Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Παρέα B.C.-Αστέρας 63-70

Πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ ο Αστέρας επικράτησε της Παρέας  με 63-70, που έπαιξε έχοντας πολλά προβλήματα. Ο τροπαιούχος συνεχίζει αήττητος και πάει για το τρίτο του συνεχόμενο τρόπαιο.
Ο προημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ καλαθοσφαίρισης διεξήχθη την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Την αμφίρροπη συνάντηση παρακολούθησαν γύρω στους 180 θεατές.
Ο Αστέρας τα βρήκε «σκούρα» απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, ο οποίος είχε πληθώρα αγωνιστικών προβλημάτων και η απόδοση του δεν ήταν η αναμενόμενη των προσδοκιών. Ωστόσο η κακή μέρα δεν στοίχησε και ήρθε η πρόκριση στην 4αδα. Ο τροπαιούχος έτρεξε αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό και πήρε 27 πόντους από τον εξαιρετικό πάουερ φοργούορντ Θωμά Χονδρό, ο οποίος διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου παίζοντας με πολλές απουσίες και για πολύ ώραχωρίς δυο από τους τρεις καλύτερους παίκτες της (Απουσίαζε ξανά ο σέντερ Τσάσσης και ο Σταμουλάκης τραυματίστηκε στις αρχές της 3ης περιόδου) έμεινε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της νίκης-πρόκρισης μέχρι 2 λεπτά πριν το τέλος. Οι «πορτοκαλί» μετά την υπέρβαση κόντρα στην Μακρακώμη έκαναν ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση και λίγο έλειψαν να πετύχουν μια ακόμη σπουδαία νίκη. Βελτίωσαν κατά πολύ την αμυντική τους παρουσία και είχαν καλή διαχείριση του παιχνιδιού στην επίθεση. Ο Παναγιώτης Κυριαζής μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στους Φθιωτούς σκόραρε ξανά 32 πόντους και κατέβαλλε τα μέγιστα.

Περισσότερος κόσμος
Ο δεύτερος ημιτελικός της ημέρας είχε περισσότερους οπαδούς σε σχέση με αυτόν τον απογευματινό. Περίπου 180 θεατές παρακολούθησαν μια θεαματική και αμφίρροπη αναμέτρηση.



Κέρδισε και στην κερκίδα
Παρότι αγωνίζονταν δυο ομάδες της πόλης του Καρπενησίου η μάχη της κερκίδας κερδήθηκε από τον Αστέρα, που νίκησε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Αστέρας πήρε θερμό χειροκρότημα μετά από κάθε καλάθι ενώ η Παρέα δεν είχε την στήριξη της κερκίδας. Αρκετοί θεωρούν ότι αυτό γίνεται διότι οι «πορτοκαλί» έχουν και παίκτες μη Ευρυτάνες.

Πανό Παρέας
Και σε αυτή την αναμέτρηση η Παρέα είχε δίπλα από τον πάγκο της αναρτημένο το γνωστό πανό με την ονομασία της ομάδας.


Σταθερά ο Δήμος


Τον Αστέρα καθοδήγησε σε μια ακόμη νίκη από τον πάγκο ο Δήμος Αθανασίου. Για τους ηττημένους δεν υπήρχε καθοδηγητής από τον πάγκο σε ακόμη ένα παιχνίδι. Τον άτυπο ρόλο του προπονητή είχε ο πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής.


Εκπληκτικός και ουσιαστικός ο Χονδρός


Πολύ καλές εμφανίσεις στο 3ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου κάνει το 4αρι του Αστέρα ο Θωμάς Χονδρός. Ο 26χρονος παίκτης σκόραρε 27 πόντους και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νίκη της ομάδας του. Είναι ότι καλύτερο έχει δείξει μέχρι στιγμής μπασκετικά ο Αστέρας σε αυτή την διοργάνωση. Στους 17 πόντους ακολούθησε ο δυναμικός φόργουορντ Βασίλης Τσουκαλάς.


32αρης ο Κυριαζής


Ο πλέι μέικερ της Παρέας ο Αγρινιώτης Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε 32 πόντους βάζοντας και 5 τρίποντα (Ίδιος απολογισμός με την Μακρακώμη) ήταν ο κορυφαίος των «πορτοκαλί» σκοράροντας αρκετά καλάθια στην 4η περίοδο, κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης αγωνιζόμενος περίπου 23 λεπτά σκόραρε 20 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα. Οι δυο αθλητές προσέφεραν ποιότητα στην ομάδα και γενικότερα στο τουρνουά.




Απών ξανά ο Τσάσσης-Με 9
Ο σέντερ της Παρέας Χρήστος Τσάσσης απουσίαζε για 2ο συνεχόμενο ματς εξαιτίας επαγγελματικών του υποχρέωσαν. Η Παρέα είχε αποστολή μόλις 9 ατόμων (Δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης Δαράβαλης, που ωστόσο ήταν για άλλη μια φορά παρών, εμψυχώνοντας τους συμπαίχτες του) και στο τέλος εξ αιτίας των αποβολών με 5 φάουλ και τραυματισμού του Σταμουλάκη λίγο έλλειψε να παίξει με 4 παίκτες.

Από διαιτητής…παίκτης


Ο Θεοδόσης Κόκκοτος σφύριξε τον πρώτο προημιτελικό μεταξύ Άτλαντα-Πρωτέα και στον δεύτερο φόρεσε την αθλητική του στολή και αγωνίστηκε με την ομάδα της Παρεάς. Ο Κόκκοτος έπαιξε κόντρα στην παλιά του ομάδα και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις. Σκόραρε 7 πόντους, έχοντας ξανά θετική παρουσία.
«Εμφύλιος» του 2ου ομίλου
Αστέρας και Παρέα ήταν οι δυο ομάδες που προκρίθηκαν από τον 2ο όμιλο και διασταυρώθηκαν στα προημιτελικά. Κατά πολλούς έπρεπε να μπει δικλείδα και να μην συναντηθούν ξανά ομάδες στην 8αδα από τον ίδιο όμιλο.

2/2 με Παρέα
Ο Αστέρας δεν αγωνίστηκε την 5η αγωνιστική αφού πήρε το ματς με τον Ίκαρο στα χαρτιά. Έπαιξε για 2η συνεχή φορά με την Παρέα και έκανε το 2/2. Οι ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον όμιλο στα τέλη Μάιου για την 4η αγωνιστική.

Στους 5 ο αρχηγός


Ο γκάρντ του Αστέρα ο αρχηγός του Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε μόλις 5 πόντους και έκανε την χειρότερη του εμφάνιση τα τελευταία χρόνια. Όλοι μας έχουν συνηθίσει να βλέπουμε τον Ηλιάδη να σκοράρει διψήφιο αριθμών πόντων.

Πάει για το 3peat
Ο Αστέρας πάει να κατακτήσει το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο και φαντάζει και φέτος αρκετά δυνατός και ικανός για να κάνει το 3peat.

Επιτυχημένη χρονιά
Μετά την απογοητευτική πρώτη χρονιά στα τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου η Παρέα με την πρόκριση της στην 8αδα αποχαιρέτησε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.

Μπροστά ο Αστέρας


Μετά τα πρώτα λεπτά που οι ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, ο Αστέρας ανέβασε «στροφές» και πήρε προβάδισμα μέχρι και 7 πόντων. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος πέτυχε με δίποντο το πρώτο καλάθι του αγώνα. Ο Άλκης Κατής με 1/2 βολές και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έκαναν το 2-3. Ακολούθησε δίποντο του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου και νεο καλάθι του Χονδρού για το 4-5. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο διαμόρφωσαν το 6-7. Ακολούθησε δίποντο του Σταμουλάκη και καλάθι του Χονδρού για το 8-9. Ο Βασίλης Τσουκαλάς με 1/2 βολές, ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) με τρίποντο και ο Βασίλης Τσουκαλάς με 2/2 βολές έκαναν το 8-15 για τον Αστέρα, «τρέχοντας» ένα σερί 8-0. Ακολούθησαν εύστοχες βολές του Σταμουλάκη και του Τσουκαλά για το 10-17. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με ένα όμορφο γυριστό λει άπ μείωσε στο τέλος στο 12-17.




Ισοφάρισαν


Οι «πορτοκαλί» βρήκαν ρυθμό στην δεύτερη περίοδο, έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Αστέρας απάντησε στο φινάλε και ισοφάρισε για το 33-33. Οι δυο ομάδες «έτρεξαν» διαδοχικά ένα σερί 7-0, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Η Παρέα με δυο δίποντα του Παναγιώτη Κυριαζή μείωσε στον πόντο για το 16-17. Ο Γιώργος Ζαγκότσης με τρίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με όμορφο δίποντο και ο Βασίλης Τσουκαλάς με δίποντο έκαναν ένα σερί 7-0 για το 16-24. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με δίποντο και ο Μιχάλης Σταμουλάκης με δίποντο (Όμορφο ανάποδο λέι απ) και τρίποντο μείωσε ξανά στον πόντο για το 23-24 με την Παρέα να απαντάει και αυτή με σερί 7-0. Ο Βασίλης Τσουκαλάς με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 23-27. Ακολούθησαν ξανά 2/2 βολές του Σταμουλάκη και όμορφο δίποντο του Βασίλη Δόση για το 25-29. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή και ο Σταμουλάκης με τρίποντο από τα 8 μέτρα έβαλαν μπροστά την Παρέα με 31-29. Ο Άλκης Κατής με δίποντο ισοφάρισε σε 31-31. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 2/2 βολές του Παναγιώτη Κυριαζή και δίποντο του Βασίλη Δόση (Φωτογραφία). Ο Μιχάλης Σταμουλάκης της Παρέας ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του πλέι μέικερ του Αστέρα Γιώργου Ζαγκότση. Ο Δημήτρης Κολλημένος ανέκοψε προσπάθεια του Άλκη Κατή του Αστέρα.




Στο +4


Ο Αστέρας βρήκε αποσυντονισμένη την Παρέα και προηγήθηκε με 8 πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Οι «πορτοκαλί» χάρις τον Κυριαζή μείωσαν στους 4 πόντους στα τελευταία λεπτά. Ο Άλκης Κατής με δίποντο έκανε το 33-35 και ο Σταμουλάκης με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε σε 35-35. Ο Αστέρας «έτρεξε» ένα σερί 8-0 και προηγήθηκε με 35-43 σε δίποντα του Θωμά Χονδρού, Βασίλη Τσουκαλά (Φωτογραφία), Λάμπρου Φλωράκη και Γιάννη Ηλιάδη, την στιγμή που η Παρέα έχασε έναν από τους 2 καλύτερους της παίκτες. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο μείωσε στο 40-45. Ακολούθησε καλάθι και φάουλ του Βασίλη Τσουκαλά (Αστόχησε στην βολή), όμορφο δίποντο του Δημήτρη Κολλημένου και δίποντο του Κώστα Λιάπη για το 42-49. Ο Κυριαζής στο φινάλε «όπλισε» ξανά έξω από τα 6.25 και με τρίποντο μείωσε στο 45-49.



Διακοπή λόγω τραυματισμού


7.30 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Μιχάλης Σταμουλάκης (Φωτογραφία) της Παρέας τραυματίστηκε στο χέρι και βγήκε εκτός γηπέδου για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά κάτω από αρκετές αντιδράσεις από πλευράς Αστέρα, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα αλλαγή του εξαιρετικού παίκτη της Παρέας.




Μπήκε και αποχώρησε για το νοσοκομείο
Ο Σταμουλάκης μπήκε εν συνεχεία τραυματίας στο ματς και αποχώρησε λόγω των έντονων πόνων στο χέρι στα 5.30 λεπτά. Το γήπεδο χειροκρότησε έντονα τον αθλητή της Παρέας που βγήκε νοκ άουτ, καθώς έσπασε ο τένοντας του χεριού. Ο «Κέλε» μεταφέρθηκε προληπτικά στο γενικό νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου διαγωνίστηκε ράγισμα στον τένοντα του..(!) Με την αποχώρηση του Σταμουλάκη η ομάδα του έχασε μεγάλο μέρος της δυναμής της και το έργο της έγινε εξαιρετικά δύσκολο για την συνέχεια.



Χονδρός vs Κυριαζή
Εξαιρετική 4η περίοδο έκανε ο Θωμάς Χονδρός του Αστέρα και ο Παναγιώτης Κυριαζής της Παρεάς. Ο Κυριαζής με 3 τρίποντα κρατούσε «ζωντανή» την ομάδα του στο ματς και ο Χονδρός απαντούσε ανοίγοντας ξανά την διαφορά με δίποντα. Η Παρέα για ακόμη μια φορά κάνει «ροντέο» ένα ματς, σκοράροντας με τρίποντα. Ο Θωμάς Χονδρός με έμμεσο τρίποντο γκολ-φάουλ και ο Λάμπρος Φλωράκης με 1/2 βολές και ο Τσουκαλάς με 1/2 βολές τεχνικής ποινής έκαναν το 45-54 για τον Αστέρα και το +9. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με όμορφο λέι άπ,  με 2/2 βολές και με τρίποντο υπό πίεση μείωσε στους 2 πόντους για το 52-54 κάνοντας το ματς ροντέο. Ο Κυριαζής «έτρεξε» μόνος του ένα σερί 7-0. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Ηλιάδη και νέο θεαματικό τρίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή για το 55-56, με την Παρέα να πλησιάζει στον πόντο. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Θωμά Χονδρού και 1/2 βολές του Παναγιώτη Κυριαζή για το 56-58. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έκανε το 56-60. Ο Κυριαζής «όπλισε» ξανά και με τρίποντη «βόμβα» μείωσε στον πόντο για το 59-60. Με 1/2 βολές του Γιάννη Ηλιάδη και δίποντο του Βασίλη Τσουκαλά το σκορ έγινε 59-63 σε κρίσιμο χρονικό σημείο. 2.13 πριν το τέλος ο Ηλιάδης αστόχησε σε 2 βολές. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσε στους 2 και στο 61-63. Ο Αστέρας με δυο καλάθια του Χονδρού προηγήθηκε με 61-67. Ακολούθησαν δυο εύστοχες βολές του Κυριαζή και δίποντο του Χονδρού για το 63-69. 00.32 πριν το τέλος ο Φλωράκης είχε 0/2 βολές (Η δεύτερη μπήκε ωστόσο δεν μέτρησε, αφού οι διαιτητές θεώρησαν ότι μπήκε γρήγορα στην ρακέτα συμπαίκτης του). Το τελικό 63-70 έγινε με ελεύθερη βολή του Γιώργου Ζαγκότση, ακολούθησε άστοχη επίθεση της Παρέας και ο Αστέρας δεν ολοκλήρωσε την επίθεση του, κρατώντας την μπάλα. 




Τεχνική ποινή σε Κυριαζή
8.30 πριν το τέλος του παιχνιδιού καταλογίστηκε τεχνική ποινή στον πλέι μέικερ της Παρέας Παναγιώτη Κυριαζή για διαμαρτυρία. Ο Βασίλης Τσουκαλάς ευστόχησε σε 1 από τις 2 ελεύθερες βολές

Θεματικές «τάπες»
Δυο θεαματικές τάπες σημειώθηκαν στην 4η περίοδο, όπου ξεσήκωσαν το κοινό. Ο Γιάννης Ηλιάδης ανέκοψε θεματικά με τάπα τον Παναγιώτη Κυριαζή της Παρέας. Θεματικό «στοπ» έκανε ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος της Παρέας πάνω στον Γιώργο Ζαγκότση του Αστέρα, παίρνοντας και αυτός το χειροκρότημα του κοινού. Ο πάουερ φόργουρντ της Παρέας Δημήτρης Κολλημένος μοίρασε μια όμορφη τάπα πάνω στον σέντερ του Αστέρα Άλκη Κατή.

Εκτός με φάουλ


5.04 πριν το τέλος ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) των «πορτοκαλί» αποχώρησε από το παιχνίδι, κάνοντας το 5o φάουλ. 00.20 πριν το φινάλε ο Θεοδόσης Κόκκοτος συμπλήρωσε και αυτός 5 ατομικά φάουλ και αποχαιρέτησε και αυτός την αναμέτρηση. Μάλιστα ο Χρυσαφόπουλος ανέλαβε στο τέλος τον άτυπο ρόλο του προπονητή, δίνοντας οδηγίες από τον πάγκο.


Με πολλά φάουλ και 2 14χρονους


Η Παρέα ολοκλήρωσε το ματς «φορτωμένη» πολλά φάουλ και αγωνιζόμενη με 2 παίκτες 14 χρονών. Σημαντικό χρόνο πήρε ξανά ο Παντελής Κωστής, ενώ αγωνίστηκε και ο γκάρντ Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία). Είναι και οι δυο μαθητές 3ης Γυμνασίου. Καμία άλλη ομάδα της 8αδας δεν έπαιξε σε προημιτελικό με παίκτες τόσο μικρής ηλικίας και αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος για τους «πορτοκαλί»

1-2-3 Αστέρας
Οι νικητές μετά το τέλος του παιχνιδιού φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας τους πανηγυρίζοντας την νίκη-πρόκριση.


Τα δεκάλεπτα
12-17, 33-33, 45-49, 63-70

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης-Τάσος Καδάς-Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 32(5), Χρυσαφόπουλος 2, Σταμουλάκης 20(2), Κωστής, Κόκκοτος 7, Κατσαρός, Κολλημένος 2, Κοκοτίνης

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Φλωράκης 3, Δόσης 4, Ηλιάδης 5, Λιάπης Κ. 2, Τσουκαλάς 17, Χονδρός 27, Ζαγκότσης 7(2), Κατής Α. 5











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος