Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μυρίκη-Α.Λ.Α.Κ. 2-2

Ισόπαλη με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ Μυρίκης και Αγωνιστικής Λέσχης  Αυτοκινήτου Καρπενησίου.  Στο φιλικό συμμετείχαν μάλιστα  4 παλαίμαχοι της Μυρίκης, ενώ στο τέλος εκτελέστηκαν πέναλτι από τους διοικητικούς Μυρίκης και Α.Λ.Α.Κ. ενώ υπήρχε και αυτοκινητιστικό θέαμα από τον οδηγό της Α.Λ.Α.Κ. Κώστα Γαλανό.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/6 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Την παρακολούθησαν περίπου 70 με 80 άτομα και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα μετά από διακοπή δυο εβδομάδων αγωνίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα ματς-«γιορτή», όπου μετά την λήξη του έγινε η απονομή του πρωταθλήματος στην ομάδα. Οι «κόκκινοι» ήταν «μουδιασμένοι» σε όλο το 90λεπτο και βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ και ισοφάρισαν ισάριθμες φορές. Σκόραραν μετά από αρκετούς μήνες, αφού τερμάτισαν τα μπαράζ χωρίς να πετύχουν κάποιο τέρμα.
Η Α.Λ.Α.Κ. υπό την καθοδήγηση του οδηγού της Στάθη Φέγγου αποτελούμενη από παίκτες των Ευρυτανικών σωματείων πήρε την φιλική ισοπαλία. Προηγήθηκε δυο φορές με τον αμυντικογενή Βασίλη Ντουφεκιά και είχε δοκάρι πριν το φινάλε με τον Νίκο Κωστή και σπουδαία ευκαιρία για να πάρει την νίκη.

Λιγοστός κόσμος
Παρότι το ματς έγινε για καλό σκοπό και θα έπρεπε να είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου ο κόσμος του Καρπενησίου έλαμψε με την απουσία του. Παρότι και η θερμοκρασία ήταν υψηλή και οι συνθήκες πολύ καλές μόλις 70 με 80 θεατές παρακολούθησαν το φιλικό.




Για καλό σκοπό
Οι θεατές κατά την είσοδο τους έδιναν όποιο ποσό επιθυμούσαν, το οποίο θα διατεθεί για συνανθρώπους μας, που έχουν οικονομική ανάγκη και χρίζουν ενίσχυσης. Ο καθένας μπορούσε να δώσει από 1 εύρω και πάνω. Είναι μια αξιαίπενη κίνηση των δυο συλλόγων.

80 λεπτά
Το φιλικό διήρκησε 80 λεπτά. Το πρώτο μέρος κράτησε 35 λεπτά και το δεύτερο 45 λεπτά, με το τελευταίο 15 λεπτο να συμμετέχουν οι παράγοντες της Μυρίκης Νίκος Τσώνης του Ευθυμίου, Σαράντης Παρμάκης, Νίκος Τσώνης του Ηλία και Ταξιάρχης Γώγος.

Οι 3 της ΕΠΣΕ
Με την απουσία της έλαμψε και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΕ. Από τα 9 άτομα παραβρέθηκαν μόλις 3. Πρώτη φορά βλέπουμε στην ιστορία της ενώσεως να γίνεται απονομή τίτλου σε ομάδα με τόσα λίγα μέλη. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος και ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος. Οι υπόλοιποι 6 του συμβουλίου δεν παραβρέθηκαν στο γήπεδο.


Με παίκτες της Ευρυτανίας


Η Α.Λ.Α.Κ. με εξαίρεση τον παλαίμαχο μέσο Γιάννη Κουτούμπα (Φωτογραφία, Έκλεισε την καριέρα του στον Απεραντιακό) και τον ανενεργό Μπάμπη Φραγκαλιό αγωνίστηκε με ποδοσφαιριστές των ομάδων της Α΄ Ευρυτανίας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μέλη της λέσχης.

Αργοπορία του κοούτς


Εξ αιτίας μιας κοινωνικής εκδήλωσης στενού του συγγενικού προσώπου εκτός Ευρυτανίας ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας έφτασε στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με δικαιολογημένη αργοπορία περίπου 1 ώρας. Έδωσε τηλεφωνικές οδηγίες για την σύνθεση και τις αλλαγές στον Πρόεδρο Νίκο Τσώνη. 


Τους κατέβασε ο Φέγγος


Την ομάδα της Α.Λ.Α.Κ. ακόμη σε ένα φιλικό καθοδήγησε με επιτυχία από τον πάγκο ο Στάθης Φέγγος.


Κόντρα στην ομάδα του














Ο αριστερός μπακ Μπάμπης Φραγκαλιός (Φωτογραφία Αριστερά), που έπαιξε με την Α.Λ.Α.Κ. έχει το δελτίο του στην Μυρίκη και τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που ανήκει. Την φετινή χρονιά ωστόσο απείχε από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ομάδα. Αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα τέθηκε και ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Δεξιά), που τον Γενάρη «μετακόμισε» από την Μυρίκη στην Ποταμιά.

Επανεμφάνιση Γιαννακόπουλου-Ν.Φούκα














Δυο παίκτες των ομάδων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά το 2013, αφού στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχαν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Με την Α.Λ.Α.Κ. έπαιξε ο επιθετικός της Ποταμιάς Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), που είχε υποστεί ρήξη χιαστών στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος κόντρα στον Απεραντιακό. Επανεμφανίστηκε με την Μυρίκη ο πλάγιος μέσος Νίκος Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά), που σε φιλικό τον Δεκέμβρη του 2012 είχε τραυματιστεί σοβαρά, χάνοντας την υπόλοιπη σαιζόν.

Απουσίαζαν 2
Απουσίαζε ο βασικός γκόλκίπερ των πρωταθλητών Ευρυτανίας Στέλιος Μεριγκούνης και ο βασικός στόπερ Γιώργος Σακαμπέτης.

Θέαμα από Γαλανό


Ο οδηγός της Α.Λ.Α.Κ. Κώστας Γαλανός μετά από κάθε γκολ, που πετύχαινε η ομάδα του έκανε φιγούρες με το αυτοκίνητο του, προσφέροντας όμορφο θέαμα στους παρευρισκομένους.



Α΄ Μέρος

1 κίτρινη














Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία Δεξιά) «κιτρίνισε» στο 13λεπτο τον δεξιό αμυντικό Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία Αριστερά) για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλο.


Ισορροπημένο
Με λίγες καλές στιγμές και ματς κέντρου ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος. Χαρακτηριστικό είναι ότι 2 γκολ ήρθαν από στημένες φάσεις. Οι οδηγοί προηγήθηκαν της Μυρίκης με 2-1.

Προβάδισμα με Ντουφεκιά


Οι οδηγοί άνοιξαν το σκορ στο 20λεπτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Ντουφεκιά (Πρώην παίχτης της Μυρίκης) και αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πρώτα.




Ισοφάρισαν με πέναλτι














Στο 30ο λεπτό οι «κόκκινοι» έφεραν το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία Δεξιά). Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος από τον Αποστόλη Φούκα μετά από υπόδειξη του βοηθού Γιάννη Αναγνωστάκη (Φωτογραφία Αριστερά).




Κέφια ο «Ντούφ»
Ο Ντουφεκιάς του Αίολου παίζοντας στο κέντρο έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος και σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς στο 32ο λεπτό. Με όμορφο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Α.Λ.Α.Κ.





Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Σουτ του Λιάγκα από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Κόκκοτου.
20΄: Ο Ντουφεκιάς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.
23΄: Ο Λέρης ελίχτηκε από δεξιά, γύρισε παράλληλα και ο αφύλακτος Λιάγκας από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
25΄: Μετά από κεφαλιά-πάσα του Ντουφεκιά, ο ταχύτατος Γενιτσαρόπουλος Χ. πρόλαβε στην έξοδο τον Κουτούμπα, ωστόσο βρήκε δυνατά την μπάλα, που  έφυγε άουτ πριν πλασάρει στην κενή εστία.
29΄: Μακρινό σουτ του Γκορόγια εκτός περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ πάνω από το τέρμα των οδηγών.
30΄: Ο Παχής βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά και έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Φούκα και μετά από υπόδειξη του βοηθού Αναγνωστάκη ο κ. Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Παχής εκτέλεσε εύστοχα, πλάσαρε χαμηλά στην δεξιά γωνία της Α.Λ.Α.Κ. και ισοφάρισε σε 1-1.
32΄: Ο Φούκας από αριστερά γύρισε στον Ντουφεκιά, που πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα (1-2).

Β΄ Μέρος

Με τους θεωρητικά βασικούς
Η Μυρίκη έπαιξε στο δεύτερο μέρος με 8 αλλαγές στην ανάπαυλα και με την είσοδο στο ματς των θεωρητικά βασικών. Παρέμειναν στην 11αδα ο Παύλος Κουτούμπας (Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο) και οι Κώστας Γενιτσαρόπουλος και Άγγελος Παχής, που αντικαταστάθηκαν πριν το τέλος.

Ισοφάρισε ο Φύκας


Η Μυρίκη έφτασε στην ισοφάριση στο 52ο λεπτό μετά από έξοχο συνδυασμό Τόλη Μπουμπουρή και Γιώργου Κορέντζελου ο Γιώργος Φύκας με χαμηλό πλασέ και αφού η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι «έγραψε» το τελικό 2-2.




Δοκάρι με Κωστή


Η Α.Λ.Α.Κ. έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 69΄ να φύγει από το ματς με την φιλική νίκη. Το σουτ του Νίκου Κωστή υπό καλές προυποθέσεις σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης. Προηγουμένως είχε προηγηθεί όμορφη προσπάθεια του Κώστα Μαντζιούτα.



Συμμετοχή παλαιμάχων του Δ.Σ.


Τρία μέλη του συμβουλίου και παλίοι παίκτες της ομάδας αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά του ματς. Στο 67ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τσώνης του Ηλία (Φωτογραφία Δεξιά), ο Αντιπρόεδρος Σαράντης Παρμάκης (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Ειδικός Γραμματέας Ταξιάρχης Γώγος (Φωτογραφία Αριστερά). Και οι τρεις του αγωνίστηκαν στην μεσοεπιθετική γραμμή της Μυρίκης.




Μέσα και ο Πρόεδρος


Συμμετοχή στο φιλικό στο φινάλε πήρε και ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης του Ευθυμίου, ο οποίος πέρασε στο ματς αλλαγή στο 77΄ υπό τις επεφυμίες του κοινού, κάνοντας μάλιστα ένα πολύ ωραίο τακουνάκι.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά, οι αμυντικοί των οδηγών απέκρουσαν και το σουτ του Φύκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
52΄: Ο Μπουμπουρής Α. έκανε την προσπάθεια από δεξιά, γύρισε και ο Κορέντζελος πάσαρε στον Φύκα, που με χαμηλό πλασέ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι ισοφάρισε στο τελικό 2-2.
59΄: Ο Κορέντζελος έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτου.
65΄: Νέο σουτ του Κορέντζελου πέρασε λίγο άουτ από τα δοκάρια της Α.Λ.Α.Κ.
69΄: Ο Μαντζιούτας έκανε την προσπάθεια πάσαρε στον Κωστή, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σούταρε δυνατά στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.

3-2 στα πέναλτι
Μετά την ολοκλήρωση του φιλικού οι παράγοντες των δυο ομάδων εκτέλεσαν πέναλτι σε ένα πολύ όμορφο κλίμα. Η Μυρίκη επικράτησε της Α.Λ.Α.Κ. με 3-2. Πέναλτι για την Μυρίκη εκτέλεσαν οι: Νίκος Τσώνης του Ευθυμίου (Ο Πρόεδρος πανηγύρισε βγάζοντας την φανέλα του), Σαράντης Παρμάκης, Ταξιάρχης Γώγος, Νίκος Τσώνης του Ηλία και Γιώργος Λιάγκας. Σκόραραν οι τρεις πρώτοι και οι δυο τελευταίοι δεν ευστόχησαν (Αποκρούστηκε η εκτέλεση του Νίκου (Η) Τσώνη και του Λιάγκα πέρασε άουτ). Για τους οδηγούς πέναλτι εκτέλεσαν οι: Δημήτρης Κεφαλάς, Παναγιώτης Καραγιάννης (Σκόραραν), Κώστας Γαλανός, Χρήστος Γαλάνης και Στάθης Μπούρας (Αστόχησαν). Ο κ. Κεφαλάς είναι ο πρόεδρος της λέσχης και πρώην παράγοντας της Μυρίκης, ενώ ο κ. Καραγιάννης είναι ο προηγούμενος πρόεδρος της Α.Λ.Α.Κ.







Κίτρινες Κάρτες
Φούκας

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Κουτούμπας Π., Παχής(67΄ Τσώνης Ν.(Η)), Μπουμπουρής Γ.(Χ)(36΄ Ζαραβέλης), Γενιτσαρόπουλος Κ.(67΄ Γώγος), Λέρης(36΄ Ράικος), Γκορόγιας(36΄ Φύκας, 77΄ Τσώνης Ν.(Ε)), Λιάγκας Κ.(36΄ Μπουμπουρής Α.), Ζαλοκώστας(36΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Σιταράς Κ.(36΄ Σταμούλης), Κοτρώνης(36΄ Κορέντζελος), Σιταράς Α.(36΄ Φούκας Ν., 67΄ Παρμάκης)

Α.Λ.Α.Κ. (Στάθης Φέγγος): Κόκκοτος, Φούκας(36΄ Μπίκας), Φραγκαλιός(36΄ Γαλανός), Ίβρος(36΄ Κωστής), Ντουφεκιάς(54΄ λ.τρ. Ίβρος), Κόγιας (75΄ Κουτούμπας Ι.), Γενιτσαρόπουλος Χ., Ράπτης, Γιαννακόπουλος(58΄ Ντουφεκιάς), Νάσιος, Κουτούμπας Ι.(36΄ Μαντζιούτας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός:  Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αναγνωστάκης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος