Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ζήκος-Krenti Bulls 28-83

Την αγωνιστική τους άνοδο επιβεβαίωσαν οι Krenti Bulls, οι οποίοι συνέχισαν με κεκτημένη φορά, επικρατώντας με 83-28 του Ζήκου.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 22/5 στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Ζήκος γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη συντριβή του, αλλά κατάφερε να βελτιώσει την επιθετική του επίδοση, πλησιάζοντας τους 30 πόντους. Η ομάδα του Γιώργου Δροσίνη κατεβαίνει αποκλειστικά για την χαρά του παιχνιδιού και δεν πτοείται από την συντριβή.
Οι Krenti Bulls ύστερα από το +69 κόντρα στο Γενικό Λύκειο σημείωσαν την δεύτερη σερί νίκη τους, αυτήν την φορά με +55, παίζοντας γρήγορο και καλό μπάσκετ. Οι «πορτοκαλί» ήταν ανώτεροι σε όλον τον αγώνα και επικράτησαν δίκαια, αν και είχαν μόλις 7 αθλητές στην αποστολή τους.
Ο Ζήκος ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά με το ντέρμπι των ουραγών απέναντι στο Γενικό Λύκειο. Οι Krenti Bulls θα αγωνιστούν στο παιχνίδι του Δήμου Αγράφων με τους Fragist An. Terrorists με φόντο την 3η θέση.

Η παρουσία των φιλάθλων
Ούτε αρνητικό…ούτε θετικό ρεκόρ φίλων του μπάσκετ σημειώθηκε στον αγώνα του 1ου Ομίλου. Περίπου 50-60 φίλαθλοι έσπευσαν στο κλειστό γήπεδο.


Επιθετικό ρεκόρ Ζήκου
Οι τυπικά γπηπεδούχοι σημείωσαν 28 πόντους, που αποτελεί το καλύτερο τους επιθετικό ρεκόρ. Είχαν σκοράρει 25 κόντρα στον Πρωτέα και τους Fragist An. Terrorists.

Διψήφιος ο Κώστας Δροσίνης


Στο σκοράρισμα των «κιτρινόμαυρων» πρώτος αναδείχτηκε ο Κώστας Δροσίνης, ο οποίος είχε 10 πόντους με 2 τρίποντα. Στους 6 σταμάτησαν ο Πάνος Τσιγαρίδας και ο γκάρντ Αποστόλης Μπουμπουρής.

Η προπονητική καθοδήγηση


Τους ηττημένους «κοούτσαρε» ο Στέφανος Λιάπης (Φωτογραφία) και τους νικητές ο μόνιμος Πάνος Λεπενιώτης.

Ντεμπούτο Νικολόπουλου


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ζήκου έκανε ο Νο 8… Δήμος Νικολόπουλος, που είχε 3 πόντους (Με τρίποντο).

Θα φύγει με νίκη(;)
O Ζήκος στον αγώνα με το Γενικό Λύκειο θα επιδιώξει να κερδίσει τις αγωνιστικές εντυπώσεις, στοχεύοντας στην νίκη του γοήτρου.

Επάνοδος…ντεμπούτο Λ. Γούλα


Ο Λάμπρος Γούλας πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των «ταύρων». Είχε τραυματιστεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα και επανήλθε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Σημείωσε 14 πόντους με 2 τρίποντα. Πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά, αγωνιζόμενος με την Γρανίτσα.


Μόνιμη πρωτιά του Λάππα


Ο 31χρονος σέντερ Μιχάλης Λάππας ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ της Κρέντης. Σημείωσε 24 πόντους με 1 τρίποντο, έχοντας συμπαράσταση από τον Νίκο Βούρτσα, ο οποίος είχε 20 με 2 σουτ έξω από τα 6,25. Την «τριπλέτα» συμπλήρωσε με 16 ο Κώστας Μάκκας.

Ματς-τελικός
Χαρακτήρα τελικού έχει το παιχνίδι των νικητών ενάντια στην ομάδα της Ανατολικής Φραγκίστας, καθώς ο νικητής θα κατακτήσει την 3η θέση του 1ου Ομίλου.

Ισχνό προβάδισμα


Με διαφορά 6 πόντων προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Κρέντης. Ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Μιχάλης Λάππας έκαναν το 0-4, αλλά ο Πάνος Τσιγαρίδας με δυο όμορφα καλάθια ισοφάρισε σε 4-4. Ο Μιχάλης Λάππας ωστόσο με άλλους 4 πόντους (Το δεύτερο καλάθι με γκολ-φάουλ, άλλα άστοχη βολή) και ο αρχηγός Νίκος Βούρτσας ενδιάμεσα «έγραψαν» το 4-10. Με άλλους 4 πόντους του Ν. Βούρτσα το σκορ έγινε  4-14, για να μειώσει σε 7-14 με τρίποντο ο Κώστας Δροσίνης, ενώ με γκολ-φάουλ (αλλά άστοχη βολή) ο Πάνος Τσιγαρίδας έφερε την διαφορά στους 5 (9-14). Με 1/2 βολές του Μιχάλη Λάππα διαμορφώθηκε το 9-15 (Σκορ δεκαλέπτου). Μια εντυπωσιακή τάπα έκανε ο Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία Κέντρο), ο οποίος «κατέβασε» τον Λουκά Καρανίκα (Φωτογραφία Δεξιά), ενώ ο Λάππας αστόχησε εξ επαφής δυο φορές στην εκπνοή.




Εντυπωσιακοί οι Krenti Bulls


Τις δυνάμεις τους έδειξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Κρεντιώτες, που έφτασαν στο 11-44 (+33) με ένα επιμέρους σκορ 2-29. Ο Λάμπρος Γούλας με γκολ-φάουλ έκανε «σεφτέ» και με έμμεσο τρίποντο πραγματοποίησε το 9-18. Με 4 πόντους του Λάππα και 2 του Κ. Μάκκα (Φωτογραφία) έγινε το 9-24. Ο Γιώργος Βούρτσας πέτυχε τρίποντο (9-27) και ο Κώστας Μάκκας με δίποντο ανέβασε την διαφορά στο +20 και στο 9-29. Το 14-0 σερί διακόπηκε με τον Αποστόλη Μπουμπουρή να μειώνει σε 11-29. Εν συνεχεία με 4 προσωπικούς πόντους του Γούλα και τρίποντο του Λάππα «γράφτηκε» το 11-35. Το νέο σερί, το οποίο αυτήν την φορά ήταν 12-0 διαμορφώθηκε με 5 συνεχόμενους πόντους του Κ. Μάκκα, καλάθι του Γούλα και 1/2 βολές στο τέλος του δραστήριου σε αυτήν την περίοδο Κώστα Μάκκα. Ο Σωτήρης Ντάλλας έκανε άλλη μια τάπα κατά την διάρκεια του δεκαλέπτου με «θύμα» αυτήν την φορά τον Αποστόλη Μπουμπουρή.




Με κεκτημένη ταχύτητα
Την διαφορά στους 44 αύξησε η Κρέντη, ενώ ο Ζήκος βελτιώθηκε επιθετικά. Ο Κώστας Χειμάρας πέρασε στο ματς και με 1/2 βολές πραγματοποίησε το 12-44. Ο Λάππας έκανε το 12-46 και ο Δήμος Νικολόπουλος με τρίποντο το 15-46. Με καλάθια των: Λάππα, Ντάλλα και Κ. Μάκκα έγινε το 15-52, με τον Κ. Δροσίνη με εντυπωσιακό ανάποδο καλάθι να «γράφει» το 17-52. Ο Κώστας Μάκκας και ο Νίκος Βούρτσας πέτυχαν δίποντα και ο Λάμπρος Γούλας ανάμεσα τρίποντο (15-59). Με σουτ 3 πόντων του κορυφαίου του Ζήκου Κώστα Δροσίνη έγινε το 20-59, ενώ με ένα σερί 0-5 (Τρίποντο Νίκου Βούρτσα και κοντινό σουτ του Μιχάλη Λάππα, καθώς ο Λάμπρος Γούλας σούταρε στο στεφάνι από μακριά και ενώ υπήρχαν 6 δευτερόλεπτα επίθεσης) διαμορφώθηκε το 20-54.




Τυπική διαδικασία


Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, όπου οι «ταύροι» έφτασαν την διαφορά στο +55 (28-83). Ο Νίκος Βούρτσας πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου, για να απαντήσει εν μέσω αποθέωσης ο Πάνος Οικονόμου. Ο Λάππας σκόραρε δίποντο και ο Γούλας 4 πόντους (Με τρίποντο και 1/2 βολές), ενώ το σκορ έφτασε στο 22-78 (+56, μέγιστη διαφορά του αγώνα) και σερί 12-0 με προσπάθειες των:: Γ. Βούρτσα, Λάππα και Ν. Βούρτσα. Ο Κώστας Δροσίνης έκανε το 24-78 και ο Αποστόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία) το 26-78 στο μίνι-σερί 4-0 του Ζήκου. Με το δεύτερο του τρίποντο ο Ν. Βούρτσας πραγματοποίησε το 26-81, ενώ με δίποντα των Μπουμπουρή αρχικά και του Γιώργου Βούρτσα εν συνεχεία διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ο Γιώργος Δροσίνης φιλοδώρησε με «στοπ» τον «δαιμόνιο» Λάμπρο Γούλα.

Ελάχιστα έπαιξε τραυματίας


Ο σέντερ Πάνος Μπόκας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και αγωνίστηκε ελάχιστα σε αυτό το παιχνίδι σε τρίτη και τέταρτη περίοδο.

Αποχώρηση Τσιγαρίδα


Ο πολύ καλός στο πρώτο δεκάλεπτο Πάνος Τσιγαρίδας αποχώρησε 6.51 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, συμπληρώνοντας 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
9-15, 11-44, 20-64, 28-83

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Βασίλης Δόσης

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Γιώργος Δροσίνης): Τσιγαρίδας 6, Δροσίνης Κ. 10(2), Δροσίνης Γ., Νικολόπουλος 3(1), Κώτσιας Γ., Καρανίκας, Μπουμπουρής 6, Μπόκας, Οικονόμου 2, Χειμάρας 1

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Μάκκας Κ. 16, Βούρτσας Γ. 7(1), Μπύρος, Ντάλλας 2, Βούρτσας Ν. 20(2), Γούλας Λ. 14(2), Λάππας 24(1)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος