Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παρέα B.C.-Μακρακώμη Toyotomi B.C. 79-76

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα που τα είχε όλα η Παρέα έκανε κατάθεση ψυχής και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά επικράτησε της αρκετά δυνατής Μακρακώμης με 79-76. Ο αγώνας ήταν νοκ-άουτ και ο νικητής θα συνέχιζε στην 8αδα.
Η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση από πλευράς θεάματος και διακύμανσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Περίπου 120-130 παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στο τουρνουά στο πιο κρίσιμο ματς της διοργάνωσης και κατάφερε πανάξια να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» της διοργάνωσης. Οι «πορτοκαλί» κυνηγούσουν συνέχεια το σκορ και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην άμυνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίζοντας καλή άμυνα και «πυροβολώντας»  έξω από τα 6.25 έκαναν την επική ανατροπή. Κορυφαίοι ήταν δυο Αγρινιώτες Παναγιώτης Κυριαζής και Μιχάλης Σταμουλάκης που σκόραραν συνολικά 66 από τους 79 πόντους της ομάδας.
Η Μακρακώμη Toytomi B.C. του Πάνου Καλοπήτα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά έχασε την ψυχραιμία της στο τελευταίο 10λεπτο, όπου σκόραρε μόλις 9 πόντους. Σκόραρε κυρίως έξω από την περιφέρεια και με μπροστάρη τον σέντερ Πάνο Καλοπήτα, που έκανε το καλύτερο του ματς στο τουρνουά. Οι Φθιωτοί δεν εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη σέντερ του αντιπάλου και γνώρισαν την ήττα, που τους αφήνει εκτός 8αδας, αν και ακόμη έχουν ελπίδες πρόκρισης ως τρίτοι.
Η Παρέα θα αντιμετωπίσει ξανά στα προημιτελικά τον 1ο του 2ου ομίλου Αστέρα την Δευτέρα στις 8 το βράδυ.

Αρκετός κόσμος
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την αναμέτρηση, η οποία είχε χαρακτήρα παιχνιδιού δίχως αύριο. Περίπου 120 με 130 παρακολούθησαν μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.




Με δυναμική κερκίδα
Η Μακρακώμη είχε και σε αυτό το ματς οπαδούς στο πλευρό της, οι οποίοι εμψύχωναν τους αθλητές της ομάδας. Γύρω στα 40 με 50 ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Πανό από την Παρέα
Η Παρέα είχε και σε αυτό το ματς πανό δίπλα από τον πάγκο με την ονομασία της ομάδας. Παράλληλα η κερκίδα στήριξε την ομάδα περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και μερίδα οπαδών της χρησιμοποίησε κόρνα μετά από κάθε εύστοχο καλάθι των «πορτοκαλί».


Οδηγίες ο Λαμπαδιάρης


Από τον πάγκο της Μακρακώμης οδηγίες έδινε και σε αυτή την αναμέτρηση ο φίλος της ομάδας Παναγιώτης Λαμπαδιάρης.


Χωρίς καθοδηγητή
Η ομάδα της Παρέας δεν είχε καθοδήγηση από τον πάγκο και σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση έγιναν αρκετά λάθη στο «κοουτσάρισμα», τα οποία δεν στοίχισαν.

Το μεγαλύτερο σκορ
Το 79-76 είναι το μεγαλύτερο αθροιστικά σκορ του φετινού τουρνουά μπάσκετ. Οι οπαδοί απόλαυσαν τον αγώνα με τα περισσότερα καλάθια του 3ου τουρνουά μπάσκετ. 155 πόντοι σημειώθηκαν, καθώς υπήρξε ρεσιτάλ ευστοχίας. Η αναμέτρηση κράτησε σχεδόν 2 ώρες και σημειώθηκαν και επιπλέον αρκετά φάουλ και από τις δυο πλευρές.

Επεισόδια στο φινάλε
Για πρώτη φορά σε τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου υπήρξαν επεισόδια, γεγονός που είναι αρκετά δυσάρεστο. Μετά το τέλος της αναμέτρησης έπεσαν μερικές «ψιλές» μεταξύ παικτών της Μακρακώμης και φιλάθλων από την κερκίδα.


Παίζανε οι δυο τους














Το επιθετικό κομμάτι της Παρέας πραγματοποιήθηκε ξανά από τους δυο ποιοτικούς παίκτες από την Αιτωλοακαρνανία. Ο γκάρντ Μιχάλης Σταμουλάκης σκόραρε 34 πόντους βάζοντας και 5 τρίποντα και ακολούθησε με δυο πόντους λιγότερους ο πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής που σκόραρε 32 πόντους, βάζοντας και 5 συνολικά τρίποντα (Τα δυο στην 4η περίοδο από μακρινή απόσταση). Οι δυο αθλητές σκόραραν αρκετές φορές περίπου από τα 8 με 8.5 περίπου μέτρα προσφέροντας όμορφο θέαμα. Ο Κυριαζής αγωνίζεται στον Γρηγόρη Λιακατά (Ομάδα του Αιτωλικού) και ο Σταμουλάκης στην Γ.Ε. Αγρινίου και ήταν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΣΚΑΔΒΕ.



Πρώτος ο αρχηγός


Ο ψηλόσωμος σέντερ της Μακρακώμης Πάνος Καλοπήτας, παίρνοντας αρκετά ριμπάουντ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε τουρνουά του Δήμου. Σκόραρε 20 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των Φθιωτών. Ακολούθησε στους 14 ο φόργουορντ Ανδρέας Παπασάρας και στους 12 ο γκάρντ Δημήτρης Μακρής, όσους και ο νεαρός Φάνης Μαλισσόβας, που είχε και 3 τρίποντα.

Ο αντί… Τσάσσης


Χωρίς τον σέντερ Χρήστο Τσάσση έπαιξε η Παρέα, η οποία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην θέση του σέντερ. Από την δεύτερη περίοδο και έπειτα ο Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία), παίζοντας ασφυχτικό man to man πάνω στο σέντερ των Φθιωτών Πάνο Καλοπήτα έκανε εξαιρετικό αμυντικό ματς, κερδίζοντας επιθετικά φάουλ, κάνοντας κλεψίματα και περιορίζοντας τον ψηλόσωμο παίκτη.


Ξεχώρισε ο Μαλισσόβας


Πολύ καλό ματς έκανε ο νεαρός πλέι μέικερ Φάνης Μαλισσόβας με τους 12 πόντους που πέτυχε και τα 3 σημαντικά τρίποντα σε κρίσιμο χρονικό σημείο.

Ρεκόρ επίθεσης
Οι 79 πόντοι αποτελούν νέο ρεκόρ επίθεσης για την Παρέα. Οι Μακρακωμίτες επίσης έκαναν ρεκόρ επίσης επιθετικής επίδοσης, έχοντας φέτος μ.ο. 50 πόντων.

Ρεβάνς της Παρέας
Παρέα και Μακρακώμη είχαν αγωνιστεί στον ίδιο όμιλο και στο 2ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου. Η Παρέα πήρε ρεβάνς για την περσινή βαριά ήττα με 36-66.

Με Αστέρα ξανά
Η Παρέα θα αγωνιστεί στα προημιτελικά την Δευτέρα στις 8 το βράδυ με τον Αστέρα. Ο Αστέρας είναι ο χειρότερος 1ος των 3 ομίλων και η Παρέα η χειρότερη 2η και θα υπάρξει διασταύρωση από τον ίδιο όμιλο. Ο Αστέρας είναι το φαβορί, έχοντας κερδίσει την Παρέα με +21 την 4η αγωνιστική με 75-54.

Ελπίδες μέσω Μεγάλου Χωριού
Η Μακρακώμη δεν έχει αποκλειστεί και έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες να προκριθεί. Θέλει ο Sporting να κερδίσει με λιγότερους από 13 πόντους το Μεγάλο Χωριό. Οι Φθιωτοί εξαρτιόνται από το αποτέλεσμα του Μεγάλου Χωριού.

Οριακή πρωτοπορία
Οι δυο ομάδες έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ στο 1ο δεκάλεπτο και η Μακρακώμη προηγήθηκε με δυο πόντους και 21-23. Ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με τον ίδιο τρόπο κάνανε το 0-4 για την Μακρακώμη. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης (Σκόραρε υπό πίεση από τα 7.5 με 8 μέτρα) με τρίποντο μείωσε σε 3-4. Ο Ανδρέας Παπασάρας με 2/2 βολές και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 βολές έκαναν το 5-6. Ο Πάνος Καλοπήτας με γκολ-φάουλ και άστοχη βολή πέτυχε το 5-8. Ο «ζεστός» Μιχάλης Σταμουλάκης σκοράροντας ξανά από μακρινή απόσταση ισοφάρισε σε 8-8. Ο Νίκος Γρίβας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και η Μακρακώμη πέρασε μπροστά με 8-11. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με δυο διαδοχικά τρίποντα έβαλε την Παρέα μπροστά με 14-11. Ο «Κέλε» ξεκίνησε με 4 τρίποντα με το «καλημέρα», τα οποία ήταν περίπου από τα 8 με 8.5 μέτρα. Ο Ανδρέας Παπασάρας με δίποντο και ο Βασίλης Παπαυφαντής με τρίποντο έκαναν την ανατροπή για το 14-16. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 17-16. Εν συνεχεία ο Δημήτρης Μακρής σκόραρε με δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε με τον ίδιο τρόπο για το 19-18. Ο Φάνης Μαλισσόβας με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 19-21. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Σταμουλάκη και δίποντο του Καλοπήτα για το 21-23.Ο Βασίλης Παπαυφάντης στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ανέκοψε με τάπα τον Θεοδόση Κόκκοτο.




Στους 4 η Μακρακώμη


Πολύ καλό τέμπο είχε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα της Μακρακώμης, κυριαρχώντας κοντά στο καλάθι προηγήθηκε με 4 πόντους. Η Παρέα συνέχισε να παραμένει «ζωντανή» με πόντους των Σταμουλάκη και Κυριαζή. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 βολές και ο Μιχάλης Σταμουλάκης με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 25-23. Ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας με κοντινό καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή πέτυχε το 25-26. Ο Κυριαζής με δίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 27-26. Ο Καλοπήτας με δίποντο και ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία) με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 27-30. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντη «βόμβα» ισοφάρισε στο 30-30. Ο Δημήτρης Μακρής με δίποντο και ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 32-32. Ο Ανδρέας Παπασαράς με καλάθι και φάουλ (Αστόχησε στην βολή) και ο ίδιος με νέο γκολ φάουλ και εύστοχη βολή έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με 32-37 και +5 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Κυριαζής με 2/2 βολές και ο Μακρής με δίποντο ανέβασαν το σκορ στο 34-39. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης ειχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κυριαζής με δίποντο μείωσαν στο 37-39. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Μαλισσόβα και δίποντο του Δημήτρη Μακρή για το 37-42 και το +5. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με 2/2 βολές και ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 39-43 του ημιχρόνου. Με την εκπνοή του χρόνου ο Σταμουλάκης σούταρε πίσω από την σέντρα και η μπάλα είχε στόχο προς το καλάθι και λίγο έλλειψε να πετύχει ένα σπάνιο καλάθι.




Στο +8


Οι Φθιωτοί έκαναν αρκετά καλό τρίτο δεκάλεπτο και σκοράροντας κοντά από το καλάθι πήραν προβάδισμα νίκης. Η Παρέα έμεινε «ζωντανή» στο ματς με ψύχραιμα καλάθια. Ο Φάνης Μαλισσόβας με τρίποντο άνοιξε την διαφορά στους 7 και στο 39-46. Ακολούθησε δίποντο του Σταμουλάκη και νέο τρίποντο του Μαλισσόβα για το 41-49. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με δίποντο μείωσε στο 43-49. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Δημήτρη Μακρή (Φωτογραφία) και δίποντο του Μιχάλη Σταμουλάκη για το 45-51. Ο Πάνος Καλοπήτας, ο Δημήτρης Μακρής με δίποντο και ο Φάνης Μαλισσόβας με τον ίδιο τρόπο (άνοιξαν την διαφορά για το 45-57 και το +12 για τους Φθιωτούς). Η Μακρακώμη «έτρεξε» ένα σερί 6-0, ανοίγοντας την διαφορά στο μέγιστο. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με 1/2 βολές και με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή μείωσε στο 49-57. Ο Ίδιος με νέο τρίποντο από μακρινή απόσταση μείωσε στο 52-59, αφού προηγήθηκε καλάθι του Βασίλη Παπαυφαντή για το 50-59. Ο Δημήτρης Κολλημένος με 1/2 βολές και ο Σωτήρης Στεφανής με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 53-61. Ο Πάνος Καλοπήτας με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) ανέβασε την διαφορά σε δηψήφιο νούμερο για το 53-64. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με τρίποντο και ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος με 1/2 βολές μείωσαν στο 57-64. Ο Πάνος Καλοπήτας με γκολ φάουλ και εύστοχη βολή και ο Δημήτρης Κολλημένος με ψύχραιμο Jump shoot στην εκπνοή του χρόνου διαμόρφωσαν το 59-67.






Το γύρισε ο Κυριαζής














Ο ταχύτατος πλέι μέικερ Πάνος Κυριαζής έκανε εξαιρετικό 4ο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα των συμπαικτών του έκανε την ολική ανατροπή για το 79-76 της Παρέας. Η Μακρακώμη δεν ήταν το ίδιο εύστοχη με τα προηγούμενα δεκάλεπτο και έχασε την νίκη. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με 2/2 βολές και ο Παναγιώτης Κυριαζής με μακρινό τρίποντο υπό πίεση μείωσαν στους 3 και στο 64-67.  Ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Δεξιά) με λέι άπ σκόραρε, κερδίζοντας και το φάουλ για να κάνει το 64-70. Ακολούθησαν άστοχες βολές του Καλοπήτα. Ο ψύχραιμος Κυριαζής με 3/3 βολές πέτυχε έμμεσο τρίποντο για το 67-70 και ο Μιχάλης Σταμουλάκης μείωσε στον πόντο με δίποντο. Ο 15χρονος Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) με ψύχραιμο Jump shoot από μακριά έβαλε μπροστά την Παρέα μετά από αρκετή ώρα για το 71-70. Οι «πορτοκαλί» έτρεξαν ένα 7-0 σερί. Ο Ανδρέας Παπασάρας απάντησε με δίποντο και έβαλε μπροστά την Μακρακώμη και εν συνεχεία είχε 1/2 βολές για το 71-73. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με νέα τρίποντη «βόμβα» υπό πίεση από τα 7 μέτρα έκανε το 74-73 με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σωτήρης Στεφανής με ψύχραιμο σουτ διαμόρφωσε το 74-75. Ο Κυριαζής «όπλισε» ξανά και με νέο παλικαρίσιο τρίποντο από μακριά διαμόρφωσε το 77-75. 1.43 πριν το τέλος ο Στεφανής με 1/1 βολή που κέρδισε από τεχνική ποινή μείωσε στο 77-76. Ο ψύχραιμος Κυριαζής με 2/2 βολές στο τελευταίο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 79-76. Ακολούθησε άστοχη επίθεση της Μακρακώμης και άστοχο τρίποντο του Σταμουλάκη 00.05 πριν το τέλος.






Έπαιζε με 6-Τεχνική ποινή
1.48 πριν το τέλος του αγώνα η Παρέα βρέθηκε στο γήπεδο να έχει 6 παίκτες. Χρεώθηκε τεχνική ποινή από τον ρέφερι Θανάση Χουσιάδα και καταλογίστηκε μια βολή για τους Φθιωτούς και πήραν και την επίθεση δική τους. Η Παρέα έδειξε τάσεις αυτοκτονίας, κάνοντας μια μεγάλη «γκάφα». Ενώ πιο πριν είχε πάρει από ασυνεννοησία δεύτερο Time out της στην τελευταία περίοδο με την έλλειψη προπονητή από τον πάγκο να είναι φανερή.


Διακοπή και ένταση
1.43 πριν το τέλος άρχισε το κλίμα να χαλάει και επικράτησε ένταση μεταξύ του Κυριαζή της Παρέας και του πάγκου της Μακρακώμης. Ο πάγκος των Φθιωτών μπήκε στο γήπεδο και ακολούθησε η είσοδος παικτών και των δυο ομάδων. Η ομάδα της Μακρακώμης ισχυρίστηκε ότι ο Κυριαζής έκανε άσεμνες χειρονομίες προς τον πάγκο. Το ματς διακόπηκε για 4-5 λεπτά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 2 ώρες.




3 αποβολές

 
3 συνολικά αθλητές των ομάδων αποχώρησαν από την αναμέτρηση συμπληρώνοντας 5 ατομικά φάουλ. 3.14 πριν το τέλος ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος της Παρέας αποχώρησε με 5 φάουλ, 3 δεύτερα μετά ήταν η σειρά του Νίκου Γρίβα της Μακρακώμης να κάνει το 5Ο φάουλ και να αποχωρήσει. 00.34 πριν το τέλος ο Βασίλης Παπαυφαντής της Μακρακώμης αποχώρησε από το ματς με 5 φάουλ. Αρκετά φάουλ έγιναν στο ματς και πληθώρα παικτών είχε 4 φάουλ.

Επεισόδια στο τέλος & παράπονα για την διαιτησία
Με το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης οι νικητές ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και οι ηττημένοι κατευθύνθηκαν στην κερκίδα, όπου επικράτησε ένταση και έπεσε ξύλο. Μετά από 3-4 λεπτά τα αίματα ηρέμησαν και τα επεισόδια έλαβαν λήξη. Οι Φθιωτοί κατευθύνθηκαν έναντια στον διαιτητή Δημήτρη Κουρλό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη από τους φιλάθλους. Η Μακρακώμη έχει για ακόμη μια φορά παράπονα για την διαιτησία. 



Πανηγυρισμοί των «πορτοκαλί»
Οι νικητές μετά το τέλος των επεισοδίων πανηγύρισαν την νίκη τους, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.




Τα δεκάλεπτα
21-23, 39-43, 59-67, 79-76

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 32(5), Χρυσαφόπουλος 3, Σταμουλάκης 34(5), Κωστής 2, Κόκκοτος 5(1), Κατσαρός, Κολλημένος 3, Κοκοτίνης

Μακρακώμη Toyotomi B.C. (Πάνος Καλοπήτας): Θεοδοσόπουλος, Παπαυφαντής 5(1), Παπασάρας 14, Καλοπήτας 20, Στεφανής 10, Μακρής 12, Γρίβας 3(1), Μαλισσόβας 12(3)























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος