Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Πρωτέας 47-60

Αρκετά καλύτερος ο Πρωτέας «σφράγισε» το 1ο εισιτήριο για την 4αδα, επικρατώντας του Άτλαντα με 60-47.
Ο  1ος προημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Το κλειστό ήταν γεμάτο από περίπου 150 θεατές.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου εμφανώς βελτιωμένος μετά την βαριά ήττα από το Είθισται παίζοντας πολύ καλή άμυνα σε όλο το ματς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και επικράτησε του Άτλανταμ βρισκόμενος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού μπροστά στο σκορ. Παράλληλα οι «μπλε» βρήκαν την δύναμη τους στο καλάθι με την επανεμφάνιση του σέντερ Δήμου Σπυριδάκη, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους.
Ο Άτλαντας του Γιάννη Μπουμπουρή ολοκλήρωσε και φέτος την πορεία του στο τουρνουά στα προημιτελικά. Κυνηγούσε στο τελευταίο 10λεπτο το σκορ και δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Είχε προηγηθεί μόνο στο πρώτο ημίχρονο κυρίως με ατομικές εξάρσεις των παικτών του. Οι αθλητές του ήταν αρκετά άστοχοι και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή. Η δύναμη της ομάδας είναι το καλάθι και σε αυτό το ματς ωστόσο δεν πήρε σκοράρισμα από εκεί.

Γεμάτο το κλειστό
Με γεμάτες τις κερκίδες έγινε ο 1ος προημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν γύρω στα 150 άτομα.



Οι δυο «Γιάννηδες»













 
Η δυο συνονόματοι Γιάννηδες καθοδήγησαν τις ομάδες τους από τον πάγκο, ενώ δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στο ματς. Τον Πρωτέα «κοούτσαρε» ο αρχηγός του Γιάννης Χαντζόπουλος και τον Άτλαντα ο Γιάννης Μπουμπουρής.


Ντεμπούτο στα προημιτελικά


Ο πάουερ φόργουρντ Πάνος Γρανίτσας (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο με την ομάδα του Άτλαντα αγωνιζόμενος στα προημιτελικά. Δεν είχε συμμετοχή σε κανένα από τα 5 παιχνίδια των ομίλων. Δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και έμεινε άποντος.

Δυναμώνει με Δήμο-Ακολούθησε ο Κουρλός














Ο Φθιωτός σέντερ Δήμος Σπυριδάκης στην 2η του εμφάνιση στο τουρνουά μπάσκετ ήταν ξανά εξαιρετικός. Σκόραρε 22 πόντους και ήταν ο καλύτερος παίκτης των νικητών. Ο Πρωτέας με τον Δήμο δυναμώνει αρκετά στην θέση του σέντερ. Ο «τριποντάκιας» γκάρντ Δημήτρης Κουρλός ακολούθησε με 15 πόντους, βάζοντας και 3 τρίποντα.


14 ο Σταλίκας


Για την ομάδα του Άτλαντα ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας (Με θητεία στα γήπεδα μπάσκετ της γειτονικής Αιτωλοακαρνανίας στο παρελθόν) σκόραρε 14 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο και ήταν ο πρώτος σε σκοράρισμα για τον Άτλαντα. Στους 10 πόντους ακολούθησε ο φόργουορντ Λάμπρος Παπαδιάς.

Στους «8» και φέτος
Ο Άτλαντας ολοκληρώνει και στο 3ο τουρνουά την πορεία του στα προημιτελικά. Πέρυσι είχε αποκλειστεί στην παράταση από την Μακρακώμη. Ενώ στο 1ο τουρνουά είχε αναδειχτεί 4ος.

Κληρώνει για Πρωτέα
Μπορεί ο Πρωτέας να έχει προκριθεί στα ημιτελικά, ωστόσο θα μάθει τον αντίπαλο του την Παρασκευή μετά από κλήρωση. Ο Πρωτέας στην 2η συμμετοχή σε τουρνουά του Δήμου έχει φτάσει στην 4αδα και έχει βλέψεις για ψηλά, αφού διαθέτει ένα αρκετά ισχυρό σύνολο.

Με 3 διαιτητές
Το παιχνίδι του προημιτελικού έγινε με 3 διαιτητές. Από εδώ και πέρα όλες οι αναμετρήσεις θα γίνονται παρουσία 3 διαιτητών.

Εναλλαγή στην πρωτοπορία


Ο Άτλαντας ξεκίνησε πιο καλά το ματς, ωστόσο ο Πρωτέας με καλάθια του Σπυριδάκη «έτρεξε» ένα σερί και έκανε την ανατροπή. Το ματς ξεκίνησε με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα και με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία) για το 3-0. Ο Γιώργος Κρητικός με δίποντο και ο Λάμπρος Παπαδιάς ξανά με 2ποντο έκαναν το 5-2. Ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντο πραγματοποίησε το 8-2. Ο Πρωτέας «αφυπνίστηκε» και με ένα σερί 9-0 προηγήθηκε με 8-11 χάρης σε τρίποντο του Δημήτρη Κουρλού, δίποντο του Δήμου Σπυριδάκη, δίποντο του Δημήτρη Κουρλού  και 2ποντο του Γιάννη Δροσίνη. Ο Πρωτέας με δυο καλάθια του Σπυριδάκη προηγήθηκε με 10-15. Το 12-17 του 1ου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με καλάθι του Δημήτρη Σταλίκα και δίποντο του Γιώργου Κρητικού. Ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης ανέκοψε με τάπα τον Λάμπρο Παπαδιά του Άτλαντα. Ο Λάμπρος Παπαδιάς πήρε το «αίμα» του πίσω, κάνοντας ένα όμορφο κόψιμο σε προσπάθεια του Δημήτρη Κουρλού.




Νευρικό 2ο
Με πολλά άστοχα σουτ ξεκίνησαν την δεύτερη περίοδο οι ομάδες και έμειναν αρκετά λεπτά χωρίς να σκοράρουν.

+2


Συνεχίστηκαν και οι εναλλαγές στο σκορ και στην 2η περίοδο, όπου ο Άτλαντας βελτιώθηκε, κάνοντας την ανατροπή. Με ένα σερί 4-0 στο φινάλε ο Πρωτέας πήρε βραχέα κεφαλή με δυο πόντους. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο πέτυχε το 1ο καλάθι του 10λεπτου και μείωσε στο 14-17. Ακολούθησε τρίποντο του Γιώργου Κρητικού, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Αλέξανδρος Δεδούσης για το 17-20. Ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία) έκανε την ανατροπή και με δίποντο και 3ποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 22-20. Ο Άτλαντας «έτρεξε» ένα σερί 8-0. Ο Πρωτέας ισοφάρισε με δίποντο του Γιάννη Δροσίνη και προηγήθηκε με δυο πόντους με κοντινό καλάθι του Σπυριδάκη.  Ο Σπυριδάκης ανέκοψε προσπάθεια του Αλέξανδρου Δεδούση στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου.





Ξεκίνημα με τρίποντα


Ο Πρωτέας ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο με τρίποντα και παίζοντας καλές άμυνες προηγήθηκε με 8 πόντους. Ο Γιώργος Κρητικός (Φωτογραφία) με τρίποντο στο τέλος του χρόνου και ο Δημήτρης Κουρλός με νέο τρίποντο έκαναν το 22-30 και το +8 για την ομάδα τους. Ο Νίκος Κωστής με δίποντο μείωσε στο 24-30. Με γκολ φάουλ του Σπυριδάκη (Ευστόχησε στην βολή) το σκορ έγινε 24-33. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο, ο Χρήστος Πανάρας με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές μείωσαν στο 29-33 με ένα μίνι σερί 5-0. Ο Γιώργος Γερονίκος είχε 1/2 βολές και ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο πέτυχαν το 29-36. Ακολούθησε δίποντο του Σταλίκα, 1/2 ελεύθερες βολές του Σπυριδάκη, 1/2 βολές του Σταλίκα, 1/2 βολές του Σπυριδάκη και 2/2 βολές του Κώστα Λέρη για το 32-40. Ο Παπαδιάς με δίποντο και ο Κουρλός με τον ίδιο τρόπο πραγματοποίησαν το 34-42.  Ο Νίκος Κωστής ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Δροσίνη του Πρωτέα. Ο Σπυριδάκης 5.16 πριν το τέλος του 3ου 10λεπτου είχε ελαφρύ τραυματισμό και συνέχισε κανονικά, αφού δεν ήταν κάτι σοβαρό, παίρνοντας το χειροκρότημα όλου του γηπέδου.




Σκόραρε στα μισά
Για περίπου 5 λεπτά ο Άτλαντας δεν είχε επαφή με το καλάθι στο 4ο 10λεπτο. Σκόραρε με βολές 5.22 πριν το τέλος.

Εύκολα ο Πρωτέας


Ο Πρωτέας ήταν αρκετά καλύτερος στο τελευταίο 10λεπτο έχοντας καθαρό μυαλό στα πιο κρίσιμα χρονικά σημεία. Ο Άτλαντας ξεκίνησε κακά και ήταν νευρικός και άστοχος, έκανε μια αντεπίθεση, η οποία δεν ήταν αρκετή για να πλησιάσει κοντά στο σκορ. Ο Δήμος Σπυριδάκης με δυο καλάθια (το δεύτερο με Follow) ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο για το 34-46 και το +12 για την ομάδα του. Ο Αλέξανδρος Δεδούσης με 2/2 βολές σκόραρε για το 36-46. Ο Δημήτρης Κουρλός «όπλισε» ξανά έξω τα 6.25 και έκανε το 36-49. Με 1/2 βολές του Νίκου Κωστή και 2/2 τουθΛάμπρου Παπαδιά έγινε το 39-49. Ο Δήμος Σπυριδάκης με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή), ο Σπύρος Ξαγάρας με 2/2 βολές και ο Βασίλης Ντουφεκιάς με δίποντο διαμόρφωσαν το 39-56 και το +17 για τον Πρωτέα. Ο Βασίης Λάμπρου αστόχησε σε βολές και ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία) με τρίποντο μείωσε σε 42-56. Ο ίδιος σκόραρε ξανά νέο τρίποντο για το 45-56 και να μειώσει στους 11 με ένα σερί 6-0. 1.33 πριν το τέλος ο Κουρλός έχασε δυο βολές, στην συνέχεια είχε 1/2 βολές για το 45-57. 00.54 πριν το τέλος ο Κουρλός με 1/2 βολές έκανε το 45-58. Με δίποντο του Ππαπαδιά και του Λαμπρόπουλου διαμορφώθηκε το τελικό 47-60. Ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης έκανε ακόμη μια τάπα στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στον Λάμπρο Παπαδιά.




Αντιαθλητικό
5.22 πριν το φινάλε ο Δημήτρης Σταλίκας έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γιώργο Κρητικό. Ο Κρητικός εκτέλεσε τις βολές, όμως δεν ευστόχησε σε καμία.



Τεχνική σε Ξαγάρα


Ο πλέι μέικερ του Πρωτέα Σπύρος Ξαγάρας φώναξε σε προσπάθεια τριών πόντων του Χρήστου Νικόπουλου και του καταλογίστηκε σωστά η τεχνική ποινή. Ο Νικόπουλος αστόχησε στις βολές και έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα 5ποντο.

Χάθηκε το κάρφωμα
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς ο θηριδώσης σέντερ Δήμος Σπυριδάκης πήγε να καρφώσει, αλλά στην προσπάθεια του έγινε φάουλ από τον Δεδούση και δεν μπόρεσε να προσφέρει θέαμα. Αστόχησε και στις δυο βολές.


3 βγήκαν φάουλ


Συνολικά 3 αθλητές συμπλήρωσαν 5 ατομικά φάουλ και αποβλήθηκαν από το ματς. 2.48 πριν το τέλος αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα. 1.48 πριν το τέλος εκτός με 5 φάουλ πέρασε ο πλέι μέικερ του Πρωτέα Σπύρος Ξαγάρας και 00.54 πριν το τέλος ήταν η σειρά του Χρήστου Πανάρα (Φωτογραφία) να φύγει πρόωρα από το ματς με 5 φάουλ.

Πανηγύρισαν στο κέντρο
Οι νικητές μετά το τέλος του παιχνιδιού πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.


Τα δεκάλεπτα
12-17, 22-24, 34-42, 47-60

Διαιτητές : Θεοδόσης Κόκκοτος-Θανάσης Χουσιάδας-Μιχάλης Χατζής

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 14(1), Νικόπουλος 6(2), Λάμπρου 2, Πανάρας 2, Παπαδιάς 10, Κωστής 8(1), Γρανίτσας, Δεδούσης 5(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Σπυριδάκης 22, Ντουφεκιάς 2, Λαμπρόπουλος 2, Ξαγάρας 2, Κουρλός 15(3), Λέντζος, Δροσίνης 4, Λέρης Κ. 2, Γερονίκος 1, Κρητικός 10(2), Ζαραβέλης 



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος