Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κρίκελλο-ΑΕΚ 5-1

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ματς της 5ης αγωνιστικής το Κρίκελλο, το οποίο πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, συντρίβοντας την ΑΕΚ με 5-1. Ο «δικέφαλος» αγωνίστηκε αποδεκατισμένος.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν το Σάββατο 18/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου στις 5 το απόγευμα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας. Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες, αλλά με λιγότερους από 20 φιλάθλους.
Το Κρίκελλο έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο «ξέσπασε» κόντρα στην ΑΕΚ. Έκανε εξαιρετικό δεύτερο μέρος, όπου έχασε πολλές ευκαιρίες, κυριαρχώντας στο παιχνίδι. Ο Κεραυνός ήταν ξεκούραστος μετά την 4η αγωνιστική που δεν ταξίδεψε στο Ραπτόπουλο και κάλυψε και με το παραπάνω το -2 που αποκόμισε από την μη προσέλευση του στο ματς. Εξαιρετικός ήταν ο φορ Σωτήρης Αγγελακόπουλος, ο οποίος σημείωσε καρέ και είχε και ένα δοκάρι. Απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση και για ομάδες της πρώτης κατηγορίας του νομού.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Λαμπράκη αγωνίστηκε με σωρεία προβλημάτων εξ αιτίας τιμωριών και απουσιών. Είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της και χάθηκε κατά μεγάλο βαθμό η ομοιογένεια. Έκανε ένα μέτριο πρώτο μέρος, όπου ισοφάρισε με το όμορφο τέρμα του Τάσου Τριανταφύλλου, όμως δέχτηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό του α΄ μέρους. Στην συνέχεια η κούραση ήταν εμφανής και οι παίκτες του «δικέφαλου» παραδόθηκαν αμαχητί.
Οι Κρικελλιώτες  θα τερματίσουν στην 4η θέση και έχουν -8 βαθμούς μετά την νίκη τους, ενώ η ΑΕΚ καταλαμβάνει την 3η θέση, έχοντας 3 βαθμούς. Την τελευταία (6η) αγωνιστική το Κρίκελλο υποδέχεται το Κεράσοβο και η ΑΕΚ ταξιδεύει στο μακρινό Ραπτόπουλο.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Το ματς του Σαββάτου προσέλκυσε το λιγότερο κοινό από όλα μέχρι στιγμής της κατηγορίας. Στο γήπεδο παραβρέθηκαν μόλις 20 φίλαθλοι για να δουν ένα αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι.


Ντεμπούτο Μώκου


Ο δεύτερος βοηθός Νίκος Μώκος αποφοίτησε από την σχολή διαιτησίας και έκανε το ντεμπούτο του στα Ευρυτανικά γήπεδα. Είχε καλές υποδείξεις και τοποθετήσεις. Ο Μώκος είχε διευθύνει και φιλικές αναμετρήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μόνος ο Λαμπράκης-«Δίδυμο» στο Κρίκελλο


Την ομάδα της ΑΕΚ καθοδήγησε ο προπονητής της Γιάννης Λαμπράκης. Δεν υπήρχε κανείς αναπληρωματικός στον πάγκο. Αντίθετα τους νικητές και τυπικά γηπεδούχους καθοδήγησε στην πρώτη τους νίκη ο Βασίλης Τσάρας. Στον πάγκο βρέθηκε και ο Πρόεδρος Νίκος Κατσιάρης.



Στα δοκάρια ο Μπακόλας


Ο Γενικός Γραμματέας της ΑΕΚ Ηλίας Μπακόλας υπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά φέτος την εστία της ομάδας του.

Στην κερκίδα οι τιμωρημένοι
Από την κερκίδα παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι δυο παίκτες της ΑΕΚ, που αποβλήθηκαν την 4η αγωνιστική με το Κεράσοβο. Γιώργος Μπέσσας και Βασίλης Κολόκας είδαν μαζί την συνάντηση εκτός αγωνιστικού χώρου. Στην κερκίδα βρέθηκε επίσης και ο τραυματίας παίκτης της ΑΕΚ Γιάννης Λαμπαδάρης.


6 νέα πρόσωπα


Η ΑΕΚ είχε την 11αδα της 6 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με το Κεράσοβο. Φανέλα βασικού πήρε ο δεξιός μέσος Θανάσης  Κυριαζής, ο επιθετικός Αντώνης Τσέκας, ο μέσος Τάσος Τριανταφύλλου, ο στόπερ Σπύρος Ευθυμίου, ο μέσος Στέλιος Σώμαλης και ο μέσος Παναγιώτης Χρυσικός. Τριανταφύλλου, Ευθυμίου, Κυριαζής και Χρυσικός αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος με την ομάδα της ΑΕΚ. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Παπαζαχαρία, Μάκη Νιαβή, Δημήτρη Τσέκα (Απουσίαζαν), Χρήστου Παρούτσα (Έπαιξε ως αλλαγή), Γιώργου Μπέσσα και Βασίλη Κολόκα (Τιμωρημένοι).

5 νέοι















Αρκετά διαφορετικό παρουσιάστηκε και το Κρίκελλο σε σχέση με το ματς της 3ης αγωνιστικής που αγωνίστηκε τελευταία φορά με το Κεράσοβο (Ενδιάμεσα δεν κατέβηκε να παίξει στο Ραπτόπουλο). Στο βασικό σχήμα επέστρεψε ο γκολκίπερ Γιώργος Νάκος, ο αριστερός μπακ Πάνος Μαστραπάς, ο μεσοαμυντικός Βασίλης Πανάρας, ο μέσος Τάσος Τσιμιτσέλης και ο επιτελικός μέσος Γιάννης Παπαδόπουλος. Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Κουτσιαύτη, Γιώργου Τσιόβολου, Σπύρου Συρροκώστα, Θάνου Τσιμιτσέλη και Γιώργου Μπόνια. Και οι 5 απουσίαζαν και έμειναν εκτός αποστολής.

Άλλη κλάση ο «Sotis»


Ο 31χρονος φορ Σωτήρης Αγγελακόπουλος με πολυετή επιτυχημένη θητεία στα γήπεδα της Αχαΐας έβαλε την «υπογραφή» του στην πρώτη φετινή νίκη του Κεραυνού. Πέτυχε καρέ, φιλοδωρώντας την ΑΕΚ με 4 τέρματα. Σκόραρε για 2ο συνεχή ματς, φτάνοντας τα 5(Πρώτοςς σκόρερ της κατηγορίας μαζί με τον Κολόκα). Αρκετές ασίστ με μαθηματική ακρίβεια…λόγω επαγγέλματος… του μοίρασε ο συμπαίκτης του και πολύ καλός του φίλος Μπάμπης Μπεσλεμές του Δημητρίου.

Α΄ Μέρος

Αναγνωριστικό ξεκίνημα
Ματς κέντρου έγινε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τα ηνία στην συνάντηση. Το Κρίκελλο προηγήθηκε στην πρώτη του «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ.

Άνοιξε το σκορ
Στο 17ο λεπτό ο φορ Σωτήρης Αγγελακόπουλος εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μπάμπη Μπεσλεμέ του Κωνσταντίνου και πλάσαρε υποδειγματικά στο τε τα τετ, ανοίγοντας το σκορ.



Απάντησε ο Τριανταφύλλου


Ο μέσος Τάσος Τριανταφύλλου του «δικεφάλου» 4 λεπτά αργότερα απάντησε, ισοφαρίζοντας στην αναμέτρηση. Ο Κυριαζής τον τροφοδότησε και αυτός με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.


Ελαφριά υπεροχή
Η ΑΕΚ στο επόμενο 20λεπτο ήταν πιο κινητική και είχε την ελαφριά υπεροχή στην συνάντηση. Απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις με τους Κυριαζή και Τριανταφύλλου.



Με κόντρες
Το Κρίκελλο έπαιξε ξανά με το γνώριμο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και με μακρινές μπαλιές. Πέτυχε δυο πανομοιότυπα τέρματα με τον Αγγελακόπουλο.

Ανεκμετάλλευτο το έμμεσο
Στο 41ο λεπτό ο στόπερ Ανδρέας Παπαροϊδάμης γύρισε προς τα πίσω την μπάλα για τον γκολκίπερ Ηλία Μπακόλα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος καταλόγισε το έμμεσο, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Κρικέλλου, αφού καθυστέρησαν να σουτάρουν.




Προβάδισμα στο παρά 1


Στο 44ο λεπτό το Κρίκελλο πήρε εκ νέου το προβάδισμα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ημίχρονο. Ο Μπάμπης Μπεσλεμές του Δημητρίου (Φωτογραφία) βρήκε τον Σωτήρη Αγγελακόπουλο, που τελείωσε υποδειγματικά το τετ α τετ, πλασάροντας κάτω από τα πόδια τον Μπακόλα και  «γράφοντας» το 2-1.





Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Ο Μπελεσμές Χ.(Κ) έκανε την προωθημένη μπαλιά από το κέντρο, ο Αγγελακόπουλος μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ τετ α τετ με τον Μπακόλα, πλάσαρε από κοντά στην αριστερή του γωνία και πραγματοποίησε το 0-1.
21΄: Ο Κυριαζής από δεξιά τροφοδότησε τον Τριανταφύλλου, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά σούταρε όμορφα ψηλά στην δεξιά γωνία του Νάκου και ισοφάρισε σε 1-1.
23΄: Ο Μπεσλεμές Α. έκανε το λάθος, ο Τσέκας Α. έκλεψε, βρέθηκε απέναντι στον Νάκο σούταρε από κοντά και ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
25΄: Ο Παπαδόπουλος μπήκε επικίνδυνα από αριστερά στην περιοχή του Μπακόλα, βρέθηκε αφύλακτος, σούταρε και ο γκολκίπερ του δικεφάλου μπλόκαρε σταθερά.
27΄: Ο Ευθυμίου πάσαρε για τον Τριανταφύλλου, που σούταρε από μακρινή απόσταση ελάχιστα πάνω από την εστία του Κεραυνού.
29΄: Σουτ του Κυριαζή εκτός περιοχής και δεξιά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κρικέλλου.
33΄: Ο Γιαννόπουλος Γ.  έδωσε στον Κυριαζή , ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κρικέλλου.
40΄: Ο Τσέκας Α. έκανε προσωπική ενέργεια, «έσπασε»  δεξιά στον Τριανταφύλλου, που τρίπλαρε έναν αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι.
44΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) γέμισε προς την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Αγγελακόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπακόλα και πλάσαρε κάτω από τα πόδια, «γράφοντας» το 2-1.

Β΄ μέρος

Ντεμπούτο για 3


3 ποδοσφαιριστές έκαναν το φετινό τους ντεμπούτο στην Β΄ κατηγορία. Στην ανάπαυλα πέρασε στο ματς ο μέσος της ΑΕΚ Λάμπρος Θεοδωρογιάννης και ο αριστερός μπακ του Κρικέλλου Σπύρος Τσιμιτσέλης. Ο 48χρονος μέσος Νίκος Μαργαρίτης αποτέλεσε την 2η αλλαγή του Κρικέλλου, αφού μπήκε στο ματς στο 65ο λεπτό.

Κυριάρχησε
Καμία δυσκολία δεν συνάντησε στην επανάληψη το Κρίκελλο. Ο Κεραυνός κυριάρχησε, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και σκοράροντας άλλες 3 φορές μετατρέποντας σε περίπατο την αναμέτρηση.



Καμία ευκαιρία
Η ΑΕΚ παρά τις προσπάθειες που κατάβαλλε δεν κατέγραψε κάποια ευκαιρία στο δεύτερο μέρος.

Πρώτα δοκάρι μετά γκολ
Στο 51ο λεπτό το χαμηλό σουτ του Σωτήρη Αγγελακόπουλου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, μετά από όμορφη επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Στο επόμενο λεπτό ο Μπάμπης Μπεσλεμές του Δημητρίου τον τροφοδότησε και με χαμηλό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Αγγελακόπουλος «κιτρινίστηκε» στην συγκεκριμένη φάση, αφού έβγαλε την φανέλα του στον πανηγυρισμό.




Πρώτο γκολ Τάσου Τσιμιτσέλη


Στο 65ο λεπτό ο μέσος Τάσος Τσιμιτσέλης εκμεταλλεύτηκε άλλη μια ασίστ του Μπεσλεμέ και με κοντινό πλασέ έκανε το 4-1. Ο Τσιμιτσέλης σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις.


Ζήτησαν πέναλτι
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 69ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ανδρέα Παπαροϊδάμη. Ο ρέφερι Στοφόρος θεώρησε ότι δεν υπήρχε παράβαση και διέταξε να συνεχιστεί το ματς.


«Καρέ» ο Αγγελακόπουλος
Στο 74ο λεπτό ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος παραβίασε για 4η φορά την αντίπαλη εστία. Ο Αγγελακόπουλος έκανε όμορφη προσωπική προσπάθεια από δεξιά και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.





Ολοκλήρωσε με 9














Οι δυο αλλαγές της ΑΕΚ είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα και η ομάδα αναγκάστηκε να ολοκληρώσει το ματς με 9, αφού δεν υπήρχε 3ος αναπληρωματικός. Πρώτα στο 76ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραβήγματος ο μέσος Στέλιος Σώμαλης και 11 λεπτά αργότερα αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού και ο φορ Αντώνης Τσέκας. Ο «δικέφαλος» ολοκλήρωσε την συνάντηση με 9 ποδοσφαιριστές.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) σέντραρε από δεξιά και ο Αγγελακόπουλος σούταρε από καλή θέση λίγο πάνω από την εστία του Μπακόλα.
50΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά απέναντι στον Μπακόλα, σούταρε και ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου» μπλόκαρε σωτήρια.
51΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) έκανε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Αγγελακόπουλο, ο οποίος έπαιξε το 1-2 με τον Παπαδόπουλο και μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε στην αριστερή ρίζα της κάθετη δοκού της ΑΕΚ.
52΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) με μαθηματική ακρίβεια…βρήκε τον Αγγελακόπουλο, ο οποίος με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το 3-1.
62΄: Ο Τσιμιτσέλης Αν. έκλεψε την μπάλα μπήκε στην περιοχή του Μπακόλα, σούταρε και ο πορτιέρο της ΑΕΚ απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
65΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) σέντραρε από αριστερά και ο Τσιμιτσέλης Αν. με έξοχο πλασέ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
74΄: Ο Αγγελακόπουλος ολοκλήρωσε την παράσταση του, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ σκόραρε για 4η φορά στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Κίτρινες Κάρτες
Αγγελακόπουλος, Παρούτσας

Διακριθέντες
Κρίκελλο: Αγγελακόπουλος, Μπεσλεμές Χ.(Δ), Τσιμιτσέλης Αν.
ΑΕΚ: Τριανταφύλλου, Κυριαζής

Συνθέσεις Ομάδων

Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας): Νάκος Γ., Μπούρας, Μαστραπάς Π.(46΄ Τσιμιτσέλης Σ.), Μπεσλεμές Α., Πανάρας Β.(65΄ Μαργαρίτης), Καργιώτης, Τσιμιτσέλης Αν., Μπεσλεμές Χ.(Κ), Παπαδόπουλος, Αγγελακόπουλος, Μπεσλεμές Χ.(Δ)

ΑΕΚ (Γιάννης Λαμπράκης): Μπακόλας, Παπαροϊδάμης, Γιαννόπουλος Δ.(64΄ Παρούτσας), Καραγιάννης, Κυριαζής, Γιαννόπουλος Γ., Τσέκας Α., Τριανταφύλλου, Ευθυμίου(46΄ Θεοδωρογιάννης), Σώμαλης, Χρυσικός

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μόκος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος