Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο προπονητικής

Την Κυριακή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο προπονητικής μπάσκετ, με την ονομασία «Καρπενήσι 2013». Η συμμετοχή ήταν μικρή και την Κυριακή, αφού παραδόξως το ενδιαφέρον των Καρπενησιωτών για την προπονητική ήταν μηδαμινό. Παρά το γεγονός πως τα άτομα της Π.Α.Κ. έκαναν για άλλη μια φορά κάτι το πρωτοποριακό για την περιοχή ο κόσμος δεν «αγκάλιασε» αυτήν την προσπάθεια.
Το σεμινάριο οργάνωσε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και τον σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ., όπου πρόεδρος είναι ο προπονητής της Εθνικής Κίνας Παναγιώτης Γιαννάκης). Την Κυριακή το πρωί υπήρξε ξανά επίδειξη επιθέσεων και αμυνών από τα δυο μέλη του Σ.Ε.Π.Κ. Γιάννη Χρυσανθόπουλο και Γιάννη Κτιστάκη. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι νεαροί αθλητές της Π.Α.Κ., που βοήθησαν και αυτοί στην διοργάνωση.
Πρώτα ο κ. Χρυσανθόπουλος έδειξε την άμυνα στο low post και την παγίδα στην base line. Εν συνέχεια ο κ. Κτιστάκης ανάπτυξε επιθέσεις με 3, 4 αλλά και 5 παίκτες σε διάφορες παραλλαγές. Περισσότερη βάση έδωσε στην διάταξη box, αλλά και στην ανάπτυξη επίθεσης μέσω pick and roll.
Αμέσως μετά την λήξη των διεργασιών οι προπονητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο παρέλαβαν τα διπλώματα τους και οι δυο προπονητές βράβευσαν τον Δήμο Καρπενησίου για την φιλοξενία. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Δήμου Νώντας Μούσιος. Ενώ η αυλαία έπεσε με τις αναμνηστικές φωτογραφίες.
Η Π.Α.Κ. συνεχίζει τις δράσεις της με την διεξαγωγή τουρνουά ακαδημιών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (1-2 Ιουνίου) στο Καρπενήσι, όπου θα δώσει φιλικές αναμετρήσεις με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη από την Λαμία.
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος