Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Καρπενησιακός 2013-Μεγάλο Χωριό 35-16

Σε άτεχνο και «φτωχό» σε σκορ και θέαμα παιχνίδι ο Καρπενησιακός έκανε την πρώτη του νίκη στον θεσμό, επικρατώντας με +19 και 35-16 του Μεγάλου Χωριού.
Οι ομάδες αναμετρήθηκαν την Παρασκευή 10/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου στις 5 το απόγευμα. Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Λιγότεροι από 100 φίλαθλοι την παρακολούθησαν.
Ο νεοσύστατος Καρπενησιακός κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη της ρακέτας πήρε εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα. Η ομάδα του Καρπενησιού εμφανίστηκε αρκετά δυνατή κοντά στο καλάθι με τον ψηλόσωμο σέντερ Πάνο Βλάχο, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του. Αρκετά βελτιωμένος σε όλους τους τομείς ήταν ο Καρπενησιακός σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τα Φάλαρα.
Το Μεγάλο Χωριό ήταν απελπιστικά άστοχο και οι παίκτες του δεν βρέθηκαν και στην καλύτερη δυνατή μέρα. Αστόχησαν σε σωρεία σουτ και σκόραραν μόλις 16 πόντους, κάτι που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ.  Πρόκειται για την 2η ήττα σε ισάριθμα ματς.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Καρπενησιακός «κοντράρεται» με τον Sporting και το Μεγάλο Χωριό με τα Φάλαρα.

Λιγοστός κόσμος
Γύρω στα 100 άτομα παρακολούθησαν το ματς του 3ου ομίλου. Μάλιστα οι περισσότεροι αποχώρησαν στην τελευταία περίοδο, προκειμένου να πάρουν θέση, για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.



Σφύριξαν Ζαγκότσης-Χαλκιάς
Για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά σφύριξαν αναμέτρηση οι δυο διαιτητές. Πρόκειται για τον Γιώργο Ζαγκότση, που αγωνίζεται με τον Αστέρα και τον Γιάννη Χαλκιά της Π.Α.Κ.


Μόλις 16
Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ των 25 πόντων για την χειρότερη επίθεση στο τουρνουά κατατρίφθηκε από το Μεγάλο Χωριό. Οι Μεγαλοχωρίτες σκόραραν μόλις 16 πόντους, κάτι που αποτελεί το νέο αρνητικό ρεκόρ επίθεσης στο τουρνουά.

Το «φτωχότερο» ματς
Και δεύτερο ρεκόρ κατέρριψαν οι δυο ομάδες οι μόλις 51 πόντους που σημειώθηκαν αποτελούν το λιγότερο παραγωγικό ματς των 3 χρόνων της διοργάνωσης.

Πολυεργαλείο ο Βλάχος


Ο σέντερ του Καρπενησιακού Πάνος Βλάχος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο τουρνουά, σκόραρε 15 πόντους και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Παράλληλα κέρδισε σωρεία ριμπάουντ και ανέκοψε αρκετές φορές προσπάθειες των αντιπάλων. Ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η νεοσύστατη ομάδα. Ο Βλάχος αγωνίστηκε στο 2ο τουρνουά μπάσκετ με τους Krenti Bulls. Τον ακολούθησε με 8 πόντους ο πλέι μέικερ Πάνος Ζιάκας.

Στους 7 ο Καλαντζής


Ο έμπειρος Ηλίας Καλαντζής ήταν ο πρώτος σκόρερ του Μεγάλου Χωριού, καθώς σημείωσε 7 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο πλέι μέικερ Γιάννης Γκορόγιας που σκόραρε 1 τρίποντο.

Πρώτο παιχνίδι Καρίπη


Από πλευράς ηττημένων έπαιξε για πρώτη φορά ο Χρήστος Καρίπης, ο οποίος έμεινε άποντος. 

Ντεμπούτο Λ.Κολοκώτσιου


Ο Λάμπρος Κολοκώτσιος του Καρπενησιακού αγωνίστηκε στο τελευταίο 2λεπτο του ματς, κάνοντας ντεμπούτο στο τουρνουά. Πήρε το χειροκρότημα του κοινού, ενώ προηγουμένως είχε καθοδηγήσει από τον πάγκο την ομάδα του στην 1η νίκη. Πέτυχε αντιμέτωπος με τον ξάδερφο του Γιώτη Κολοκώτσιο, που αγωνίζεται στο Μεγάλο Χωριό.



Πρώτη νίκη
Ο Καρπενησιακός έκανε την πρώτη του νίκη στον θεσμό μετά την ήττα της πρεμιέρας. Αντίθετα το Μεγάλο Χωριό μετράει δυο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Με διακριτικά
Με πορτοκαλί διακριτικά σφύριξαν το ματς οι δυο διαιτητές από τα μισά της 1ης περιόδου και έπειτα. Τα χρώματα των δυο ρέφερι ήταν ίδια (Λευκό-Μαύρο) με αυτά των δυο ομάδων και μπέρδευαν τους αθλητές.



+4 για Καρπενησιακό


Η ομάδα του Καρπενησιακού τέθηκε επικεφαλής από το 1ο 10λεπτο παίρνοντας προβάδισμα 4 πόντων. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος (Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ και ο Ηλίας Καλαντζής ισοφάρισε σε 2-2. Με καλάθια του Πάνου Ζιάκα και του Πάνου Βλάχου το σκορ έγινε 6-2 και ο Καλλαντζής με τρίποντο μείωσε σε 6-5. Ο Καρπενησιακός με ένα νέο σερί 4-0 με τρίποντο του Σκαρμούτσο και δίποντο του Βλάχου προηγήθηκε με 11-5 και με την εκπνοή του χρόνου ο Ντίνος Γεωργαλής μείωσε σε 11-7.



Κοψίματα από Βλάχο
Ο Πάνος Βλάχος του Καρπενησιακού στο 1ο 10λεπτο ανέκοψε εντυπωσιακά τον Ηλία Αποστόλου του Μεγάλου Χωριού και τον Γιάννη Σκαρπή.

Ανέβασε την διαφορά


Ο Καρπενησιακός με προσπάθειες του σέντερ Πάνου Βλάχου διεύρυνε το προβάδισμα του. Ο Πάνος Βλάχος με δυο καλάθια και ο Κώστας Ιωάννου με τρίποντο έκαναν το 17-7. Ο Καρπενησιακός συνέχισε το σερί του και με δυο καλάθια του Ζιάκα (Φωτογραφία) και Βλάχου «εκτόξευσε» το σκορ στο 21-7 και το +14, τρέχοντας ένα σερί 10-0. Το Μεγάλο Χωριό με δίποντα των Καλαντζή και Σκαρπή μείωσε στο 21-11. Ο Πάνος Βλάχος συνέχισε τα κοψίματα και μοίρασε μια τάπα στον Γιάννη Σκαρπή. Ενώ ο Νίκος Λιάπης έκοψε έξυπνα τον Πάνο Ζιάκα πριν σηκωθεί για να σουτάρει τρίποντο.


6-4(!)
Συνολικά 10 πόντους σημείωσαν οι ομάδες στο 3ο 10λεπτο, όπου ο Καρπενησιακός επικράτησε του Μεγάλου Χωριού με το επιμέρους 6-4.

Άστοχοι














Κακό ματς έγινε στην 3η περίοδο, όπου οι δυο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες. Μετά από περίπου 4 λεπτά χωρίς καλάθι ο Γιάννης Γκορόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο μείωσε σε 21-14. Με βολές του Ζιάκα και του Βλάχου το σκορ έγινε 24-14. Ο Πάνος Βλάχος με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή έκανε το 27-14.Ο Βλάχος ανέκοψε άλλες δυο φορές (Συνολικά του έκανε 3 κοψίματα) τον Σκαρπή (Φωτογραφία Δεξιά) του Μεγάλου Χωριού.


8-1(!)
Εξίσου μη παραγωγικό ήταν και το 4ο 10λεπτο όπου εκεί σημειώθηκαν μόλις 9 πόντοι.

1 πόντο
Το Μεγάλο Χωριό σκόραρε μόλις 1 πόντο στο τελευταίο 10λεπτο. Ισοφάρισε το ρεκόρ του Πρωτέα, όπου στο περσινό ματς με την Μακρακώμη είχε σκοράρει 1 πόντο στην 1η περίοδο.

+19 για Καρπενησιακό


Ο Καρπενησιακός ήταν καλύτερος και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί στην άνετη επικράτηση. Με δυο εύστοχες βολές ο Δημήτρης Χονδρός (Προηγουμένως είχε τραυματιστεί, όμως μπόρεσε να συνεχίσει και να εκτελέσει τις βολές) πραγματοποίησε το 29-15.  Ακολούθησαν καλάθια του Πάνου Βλάχου και του Κώστα Κεφαλά για το 33-16. Ο Καρπενησιακός με δυο βολές του κορυφαίου Βλάχου έφτασε στο τελικό 35-16. Ο Γιώργος Γκορόγιας (Φωτογραφία) του Μεγάλου Χωριού ανέκοψε εντυπωσιακά τον Χρήστο Αρκουμάνη του Καρπενησιακού.


Πανηγύρισαν την νίκη
Ο Καρπενησιακός πανηγύρισε μετά το τέλος του ματς την 1η του νίκη στο τουρνουά. Οι αθλητές της ομάδας φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας του.


Αποχώρησε ο κόσμος
Αρκετοί φίλαθλοι έφυγαν από το γήπεδο στο τελευταίο 10λεπτο, το οποίο έγινε παρουσία λιγότερων από 50 θεατών.



Τα δεκάλεπτα
11-7, 21-11, 27-15, 35-16

Διαιτητές: Γιώργος Ζαγκότσης & Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενησιακός 2013 (Λάζαρος Σκαρμούτσος): Σκαρμούτσος 5(1), Ζιάκας 8, Βλάχος 15, Κεφαλάς 2, Κολοκώτσιος Λ., Αρκουμάνης, Χονδρός 2, Τσίγκας, Ιωάννου 3(1)

Μεγάλο Χωριό (Κώστας Μαντζιούτας): Γκορόγιας Γ., Γκορόγιας Ι. 3(1), Μαντζιούτας Ι., Μαντζιούτας Ν. 1, Καλαντζής 7(1), Μαντζιούτας Κ., Αποστόλου, Σκαρπής 2, Λιάπης, Καρίπης, Γεωργαλής 2, Κολοκώτσιος Π. 1 

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος