Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΤΕΙ Καρπενησίου-Παρέα B.C. 65-74

Σπουδαία νίκη με 74-65 πέτυχε η Παρέα κόντρα στο ΤΕΙ Καρπενησίου σε ένα ματς, που οι ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα. Οι «πορτοκαλί» έκαναν την 1η νίκη τους στο γήπεδο και μπήκαν στο «κόλπο» της πρόκρισης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή 17/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ. Την παρακολούθησαν γύρω στα 120 άτομα.
Το ΤΕΙ γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα του στο τουρνουά και έχασε έδαφος στην μάχη της πρόκρισης. Έκανε αρκετά καλή πρώτη περίοδο, όμως στην συνέχεια έπεσε και βρέθηκε αρκετά πίσω στο σκορ. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς πίεσε σε όλο το γήπεδο και μείωσε την διαφορά στους 9 πόντους. Κορυφαίος ήταν ξανά ο σέντερ Ραχιώτης με 24 πόντους και ακολούθησε με 18 ο Καδάς.
Η Παρέα μετά την νίκη της στα χαρτιά με τον Ίκαρο κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσα στο παρκέ. Με κορυφαίο τον «μπομπέρ» Μιχάλη Σταμουλάκη, που σημείωσε 8(!) τρίποντα έπαιξε καλό μπάσκετ σε 2η και 3η περίοδο και προηγήθηκε ακόμη και με +19 πόντους έχοντας από νωρίς σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στην συνέχεια είχε σταθερή πρωτοπορία στο σκορ, έχοντας επίσης σε καλή μέρα και τον σέντερ Χρήστο Τσάσση, που σκόραρε 22.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική οι νικητές θα αγωνιστούν με τον Αστέρα και το ΤΕΙ Καρπενησίου θα παίξει με την Μακρακώμη.

Αρκετός κόσμος
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 με 120 ατόμων, οι οποίοι είδαν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και θεαματικό μπάσκετ και από τις δυο ομάδες.



Με κερκίδα το ΤΕΙ
Το ΤΕΙ είχε στο πλευρό του μερίδα φιλάθλων, οι οποίοι ενίσχυσαν τους συμφοιτητές τους. Περίπου 20 με 30 φοιτητές ενίσχυσαν τους «κόκκινους» έχοντας και αναρτημένο πανό. Σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας η παρουσία τους δεν ήταν τόσο δυναμική.



Πανό εκατέρωθεν
Και η Παρέα B.C. επίσης είχε αναρτήσει το δικό της πανό για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

  

Πρώτη νίκη
Η Παρέα μετά την νίκη στα χαρτιά με τον Ίκαρο πέτυχε την πρώτη της νίκη στο γήπεδο και μπήκε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης στον όμιλο. Η Παρέα μετρούσε σε 2ο και 3ο τουρνουά ήττες.

Ρεκόρ επίθεσης
Παράλληλα οι νικητές έκαναν και ρεκόρ επίθεσης, αφού στα προηγούμενα ματς δεν είχαν ξεπεράσει τους 56. Οι 74 πόντοι αποτελούν το νέο ρεκόρ της ομάδας.

Kill Mike-8 τρίποντα ο Σταμουλάκης


Ο γκάρντ Μιχάλης Σταμουλάκης (Αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΔΒΕ με την Γ.Ε.Αγρινίου) της Παρέας στο ντεμπούτο του ήταν εντυπωσιακός. Σκόραρε 31 πόντους, πετυχαίνοντας 8 τρίποντα. Τα 8 τρίποντα αποτελούν ατομικό ρεκόρ του Αγρινιώτη αθλητή, αλλά και ατομικό ρεκόρ τρίποντων αθλητή στην διοργάνωση. Στους 22 πόντους με 1 τρίποντο σταμάτησε ο «θηριώδης» σέντερ της Παρέας Χρήστος Τσάσσης, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην νίκη της ομάδας του.


Ξεχώρισαν Ραχιώτης-Καδάς














Ασταμάτητος ήταν και στο 3ο του ματς με το ΤΕΙ στο τουρνουά ο σέντερ Σπύρος Ραχιώτης. Ο αρχηγός της ομάδας σκόραρε 24 πόντους και συνεχίζει να προπορεύεται στον πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης. Εξαιρετικός ήταν ο πλέι μέικερ Τάσος Καδάς, που με τους 18 πόντους κράτησε την ομάδα του ως το τέλος κοντά στο σκορ. Μάλιστα σκόραρε και μια φορά έξω από τα 6.25.

Ντεμπούτο Χρυσαφόπουλου-Κατελούζου














Δυο παίκτες της Παρέας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά. Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε ντεμπούτο σκοράροντας 6 πόντους. Στην 4η περίοδο αγωνίστηκε ο πάουερ φόργουορντ Δημήτρης Κατελούζος. Οι δυο παίκτες αγωνίζονταν και στο 2ο τουρνουά με την ομάδα της Παρέας.

Οδηγίες ο Γιαννής


Ο Γιάννης Γιαννής καθοδήγησε τους συμφοιτητές του για ακόμη μια φορά και έδωσε οδηγίες από τον πάγκο.


Ο πιο αμφίρροπος
Ο 2ος όμιλος κατά κύριο λόγο διαθέτει τις πιο ισχυρές ομάδες στην διοργάνωση. Εκτός από τον Αστέρα, που με 3 νίκες έχει προκριθεί από εκεί και πέρα ακολουθούν Παρέα και Μακρακώμη με 2 νίκες και Π.Α.Κ. και ΤΕΙ με μια νίκη. Όλες οι ομάδες πλέον έχουν πιθανότητες πρόκρισης και πολλά θα εξαρτηθούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Λίγες αλλαγές
Και οι δυο ομάδες έκαναν λίγες αλλαγές, αφού έδιναν ένα σημαντικό ματς για την συνέχεια, καθώς είχαν 1 νίκη με τον Ίκαρο πριν την έναρξη. Το ΤΕΙ χρησιμοποίησε μόλις 7 αθλητές, ενώ η Παρέα  8. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι: Θανάσης Αυγουλής, Χρήστος Παπαβασιλείου, Σπύρος Αργυρόπουλος (ΤΕΙ), Θοδωρής Κατσαρός, Γιάννης Δαράβαλης, Πάνος Κουτσονίκας (Παρέα).

Στον πόντο το ΤΕΙ


Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Παρέα να ξεκινάει δυνατά και να προηγείται με +7. Το ΤΕΙ έκανε την ανατροπή και πήρε προβάδισμα με 18-17. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με δίποντο και ένα τρίποντο έκανε το 0-5. Ο Χρήστος Βγενόπουλος και ο Τάσος Καδάς μείωσαν στο 4-5. Ακολούθησε γκολ-φάουλ του Χρήστου Τσάσση για το 4-7. Ο Δημήτρης Κολλημένος και ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος με δίποντο κάνανε το 4-11 και το +7 για την ομάδα τους. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με λέι άπ πέτυχε το 6-13 και ο φόργουορντ Κώστα Γουρέλης με τρίποντο μείωσε στο 9-13. Ο Βασίλης Διομήδης και ο Σπύρος Ραχιώτης με γκολ-φάουλ (αλλά άστοχη βολή) μείωσαν στο 13-15. Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος πέτυχε το 13-17 και ο Σπύρος Ραχιώτης με δίποντο και ο Χρήστος Βγενόπουλος (Φωτογραφία) με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα έβαλαν μπροστά το ΤΕΙ με 18-17. 




«Βομβάρδιζε» ο Σταμουλάκης
Η Παρέα έχοντας σε εξαιρετική φόρμα τον Σταμουλάκη άνοιξε την διαφορά και προηγήθηκε με 15 πόντους και 24-39. Παράλληλα δέχτηκε μόλις 6 πόντους ,παίζοντας καλές άμυνες. Ο Χρήστος Τσάσσης και ο Σπύρος Ραχιώτης με δίποντο έκαναν το 20-19. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης «όπλισε» και με δυο τρίποντα από τα 7 μέτρα έκανε το 20-25. Ακολούθησε δίποντο του Καδά, νέο τρίποντο του Σταμουλάκη για το  και δίποντο του Θεοδόση Κόκκοτου για το 22-29.  Ακολούθησε και νέο τρίποντο του Σταμουλάκη για το 22-33, ενώ προηγουμένως είχε προηγηθεί γκολ φάουλ του Τσάσση. Ο Ραχιώτης με όμορφο δίποντο μείωσε σε 24-33. Ο Σταμουλάκης με δυο νέα τρίποντα έβαλε την «σφραγίδα» του στο 2ο δεκάλεπτο και πέτυχε το 24-39. 




Πρώτες αλλαγές στο 2ο


Το ΤΕΙ αγωνίστηκε για 1.5  περίοδο με την ίδια 5αδα. Η πρώτη αλλαγή έγινε στο 2ο 10λεπτο 5.13 πριν το τέλος, όταν ο Γιώργος Καμπερίδης (Φωτογραφία, Άργησε να έρθει στο ματς) μπήκε στην θέση του Κώστα Γουρέλη. Η Παρέα έκανε τις πρώτες τις αλλαγές στην ανάπαυλα, περνώντας τον Θεοδόση Κόκκοτο και τον Παντελή Κωστή αντί των Χρυσαφόπουλου και Κολλημένου

Εντυπωσιακό «στοπ»
Ο γκάρντ του ΤΕΙ Γιώργος Καμπερίδης ανέκοψε εντυπωσιακά τον Θεδόση Κόκκοτο σε λέι άπ, που επεχείρησε στα τελευταία λεπτά του 10λεπτου.

Σταθερά μπροστά


Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το 3ο 10λεπτο, όπου η Παρέα προηγούνταν με μεγάλη διαφορά. Ξεχώρισαν οι δυο σέντερ Χρήστος Τσάσσης και Σπύρος Ραχιώτης, που σκόραραν αρκετές φορές. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο πέτυχε το 26-43. Με δίποντο και τρίποντο του σέντερ Χρήστου Τσάσση (Φωτογραφία) το σκορ έγινε 28-48 και +20 για τους «πορτοκαλί». Ο Γιώργος Καμπερίδης απάντησε άμεσα και με τρίποντο μείωσε στο 31-48. Ο Χρήστος Βγενόπουλος με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή μείωσε σε 34-48. Ο Σταμουλάκης με τρίποντο έκανε το 34-53 και ο Καμπερίδης απάντησε με νέο τρίποντο και μείωσε στο 37-54. Οι δυο σέντερ Ραχιώτης και Τσάσσης με κοντινά δίποντα έκαναν το 39-57. Ο Ραχιώτης με γκολ-φάουλ μείωσε στο 41-57 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δίποντο του Κυριαζή για το 41-59. Ο Χρήστος Τσάσσης ανέκοψε προσπάθεια του Σπύρου Ραχιώτη στα πρώτα λεπτά του 10λεπτου.




Νεύρα
Ο Χρήστος Βγενόπουλος μείωσε σε 34-48 στα μισά του 10λεπτου και ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος της Παρέας του έκανε ένα δυνατό φάουλ. Ο παίκτης της Παρέας ήταν αρκετά νευριασμένος, αφού θεώρησε ότι στην προηγούμενη φάση έπρεπε να του καταλογιστεί φάουλ.



Μάζεψε την διαφορά
Το ΤΕΙ έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή, πίεσε σε όλο το γήπεδο και παίζοντας με πάθος κατάφερε να μειώσει στους 9 πόντους. Ο Χρήστος Βγενόπουλος με δίποντο έκανε το 43-59, ο Θεοδόσης Κόκκοτος απάντησε και έκανε το 43-62. Ο Σπύρος Ραχιώτης με 3 διαδοχικά καλάθια μείωσε στο 49-62 και στο -13 για το ΤΕΙ. Ο Χρήστος Τσάσσης απάντησε για το 49-64 και ο Γιώργος Καμπερίδης έκανε το 51-64. Με δίποντο του Ραχιώτη το σκορ έγινε 53-65. Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος με δίποντο έκανε το 53-68 και ο Γιώργος Καμπερίδης μείωσε στο 55-68. Ο Ραχιώτης με καλάθι μείωσε στους 9 για το 57-68 και ο Χρήστος Τσάσσης με νέα όμορφη προσπάθεια πέτυχε το 57-70. Ο Τάσος Καδάς με τρίποντο έκανε το 60-70. Προηγουμένως είχε ακυρωθεί τρίποντο του Χρήστου Βγενόπουλου, καθώς παίκτης του ΤΕΙ κούνησε το στεφάνι, για να μπει η μπάλα μέσα. Το τρίποντο ξεσήκωσε τους οπαδούς του ΤΕΙ. 1.43 πριν το τέλος ο Χρήστος Τσάσσης με δυο εύστοχες βολές έκανε το 60-72 και ο Καδάς με δίποντο μείωσε στο 62-72. 1.03 πριν το τέλος ο Σταμουλάκης με δυο βολές έκανε το 62-74 και ο Γιώργος Καμπερίδης με τρίποντο πέτυχε το τελικό 65-74. Ακολούθησαν δυο άστοχες βολές του Κυριαζή της Παρέας και άστοχη επίθεση του ΤΕΙ.




Ένταση μεταξύ δυο


Ένταση επικράτησε και μεταξύ δυο παικτών και συγκεκριμένα Τάσου Καδά και Παναγιώτη Κυριαζή (Φωτογραφία) στα τελευταία λεπτά του 4ου 10λεπτου. Μετά από λίγοι ηρέμησαν και παρά την μικρή διακοπή το ματς συνεχίστηκε κανονικά.



Πανηγύρισαν
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες της Παρέας πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Τα δεκάλεπτα
18-17, 24-39, 41-59, 65-74

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Βγενόπουλος 7(1), Καμπερίδης 11(3), Διομήδης 2, Ραχιώτης 24, Καδάς 18(1), Γουρέλης 3(1)

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 9(1), Χρυσαφόπουλος 6, Σταμουλάκης 31(8), Κατελούζος, Κωστής, Κόκκοτος 4, Τσάσσης 22(1), Κολλημένος 2



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος