Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Αστέρας-Οράνιε 4-4

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, κρατώντας το αήττητο Αστέρας και Οράνιε στο πιο δυνατό παιχνίδι ως τώρα του τουρνουά. Υπήρξε αρκετή ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα. Τελικών οι δυο πανίσχυρες ομάδες έμειναν στο 4-4.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 29-6, άρχισε στις 22:05. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Kasmir Cup και παρακολουθήθηκε από αρκετό κόσμο. Το πάθος ξεχείλιζε και το παιχνίδι θύμιζε τελικό.
Ο Αστέρας του Δήμου Αθανασίου ήταν αυτός, ο οποίος πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα, βρισκόμενος μπροστά στο σκορ με 4-2. Δυο τέρματα σημείωσε ο δεύτερος σκόρερ του θεσμού Άλεξ Μπακαλίδης. Συνεχίζει αήττητος, φτάνοντας τους 7 βαθμούς και προετοιμάζεται για τα προημιτελικά.
Οι Οράνιε παίζοντας αρκετά δυνατά και με την προσθήκη του Μάκη Κωστή έμειναν αλώβητοι στο πιο δύσκολο παιχνίδι τους μέχρι τώρα . Δυο ακόμη γκολ πρόσθεσε ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά Νίκος Νικολάου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αστέρα φαίνεται πως θα έχουν το πάνω χέρι, καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει την 4η αγωνιστική την Atletico Panoramatos, ενώ οι Οράνιε θα αγωνιστούν σε ένα ακόμη ντέρμπι, αυτήν την φορά κόντρα στο Status.

Πρώτη για Αθανασόπουλο


Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος του Αστέρα αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Αστέρα. Στο περυσινό τουρνουά είχε αναδειχτεί πρωταθλητής με το Heaven.

Τέρμα ο Τσουκαλάς


Ο αρχηγός του Αστέρα Βασίλης Τσουκαλάς υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο τουρνουά. Απουσίαζε ο Βασίλης Ντότσικας, που είχε αυτόν τον ρόλο στα δυο πρώτα ματς.


Ελάχιστες αλλαγές
Δεν αγωνίστηκαν από πλευράς Οράνιε οι: Ηρακλής Καρατσίκης και Γιώργος Γραβιάς. Από τον Αστέρα στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιλίκας.

Παράπονα για φάσεις


Ουκ ολίγες φορές εκφράστηκαν παράπονα για την διαιτησία του Γιώργου Στοφόρου, κυρίως από την ομάδα του Αστέρα, που θεωρεί άδικη την κίτρινη του Μπακαλίδη και ότι θα έπρεπε να δοθούν περισσότερες κάρτες. Γενικότερα υπήρχαν πολλές φωνές για κάθε επίμαχη φάση, κάνοντας δύσκολο το έργο του νεαρού ρέφερι.

Ανέβηκε επίπεδο με Κωστή


Ο Μάκης Κωστής έκανε το ντεμπούτο του με τους Οράνιε. Ο 31χρονος πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 2 γκολ.

Απουσία πορτιέρο, επιστράτευση Σιταρά


Οι τερματοφύλακες των «πορτοκαλί» Κώστας Λάππας και Δημήτρης Κατελούζος απουσίαζαν και κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Κώστας Σιταράς. Οι Οράνιε δέχτηκαν τα πρώτα τους γκολ.


Οριακό προβάδισμα

 












Με πολύ ωραίο γκολ του Μάκη Κωστή από εκτέλεση φάουλ το σκορ έγινε 0-1. Ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) ισοφάρισε και ο Νίκος Νικολάου έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του. Με πέναλτι ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) και με ένα ακόμη γκολ, που προήλθε από λάθος του Νικολάου πραγματοποίησε το 3-2, φέρνοντας «τούμπα» το ματς.



Το πρώτο πέναλτι
Ο κ. Στοφόρος υπέδειξε το πρώτο πέναλτι του τουρνουά σε ανατροπή του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στον Άλεξ Μπακαλίδη.




Ισοφάρισαν οι Οράνιε


Ο Βασίλης Συγκελόπουλος έδωσε στο δεύτερο 25λεπτο διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του, κάνοντας το 4-2. Με γκολ όμως των Νίκου Νικολάου (Φωτογραφία) και Μάκη Κωστή οι «πορτοκαλί» ισοφάρισαν για το τελικό 4-4.

Από μια κίτρινη


Ο Άλεξ Μπακαλίδης τιμωρήθηκε στο δεύτερο 25λεπτο με κίτρινη κάρτα για τάκλιν. Η απόφαση αυτή εκνεύρισε τον πάγκο του Αστέρα, που ισχυρίστηκε ότι το τάκλιν έγινε πάνω στην μπάλα. Με κίτρινη τιμωρήθηκε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) των Οράνιε για δυνατό μαρκάρισμα στον Βασίλη Συγκελόπουλο.



Τραυματίστηκε ο Μπόνιας


Υποβασταζόμενος από τον γιατρό των αγώνων Γιάννη Σβερώνη και τον παίχτη του Αστέρα Σάκη Τσιλίκα αποχώρησε ο αρχηγός των Οράνιε Κώστας Μπόνιας, που τραυματίστηκε προς το τέλος του παιχνιδιού. Αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από το κοινό.




Σκορ Ημιχρόνου: 3-2

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Δήμος Αθανασίου & Βασίλης Τσουκαλάς): Τσουκαλάς, Ηλιάδης, Μπακαλίδης 2, Συγκελόπουλος 1, Τσιλίκας Α. 1(Αθανασόπουλος, Τσιλιμέκης)

Οράνιε (Σταύρος Μαντής & Κώστας Μπόνιας): Σιταράς, Μπόνιας, Νικολάου 2, Τριανταφυλλόπουλος, Κωστής 2(Χρυσαφόπουλος, Αζακάς)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος