Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μακρακώμη Toyotomi B.C.-ΤΕΙ Καρπενησίου 43-33

Το τρίτο συνεχόμενο «ρόζ» φύλλο αγώνα κέρδισε η Φθιωτική Μακρακώμη, η οποία σε ένα αρκετά δυνατό και νευρικό παιχνίδι επιβλήθηκε του ΤΕΙ Καρπενησίου με 43-33, με τις δυο ομάδες να «τραβούν» αντίθετη ακριβώς πορεία.
Το παιχνίδι έγινε την Παρασκευή 24/5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ.
Οι Μακρακωμίτες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και κυρίως στα επιθετικά, παίρνοντας ακόμη μια νίκη με χαμηλό σκορ. Απέδειξαν πως το μεγάλο τους «όπλο» είναι η άμυνα. Η «Toyotomi» χρειάζεται μια ακόμη νίκη, για να μπει στην 8αδα της διοργάνωσης.
Το ΤΕΙ Καρπενησίου «βραχυκύκλωσε» στο δεύτερο 20λεπτο, όπου σημείωσε μόλις 9 πόντους. Είχε επίσης πολλές άστοχες βολές. Οι φοιτητές μετά την 3η τους συνεχόμενη ήττα μένουν εκτός συνέχειας του θεσμού παρά το γεγονός πως διαθέτουν ένα δυνατό και αξιόλογο σύνολο.
Οι Φθιωτοί θα αντιμετωπίσουν την τελευταία (5η) αγωνιστική την Παρέα B.C, ενώ το ΤΕΙ Καρπενησίου την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.

Περίπου 100
Το παρών στο κλειστό γυμναστήριο έδωσαν γύρω στους 100 φιλάθλους, παρακολουθώντας μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ελάχιστους φίλους είχε στο πλευρό της η Μακρακώμη, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι αντίστοιχη των φοιτητών.




Στο γήπεδο οι προπονητές του σεμιναρίου
Μαζί με τους 3 προπονητές της Π.Α.Κ. (Χαλκιά, Ζαχαρόπουλο και Μπαλωμένου) παρακολούθησαν τον αγώνα ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής Σ.Ε.Π.Κ. Γιάννης Χρυσανθόπουλος και ο Γιάννης Κτιστάκης(Πρώην προπονητής της ισχυρής γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αθηναϊκού). Οι δυο άνδρες έμειναν ευχαριστημένοι από το όλο κλίμα του τουρνουά και θα είναι 2 από τους 3 ομιλητές του σεμιναρίου προπονητκής, που θα γίνει το διήμερο 25-26/5 στον ίδιο χώρο. Ο δεύτερος αντικατέστησε τον Θεόδωρο Μπολάτογλου.




Κορυφαίος και άτυχος


Πρώτος σκόρερ της Μακρακώμης ήταν ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας. Ο αρχηγός των νικητών σημείωσε 13 πόντους, αλλά δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με 9 πόντους, οι οποίοι σημειώθηκαν όλοι από 3 καθοριστικά τρίποντα.

Αντίπαλος με..συμπαίχτες


Ο σέντερ των «δασοπόνων» Σπύρος Ραχιώτης τέθηκε αντιμέτωπος με συμπαίχτες του στον Άρη Σπερχειάδας, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Είχε συνομιλία πριν την έναρξη του παιχνιδιού με αρκετούς παίκτες της Μακρακώμης.



Αρνητική ή θετική συγκομιδή(;)
Οι 33 πόντοι του ΤΕΙ και οι 43 των νικητών αποτελούν τις δυο χειρότερες επιθετικές τους επιδόσεις στην ιστορία των τουρνουά, αλλά τις καλύτερες αμυντικές!.

Ξεχώρισε ο «Βγενό»


Έχοντας πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο γκάρντ ο Χρήστος Βγενόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΤΕΙ. Πέτυχε συνολικά 16 πόντους με 2 τρίποντα. Ακολούθησε με 9 ο Σπύρος Ραχιώτης, που είναι ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Πρώτη φορά εκτός «8»
Οι φοιτητές μετά από δυο συνεχόμενες παρουσίες στα προημιτελικά του τουρνουά μένουν εκτός θεσμού, καθώς έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο.

Λαμπαδιάρης εναντίον Γιαννή

 












Την ομάδα της Μακρακώμης καθοδήγησε από τον πάγκο ξανά ο Πάνος Λαμπαδιάρης, ενώ του ΤΕΙ Καρπενησίου ο μόνιμος Γιάννης Γιαννής.



Διακριτικά στους σπουδαστές
Οι δυο ομάδες έχουν το ίδιο χρώμα φανέλας (κόκκινο) και έτσι το ΤΕΙ Καρπενησίου, για να ξεχωρίζει φόρεσε πορτοκαλί διακριτικά.



Παραγωγικό μόνο το πρώτο 10λεπτο
Τα πρώτα 10 λεπτά του τουρνουά ήταν τα μοναδικά, στα οποία παίχτηκε καλό μπάσκετ. Σημειώθηκαν συνολικά 28 πόντους, με τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται με 6 πόντους(17-11). Ο Χρήστος Βγενόπουλος άνοιξε το σκορ με τρίποντο, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Σωτήρης Στεφανής (3-3). Ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 βολές και δίποντο έκανε το 6-3. Με καλάθια των Βγενόπουλου και Στεφανή έγινε το 8-5, ενώ ο Δημήτρης Μακρής με σουτ 3 πόντων πραγματοποίησε το 11-5. Με 4 προσωπικούς πόντους του Σπύρου Ραχιώτη οι φοιτητές μείωσαν σε 11-9 (Το πρώτο δίποντο ήταν γκολ-φάουλ, αλλά άστοχη βολή). Με 1/2 βολές του νεαρού πλέι μέικερ Βασίλη Παπαυφαντή έγινε το 12-9, ενώ το ΤΕΙ έφερε το ματς ξανά στον 1 πόντο με ωραία προσπάθεια του Ραχιώτη. Με ένα σερί 5-0 (Δίποντο Στεφανή και καλάθι-φαουλ και εύστοχη βολή του Καλοπήτα) διαμορφώθηκε το 17-11. Ο σέντερ της Μακρακώμης Καλοπήτας έκανε τάπα πάνω στον αντίστοιχο του ΤΕΙ Ραχιώτη.




Αντεπίθεση του ΤΕΙ
Με επιμέρους σκορ 5-13 οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάνε μπροστά στα αποδυτήρια με 22-24. Ο Βγενόπουλος έκανε το 17-13 και ο Φάνης Μαλισσόβας το 19-13. Με εντυπωσιακή προσπάθεια και σουτ-ραβέρσα του Βγενόπουλου έγινε το 19-15, ενώ με 2/2 του ίδιου παίχτη πραγματοποιήθηκε το 19-17. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Καλοπήτας «έγραψε» το 21-17. Με τρίποντο ο Τάσος Καδάς διαμόρφωσε το 21-20 και με 1/2 βολές του Φάνη Μαλισσόβα έγινε το 22-20. Ο Σπύρος Ραχιώτης με 1/2 βολές έκανε το 22-21, ενώ με τρίποντο του Χρήστου Βγενόπουλου οι σπουδαστές πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 22-24.




Τεχνική ποινή σε Καμπερίδη


Ο γκάρντ των «δασοπόνων» Γιώργος Καμπερίδης δέχτηκε τεχνική ποινή 1:51 πριν την λήξη του ημιχρόνου, επειδή κλότσησε την μπάλα. Συμπλήρωσε νωρίς 4 φάουλ και πέρασε ξανά στο παρκέ την 4η περίοδο.


Ο «τριποντάκιας» Θεοδοσόπουλος


Η τρίτη περίοδος έμελλε να  είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, καθώς η Μακρακώμη πέρασε μπροστά με 33-29 (11-5 το σκορ περιόδου). Ο Πάνος Καλοπήτας ισοφάρισε σε 24-24, ενώ με τρίποντο του Θεοδοσόπουλος οι τυπικά γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά με 27-24. Ο Ραχιώτης έκανε το 27-26 και με νέο τρίποντο ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος (Ποδοσοφαιριστής του Κεραυνού Αγίου Γεωργιού) «γράφτηκε» το 30-26. Καδάς (1/2 βολές) και Βγενόπουλος (Δίποντο) μείωσαν ξανά στον πόντο (30-29). Ο Ανδρέας Παπασάρας σκόραρε για πρώτη φορά και έκανε το 32-28. Ακολούθησαν 1/2 βολές των Βγενόπουλου και Καλοπήτα.



Αυξήθηκε η διαφορά


Με κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ η Μακρακώμη έφτασε στην τελική επικράτηση, με το ΤΕΙ να πετυχαίνει μόλις 4 πόντους. Ο Καλοπήτας με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 35-29 και ο Καδάς το 35-31. Ο Παπασάρας (Φωτογραφία), που ανέβασε την απόδοση του στο 4ο δεκάλεπτο με σουτ 2 πόντων και 1/2 βολές «έγραψε» το 38-31. Ο Καμπερίδης έκανε το 38-33, ενώ ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με το τρίτο του τρίποντο, που σημειώθηκε από το ίδιο σημείο αριστερά «έγραψε» το 41-33 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς. Με καλάθι του Κώστα Λυτάκη έγινε το τελικό 43-33, με τους Μακρακωμίτες να προηγούνται για πρώτη φορά με +10. Ο Σωτήρης Στεφανής προτίμησε να μην σουτάρει στην τελευταία φάση του αγώνα.




Τραυματίστηκε ο αρχηγός
7:29 πριν την λήξη του αγώνα ο κορυφαίος Πάνος Καλοπήτας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου, αφού πρώτα δέχτηκε το χειροκρότημα του κοινού. Εκείνο το διάστημα επικράτησε ένταση μεταξύ των παιχτών των δυο ομάδων.




5 ο Μακρής


0:37 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Δημήτρης Μακρής της Μακρακώμης συμπλήρωσε 5 φάουλ και πέρασε εκτός παρκέ.

Πανηγύρια στο φινάλε
Οι Μακρακωμίτες πανηγύρισαν την νίκη τους, φωνάζοντας όλοι μαζί στο κέντρο του γηπέδου. Φώναξαν δυνατά το όνομα του αρχηγού τους Καλοπήτα, ο οποίος είχε αποχωρήσει τραυμματίας. Η νίκη αφιερώθηκε στον σέντερ της ομάδας.



Τα δεκάλεπτα
17-11, 22-24, 33-29, 43-33

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

Μακρακώμη (Πάνος Καλοπήτας): Θεοδοσόπουλος 9(3), Παπαυφαντής 1, Παπασάρας 5, Καλοπήτας 13, Πλατανιάς, Στεφανής 7(1), Μακρής 3(1), Λυτάκης 2, Γρίβας, Μαλισσόβας 3

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Καδάς 6(1), Γουρέλης, Βγενόπουλος 16(2), Καμπερίδης 2, Διομήδης, Παπαβασιλείου, Ραχιώτης 9
































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος