Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Krenti Bulls- Fragist’ An. Terrorists 70-43

Κανένα περιθώριο αντίστασης στον αντίπαλο δεν άφησαν οι Krenti Bulls, που συνέτριψαν τους FragistAn. Terrorists με 70-43 και προκρίθηκαν με πανηγυρικό τρόπο στους «8» της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή (31/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Αν και παρουσίαζε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον λιγότεροι από 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς.
Οι Krenti Bulls του Νίκου Βούρτσα παίζοντας πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και εκδηλώνοντας πληθώρα αιφνιδιασμών έκαναν το έργο τους εύκολο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, παίρνοντας μια άνετη νίκη (3η σερί). Παράλληλα έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ, βγάζοντας αρκετές όμορφες επιθέσεις. Κορυφαίος ξανά ο σέντερ Μιχάλης Λάππας, που σκόραρε 23 πόντους. Οι «ταύροι» ήταν πολύ καλοί και έξω από τα 6,25, καθώς σκόραραν 8 τρίποντα.
Οι FragistAn. Terrorists έκλεισαν με άσχημο τρόπο τις υποχρεώσεις του στον θεσμό και σε ένα ματς-τελικό παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση και υπέπεσαν εύκολα σε λάθος πάσες, ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στην επίθεση. Είχαν αργές επιστροφές και δέχτηκαν τα περισσότερα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Μετά τις δυο πρώτες νίκες η ομάδα μέτρησε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.
Η Κρέντη περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά, ενώ οι Φραγκιστιανοί αποχαιρέτησαν μα 3 συνεχόμενες ήττες το τουρνουά.

Λίγος κόσμος
Ο κόσμος δεν έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στην ενδιαφέρουσα βαθμολογικά αναμέτρηση, που έκρινε το τελευταίο εισιτήριο του 1ου Ομίλου στα προημιτελικά. Λιγότεροι από 100 φίλαθλοι βρέθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στο κλειστό.



«Τελικός» και για τους δυο
Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα τελικού και για τις δυο ομάδες. Ο ηττημένος θα αποχωρούσε από το τουρνουά και ο νικητής θα συνέχιζε στα προημιτελικά.

Γειτονικό ντέρμπι
Οι «τρομοκράτες» από την Ανατολική Φραγκίστα κοντραρίστηκαν από την Κρέντη στο γειτονικό ντέρμπι του Δήμου Αγράφων.

Οι καλύτεροι 3οι
Οι Krenti Bulls έχουν μεγάλες διαφορές υπέρ τους και έχουν προκριθεί στα προημιτελικά. Θα αντιμετωπίσουν τον δεύτερο καλύτερο πρώτο, που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα Φάλαρα Στυλίδας.

2η φορά στους «8»
Στην 3η τους συμμετοχή σε τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου οι «ταύροι» προκρίνονται για 2η συνεχή φορά στους 8. Πέρυσι είχαν περάσει στα προημιτελικά μετά την αποβολή των Γυμναστών, αφού αρχικά είχαν μείνει εκτός στην 3πλη ισοβαθμία.

Στο 5 Λάππας
Και οι δυο ομάδες στην θέση του σέντερ αγωνίστηκαν με…έναν Λάππα. Οι FragistAn. Terrorists είχαν στην ρακέτα τους τον έμπειρο Κώστα Λάππα και οι Krenti Bulls τον θηριώδη Μιχάλη Λάππα. Ο νεαρότερος Μιχάλης αναδείχτηκε νικητής στο σκοράρισμα κατά ένα πόντο, όπως και στο αθροιστικό σκορ και η ομάδα του συνεχίζει στην επόμενη φάση.

 
Ντεμπούτο Χ. Καψάλη


Ο Μπάμπης Καψάλης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Φραγκίστα στο τουρνουά μπάσκετ και σκόραρε μάλιστα και ένα δίποντο.

Στους πάγκους οι ίδιοι

 












Για ακόμη ένα ματς τους Krenti Bulls καθοδήγησε από τον πάγκο ο Πάνος Λεπενιώτης, ο οποίος αν και έχει δηλωθεί σαν παίκτης δεν έχει αγωνιστεί ακόμη. Στον πάγκο των FragistAn. Terrorists βρέθηκε ξανά ο χορηγός της ομάδας Νίκος Τάκης.



Στους 23 ο Μ. Λάππας


Ο Μιχάλης Λάππας των Krenti Bulls σκόραρε 23 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, βάζοντας και δυο τρίποντα. Ακολούθησαν στους 13 ο πλέι μέικερ Κώστας Μάκκας και ο γκάρντ Λάμπρος Γούλας. Και οι δυο πέτυχαν έκαστος από 2 τρίποντα.

22 ο Κ.Λάππας


Ότι καλύτερο είχε να δείξει και σε αυτό το ματς η Φραγκίστα ήταν ο 43χρονος σέντερ Κώστας Λάππας, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους. Στους 10 ακολούθησε ο πάουερ φόργουρντ Στέλιος Γιαννούλης, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό τρίποντο της ομάδας του.

Με απουσίες-Χωρίς άσσο
Οι FragistAn. Terrorists παρότι την κρισιμότητα του παιχνιδιού είχαν σημαντικές απουσίες βασικών παικτών. Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε στο κατέβασμα της μπάλας, αφού απουσίαζαν οι δυο Play Maker της ομάδας Θεοδόσης Γιαννόπουλος και Γιώργος Αλαφάκης.

Βίοι αντίθετοι
Οι FragistAn. Terrorists ξεκίνησαν το τουρνουά με δυο νίκες και οι Krenti Bulls με δυο ήττες. Ωστόσο παρά το θετικό ξεκίνημα η Κρέντη έκανε ντεμαράζ και άφησε εκτός την γειτονική Φραγκίστα.

8-1
Η Κρέντη σκόραρε 8 φορές έξω από τα 6.25 εν αντιθέσει με την Φραγκίστα, που πέτυχε μόλις 1 τρίποντο.

Έδειξε τις δυνάμεις της


Με το καλημέρα οι «ταύρο»ι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις του και κυριαρχώντας πήραν προβάδισμα 15 πόντων. Η Φραγκίστα έδειξε εκτός κλίματος του ματς, κάνοντας σωρεία λαθών. Ο Μιχάλης Λάππας με τρίποντο άνοιξε το σκορ και ο ίδιος με δίποντο έκανε το 5-0. Ο Στέλιος Γιαννούλης με δίποντο μείωσε στο 5-2. Με δίποντο του Κώστα Μάκκα (Φωτογραφία) και τρίποντο του Μιχάλη Λάππα το σκορ έγινε 10-2. Ο Κώστας Λάππας απάντησε για τους «τρομοκράτες», μειώνοντας στο 10-4. Με ένα σερί 13-0 η Κρέντη έφτασε στο 23-4. Τα καλάθια σημείωσαν με 2 δίποντα ο Μιχάλης Λάππας, ο Σωτήρης Ντάλλας με δίποντο, ο Γιώργος Βούρτσας με τρίποντο, ο Λάμπρος Γούλας με 2ποντο και ο Νίκος Βούρτσας με δίποντο. Οι FragistAn. Terrorists αντέδρασαν έδωσαν τέλος στο σερί και με δυο καλάθια του Κώστα Λάππα και του Σπύρου Καψάλη μείωσαν στο 23-8.



Πολλές «τάπες»


Ουκ ολίγες φορές στο 1ο 10λεπτο οι αθλητές των ομάδων μοίρασαν «τάπες» στους αντιπάλους τους. Ο Στέλιος Γιαννούλης των FragistAn. Terrorists ανέκοψε εντυπωσιακά τον Νίκο Βούρτσα (Φωτογραφία) σε προσπάθεια που έκανε για λέι άπ. Ο Βούρτσας στην επόμενη φάση πήρε το «αίμα «του πίσω ανακόπτοντας όμορφα τον Σπύρο Καψάλη. Ενώ ο Νίκος Βούρτσας συνέχισε με μια ακόμη τάπα πάνω στον Στέλιο Γιαννούλη. Ο Σωτήρης Ντάλλας των Κρενιτωτών ανέκοψε όμορφα τον Κώστα Λάππα της Φραγκίστας.


Με τρίποντες «βόμβες» στο +26


Σκοράροντας με τρίποντα και παίζοντας πολύ καλή άμυνα οι Κρενιτώτες διεύρυναν και άλλο το προβάδισμα τους φτάνοντας στο +26.  Ο Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφία) με μακρινό εντυπωσιακό τρίποντο έκανε το 26-8. Ο Κώστας Λάππας των FragistAn. Terrorists αστόχησε σε 4 βολές. Ο Βαγγέλης Μάκκας με έμμεσο τρίποντο γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή και ο Μιχάλης Λάππας με δίποντο πραγματοποίησαν το 31-8. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Σπύρου Καψάλη, τρίποντο του Κώστα Μάκκα και το σκορ πήγε στο 34-9. Ο Στέλιος Γιαννούλης με 1/2 βολές και ο Κώστας Λάππας επίσης με 1/2 βολές μείωσαν στο 34-11. Ο Λάμπρος Γούλας με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 37-11 του δεκαλέπτου. Ο Μιχάλης Λάππας ανέκοψε με «στοπ» τον Σπύρο Καψάλη της Φραγκίστας.



Με 3 βολές
Οι Terrorists της Ανατολικής Φραγκίστας πέτυχαν στο 2ο δεκάλεπτο μόλις 3 βολές. Δεν σκόραραν με σουτ εντός πεδιάς, δείγμα και της πολύ καλής άμυνας της Κρέντης. Το 2ο δεκάλεπτο έληξε με επιμέρους σκορ 14-3 υπέρ των Bulls.

Συνέχισε δυνατά

 












Παραγωγικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Κρέντη συνέχισε να κυριαρχεί. Ο Στέλιος Γιαννούλης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε το πρώτο καλάθι του 3ου 10λεπτου, ακολούθησαν 3 καλάθια για την Κρέντη με τον Κώστα Μάκκα (2 δίποντα) και του Μιχάλη Λάππα για το 43-13 και το +30. Ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με όμορφο καλάθι έκανε το 45-13. Με δίποντο του Κώστα Λάππα, έμμεσο τρίποντο με καλάθι και φάουλ του ίδιου το σκορ έγινε 45-18. Ακολούθησε νέο καλάθι του Μιχάλη Λάππα, τρίποντο του Στέλιου Γιαννούλη και 2ποντο του Στέλιου Καψάλη για το 47-23. Ο Μιχάλης Λάππας με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή), ο Κώστας Μάκκας με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή και ο Μιχάλης Λάππας με νέο καλάθι ανέβασαν το σκορ στο 54-23. Ακολούθησε δίποντο της Φραγκίστας με τον Κώστα Λάππα και τρίποντο του Κώστα Μάκκα για το 57-25. Ο Λάμπρος Γούλας με δυο εύστοχες βολές από  τεχνική ποινή έκανε το 59-25. Ο Στέλιος Γιαννούλης με καλάθι και φάουλ, χωρίς όμως να βάλει την βολή μείωσε στο 59-27. Με 1/2 βολές του Κώστα Μάκκα και 1/2 του Νίκου Βούρτσα το σκορ έγινε 61-27 και στο +34. Με την εκπνοή ο Στέλιος Γιαννούλης επεχείρησε σουτ πίσω από την σέντρα και λίγο έλλειψε να μπει, αφού σταμάτησε στο στεφάνι και βγήκε έξω. 



Τεχνική και νεύρα από Σ. Καψάλη


Στα μισά της τρίτης περιόδου ο Σπύρος Καψάλης των FragistAn. Terrorists τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή από τον διαιτητή Νίκο Κωστή. Μάλιστα ο παίκτης Φραγκίστας εξύβρισε τον ρέφερι, ο οποίος όμως δεν τον απέβαλλε, ενώ πέταξε και την φανέλα του στον Νίκο Κωστή και πήγε στον πάγκο της ομάδας του με αρκετά νεύρα.





Έπεσε ο ρυθμός
Οι Krenti Bulls χαλάρωσαν και οι «τρομοκράτες» κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις. Ο Κώστας Λάππας με δίποντο μείωσε στο 61-29. Ο Γιώργος Βούρτσας με 3ποντο και ο Κώστας Λάππας με νέο 2ποντο έκαναν το 64-31. Ο Αποστόλης Λάμπρου με όμορφο τρόπο πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο τουρνουά για το 64-33, ο Μπάμπης Καψάλης στην συνέχεια και αυτός πέτυχε το 1ο καλάθι στο ντεμπούτο του, μειώνοντας στο 64-35. Ο Μιχάλης Λάππας με 1 εύστοχη βολή και ο Κώστας Λάππας της Φραγκίστας με δυο καλάθια έκαναν το 65-39. Ο Γιώργος Αντίνου με εντυπωσιακό τρόπο μάζεψε και άλλο την διαφορά στο 65-41. Ο Σωτήρης Ντάλλας είχε 1/2 βολές, ο Νίκος Βούρτσας με δίποντο και ο αδερφός του Γιώργος με 2/2 ελεύθερος βολές έκαναν το 70-41. Ο Κώστας Λάππας πέτυχε το τελευταίο καλάθι του αγώνα για το 70-43. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 16-9 υπέρ της Φραγκίστας. 



2 αποβολές
Στο τελευταίο 10λεπτο αποβλήθηκαν από το ματς δυο παίκτες των FragistAn. Terrorists που συμπλήρωσαν 5 ατομικά φάουλ. Εκτός αγώνα πέρασε 7.46 πριν το τέλος ο Σπύρος Καψάλης και 6.08 πριν το φινάλε ήταν η σειρά του Στέλιου Γιαννούλη να συμπληρώσει 5 φάουλ. Άλλος αναπληρωματικός δεν υπήρχε και ήταν ορατό το ενδεχόμενο η ομάδα να μείνει με 4 σε περίπτωση, που άλλος παίκτης συμπλήρωνε 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
23-8, 37-11, 61-27, 70-43

Διαιτητές: Γιάννης Χαλκιάς & Νίκος Κωστής

Συνθέσεις Ομάδων

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Μάκκας Κ. 13(2), Μάκκας Ε. 3, Βούρτσας Γ. 10(2), Μπύρος, Ντάλλας 3, Γούλας Λ. 13(2), Βούρτσας Ν. 5, Λάππας Μ. 23(2)

FragistAn. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Πατσιούρας, Αντίνου 2, Καψάλης Χ. 2, Γιαννούλης 10(1), Λάππας Κ. 22, Λάμπρου 2, Καψάλης Σ. 5































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος