Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ρακόμελο-Καρπενησιακός 2013 43-53

Κάνοντας ένα εντυπωσιακό 4ο 10λεπτο ο Καρπενησιακός πήρε την νίκη κόντρα στο Ρακομέλο, επικρατώντας με 53-43 και μπήκε εκ νέου σε τροχιά πρόκρισης.
Ο αγώνας διεξήχθη την Δευτέρα 27/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Λιγότεροι από 100 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Το Ρακόμελο φάνηκε να ελέγχει το ματς και να έχει αποσπάσει μια διαφορά ασφαλείας, σκοράροντας κατά κύριο λόγο μέσα από την ρακέτα και με τρίποντα του…συνήθη ύποπτου Βαγγέλη Κουτσούμπα έκανε όμως ένα κακό τελευταίο 10λεπτο σε κρίσιμο χρονικό σημείο και έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του. Οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση μετά από την 3η ήττα εξανεμίστηκαν.
Ο Καρπενησιακός του Λάμπρου Κολοκώτσιου κάνοντας ένα εντυπωσιακό τελευταίο 4ο 10λεπτο, όπου σκόραρε όσους πόντους είχε σκοράρει σε όλο το προηγούμενο ματς πήρε την νίκη και συνέχισε να διατηρεί ελπίδες για την πρόκριση στην 8αδα.Δύναμη της ομάδας ήταν ο σέντερ Βλάχος και το περιφερειακό σουτ, που επέφερε πολλά τρίποντα.
Την τελευταία (5η) αγωνιστική  ο Καρπενησιακός αντιμετωπίζει τον Άτλαντα και το Ρακόμελο θα παίξει με τα Φάλαρα,

Κάτω από 100
Λιγότεροι από 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον ματς, το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο 10λεπτο με ανατροπή του Καρπενησιακού.



Σφύριξε ο Καδάς


Για πρώτη φορά σφύριξε σε αναμέτρηση στο τουρνουά μπάσκετ ο Τάσος Καδάς, ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας των σπουδαστών του ΤΕΙ Καρπενησίου.

2η επιτυχία για Κολοκώτσιο


Ο Λάμπρος Κολοκώτσιος καθοδήγησε για 2η φορά σε νίκη την ομάδα του. Είχε κοούτσάρει με επιτυχία και την 2η αγωνιστική κόντρα σε Μεγάλο Χωριό.



Σταθερά ο Καρβέλης


Στον πάγκο του Ρακόμελου για ακόμη μια φορά βρέθηκε ο Γιώργος Καρβέλης. Η ομάδα του ηττήθηκε για 3η συνεχή αγωνιστική.

Εντυπωσιακός ξανά


Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία) ήταν όλα τα «λεφτά» και σε αυτή την αναμέτρηση του Ρακόμελου. Σκόραρε 19 πόντους, πετυχαίνοντας 3 τρίποντα αυτή την φορά. Στις προηγούμενες δυο αναμετρήσεις της ομάδας του είχε σκοράρει 5 φορές έξω από τα 6,25. Ακολούθησε με 10 πόντους ο σέντερ Γρηγόρης Καλοπήτας.

Υπεροχή από Βλάχο


Ο σέντερ του Καρπενησιακού Πάνος Βλάχος ήταν και σε αυτή την νίκη του Καρπενησιακού πρωταγωνιστής. Πέτυχε 17 πόντους και συνέβαλε τα μέγιστα στην 2η συμμετοχή του με την ομάδα του. Στους 11 πόντους ακολούθησε ο πλέι μέικερ Πάνος Ζιάκας, βάζοντας και 3 τρίποντα.

11/11 ελεύθερες βολές
Ο σέντερ Πάνος Βλάχος του Καρπενησιακού ήταν εύστοχος από την γραμμή των βολών έχοντας ποσοστό ευστοχίας 100%. Είχε 11 στις 11 ελεύθερες βολές,  κάτι που δύσκολα το κάνει και επαγγελματίας αθλητής. Είναι ένα νέο ρεκόρ στα τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.

Ματς-τελικός με Άτλαντα
Το παιχνίδι της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Καρπενησιακού απέναντι στον Άτλαντα αποκτά χαρακτήρα τελικού. Ο Καρπενησιακός θέλει την νίκη, για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Ρεκόρ επίθεσης
Οι 53 πόντοι που πέτυχε ο Καρπενησιακός αποτελούν ρεκόρ επίθεσης για την ομάδα. Στα προηγούμενα δυο παιχνίδια είχε πετύχει κάτω από 40 πόντους.

Ισχνό προβάδισμα


Ο Καρπενησιακός ήταν ελαφρά καλύτερος και κατέφερε να πάρει ισχνό προβάδισμα με 11-14. Ο Κώστας Ιωάννου με τρίποντο άνοιξε το σκορ και ο Γρηγόρης Καλοπήτας (Φωτογραφία) απάντησε για το 2-3. Με διαδοχικά τρίποντα του Πάνου Ζιάκα και του Βαγγέλη Κουτσούμπα το σκορ έγινε 5-6. Το Ρακόμελο πέρασε μπροστά με 7-6 χάρης σε δίποντο του Καλοπήτα. Ο Βλάχος με 2/2 βολές και ο Κουτσούμπας με δίποντο έκαναν το 9-8. Ο Καρπενησιακός με δίποντο του Πάνου Ζιάκα και 2/2 βολές του συνονόματου του Βλάχου πέρασε μπροστά στο σκορ με 9-12. Με 2/2 βολές του Βλάχου και 2/2 του Κουτσούμπα στην εκπνοή διαμορφώθηκε το 11-14.



Έξω για τους σταυρούς


Αρκετοί παίκτες των δυο ομάδων δεν είχαν βγάλει από πάνω τους μεταλλικά αντικείμενα και συγκεκριμένα τους σταυρούς τους. Με υπόδειξη του διαιτητή Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία) πέρασαν εκτός αγώνα για λίγο και έβγαλαν από πάνω τους σταυρούς τους.



Τεχνική ποινή στο 00.01


Μόλις 1 δευτερόλεπτο απέμενε για την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου και ο αρχηγός του Καρπενησιακού Λάζαρος Σκαραμούτσος (Φωτογραφία) κλώτσησε απερίσκεπτα την μπάλα και του καταλογίστηκε η τεχνική ποινή. Με τις δυο βολές του αντιπάλου η διαφορά μειώθηκε στους 3.



Ανατροπή και +7


Στο Ρακόμελο άνηκε το δεύτερο 10λεπτο, όπου έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ, ωστόσο ο Καρπενησιακός με δυο τρίποντα διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Το Ρακόμελο από το -3 προηγήθηκε με +10 χάρις ένα σερί 13-0(!) Κάτω από έντονες επευφημίες του κοινού ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία) με λέι άπ μείωσε στο 13-14. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με μακρινό εντυπωσιακό τρίποντο διαμόρφωσε το 16-14, παίρνοντας το χειροκρότημα της κερκίδας. Με δίποντο του Ντίνου Τσούκου και νέο τρίποντο του Κουτσούμπα ,1 βολή του Τσούκου και 2ποντο του Κουτσούμπα το σκορ έγινε 24-14. Ο Πάνος Ζιάκας πέτυχε καλάθι για τον Καρπενησιακό μετά από αρκετά λεπτά χωρίς σκορ και με τρίποντο μείωσε σε 24-17. Ο Κώστας Κεφαλάς με νέο τρίποντο μείωσε και αυτός την διαφορά στο 25-20, αφού προηγουμένως ο Καλοπήτας είχε 1/2 βολές. Στην τελευταία επίθεση ο Γιώργος Κορέντζελος με τζάμπ σουτ από δεξιά έκανε το 27-20. Ο Πάνος Βλάχος ανέκοψε όμορφα τον Γιώργο Κορέντζελου του Ρακόμελου. Ο δεύτερος ήταν απελπιστικά άστοχος σε δυο ελεύθερες βολές. Ο Πάνος Ζιάκας του Καρπενησιακού σε ένα ανεπανάληπτο λέι απ χωρίς πίεση δεν βρήκε στόχο.





Με 4 φάουλ
Από τα μισά της 2ης περιόδου μέχρι το τέλος του ματς ο Λάζαρος Σκαρμούτσος του Καρπενησιακού αγωνίζονταν με 4 φάουλ. Ωστόσο ήταν προσεκτικός και πέτυχε και σημαντικά τρίποντα ψυχολογίας.

Κράτησε την διαφορά
Μετά από το κακό ξεκίνημα των ομάδων το Ρακόμελο κράτησε την διαφορά υπέρ του με κοντινά λέι άπ. Ο Πάνος Βλάχος με 2/2 βολές μείωσε σε 27-22. Ο Κώστας Κεφαλάς με δίποντο μείωσε στους 3 για το 27-24. Με 1/2 βολές του Νίκου Κορέντζεου και νέο όμορφο λέι άπ του ίδιου το σκορ έγινε 30-24. Το Ρακόμελο συνέχισε δυνατά και με δίποντο του Κουτσούμπα, δίποντο του Γιώργου Κορέντζελου και νέο καλάθι του Κουτσούμπα έφτασε στο +12 για το 36-24 με ένα σερί 9-0. Ο Καρπενησιακός μείωσε με όμορφο μακρινό τρίποντο του Λάζαρου Σκαρμούτσου στο 36-27. Ο Πάνος Ζιάκας για δεύτερη φορά μόνος του σε λέι άπ αστόχησε, χάνοντας ένα ακόμη σίγουρο καλάθι. Ο ψηλόσωμος σέντερ Πάνος Βλάχος μοίρασε ακόμη μια τάπα σε αντίπαλο, ανακόπτοντας τον Νίκο Κορέντζελο.



Διακοπή & ερώτηση
6.02 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο προπονητής του Καρπενησιακού Λάμπρος Κολοκώτσιος έκανε ερώτηση στην γραμματεία, εάν μπορεί να δηλώσει έναν επιπλέον παίκτη. Στο γήπεδο είχε προσέλθει ο Χρήστος Κοσμάς, ωστόσο δεν είχε δηλωθεί και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Φυσικά η απάντηση της γραμματείας ήταν αρνητική , αφού στο φύλλο αγώνα δεν μπορεί να δηλωθεί παίκτης μετά την έναρξη ενός αγώνα.



Ολική ανατροπή














Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το 4ο 10λεπτο, το οποίο άνηκε στον Καρπενησιακό. Οι Καρπενησιώτες έκαναν την  μεγάλη ανατροπή και επικράτησαν με +10 πόντους. Ο Βλάχος με έξοχο ανάποδο σουτ, ο Ιωάννου με 1/2 βολές και 3ποντο μείωσε στους 3 για το 36-33. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας και ο Γιώργος Κορέντζελος με δίποντο πέτυχαν το 40-33. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος με 3ποντο και ο Γρηγόρης Καλοπήτας με δίποντο έκαναν το 42-36. Ο Κώστας Τσίγας και ο Πάνος Βλάχος με 2/2 βολές (10/10 μέχρι στιγμής) μείωσαν στο 42-40. Ο Καλοπήτας με μια εύστοχη βολή έκανε το 43-40. Ο Πάνος Βλάχος με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε σε 43-43, πετυχαίνοντας την 11η βολή του. Ο Πάνος Ζιάκας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντη «βόμβα» έβσλε μπροστά την ομάδα του με 43-46. Ακολούθησαν δυο άστοχες βολές του Καλοπήτα και 1/2 βολές του Γιώργου Στοφόρου. 1.49 πριν το τέλος ο Νίκος Κορέντζελος είχε και αυτός 0/2 βολές. Ο Βλάχος έκανε το 43-49 και ο Γιώργος Στοφόρος (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο εύκολα καλάθια στην πλάτη της άμυνας διαμόρφωσαν το τελικό 43-53. Ο Πάνος Βλάχος ανέκοψε όμορφα με κόψιμο προσπάθεια του Δημήτρη Ίβρου. 






26 σε 1 περίοδο
Ο Καρπενησιακός σκόραρε 27 πόντους σε 1η, 2η και 3η περίοδο, ενώ στην τελευταία πέτυχε 26 πόντους(!)

1-2-3 Καρπενησιακός
Μετά το τέλος του ματς οι παίκτες της νεοσύστατης ομάδας του Καρπενησιακού πανηγύρισαν, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας του.



Τα δεκάλεπτα
11-14, 27-20, 36-27, 43-53

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Τάσος Καδάς

Συνθέσεις Ομάδων

Ρακόμελο (Νίκος Κορέντζελος): Κορέντζελος Ν. 5, Καραγιάννης, Ίβρος, Καρβέλης, Καλοπήτας 10, Κορέντζελος Γ. 6, Μακρής, Τσούκος 3, Γιαννόπουλος, Κουτσούμπας 19(3)

Καρπενησιακός 2013 (Λάζαρος Σκαρμούτσος): Σκαρμούτσος 6(2), Ζιάκας 11(3), Στοφόρος Γ. 5, Κεφαλάς 5(1), Αρκουμάνης, Βλάχος 17, Τσίγκας 2, Ιωάννου 7(2)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος