Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κρίκελλο-Κεράσοβο 2-4

Νικήτρια από το Καρπενήσι σε ένα ακόμη «χορταστικό» ματς, το οποίο έληξε με 4-2 έφυγε η ομάδα του Κερασόβου, η οποία επιβλήθηκε του γηπεδούχου Κρικέλλου.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 5 και ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣΕ.
Το Κρίκελλο έκανε κακό πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο τέρματα διαφορά, έχοντας μέτρια παρουσία. Στην επανάληψη ανέβηκε αισθητά και δημιούργησε αρκετές φάσεις. Ο Κεραυνός του Βασίλη Τσάρα τερμάτισε τελευταίος με -8 βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 4 ήττες), αλλά το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα ήταν και φέτος εξαιρετικό, καθώς οι παίχτες του είναι μια παρέα μεταξύ τους, οι οποίοι διασκεδάζουν την κάθε αναμέτρηση.
Το Κεράσοβο επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό του και έκλεισε με θετικό τρόπο την χρονιά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σάκης Ρούσσης, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε τους φιλοξενούμενους στην επικράτηση. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου τερμάτισε 2η με 11 βαθμούς, έχοντας απόσταση 5 πόντων από το Ραπτόπουλο, το οποίο κατέκτησε την άνοδο στην Α΄ ΕΠΣΕ. Επιπλέον κατάφερε να κερδίσει έναν αντίπαλο, ο οποίος τον είχε υποχρεώσει σε απώλεια βαθμών εντός έδρας.
Οι δυο ομάδες θα αγωνίζονται και την νέα σαιζόν σύμφωνα με την προκήρυξη στο πρωτάθλημα του Β΄ τοπικού.

Μεταξύ συγγενών και φίλων
Ο αγώνας έγινε με την παρουσία ελάχιστων φιλάθλων, οι οποίοι μετριούνταν εύκολα. Δεν ξεπέρασαν τους 20, καθώς τα παιχνίδια του Β΄ τοπικού δεν παρουσιάζουν και μεγάλο ενδιαφέρον.



Με -10 και την νέα σαιζόν
Δεν κατάφερε να καλύψει την αρνητική βαθμολογία των -10 βαθμών ο Κεραυνός. Τερμάτισε με -8 πόντους, οι οποίοι μεταφέρονται και στο επόμενο πρωτάθλημα συν ακόμη -2 βαθμούς, που προέρχονται από την μη κάθοδο της ομάδας στον αγώνα του Ραπτοπούλου.

Ο Τσάρας, ο Κατσιάρης και ο Τσαμαδός

 
Μόνιμα κοντά στην ομάδα τους είναι ο Πρόεδρος του Κεραυνού Νίκος Κατσιάρης και ο προπονητής, γενικός γραμματέας και ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσάρας. Από την κερκίδα είδε το παιχνίδι ο Θανάσης Τσαμαδός, που ήταν ο πρώτος πρόεδρος των Κρικελλιωτών.

Στον πάγκο λόγω ίωσης

 












Αλλαγή πέρασε ο έμπειρος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων Μπάμπης Μπεσλεμές του Χαραλάμπου, που ήταν εμπύρετος.

Επανήλθαν Τσιόβολος & Πανάρας Χ.














Οι αμυντικογενείς Γιώργος Τσιόβολος και Χρήστος Πανάρας, που απουσίαζαν στον αγώνα με την ΑΕΚ επέστρεψαν στο βασικό σχήμα. Εκτός αποστολής ήταν οι: Τάσος Τσιμιτσέλης και Κώστας Καργιώτης.

Ξεχώρισε ο Συρροκώστας


Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο αριστερός χάφ του Κρικέλλου Σπύρος Συρροκώστας, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της συνάντησης.


Ξανά 2-4
Το Κεράσοβο είχε κερδίσει και στο τελευταίο ματς που έδωσε στο Καρπενήσι την ΑΕΚ με 4-2 και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο. Να τονιστεί πως και στα 10 ματς της φετινής Β΄ Κατηγορίας σημειώθηκαν τέρματα και από τις δυο ομάδες, που συμμετείχαν.

Αναγνωστάκης ο αντικαταστάτης


Ο αρχικά ορισθείς δεύτερος βοηθός Βασίλης Ίβρος τραυματίστηκε μια ημέρα πριν τον αγώνα και την θέση του πήρε ο Γιάννης Αναγνωστάκης, που εκτέλεσε χρέη βοηθού για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Αήττητος δεύτερος γύρος
Οι Κερασοχωρίτες έκλεισαν τον δεύτερο γύρο αήττητοι, πανηγυρίζοντας στα 3 τελευταία παιχνίδια 7 βαθμούς. Η μοναδική τους ήττα προήλθε στον πρώτο γύρο από το Ραπτόπουλο εκτός έδρας.

Πολλοί νεοφερμένοι
















Εντελώς διαφορετική ομάδα ήταν το Κεράσοβο ύστερα από το 1-1 κόντρα στο Ραπτόπουλο. Επανήλθαν οι: Θύμιος Μούτσελος και Γιάννης Λάππας, όπως και ο Μάκης Τρίκας, που πήρε αυτήν την φορά θέση βασικού στα χαφ. Στην ενδεκάδα συμμετείχε για πρώτο αγώνα και ο Λάμπρος Φούκας, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Σάκης Ρούσσης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ξανά ο Χρήστος Κοσμάς. Απουσίαζαν οι: Χρήστος Ρίζος, Σταύρος Κοσμάς, Διονύσης Διώτης και Δημήτρης Μπανιάς.

Μόλις 1 αλλαγή


Κανένας αναπληρωματικός η εκπρόσωπος ομάδας δεν βρέθηκε στον πάγκο του Κερασόβου. Ο προπονητής Πάνος Βλάχος βρισκόταν στο γήπεδο, όπως και οι διοικητικοί Χρήστος Κοσμάς και Θύμιος Μούτσελος. Την μοναδική αλλαγή αποτέλεσε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Τρίκας, που αργοπόρησε.



MVP ο Ρούσσης


Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Σάκης Ρούσσης. Ο 24χρονος στην πρώτη του συμμετοχή σημείωσε 3 γκολ, ενώ μια προσπάθεια του σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα και προβάδισμα Α.Ο.Κ.
Οι φιλοξενούμενοι του Πάνου Βλάχου ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και προηγήθηκαν με 0-2. Το Κρίκελλο συνήλθε και μείωσε, αλλά άλλο ένα τέρμα του Κερασοχωρίου διαμόρφωσε το 1-3, που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Μίλησε η εμπειρία


Τι και αν συμπληρώνει τον Δεκέμβριο τα 50 έτη ο Χρήστος Καλαμπάκας συνεχίζει απτόητος και ήταν εκ των κορυφαίων. Στο 17΄ εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Παύλου Σβερώνη και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τα χρώματα του Κερασόβου.




Δοκάρι ο Π. Βλάχος


Με κεκτημένη ταχύτητα η ομάδα του Δήμου Αγράφων έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με την κεφαλιά του Πάνου Βλάχου στο 20΄ να σταματά στο δοκάρι του Γιώργου Νάκου.


Διπλασιασμός στο 25΄
Σε ένα χρονικό διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει «στροφές», κάνοντας αισθητή την παρουσία τους το Κεράσοβο έφτασε και στην επίτευξη δεύτερου τέρματος με τον Σάκη Ρούσση.


Μπήκε στο ματς με Παπαδόπουλο


Το συγκρότημα του Βασίλη Τσάρα μείωσε σε 1-2, έχοντας ως σκόρερ τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο 39΄. Ο παίχτης του Κρικέλλου σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.


«Χτύπησε» ξανά
Σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο και συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45΄ ο Ρούσσης εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Χρήστου Καλαμπάκα και με ωραίο τελείωμα έδωσε ξανά στην ομάδα του διαφορά 2 γκολ (1-3).


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Κόρνερ του Ρούσση από δεξιά, απευθείας σουτ του Βλάχου Π. μέσα από την μικρή περιοχή κόντραρε και μπλοκαρίστηκε από τον Νάκο.
11΄: Ο Λάππας έβγαλε την μπαλιά, ο Σβερώνης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σούταρε από το ύψος της περιοχής, για να αποκρούσει ο Νάκος σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
13΄: Χαμηλό σουτ του Σβερώνη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ του Κρικέλλου.
17΄: Ο Σβερώνης έβγαλε την μπαλιά, ο Καλαμπάκας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην κλειστή αριστερή γωνία του Νάκου έκανε το 0-1.
20΄: Κόρνερ του Καλαμπάκα από δεξιά, κεφαλιά του Βλάχου Π. σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κρικέλλου και το σουτ του Μούτσελου στην επαναφορά έφυγε ελάχιστα άουτ.
22΄: Ο Συρροκώστας με μπαλιά τροφοδότησε τον Αγγελακόπουλο, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε διαγώνια, με τον Κοσμά να αποκρούει σε κόρνερ.
24΄: Κόρνερ του Συρροκώστα από αριστερά, κεφαλιά του Παπαδόπουλου κατέληξε μόλις άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
25΄: Ο Ρούσσης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από πλάγια και σούταρε στην δεξιά γωνία του Νάκου (0-2).
32΄: Ατομική ενέργεια του Συρροκώστα και πάσα στον Αγγελακόπουλο, το σουτ του οποίου κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.
35΄: Ο Μπεσλεμές Α. είδε εκτός εστίας τον Κοσμά και δοκίμασε μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
39΄: Ο Παπαδόπουλος με προσωπική προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο χαμηλό σουτ μείωσε σε 1-2.
44΄: Σέντρα του Καλαμπάκα από την δεξιά πλευρά, ο Ρούσσης με ωραίο απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Νάκου (1-3).

Β΄ Μέρος

Καλύτερο το Κρίκελλο στην επανάληψη
Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσαν νωρίς-νωρίς σε 2-3. Ωστόσο το Κεράσοβο έδειξε ότι έχει τις λύσεις και έφτασε στην τελική επικράτηση. Επεισόδια ελαφριάς μορφής δημιουργήθηκαν στο 79΄.

Αλλαγή τερματοφύλακα



























Ο Γιώργος Νάκος από τερματοφύλακας έγινε αμυντικός μέσος, αλλάζοντας ρόλο με τον Αντώνη Μπεσλεμέ, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Ξανά σε απόσταση βολής-Δοκάρι Κερασόβου


Με τον συνήθη ύποπτο Σωτήρη Αγγελακόπουλο να σκοράρει στο 48΄ ο Κεραυνός έκανε το 2-3. Ο φορ των ηττημένων έφτασε τα 6 γκολ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Β΄ τοπικού. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρούσσης είχε δοκάρι για τους Κερασοβίτες.



Αποχώρησε τραυματίας-Τέρμα ο Χ(Κ) Μπεσλεμές


Ο Αντώνης Μπεσλεμές τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει το ματς και στο 56΄ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Μπάμπης Μπεσλεμές του Κωνσταντίνου, που αγωνιζόταν μέσα πέρασε κάτω από τα δοκάρια.




Συμπλοκή στο 79΄


Διακοπή 3-4 περίπου λεπτών σημειώθηκε στο 79΄, όταν συνεπλάκησαν ο Χρήστος Πανάρας του Κρικέλλου και ο Πάνος Βλάχους του Κερασόβου, ενώ στο επεισόδιο μπλέχτηκε στην συνέχεια ο Μπάμπης (Δ) Μπεσλεμές. Ο κ. Στοφόρος προτίμησε να τιμωρήσει μόνο με κίτρινη κάρτα τους παραπάνω ποδοσφαιριστές.







Το έχασαν οι μεν..το έβαλαν οι δε
Και αφού ο Μπάμπης Μπεσλεμές του Δημητρίου (Μπήκε ως αλλαγή και εξελίχτηκε ως «μοιραίος» του παιχνιδιού) δεν σκόραρε στο 84΄ ο Σάκης Ρούσσης δεν «συγχώρησε» στην αντεπίθεση και με θαυμάσιο μακρινό σουτ πραγματοποίησε το τελικό 2-4.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Μπαλιά του Πανάρα Χ. από το κέντρο, ο Αγγελακόπουλος κινήθηκε έξυπνα, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε σε άδειο τέρμα από αριστερά εύστοχα (2-3).
49΄: Τεχνικό απευθείας σουτ του Ρούσση από πλάγια αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπεσλεμέ Α.
61΄: Ο Αγγελακόπουλος έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και σούταρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοσμά.
66΄: Σουτ του Παπαδόπουλου από το ύψος της περιοχής και αριστερά μετά από κόντρες σε έμμεσο φάουλ έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
68΄: Ο Καλαμπάκας χτύπησε κόρνερ από αριστερά, το σουτ του Βλάχου Π. στο πρώτο δοκάρι κόντραρε στα σώματα.
77΄: Χτύπημα φάουλ του Αγγελακόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Μπεσλεμέ Χ(Δ) εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια ο Κοσμάς.
84΄: Σέντρα του Αγγελακόπουλου από την δεξιά πλευρά, ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) σούταρε από κοντά, για να μπλοκάρει ο Κοσμάς.
85΄: Με πολύ ωραίο μακρινό σουτ ο Ρούσσης έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Μπεσλεμέ Χ.(Κ), κάνοντας το 2-4.
93΄: Πάσα του Βλάχου Π. στον Σβερώνη που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Διακριθέντες
Κρίκελλο: Συρροκώστας, Αγγελακόπουλος, Πανάρας Χ.,
Κεράσοβο: Ρούσσης, Καλαμπάκας, Κοσμάς, Σβερώνης

Συνθέσεις Ομάδων

Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας): Νάκος, Μπούρας, Μάστραπας Π.(46΄ Μπεσλεμές Χ.(Δ)), Πανάρας Χ., Τσιόβολος, Πανάρας Β., Μπεσλεμές Χ.(Κ), Μπεσλεμές Α.(56΄ λ.τρ Τσάρας), Παπαδόπουλος, Αγγελακόπουλος, Συρροκώστας

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Κοσμάς Χ., Βλάχος Χ., Μούτσελος, Λάππας, Παπαροιδάμης Δ., Φούκας Λ., Καλαμπάκας, Τρίκας Σ.(56΄ Τρίκας Γ.), Σβερώνης, Βλάχος Π., Ρούσσης

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αναγνωστάκης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος