Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Fragist΄An. Terrorrists-Είθισται Café B.C. 40-56

Ακόμη και όταν δεν πιάνει την καλύτερη δυνατή απόδοση το Είθισται έδειξε ότι έχει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες. Επικράτησε με 56-40 των Fragist΄An. Terrorrists.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Το Είθισται συνέχισε με μια ακόμη νίκη, που του εξασφάλισε την είσοδο στα προημιτελικά. Η ομάδα των Σαμαντά-Λερογιάννη έκανε ένα αρκετά καλό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου κατάφερε να προηγηθεί με 18 πόντους και να πάρει προβάδισμα ασφαλείας, παίζοντας καλό μπάσκετ. Στην επανάληψη ήταν παραδόξως άστοχο, πετυχαίνοντας μόλις 17 πόντους.
Οι Fragist΄ An. Terrorists γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στις δυο πρώτες θέσεις. Το συγκρότημα του Γιώργου Αντίνου στο δεύτερο 20λεπτο παρουσιάστηκε αρκετά μαχητικό, καταφέρνοντας να μπει ξανά στο ματς και να παλέψει.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν την επόμενη και τελευταία 5η αγωνιστική στο ντέρμπι, που θα κρίνει την πρώτη θέση τον Πρωτέα, ενώ οι ηττημένοι αγωνίζονται με τους Krenti Bulls, διεκδικώντας την 3αδα.

Από 20..έγιναν 80
Μετρημένοι..με ευκολία ήταν οι φίλοι της καλαθοσφαίρισης που παρακολούθησαν το παιχνίδι και συγκεκριμένα το πρώτο ημίχρονο. Ύστερα από την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Μυρίκη-Στυλίδα ο αριθμός των φιλάθλων ξεπέρασε τους 70.



Το «καθάρισε» ο Οσμενάι


Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ίγκλι Οσμενάι. Ο 18χρονος σημείωσε 22 πόντους με 2 τρίποντα, εκ των οποίων οι 18 ήταν στην πρώτη περίοδο.Τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο πολύ καλός Χρήστος Κατσίκας, ο οποίος σταμάτησε στους 13 με 1 τρίποντο.

Τα «ρέστα» τους με Κρέντη
Οι Φραγκιστιανοί μετά από δυο νίκες στο ξεκίνημα γνώρισαν δυο ήττες με διαφορά 13 και 16 πόντων αντίστοιχα. Η 3η θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με τους Krenti Bulls.

Σταθεροί στους πάγκους














Οι φίλοι Νίκος Τάκης (Fragist΄An. Terrorists) και Θανάσης Γιαννόπουλος (Είθισται Café B.C.) καθοδήγησαν και σε αυτό το παιχνίδι τις ομάδες τους.

Ισορροπία στο σκοράρισμα


Δυο αθλητές των Φραγκιστιανών μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα. Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ Στέλιος Γιαννούλης (Φωτογραφία) σημείωσε 11, όσους και ο Σπύρος Καψάλης, που πέτυχε και 3 τρίποντα.

Πρόκριση για το Είθισται
Οι νικητές έκαναν το 4/4 και είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 8 βαθμούς (Ο Πρωτέας αγωνίζεται την Παρασκευή 24/5 με το Γενικό Λύκειο). Προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης.

Ισοπαλία στο πρώτο 10λεπτο


Με 14-14 ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-6, με 5 πόντους του Ίγκλι Οσμενάι (Τρίποντο και δίποντο), ενώ το 0-1 είχε κάνει με 1/2 βολές ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος. Ενδιάμεσα ο Γιώργος Αλαφάκης είχε μειώσει σε 2-4. Ο Γιώργος Αντίνου με τρίποντο διαμόρφωσε το 5-6, ενώ ο Δημήτρης Σταμάτης διαμόρφωσε το 5-8. Με ένα σερί 4-0 και καλάθια των Στέλιου Γιαννούλη και Κώστα Λάππα οι «τρομοκράτες» πήραν την πρωτοπορία με  9-8. Ο Οσμενάι με 2/2 βολές έκανε το 9-10 και ο Λάππας (Φωτογραφία), που δεν αγωνίστηκε πολύ λόγω τραυματισμού στο χέρι  το 11-10. Ο Σταμάτης μετά από εξαιρετική ασίστ του Άγγελου Σαμαντά πραγματοποίησε το 11-12. Οι Fragist΄ An. Terrrorists προηγήθηκαν με 14-12 χάρης σε τρίποντη «βόμβα» του Σπύρου Καψάλη, ενώ ο Δημήτρης Λερογιάννης διαμόρφωσε το σκορ δεκαλέπτου με δίποντο. Ξεχώρισε μια τάπα που έκανε ο Δημήτρης Λερογιάννης πάνω στον Στέλιο Γιαννούλη.και μια ακόμη του Κώστα Λάππα στον Δημήτρη Σταμάτη.




Κυριάρχησε το Είθισται


Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στο Είθισται, που είχε ένα επιμέρους σκορ 25-7, φτάνοντας στο 39-21. Ξεχώρισαν οι μπροστινές μπαλιές πάρε-βάλε του πλέι μέικερ Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία), που έκριναν και τον αγώνα, καθώς ουκ ολίγες φορές οι περυσινοί φιναλίστ βρέθηκαν στην «πλάτη» των αντιπάλων τους. Μπορεί ο Σπύρος Καψάλης με νέο τρίποντο να έκανε το 17-14, ωστόσο με ένα σερί 0-14 διαμορφώθηκε το 17-28 και το +11 για το Είθισται. 8 πόντους σε αυτό το διάστημα πέτυχε ο Οσμενάι και από άλλους 2 οι: Κουτρομάνος, Κατσίκας και Σαμαντάς. Ο Γιαννούλης μείωσε σε 19-28 και ο πρωταγωνιστής Ίγκλι Οσμενάι με τρίποντο «έγραψε» το 19-31. Με προσπάθειες των Κατσίκα, Σαμαντά και Βλάχου η διαφορά έφτασε στους +18 (19-37). Ο Αλαφάκης μείωσε σε 21-37, με τον Χρήστο Κατσίκα να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου.






7-5


Με το πολύ χαμηλό επιμέρους 7-5 ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, που βρήκε μπροστά τους τυπικά φιλοξενούμενους με 44-28. Ο Γιαννούλης έκανε το 23-39 και ο Σαμαντάς με 1/2 βολές το 23-40. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Γιαννούλη και δίποντο του Οσμενάι για το 25-42. Ο Στέλιος Γιαννούλης είχε 1/2 βολές (26-42) και ο Οσμενάι «έγραψε» το 26-44. Με δίποντο ο Γιαννούλης (Πέτυχε όλους τους πόντους της ομάδας του σε αυτό το δεκάλεπτο) μείωσε σε 28-44. Με τάπα φιλοδώρησε τον Γιώργο Αλαφάκη ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία).


Μπήκαν γερά οι «τρομοκράτες»


Εντυπωσιακά μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα της Ανατολικής Φραγκίστας, που συνέχισε το σερί που άρχισε, φτάνοντας το στο 12-0! Το 38-44 διαμορφώθηκε από δίποντο του Βαλάντη Πιτσαργιώτη, 1/2 βολές του Γιώργου Αλαφάκη, τρίποντο του Σπύρου Καψάλη (Φωτογραφία) και 2/2 βολές του ίδιου παίχτη.



Τεχνική ποινή σε Λερογιάννη


Το «4αρι» του Είθισται Δημήτρης Λερογιάννης τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Σπύρος Καψάλης εκτέλεσε εύστοχα και τις δυο βολές, με την ομάδα του να κερδίζει την κατοχή.


Επαναφορά της τάξης

 












Με την διαφορά να φτάνει στο -6 το Είθισται «σοβαρεύτηκε» και έδειξε ποιο είναι το «αφεντικό» της συνάντησης. Ο Χρήστος Κατσίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο δίποντα διαμόρφωσε το 38-48 ενώ ο Άγγελος Σαμαντάς με τρίποντο έκανε το 38-51, φτάνοντας τηνδιαφορά στο +13. Ο Κώστας Λάππας με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 40-51, ενώ με δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη και τρίποντο του MVP της 4ης περιόδου Κατσίκα πραγματοποιήθηκε το 40-56. Ούτε λεπτό δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ο Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία Δεξιά) των νικητών, που πέρασε στο παρκέ 35 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.


Τα δεκάλεπτα
14-14, 21-39, 28-44, 40-56

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Σταλίκας

Συνθέσεις Ομάδων

Fragist΄An. Terrorrists (Γιώργος Αντίνου): Αντίνου 3(1), Αλαφάκης 7, Λάππας 6, Κόκοτος, Πιτσαργιώτης 2,  Γιαννούλης 11, Καψάλης Σ. 11(3), Λάμπρου

Είθισται Café B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης & Άγγελος Σαμαντάς): Ζαγκότσης, Χειλάς, Κουτρομάνος 3, Βλάχος 2, Κατσίκας 13(1), Οσμενάι 22(2), Σαμαντάς 8(1), Σταμάτης 4, Λερογιάννης 4























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος