Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Γενικό Λύκειο-Ζήκος 45-53

Ο Ζήκος έκανε «σεφτέ» στις νίκες και στο ντέρμπι ουραγών του 1ου ομίλου, καθώς νίκησε τους νεαρούς μαθητές του Γενικού Λυκείου με 53-45
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Δευτέρα 3/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Το Γενικό Λύκειο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο τουρνουά και έπαιξε με ηρεμία και σωστές κινήσεις στις επιθετικές του επιλογές. Κατάφερε μέχρι τα μισά του 3ου δεκαλέπτου να είναι κοντά στο σκορ και να περνά και οριακά μπροστά. Τελικώς δεν είχε ανάλογη συνέχεια και στο πιο κρίσιμο ματς έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και ηττήθηκε.
Ο Ζήκος έχοντας σε πολύ καλή μέρα την τριπλέτα τον Μπουμπουρή-Τσιγαρίδα-Γ.Δροσίνη κατέφερε στο τελευταίο του ματς να πάρει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Οι παίκτες υπερείχαν σωματικά από τους μαθητές και το γεγονός αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική τους επικράτηση. Σκόραραν αρκετές φορές κοντά από το καλάθι και χάρης  το καλό 3 δεκάλεπτο κατάφεραν να επικρατήσουν.
Ο Ζήκος μετά την πρώτη του νίκη τερμάτισε στην 5η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς. Το Λύκειο τερμάτισε στην τελευταία θέση με 5 ήττες και 5 βαθμούς.

Λίγος κόσμος
Παρότι η αναμέτρηση είχε ενδιαφέρον από πλευράς γοήτρου, αφού ήταν το ντέρμπι ουραγών μόλις 50 οπαδοί παρακολούθησαν την αναμέτρηση.



Με καθοδήγηση Παπαβασιλείου


Το Γενικό Λύκειο καθοδήγησε από τον πάγκο ο  19χρονος Χρήστος Παπαβασιλείου. Ο Παπαβασιλείου είναι φοιτητής στο ΤΕΙ και αγωνίζεται στην ομάδα των φοιτητών. Έκανε αρκετές σωστές κινήσεις και με την καθοδήγηση του η ομάδα κυνήγησε ως το τέλος την νίκη. Για το Λύκειο αγωνίστηκαν μόλις 8 αθλητές.


Σταθερά Λιάπης


Στον πάγκο του Ζήκου ήταν ξανά ο Στέφανος Λιάπης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς αν και είχε δηλωθεί σαν παίκτης.


Χωρίς Μπόκα


Ο Ζήκος έπαιξε χωρίς τον τραυματία σέντερ Πάνο Μπόκα, ο οποίος έχει ιδιαίτερα ρεύμα στο κοινό. Κάθισε στον πάγκο και εμψύχωσε τους συμπαίκτες του.


Κορυφαίος ο Μπουμπουρής


Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο έκανε ο  31χρονος πλέι μέικερ Αποστόλης Μπουμπουρής, ο οποίος σκόραρε 21 πόντους, βάζοντας και ένα τρίποντο. Πέτυχε αρκετά κρίσιμα καλάθια, που έβαλαν μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ο πάουερ φοργούορντ Πάνος Τσιγαρίδας ακολούθησε με 15 πόντους. Στους 13 σταμάτησε ο σέντερ και αρχηγός της ομάδας Γιώργος Δροσίνης στην καλύτερη του εμφάνιση.


5/5 για Νιούτσικο


Ο αρχηγός του Ζήκου ο σέντερ Δημήτρης Νιούτσικος και σε αυτή την αναμέτρηση  σκόραρε τους περισσότερους πόντους για το Λύκειο. Πέτυχε 22 πόντους, βάζοντας και 3 τρίποντα. Ακολούθησε στους 12 ο γκάρντ Στέλιος Ρεσίτης με δυο 3ποντα, έχοντας πολύ καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο.



Επιθετικά ρεκόρ & αμυντικά
Οι δυο ομάδες κάνανε επιθετικά ρεκόρ και αμυντικά ρεκόρ. Μέχρι τώρα είχαν μικρή συγκομιδή στην επίθεση και είχαν δεχτεί πάνω από 55 πόντους σε κάθε παιχνίδι τους.

Για το γόητρο
Ο Ζήκος έπαιξε για το γόητρο του και πήρε την πρώτη του νίκη, ξεκολλώντας από την τελευταία θέση.

+3 για το Λύκειο 
Σκοράροντας εκατέρωθεν οι δυο ομάδες με διαδοχικά καλάθια το Λύκειο πήρε οριακά προβάδισμα με τρίποντο του Νιούτσικου. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με δίποντο άνοιξε το σκορ και ο Πάνος Τσιγαρίδας απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 2-2. Ακολούθησαν δυο καλάθια εκατέρωθεν με τους Μενέλαο Παπαδόπουλο και Αποστόλη Μπουμπουρή. Ο Ζήκος προηγήθηκε με όμορφο ανάποδο λέι άπ του Γιώργου Δροσίνη, για να ισοφαρίσει ξανά ο Νιούτσικος σε 6-6. Ο Πάνος Τσιγαρίδας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Νιούτσικος με τρίποντο από την γωνία έβαλε μπροστά την ομάδα του με 9-7. Ο Γιώργος Δροσίνης με κοντινό δίποντο ισοφάρισε σε 9-9 και ο Νιούτσικος με νέο τρίποντο έκανε το 12-9, βάζοντας μπροστά την ομάδα του.



Αλλαγή πρωτοπορίας

 












Πόντο-πόντο βάδιζαν και στην δεύτερη περίοδο οι ομάδες. Καμία ομάδα δεν πήρε διαφορά και ο Ζήκος προηγήθηκε έναν πόντο. Ο Πάνος Τσιγαρίδας με όμορφο ανάποδο λέι άπ και ο Γιώργος Δροσίνης με δίποντο έκαναν το 12-13 για τον Ζήκο. Το Λύκειο πέρασε μπροστά με καλάθι του Παπαδόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Πάνος Οικονόμου (Φωτογραφία Αριστερά) με νέο καλάθι έκανε το 14-15. Με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου το σκορ έγινε 16-15. Ο Πάνος Τσιγαρίδας με όμορφη ραβέρσα σκόραρε και απάντησε με 2ποντο ο Στέλιος Ρεσίτης. Το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με δίποντο του Πάνου Οικονόμου για το 18-19. Ο Γιώργος Δροσίνης του Ζήκου ανέκοψε με τάπα τον Βαγγέλη Τετράδη του Λυκείου.



Δεν ξέφυγαν
Καμία ομάδα στο 1ο ημίχρονο δεν μπόρεσε να αυξήσει την διαφορά του πάνω από τους 3 πόντους. Έγινε το πιο ενδιαφέρον ματς του τουρνουά από πλευράς διακύμανσης του σκορ. Η πρωτοπορία στο σκορ άλλαζε χέρια συνεχώς.

Έγειρε η πλάστιγκα














Ο Ζήκος βελτιώθηκε αρκετά στα τελευταία λεπτά του 10λεπτου και πήρε αρκετά καλάθια από τον Μπουμπουρή και προηγήθηκε με 9 πόντους. Ο Αποστόλης Μπουμπουρής με όμορφη προσπάθεια πέτυχε ένα παλικαρίσιο καλάθια από μακρινή απόσταση για το 18-21 και εν συνεχεία του καταλογίστηκε η τεχνική ποινή. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 1/2 βολές στην τεχνική και με δίποντο ισοφάρισε σε 21-21. Ο Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Αριστερά) με λέι άπ και ο Πάνος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκανε το 21-25. Ο Δημήτρης Νιούτσικος ευστόχησε σε 2 βολές της τεχνικής ποινής  του Τσιαρίδα και μείωσε σε 23-25. Ο Αποστόλης Μπουμπουρής πέτυχε το μοναδικό τρίποντο της ομάδας του για το 23-28. Ο Στέλιος Ρεσίτης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε σε 26-28. Ακολούθησαν δίποντα του Μπουμπουρή και του Ρεσίτη με λέι άπ. Ο Πάνος Τσιγαρίδας με κοντινό καλάθι έκανε το 28-32, ακολούθησε όμορφο σλάλομ και καλάθι του Μπουμπουρή και γκολ φάουλ και εύστοχη βολή του αρχηγού Γ. Δροσίνη για το 28-37 και το +9 για τον Ζήκο. Ο Ζήκος «έτρεξε» ένα σερί 7-0.





Δυο τεχνικές
Κατά την διάρκεια του 3ου 10λεπτου οι διαιτητές του παιχνιδιού καταλόγισαν δυο τεχνικές ποινές εις βάρος του Ζήκου. Πρώτα καταλογίστηκε τεχνική από τον Θανάση Χουσιάδα για έντονη διαμαρτυρία του Αποστόλη Μπουμπουρή, όταν ζήτησε και φάουλ στο καλάθι που πέτυχε. Η δεύτερη τεχνική καταλογίστηκε από τον Θεοδόση Κόκκοτο στον Πάνο Τσιγαρίδα, ο οποίος κλώτσησε δυνατά την μπάλα στον τοίχο.






Κράτησε την διαφορά


Ο Ζήκος παρά το καλό ξεκίνημα του Λυκείου και την μείωση της διαφοράς με ψυχραιμία στις επιθέσεις του διεύρυνε και κράτησε ως το τέλος την υπέρ του διαφορά. Ο Βαγγέλης Τετράδης με jump shot, ο Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία) με τρίποντο και όμορφο δίποντο μείωσαν στους 6 για το 33-38 με ένα μίνι σερί 7-0. Ο Αποστολης Μπουμπουρής με καλάθι και φάουλ χωρίς να ευστοχήσει στην βολή και ο Πάνος Τσιγαρίδας με δίποντο έκαναν το 33-43 και το +10 για την ομάδα τους. Ακολούθησε δίποντο του Νιούτσικου και του Μπουμπουρή για το 35-45. Ο Δημήτρης Νιούτσικος σκόραρε το 3ο τρίποντο του στο ματς και ο Γιώργος Μπάρκας με σουτ από το σημείο των βολών μείωσαν στο 40-45. Ο Γιώργος Δροσίνης με δίποντο, και ο Μπουμπουρής με 2/2 βολές έκαναν το 40-49. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Θανάση Ζαρκάδα, λέι λάπ του Μπουμπουρή και δίποντο του Ζαρκάδα για το 43-51. Το ματς ολοκληρώθηκε με 2/2 βολές του Μπουμπουρή και ένα εντυπωσιακό καλάθι του Παπαδόπουλου για το 45-53.



Τραυματισμός Γ. Κώτσια


Ο Γιώργος Κώτσιας του Ζήκου 2.26 πριν το τέλος της αναμέτρησης είχε τραυματισμό στον πόδι και αποχώρησε από το παιχνίδι υποβασταζόμενος.




Τα δεκάλεπτα
12-9, 18-19, 28-37, 45-53

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Θεοδόσης Κόκκοτος

Συνθέσεις Ομάδων

Γενικό Λύκειο (Δημήτρης Νιούτσικος): Ρεσίτης 12(2), Μπάρκας 2, Ζαρκάδας 3, Νιούτσικος 22(3), Τετράδης, Παπαδόπουλος 6, Κατσούδας, Πεταρούδης

Ζήκος (Γιώργος Δροσίνης): Τσιγαρίδας 15, Δροσίνης Γ. 13, Κώτσιας Δ., Δροσίνης Κ., Κώτσιας Γ., Μακρής, Μπουμπουρής 21(1), Χειμάρας, Οικονόμου 4



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος