Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Εύβοιας Κύμη

Πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική όσον αφορά τον 7ο Όμιλο φαντάζει η ομάδα της Κύμης. Οι πρωταθλητές Εύβοιας έχουν ξεκινήσει πολύ καλά στα μπαράζ, κάνοντας το 2/2, χωρίς μάλιστα να δεχτούν τέρμα. Επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Ένωσης Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα και 1-0 την περασμένη Τετάρτη της Στυλίδας μέσα στην Κύμη. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Ντόβολη έχει δικαιολογήσει μέχρις στιγμής το χαρακτηριζόμενο από πολλούς τίτλο του φαβορί.
Στο ρόστερ της υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε παραπάνω κατηγορίες. Η Κύμη μάλιστα συμμετείχε στο περυσινό πρωτάθλημα (2011-2012) της Δ΄ Εθνικής(7ος Όμιλος), από το οποίο και υποβιβάστηκε στις λεπτομέρειες. Έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα με την Μυρίκη, ώστε να φτάσει τους 9 βαθμούς και να κάνει άλλο ένα βήμα για τον προβιβασμό.
Στο νικηφόρο παιχνίδι με την Στυλίδα αγωνίστηκαν οι: Μπασινάς, Κόκκος, Κοκκάλας, Κύρου, Καλογερόπουλος, Κραβαρίτης, Φωτιάς, Τσάγκος(85΄ Αποστολίδης), Ανέστης Β.(79΄ Τσαλιαγκός), Μπλατσιώτης(80΄ Όστιν), Μανδράκας.

Ιδανική αρχή


Δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετρά μέχρι στιγμής η Κύμη. Και στα δυο παιχνίδια αγωνίστηκαν οι:  Μπασινάς, Κόκκος, Κοκκάλας, Κύρου, Καλογερόπουλος, Κραβαρίτης, Φωτιάς, Τσάγκος, Αποστολίδης, Ανέστης Β., Τσαλιαγκός, Μπλατσιώτης, Όστιν και Μανδράκας, δηλαδή οι ίδιοι 14 ποδοσφαιριστές.


Οι σκόρερ των μπαράζ


Από ένα τέρμα έχουν σημειώσει οι: Αντώνης Κύρου, Σάκης Μπλατσιώτης(Μέσα στα Άσπρα Σπίτια), ενώ κόντρα στην Στυλίδα «χρυσός» σκόρερ ήταν ο Γιάννης Τσάγγος.

Με διαφορά 6 βαθμών

 












Πρωταθλήτρια της Α1΄ ΕΠΣ Εύβοιας στέφθηκε η Κύμη, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση με 74 βαθμούς (23 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες). Δεύτερη ήρθε η Δροσιά με 68 πόντους, ενώ τρίτη ήταν η Νέα Αρτάκη με 63.

Αισιόδοξος ο Βαγγέλης Ντόβολης


Στις μεγαλύτερες κατηγορίες ετοιμάζεται να επανέλθει ο Α.Ο. Κύμης. Ο τεχνικός Βαγγέλης Ντόβολης παραχώρησε συνέντευξη πριν την έναρξη των play off στο www.scouter.gr δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου. Για την πρωταθλήτρια Ευρυτανίας είχε τονίσει τα εξής: «Δεν θέλω να βγάλω εκτός την Μυρίκη, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να αφήνεις καμία ομάδα στην απ΄ έξω. Όσο και εύκολος αντίπαλος να φαίνεται. Νομίζω ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια και καλό θα ήταν να επικρατήσει η ομάδα που το θέλει περισσότερο και η ομάδα που είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Πρώην ομάδα του Τζόνι


Ο Νιγηριανός επιθετικός Εμμάνουελ Τζόνι, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρυτανίας με τον Αίολο την σαιζόν 2011-2012 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Εύβοιας και με την Κύμη μια περίοδο νωρίτερα. Μετακινήθηκε από τους Ευβοιώτες στους Ευρυτάνες τον Ιανουάριο του 2012, καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Δ΄ Εθνική.

Προβληματικός αγωνιστικός χώρος
Με δηλώσεις του ο προπονητής της Στυλίδας Πέτρος Καραΐσκος αναφέρθηκε στα γηπεδικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το γήπεδο της Κύμης, μιλώντας για καθίζηση στο 1/3 του.




















Φωτογραφίες: www.dinataathlitika.gr