Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Κεράσοβο-Ραπτόπουλο 1-1

Ένα ημίχρονο είχαν Κεράσοβο και Ραπτόπουλο στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Τελικώς οι δυο ιστορικές ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1, με τον βαθμό αυτό να χαρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή στην «ακριτική» Δόξα.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/5 στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣΕ. Περίπου 30-40 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα με το τελικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως απόλυτα δίκαιο. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς δεν σημειώθηκαν πολλές ευκαιρίες.
Οι Κερασοβίτες αγωνίστηκαν με πληθώρα απουσιών και με σύνθεση ανάγκης. Περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο 45λεπτο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο. Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να ισοφαρίσουν, πατώντας καλύτερα από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου θα τερματίσει στην 2η θέση, έχοντας 8 βαθμούς.
Το Ραπτόπουλο επηρεάστηκε από την αποχή, καθώς είχε να αγωνιστεί πριν από τις εορτές του Πάσχα (21 ημέρες χωρίς παιχνίδι). Η νεανική ομάδα του Φάνη Ντζίμα είχε τον έλεγχο και έδειχνε ότι δεν θα συναντήσει δυσκολίες. Ωστόσο στο β΄ 45λεπτο έπεσε η απόδοση της. Παρά την πρώτη απώλεια βαθμών η Δόξα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας του νομού και μαθηματικά. Οδηγεί την μίνι-«κούρσα» αήττητη με 13 βαθμούς και επιστρέφει στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Το Κεράσοβο για την τελευταία(6η) αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣΕ θα αντιμετωπίσει στο Καρπενήσι το Κρικέλλο. Η Δόξα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ.

Καλές καιρικές συνθήκες
Κάτω από ηλιόλουστο ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι του Β΄ τοπικού. Περίπου 30-40 φίλοι του ποδοσφαίρου από την Δυτική Ευρυτανία είδαν τον αγώνα.


Παρουσία Γ. Παπαδήμου και λοιπών

 







-




Ο Ραπτοπουλίτης αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαδήμος παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα. Ήταν μάλιστα ο περυσινός τεχνικός της Δόξας.
Παρόντες ήταν και οι δυο πρόεδροι: Νίκος Μπαλωμένος(Κεράσοβο) και Φάνης Μπαστάνης(Ραπτόπουλο), όπως και ο «πιστός» παράγοντας των φιλοξενούμενων Θανάσης Παπαδήμος, που παρακολούθησε το ματς μαζί με τον παρατηρητή αγώνα Κώστα Χούπα και τον πρόεδρο της Κρέντης Χρυσόστομο Μάκκα.


«Πρώτη» για Αναγνωστάκη


Ο 25χρονος Γιάννης Αναγνωστάκης (Αντικατέστησε το αρχικά ορισθέντα Νίκο Μακρή) είχε καλή παρουσία στο ντεμπούτο του. Αποφοίτησε πρόσφατα από την σχολή διαιτησίας της ΕΠΣΕ.


Οδηγίες από Σ. Τρίκα & Ντζίμα

 












Ο τραυματίας Μάκης Τρίκας (Τερματοφύλακας στα προηγούμενα παιχνίδια) έδινε οδηγίες από τον πάγκο του Κερασόβου. Τους φιλοξενούμενους καθοδήγησε ξανά ο υπηρεσιακός τεχνικός Φάνης Ντζίμας.



Αήττητη έδρα
Οι Κερασοβίτες διατήρησαν την έδρα τους χωρίς ήττα. Στα 3 παιχνίδια, που έδωσαν ως γηπεδούχοι είχαν απολογισμό 1 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Οι τροποποιήσεις του Κερασόβου


Από τους γηπεδούχους επέστρεψαν οι απόντες με την ΑΕΚ: Χρήστος Ρίζος και Διονύσης Διώτης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο γενικός γραμματέας της ομάδας Γιώργος Τρίκας. Απουσίαζαν πλην τους τιμωρημένους (Παπαροιδάμη Γ. και Τσιγαρίδα) οι: Πάνος Ράπτης (Δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις), Θύμιος Μούτσελος (Οικογενειακοί λόγοι) και Γιάννης Λάππας.

Πρωταθλητές μετά από 6 χρόνια
Την σαιζόν 2006-2007 η Δόξα κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΕ, το οποίο είχε κερδίσει επίσης την σαιζόν 2003-2004. Από το 2007 έως το 2012 συμμετείχε στο Α΄ τοπικό, έχοντας εξαιρετικές παρουσίες μα αποκορύφωμα την διετία 2009-2011, όπου πλησίασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ελάχιστες αλλαγές


Ο Φάνης Ντζίμας κατέβασε την Δόξα με μόλις 3 νέα πρόσωπα μετά το νικηφόρο 5-3 επί της ΑΕΚ. Επανήλθε ο τραυματίας Γιώργος Παππάς ύστερα από την πρεμιέρα, ενώ φανέλα βασικού πήρε ο πλάγιος χαφ Χρήστος Κοτούλας (Φωτογραφία). Πρώτη φορά βασικός ήταν ο 15χρονος Χρήστος Μύτας. Εκτός αποστολής  έμεινε ο τιμωρημένος γκολκίπερ Λ. Παπαδήμος, ενώ δηλωμένοι στον πάγκο ήταν οι: Στράτος Παπαδήμος και Βασίλης Γεωργαλής (Απουσίαζε για πρώτη φορά).

Τερματοφύλακες κατά συνθήκη

 












Την εστία του Κερασόβου υπερασπίστηκε η «σημαία» της ομάδας, ο 41χρονος Χρήστος Κοσμάς για πρώτη φορά. Από πλευράς Ραπτοπούλου ο έμπειρος και δεινός σκόρερ των Ευρυτανικών γηπέδων Γιώργος Παππάς έπαιξε κάτω από τα γκολπόστ, μια θέση στην οποία έχει αγωνιστεί ξανά.



Ομάδα με μέλλον
Το Ραπτόπουλο αγωνίστηκε ξανά με αρκετά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Είναι χαρακτηριστικό πως 5 ποδοσφαιριστές της αρχικής 11αδας έχουν γεννηθεί από το 1992 και ύστερα.

Χωρίς τιμωρημένους


Την μια αγωνιστική της τιμωρίας τους εξέτισαν οι: Γιώργος Παπαροιδάμης και Γιάννης Τσιγαρίδας(Κεράσοβο), ενώ από πλευράς Ραπτοπούλου τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα ο τιμωρημένος πορτιέρο Λάμπρος Παπαδήμος.

 Δεύτερη σερί ισοπαλία
Με "Χ", αλλά 2-2 είχε λήξει και ο αντίστοιχος περυσινός αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων, που ήταν τότε στα πλαίσια της Α΄ ΕΠΣΕ σοτ φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Α΄ Μέρος

Πολύ καλύτερο το Ραπτόπουλο
Την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας είχαν οι φιλοξενούμενοι, δείχνοντας ποιο είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Η υπεροχή τους απέδωσε καρπούς λίγο πριν την λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Ευκαιρία του Καραντζούνη


Την σπουδαιότερη ευκαιρία να προηγηθεί έχασε η Δόξα στο 36΄, όταν ο 18χρονος φορ Χάρης Καραντζούνης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Προβάδισμα στο παρά 2


Ο πολύ καλός μέχρι εκείνη την ώρα Χρήστος Κοσμάς έκανε το μοναδικό του λάθος σε όλον τον αγώνα στο 43΄, όταν δεν κατάφερε να «καθαρίσει» την φάση μετά την σέντρα του Δημήτρη Ζαχαράκη. Ο Πάνος Παπαδήμος κατάφερε να χριστεί σκόρερ και να κάνει το 0-1, πετυχαίνοντας το 3ο του τέρμα στην φετινή Β΄ ΕΠΣΕ.



Ασύνδετοι οι γηπεδούχοι
Κατώτερο των περιστάσεων παρουσιάστηκε το Κερασοχώρι στο πρώτο μέρος. Δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη ευκαιρία. Αμυντικά ήταν καλοστημένο με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να δίνει μάχες.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Παπαδήμος πάσαρε στον Ζαχαράκη, το μακρινό σουτ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Κερασόβου.
11΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Παπαδήμου εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσμά Χ.
19΄: Ο Γεωργαλής έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Ζαχαράκη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
20΄: Ατομική προσπάθεια του Κοτούλα Χ. από αριστερά, απόφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε διαγώνια από πολύ πλάγια θέση, για να αποκρούσει ο Βλάχος Π.
36΄: Σέντρα του Αζούκη από δεξιά, ο Καραντζούνης βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής και αριστερά, πλάσαρε και ο Κοσμάς Χ. απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια, με τον Ρίζο να απομακρύνει προ του Παπαδήμου στην εξέλιξη της φάσης.
43΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από την δεξιά πλευρά, ο Παπαδήμος εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Κοσμά Χ. και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κερασόβου πραγματοποίησε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Άλλη ομάδα το Κεράσοβο
Βελτιωμένο αισθητά το Κεράσοβο ήταν καλύτερο  από τον αντίπαλο στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα. Η Δόξα προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει. Πολύ λίγες ευκαιρίες σημειώθηκαν και στο δεύτερο 45λεπτο.

Πλησίασε το δεύτερο γκολ


Ο νεαρός Χρήστος Μύτας μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Πάνου Παπαδήμου προ κενής εστίας δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και ως εκ τούτου το 0-2 δεν έγινε ποτέ.

Η εμπειρία του Σταύρου Κοσμά


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο Σταύρος Κοσμάς. Ο 44χρονος διαμόρφωσε στο 53΄ με ψύχραιμο σουτ το 1-1, χαρίζοντας στο Κεράσοβο τον βαθμό της ισοπαλίας.




Προβλήματα τραυματισμών


Ο Γιώργος Κοτούλας (Φωτογραφία), που πέρασε ως αλλαγή στην ανάπαυλα αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με πρόβλημα τραυματισμού (Συμμετείχε ωστόσο μέχρι το τέλος) ενώ για τον ίδιο λόγο αντικαταστάθηκε ο σκόρερ Πάνος Παπαδήμος.


Διάλογος διαιτητή-προέδρου

 












Στο 85΄ ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος είχε διάλογο λίγων δευτερολέπτων με τον πρόεδρο του Κερασόβου Νίκο Μπαλωμένο (Βρισκόταν στην κερκίδα), ο οποίος του διαμαρτυρήθηκε.



Ντεμπούτο Λάμπρου Φούκα


Την πρώτη του παρουσία με το Κεράσοβο την τρέχουσα σαιζόν πραγματοποίησε ο 22χρονος αριστερός μέσος Λάμπρος Φούκας. Αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Διονύση Διώτη και αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή της ομάδας του.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ατομική ενέργεια του Παπαδήμου από αριστερά και σέντρα για τον Μύτα, που εξ επαφής δεν κατάφερε να πλασάρει πάνω στην κίνηση, με τον Κοσμά να μαζεύει.
49΄: Ο Ρίζος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Κοσμάς Σ. έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Καλαμπάκα, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα ο Παππάς να μπλοκάρει.
53΄: Ο Φούκας έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Κοσμάς Σ. εκμεταλλεύτηκε κενό στην αντίπαλη άμυνα μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε διαγώνια, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Παππά και κατέληξε στα δίχτυα(1-1).
57΄: Μπροστινή μπαλιά του Βλάχου Π., ο Τρίκας σούταρε διαγώνια από αριστερά και ο τερματοφύλακας του Ρπατοπούλου μπλόκαρε.
77΄: Ο Παπαντζίμας έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Καραντζούνης δοκίμασε σουτ ύστερα από λάθος του Βλάχου Χ., στέλνοντας την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Κεράσοβο: Παπαροιδάμης, Κοσμάς Σ., Ρίζος, Βλάχος Π.
Ραπτόπουλο: Αζούκης, Γεωργαλής Θ., Μπαστάνης, Παπαντζίμας

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Κοσμάς Χ., Βλάχος Χ., Σβερώνης, Ρίζος, Παπαροιδάμης Δ., Κοσμάς Σ., Καλαμπάκας, Διώτης(46΄ Φούκας Λ.), Τρίκας Γ., Βλάχος Π., Μπανιάς

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παππάς, Τσιάμης, Αζούκης, Μπαστάνης, Κοτούλας Χ.(46΄ Κοτούλας Γ.), Μύτας(65΄ Αζακάς), Παπαδήμος Π.(70΄ λ.τρ Στασινός Χ.), Παπαντζίμας, Καραντζούνης, Ζαχαράκης, Γεωργαλής Θ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αναγνωστάκης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος