Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Γενικό Λύκειο-Πρωτέας 25-65

Σε ένα ματς με αργό τέμπο, που κύλησε σε ήρεμα και αγωνιστικά πλαίσια ο Πρωτέας πήρε την 4η νίκη του στο τουρνουά νικώντας το Γενικό Λύκειο με 65-25.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Μόλις 40 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Οι νεαροί μαθητές του Γενικού Λυκείου πάλεψαν φιλότιμα για ακόμη μια φορά και κατάφεραν να αποφύγουν την συντριβή, καθώς ο Πρωτέας δεν κυνήγησε την διαφορά στο σκορ. Η ομάδα αγωνίστηκε με μόλις 7 αθλητές και έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια τα πολλά άστοχα και βιαστικά σουτ έφεραν μια ακόμη βαριά ήττα για τους νεαρούς αθλητές.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκανε το 4Χ4 και συνεχίζει μαζί με το Είθισται να προπορεύεται στον όμιλο, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά. Το ματς δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική, η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν μεγάλη. Από τους «γαλάζιους» σκόραραν όλοι οι αθλητές και ανά διαστήματα πέτυχαν όμορφα καλάθια μέσα από δουλεμένους συνδυασμούς.
Την τελευταία (5η) αγωνιστική ο Πρωτέας αγωνίζεται στο ντέρμπι κορυφής με το Είθισται Café και το Λύκειο παίζει με τον Ζήκο με τις ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά.

40 φίλαθλοι
Εύκολα μπορούσε να μετρήσει κανείς τους φιλάθλους της αναμέτρησης. Το αδιάφορο (Δεν χωρούσε αμφισβήτηση ποιος θα επικρατήσει) ματς του 1ου ομίλου παρακολούθησαν μόλις 40 άτομα.




Διπλός ρόλος για Χαντζόπουλο


Ο αρχηγός Γιάννης Χαντζόπουλος του Πρωτέα είχε διπλό-ρόλο στην αναμέτρηση για ακόμη μια φορά. Είχε τον ρόλο του προπονητή αλλά και του παίκτη. Ο Χαντζόπουλος σκόραρε 2 πόντους και πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε 2η και 3η περίοδο.

Σκόραραν άπαντες
Από την ομάδα του Πρωτέα πέτυχαν πόντους όλοι οι αθλητές της ομάδας. Σκόραραν και οι 9 αθλητές που χρησιμοποιήθηκαν.

1η απουσία
Για πρώτη φορά δεν αγωνίστηκαν σε ματς του Πρωτέα ο γκάρντ Δημήτρης Κουρλός και ο επίσης γκάρντ Βασίλης Λέρης. Απουσίαζαν επίσης τα «αστέρια» της ομάδας ο Φθιωτός σέντερ Δήμος Σπυριδάκης και Αιτωλοακαρνάνας φοργούορντ Γιώργος Κρητικός.

1 time
Μόλις ένα time out είχε η αναμέτρηση, η οποία είχε ελάχιστες διακοπές, λίγα φάουλ και ολοκληρώθηκε σε 1 και μερικά λεπτά. Το μοναδικό time out το πήρε το Γενικό Λύκειο στην τελευταία περίοδο.

Πρωτιά Ξαγάρα


Ο 21χρονος πλέι μέικερ του Πρωτέα Σπύρος Ξαγάρας συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις στο τουρνουά και φέτος παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος. Σκόραρε 17 πόντους και τον ακολούθησε με 11 πόντους και 1 τρίποντο ο πάουερ φόργουορντ Βασίλης Ντουφεκιάς. Στους 10 έμεινε ο σέντερ Γιάννης Δροσίνης, όσους και ο φόργουορντ Γιώργος Γερονίκος.

Διψήφιος ο Νιούτσικος


Ο αρχηγός του Γενικού Λυκείου Δημήτρης Νιούτσικος ήταν ξανά πρώτος σκόρερ της ομάδας του πέτυχε 11 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 5 βάζοντας και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Βαγγέλης Τετράδης και ο Θανάσης Ζαρκάδας. Μάλιστα ο Νιούτσικος παίζοντας στην θέση του σέντερ έκανε συνολικά 3 κοψίματα.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις
Η τελευταία αναμέτρηση στον 1ο όμιλο έχει 3 άκρως ενδιαφέρουσες από βαθμολογικής άποψης. Το Είθισται με τον Πρωτέα έχουν προκριθεί στα προημιτελικά και ο νικητής παίρνει την πρωτιά, Κρέντη και Φραγκίστα παίζουν μεταξύ τους την 3η θέση και Ζήκος και Λύκειο ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά.

Στους 10 ο Πρωτέας

 












Ο Πρωτέας παίζοντας σε αργό τέμπο και χωρίς να δυσκολευτεί πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Ο Κώστας Λέρης με τρίποντο έκανε το 0-3 για τον Πρωτέα και ο Γιάννης Δροσίνης με 2ποντο το 0-5. Ο Θανάσης Ζαρκάδας (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο μείωσε σε 3-5. Με δίποντα του Σπύρου Ξαγάρα και του Γιάννη Δροσίνη (Φωτογραφία Δεξιά) το σκορ έγινε 3-9. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με «ποστάρισμα» μείωσε στο 5-9. Ο Πρωτέας πήγε την διαφορά στο +10 και στο 5-15 χάρης σε 2ποντα του Σπύρου Ξαγάρα (2 καλάθια) και του Γιάννη Δροσίνη. Ο Δημήτρης Νιούτσικος ανέκοψε με όμορφο «στοπ» τον Χάρη Ζαραβέλη.



Σταθερά στο +10
Ελάχιστα καλάθια σημειώθηκαν στο δεύτερο 10 λεπτό. Ο Πρωτέας διατήρησε το υπέρ του +10. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς με ωραίο καλάθι έκανε το 7-15. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με τρίποντο μείωσε στο 10-15. Ο Ξαγάρας ανέβασε το σκορ στο 10-17 και ο Μενέλαος Παπαδόπουλος μείωσε στο 12-17. Ο Γιώργος Γερονίκος με δυο δίποντα, ο Κώστας Λέρης με 1 βολή και ο Βασίλης Ντουφεκιάς με δίποντο «έτρεξαν» ένα σερί 7-0 για το 12-24 και το double skor για την ομάδα τους. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου για το 14-24. Το 10λεπτο είχε επιμέρους σκορ 9-9.



Με 17-0 άνοιξε την διαφορά

 












Κυριάρχησε σε όλο το 3ο δεκάλεπτο ο Πρωτέας, όπου «έτρεξε» στο τέλος και ένα εντυπωσιακό σερί. Ο Νιούτσικος με δίποντο μείωσε στους 8 για το 16-24. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο κοντινά καλάθια έκανε το 16-28. Ο Θανάσης Ζαρκάδας πέτυχε το 18-28. Ο Ξαγάρας έκανε εντυπωσιακό σλάλομ και με λέι απ πραγματοποίησε το 18-30. Ακολούθησε νέο καλάθι του Ξαγάρα και 1/2 βολές του ίδιου, δίποντο του Κώστα Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά), νέο καλάθι του Ξαγάρα, 2ποντο του Χάρη Ζαραβέλη, 2ποντο του Ντουφεκιά και τρίποντο του ίδιου και 1 βολή του Βασίλη Λέντζου για το 18-45 και το +17 για τον Πρωτέα. Ο Πρωτέας είχε ένα εντυπωσιακό σερί με 17-0. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 21-4 υπέρ του Πρωτέα.




Δυο στοπ από Λύκειο


Στο 3ο 10λεπτο δυο αθλητές του Λυκείου έκαναν δυο κοψίματα σε αντιπάλους τους. Ο Δημήτρης Νιούτσικος «φιλοδώρησε» με «τάπα» τον αρχηγό του Πρωτέα Γιάννη Χαντζόπουλο. Ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Βασίλης Ντουφεκιάς, που ανακόπηκε από τον Βαγγέλλη Τετράδη (Φωτογραφία).

Με αιφνιδιασμούς

 












Ο Πρωτέας ξεκίνησε δυνατά και με γρήγορους αιφνιδιασμούς και καλάθια στην πλάτη της άμυνας του Λυκείου έτρεξε ξανά ένα σερί 8-0. Ο Γιώργος Γερονίκος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έκανε το 18-47 και εν συνεχεία με καλάθια του Γιάννη Δροσίνη, Γιάννη Χαντζόπουλου, Γιώργου Γερονίκου το σκορ έγινε 18-55.  Ο Τετράδης έκανε το 22-55 και ο Σπύρος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο δίποντα πέτυχε το 22-59. Ο Γιάννης Δροσίνης και ο Σπύρος Ξαγάρας με όμορφη προσπάθεια πέτυχαν το 22-63. Ο Τετράδης με τρίποντο μείωσε στο 25-63 και το τελικό 25-65 διαμόρφωσε ο Σπύρος Λαμπρόπουλος. Ο Δημήτρης Νιούτσικος του Λυκείου ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Γερονίκο του Πρωτέα.




Εκτός ο Παπαδόπουλος


Ο Μενέλαος Παπαδόπουλος του Λυκείου 7.44 πριν το τέλος του παιχνιδιού αποβλήθηκε, καθώς συμπλήρωσε 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
5-15, 14-24, 18-45, 25-65

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Θεοδόσης Κόκκοτος

Συνθέσεις Ομάδων

Γενικό Λύκειο (Δημήτρης Νιούτσικος): Μπάρκας, Ζαρκάδας 5(1), Νιούτσικος 11(1), Τετράδης 5(1), Παπαδόπουλος 2, Κατσούδας 2, Πεταρούδης

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Ντουφεκιάς 11(1), Λαμπρόπουλος 6, Χαντζόπουλος 2, Ξαγάρας 17, Λέντζος 1, Δροσίνης 10, Λέρης Κ. 6(1), Γερονίκος 10, Ζαραβέλης 2






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος