το Sporting.
Το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου έγινε την Δευτέρα 22/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 130 ατόμων.
Ο Άτλαντας του Γιάννη Μπουμπουρή παρουσιάστηκε αρκετά δυνατός με το «καλημέρα» και πήρε μια ευρεία νίκη με 26 πόντους διαφορά στο φαινομενικά ντέρμπι του ομίλου. Οι νικητές πήραν προβάδισμα από νωρίς και το διεύρυναν με την πάροδο του χρόνου. Έβγαλαν αρκετές επιθέσεις στον αιφνιδιασμό και έδειξαν δυνατοί κάτω από το καλάθι, κερδίζοντας αρκετά ριμπάουντ και σκοράροντας πολλούς πόντους.
Το Sporting απογοήτευσε με την εμφάνιση του, αφού πέρυσι τερμάτισε 4ος και οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις για το φετινό τουρνουά ήταν ανεβασμένες. Η ομάδα του Αλέξη Αρκουμάνη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ήταν απελπιστικά άστοχη στην επίθεση. Δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιθέσεις και παράλληλα δεν δούλεψε σωστά και η αμυντική λειτουργία. Οι μόλις 25 πόντοι που σημείωσε αποτελούν και το αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος στην διοργάνωση (Ισοφάρισε αυτό του Ζήκου και του Γενικού Λυκείου, το οποίο ισοφάρισε αργότερα για 4η φορά ο Καρπενησιακος!).
Την επόμενη (2η) αγωνιστική το Sporting θα παίξει με το Ρακόμελο και οι νικητές θα αγωνιστούν με τον Γ.Σ. Φάλαρα.

Αρκετός κόσμος
Παρουσία αρκετών φιλάθλων έγινε η αναμέτρηση της Δευτέρα. Το φίλαθλο κοινό περίμενε ένα αμφίρροπο ντέρμπι, ωστόσο είδε έναν περίπατο για τον Άτλαντα. Το ματς είδαν γύρω στα 130 άτομα.



Στους πάγκους Χαλκιάς-Μπουμπουρής














Το Sporting καθοδηγεί και φέτος από τον πάγκο ο προπονητής της Π.Α.Κ. Γιάννης Χαλκιάς, που πέρυσι είχε φέρει την ομάδα στο Final 4. Ρόλο προπονητή στον Άτλαντα έχει και φέτος ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μπουμπουρής, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου. Κοντά στον Sporting και φέτος ήταν ο παλαιός παράγοντας του Αστέρα Αγιάς Τριάδας Γιάννης Παρούτσας.

Από αρχηγός…αντίπαλος


Ο Χρήστος Νικόπουλος την περσινή χρονιά ήταν αρχηγός και υπεύθυνος του Sporting, όμως φέτος βρέθηκε αντίπαλος. Μετακινήθηκε στον Άτλαντα, αλλάζοντας για 3η συνεχή χρονιά ομάδα, καθώς στο 1ο τουρνουά είχε παίξει με τον Αστερα. Ο Νικόπουλος σημείωσε 6 πόντους με δυο όμορφα 3ποντα.

Δεν αγωνίστηκαν 4
Παρότι η υπόθεση νίκη είχε ξεκαθαρίσει νωρίς από το 4ο δεκάλεπτο. Ο Γιάννης Μπουμπουρής (Ούτε ο ίδιος αγωνίστηκε) δεν χρησιμοποίησε καθόλου 3 αθλητές. Πρόκειται για τους Πάνο Ρόκκο, Σεραφείμ Φουρλιά και Πάνο Γρανίτσα. Αντίθετα στο Sporting αγωνίστηκαν όλοι οι αθλητές;.

Ισοφάρισε το ρεκόρ
Το Sporting είναι η 3η ομάδα που ισοφαρίζει το αρνητικό ρεκόρ πόντων στην διοργάνωση. 25 πόντους έχουν σκοράρει ο Ζήκος, το Γενικό Λύκειο, το Sporting και ο Καρπενησιακός στην βραδινή αναμέτρηση.

7 από Χατζή-Γαλανό
 













Κανείς παίκτης του Sporting δεν σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο φόργουορντ Μιχάλης Χατζής σκόραρε μόλις 7 πόντους, όσους επίσης και ο Πάνος Γαλανός στην πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα.

Ξεχώρισαν Σταλίκας-Παπαδιάς
 













Από τους νικητές 12 πόντους πέτυχαν 2 μπασκετμπολίστες, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην νίκη του Άτλαντα. Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε 12, όσους και πάουερ φόργουορντ Λάμπρος Παπαδιάς. Στους 10 ακολούθησε ο σέντερ Βασίλης Λάμπρου.

Διακυμάνσεις
Αρκετές εναλλαγές στο σκορ σημειώθηκαν στην 1η περίοδο. Το Sporting προηγήθηκε με 3ποντο του Γιώργου Αρκουμάνη και ο Άτλαντας έκανε το 3-6. Ο Πάνος Γαλανός με 4 συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 8-6. Ο Άτλαντας με καλάθια του Λάμπρου Παπαδιά και του Βασίλη Λάμπρου έκανε την ανατροπή έτρεξε ένα σερί 6-0 για το 8-12.



Τους «πλήγωσε» ο Νικόπουλος
Νευρικά ξεκίνησαν στο 2ο 10λεπτο οι ομάδες, αφού ελάχιστοι πόντους σημείωσαν οι ομάδες στο πρώτο 5λεπτο. Ο Βασίλης Λάμπρου και ο Χρήστος Νικόπουλος με 3ποντο ανέβασαν το σκορ στο 10-19. Το Sporting απάντησε με σερί 6-0 με πόντους των Γαλανού και Χατζή και μείωσαν στο 16-19. Με νέα τρίποντη «βόμβα» του Νικόπουλου το ματς πήγε στο 16-24. Ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης 00.39 πριν το τέλος ανέκοψε με τάπα τον Νίκο Κωστή.




8-12 Χ2
Με το ίδιο επιμέρους σκορ του 8-12 υπέρ του Ατλαντα ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 2 10λεπτα.

6-7-Με βολές ο Sporting
Συνολικά μόλις 13 πόντοι σημειώθηκαν στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Βασίλης Λάμπρου με 4 πόντους και ο Χρήστος Πανάρας με 2ποντο ανέβασαν το σκορ στο +14 και στο 16-30. Ο Μιχάλης Χατζής με 3 ελεύθερες βολές μείωσε στο 19-30 και ο Κώστας Θάλλας με δίποντο μείωσε σε 21-30. Το δεκάλεπτο έκλεισε σε σκορ 22-31. Το Sporting σκόραρε μόνε με βολές του Μιχάλη Χατζή και πέτυχε μόνο ένα καλάθι εντός παιδειάς. 


Τραυματίστηκαν Λάμπρου & Χατζής


4.21 πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου ο σέντερ Βασίλης Λάμπρου τραυματίστηκε και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ. Στην συνέχεια αγωνίστηκε κανονικά, αφού δεν είχε κάτι σοβαρό. Ελαφρύ τραυματισμό είχε και στην τελευταία περίοδο ο Μιχάλης Χατζής, ο οποίος και αυτός συνέχισε κανονικά.




Αντιαθλητικό σε Χατζή
Ο Κώστας Νικόπουλος τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Μιχάλη Χατζή, το οποίο καταλόγισε ο Δημήτρης Λερογιάννης.



Ανέβασε την διαφορά


Ο Άτλαντας έκανε ένα εξαιρετικό 4ο δεκάλεπτο, όπου κυριάρχησε πλήρως. «Έτρεξε ένα σερί 10-0 και το 23-33 έγινε 23-43, κλειδώνοντας την νίκη αφού προηγήθηκε με +20. Σημαντικά καλάθια πέτυχε ο Δημήτρης Σταλίκας, που έκανε εξαιρετική 4η περίοδο, όπως και γκάρντ Νίκος Κωστής (Φωτογραφία). Με καλάθια των Λάμπρου Παπαδιά (2 δίποντα) και Βασίλη Λάμπρου διαμορφώθηκε το τελικό 25-51.2.45 πριν το τέλος του ματς ο Μιχάλης Χατζής με όμορφο κόψιμο ανέκοψε τον Νίκο Κωστή του Ατλαντα. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 3-20.



Νέο αντιαθλητικό
8.07 πριν το τέλος του παιχνιδιού ο πόιντ γκάρντ του Sporting Γιώργος Αρκουμάνης έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Δημήτρη Σταλίκα. Την παράβαση καταλόγισε ο διαιτητής Δημήτρης Λερογιάννης.



Έξω με 5 ο Γ.Αρκουμάνης


4.23 πριν το τέλος του παιχνιδιού αποβλήθηκε από το ματς με 5 φάουλ ο πλέι μέικερ του Sporting Γιώργος Αρκουμάνης.

Ξανά 25-51
Με το ίδιο σκορ είχε λήξει και το παιχνίδι Γενικό Λύκειο-Fragist΄An. Terrorists, το οποίο έγινε πριν από 5 ημέρες και ήταν για τον 1ο Όμιλο.

Τα δεκάλεπτα
8-12, 16-24, 22-31, 25-51

Διαιτητές: Γιάννης Ηλιάδης & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Ανδρεάκης, Σαπούνης, Λαθύρης, Καραγκούνης, Γαλανός 7, Λελούδης, Κρουστάλλης 2, Χατζής 7, Αρκουμάνης Γ. 5(1), Αρκουμάνης Α., Θάλλας 4

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 12, Νικόπουλος 6(2), Λάμπρου 10, Πανάρας 2, Παπαδιάς 12, Κωστής 7, Δεδούσης 2






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος