Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Με κύριο θέμα τα μπαράζ, τα ηλικιακά όρια και τα χρέη κύλησε η γενική συνέλευση

Για πρώτη φορά στην Ευρυτανία η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων μελών της ενώσεως γίνεται Ιούνιο και όχι στα τέλη του καλοκαιριού ή τον Σεπτέμβριο. Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/6 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καρπενησίου.
Παραβρέθηκαν ελάχιστα σωματεία και σημειώθηκαν απουσίες και συγκεκριμένα μόλις 9 ομάδες ήταν παρούσες. Κύριο θέμα της  συνέλευσης ήταν ο τρόπος διεξαγωγής των μπαράζ, ακούστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Την τελική απόφαση θα πάρει την Δευτέρα η ΕΠΣΕ σε νέο συμβούλιο. Επίσης αποφάσεις θα παρθούν τότε και για τα ηλικιακά όρια και είναι πιθανό να υπάρξουν δραματικές αλλαγές και τα όρια των μικρών να αλλάξουν. Συζήτηση έγινε και για τα χρέη των σωματείων με την ΕΠΣ από δω και πέρα να είναι αμείλικτη σε παρόμοια περιστατικά.
Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣΕ εγκρίθηκε όπως και ο προϋπολογισμός. Το νέο πρωτάθλημα θα γίνει κανονικά 10 ομάδες, όπως προέβλεπε και η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Έναρξη με καθυστέρηση
Η Γ.Σ. άρχισε στις 7, αν και είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 6, καθώς καθυστέρησε ο εκπρόσωπος της Κρέντης και δεν υπήρχε απαρτία.

Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Από την ΕΠΣ Ευρυτανίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας, ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος και το μέλος Κώστας Χούπας. Απόντες ήταν οι: Μίλτος Μπομποτσιάρης, Θόδωρος Ζελενίτσας, Κώστας Κατσαδούρος και Χρήστος Δημητρόπουλος. Παρών ήταν ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος και ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος..

Επικύρωση πληρεξούσιων
Η συνέλευση άρχισε με την επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων της συνέλευσης και τον έλεγχο της απαρτίας των σωματείων-μελών.

9 σωματεία δήλωσαν παρών
Συνολικά 8 σωματεία της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και άλλο 1 της Β΄ ΕΠΣΕ είχαν εκπροσώπηση. Για τον ΑΠΟΚ στην αίθουσα βρέθηκαν οι: Νεκτάριος Καρδαμπίκης(Τακτικό μέλος), Αντρέας Κατσακιώρης(Αναπληρωματικό μέλος) και Δημήτρης Κατσακιώρης(Πρώην παράγοντας και φίλος της ομάδας), για την Μυρίκη ο Νίκος Τσώνης(Τακτικό μέλος), για τον Αίολο ο Γιάννης Λερογιάννης(Τακτικό μέλος) και ο Σεραφείμ Λερογιάννης(Αναπληρωματικό μέλος), για το Ραπτόπουλο ο Θανάσης Παπαδήμος(Τακτικό μέλος), για την Φραγκίστα ο Αντώνης Κολοκύθας(Τακτικό μέλος), για την Κρέντη ο Κώστας Μάκκας(Τακτικό μέλος), για την Ακαδημία ο Δημήτρης Αθανασόπουλος(Τακτικό μέλος), για τον Απεραντιακό ο Βασίλης Κατσίκης(Τακτικό Μέλος) και ο Χριστόφορος Κατσίκης και για τα Άγραφα ο Νίκος Δροσίνης(Τακτικό μέλος). Εξουσιοδότηση είχε κάνει και το Κεράσοβο, χωρίς ωστόσο να δώσει το παρών κάποιο μέλος του.

Απουσία 3 σωματείων της Α΄
3 σωματεία της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν έδωσαν το παρών στην Γενική Συνέλευση. Πρόκειται για τον Άγιο Προκόπιο, την Παλαιοκατούνα και την Ποταμιά. Η ομάδα του Μεγάλου Χωριο μάλιστα δεν είχε ορίσει καν πληρεξούσιο.

Τηρήθηκε το γράμμα του νόμου


Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Πεταρούδης πρότεινε τον Σεραφείμ Λερογιάννη (Φωτογραφία) για γραμματέα της συνέλευσης. Ωστόσο ο κ. Λερογιάννης όπως τόνισε ήταν αναπληρωματικό μέλος του Αιόλου στην συνέλευση και έπρεπε να τηρηθεί το γράμμα του νόμου. Μόνο τακτικό μέλος κάποιας ομάδας επιτρεπόταν να οριστεί. Τελικά γραμματέας ορίστηκε ο Νίκος Δροσίνης, ο οποίος ήταν τακτικό μέλος των Αγράφων.

Έγκριση απολογισμού


Εν συνεχεία το θέμα της συνέλευσης ήταν η έγκριση του απολογισμού το διάστημα 1-1-2012 έως 31-1-2012. Τον λόγο πήρε ο ταμίας της ενώσεως Θανάσης Τσατσαράγκος (Φωτογραφία), ο οποίος έκανε τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό για το 2014.

Βοήθημα στις ομάδες των μπαράζ ανόδου και παραπάνω κατηγοριών


Σε ερώτηση για τα 1000 ευρώ, που διατέθηκαν πέρυσι προς τον Αίολο  ως βοήθημα για την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου o  Γενικός Γραμματέας Διονύσης Βονόρτας (Φωτογραφία)  τόνισε: «Όποια ομάδα πηγαίνει στα Πανελλαδικά μπαράζ θα παίρνει από την ένωση ένα βοήθημα της τάξεως των 500 ευρώ και αν συμμετέχει εν συνεχεία στην παραπάνω κατηγορία θα παίρνει 2000 ακόμη ευρώ.». Ο κ. Βονόρτας απάντησε σε ερώτηση επίσης για τα έξοδα των μικτών ομάδων, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο ποσό έχει διατεθεί για την μεταφορά των παιχτών της Ευρυτανίας στις προπονήσεις των περιφερειακών ομάδων.

Τρόπος διεξαγωγής αγώνων μπαράζ 2013-2014
Το θέμα εν συνεχεία ήταν το πώς θα διεξαχθούν τα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή την ερχόμενη σαιζόν.  Ακούστηκαν οι προτάσεις των ομάδων. Η ΕΠΣ πρότεινε τα μπαράζ να είναι όπως στην Α΄ Εθνική (3 βαθμούς ο 1ος, ο 2 2ος, ο 3ος 1 και ο 4ος 0 και να παίζουν όλοι μεταξύ τους). Η Μυρίκη δια του εκπροσώπου της Νίκου Τσώνη τόνισε πως το σύστημα των μπαράζ(Διπλοί αγώνες) τα δυο τελευταία χρόνια είναι άδικο. Πρότεινε να γίνουν τα μπαράζ, όπως συνέβαιναν παλαιότερα με τους τριπλούς αγώνες (Εάν δεν υπάρξει ο ίδιος νικητής στα δυο πρώτα ματς) και να υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Ο ΑΠΟΚ δια του Νεκτάριου Καρδαμπίκη ταυτίστηκε με την πρόταση της ΕΠΣΕ. Πρότεινε επίσης ότι εφόσον ο πρώτος έχει μια διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο να μην γίνονται μπαράζ. Ο Αίολος μέσω του εκπροσώπου του Γιάννη Λερογιάννη τόνισε να συνεχιστούν τα play off ως έχουν και σύμφωνα με την προκήρυξη. Συμφώνησε με τον Αίολο ο Νίκος Δροσίνης για τα Άγραφα. Ο Απεραντιακός δια στόματος Βασίλη Κατσίκη τόνισε  πως τα μπαράζ πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε για να υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου. Συμφώνησε με την πρόταση της Μυρίκης. Ο Θανάσης Παπαδήμος του Ραπτοπούλου στράφηκε ενάντια στα μπαράζ. Ο Κώστας Μάκκας για την Κρέντη τόνισε: «Αν μια ομάδα ξεφύγει με 6-7 βαθμούς διαφορά να πάρει το πρωτάθλημα.». Ο Αντώνης Κολοκύθας για τα μπαράζ είπε πως επιφέρουν επιπλέον κόστος, όμως ΕΠΣ και ΑΠΟΚ τόνισαν πως τα επιπλέον παιχνίδια βοηθούν τον πρωταθλητή στα play off ανόδου.

Ισοψηφία στις προτάσεις για τα μπαράζ
Οι ομάδες ψήφισαν εν συνεχεία για το ποιο σύστημα μπαράζ επιθυμούν: Α) Το παλιό προ διετίας σύστημα(3 αγώνες, με πλεονέκτημα έδρας, εφόσον όμως κερδίσει μια ομάδα τους δυο πρώτους αγώνες δεν υπάρχει τρίτος αγώνας) και Β) Το σύστημα των δυο τελευταίων ετών(Διπλοί αγώνες χωρίς να υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Μετρούν τα εκτός έδρας γκολ και οι αγώνες ξεκινούν στην έδρα του κατώτερου βαθμολογικά) και Γ) Να ξεκινούν οι 4 πρώτοι με ειδική βαθμολογία και 3 αγώνες εντός και 3 εκτός. Δικαίωμα ψήφου δεν είχε η Ακαδημία. Την πρώτη πρόταση ψήφισαν οι: Μυρίκη, Απεραντιακός και Ραπτόπουλο και την δεύτερη οι: Αίολος, Κρέντη, Φραγκίστα και Άγραφα. Τελικώς ο ΑΠΟΚ συμφώνησε με την πρώτη πρόταση, αποσύροντας την δική του. Τελικώς υπήρξε ισοψηφία (4-4).
Η απόφαση θα παρθεί από το συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που θα γίνει την Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Τι γίνεται σε περίπτωση συγχώνευσης
Εφόσον υπάρξει συγχώνευση και μείνουν 9 ομάδες, για να υπάρξει ζυγός αριθμός θα ανέλθει στην Α΄ ΕΠΣΕ ο δεύτερος του Β΄ τοπικού, δηλαδή το Κεράσοβο.

Πρόταση του Αιόλου


Ο Γιάννης Λερογιάννης (Φωτογραφία) πρότεινε να γίνει κλήρωση για το σύστημα μπαράζ, καθώς υπήρξε ισοψηφία στις δυο προτάσεις. Τελικώς θα υπάρξει απόφαση του συμβουλίου της ΕΠΣ μετά από επιθυμία των περισσότερων ομάδων.

Οικονομικές εκκρεμότητες ομάδων
Ο  Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας αναφέρθηκε στις οικονομικές εκκρεμότητες των ομάδων τα δυο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα οι ομάδες αυτές είναι οι εξής: Κρίκελλο(40 ευρώ), Παλαιοκατούνα(125 ευρώ), Μυρίκη(80 ευρώ), Κεράσοβο(105 ευρώ), Άγραφα(150 ευρώ), Ποταμιά(185 ευρώ), ΑΕΚ(185 ευρώ), Ραπτόπουλο(385 ευρώ), Κρέντη(330 ευρώ), Απεραντιακός(400 ευρώ), Αίολος(400 ευρώ), ΑΠΟΚ(400 ευρώ και ένα χρέος 1300 ευρώ πριν το 2009 επί προεδρίας του κ. Τσιτούρη, που υποστηρίζει πως «χαρίστηκαν» από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΕ κ. Χρυσικό) και Άγιος Προκόπιος(615 ευρώ).  Ανέλυσε επίσης  από πού προέρχονται οι οφειλές, οι οποίες είναι συνήθως από δελτία και πρόστιμα. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Άγιος Προκόπιος συμμετείχε στο πρωτάθλημα, χρωστώντας 600 ευρώ. Φραγκίστα και Μυρίκη είπαν πως δεν είναι δυνατόν ο Αστέρας να παίζει στο πρωτάθλημα, έχοντας ως χρέος ένα τέτοιο ποσό. Ο πρόεδρος κ. Πεταρούδης τόνισε πως δεν θα δοθεί δελτίο ξανά σε ομάδα, εφόσον δεν πληρωθεί το αντίστοιχο παράβολο. Βοήθεια της τάξης των 500 ευρώ(κάρτες διαρκείας) δόθηκε στον ΑΠΟΚ την σαιζόν 2011-2012, που αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική υπό την προεδρία του κ. Γκορόγια.

Μοναδική «καθαρή» η Φραγκίστα


Η μόνη ομάδα από αυτές της Α΄ και της Β΄ ΕΠΣΕ η οποία δεν είχε κανένα χρέος προς την Ένωση ήταν η Φραγκίστα.

Με 10 ομάδες η νέα Α΄ ΕΠΣΕ
Το τελευταίο θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η αύξηση των σωματείων στην Α΄ ΕΠΣΕ από 10 σε 12. Ο κ. Βονόρτας τόνισε πως δεν γίνεται να αλλάξει η προκήρυξη. Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, Κεράσοβο και ΑΕΚ θα αγωνιστούν στο Β΄ τοπικό. Επιπλέον οι ενδιαφερόμενες ομάδες ήταν απούσες  από την Γ.Σ.!. Η νέα Α΄ ΕΠΣΕ(2013-2014) θα γίνει με 10 σωματεία, που είναι τα εξής: Αίολος, Μυρίκη, ΑΠΟΚ, Άγραφα, Κρέντη, Ποταμιά, Απεραντιακός, Άγιος Προκόπιος, Φραγκίστα και Ραπτόπουλο. Τον λόγο πήρε στο τέλος ο Σεραφείμ Λερογιάννης, λέγοντας πως  μεταξύ άλλων η συζήτηση ενός τέτοιου θέματος είναι αβάσιμη και πως «Ομάδα που υποβιβάζεται δεν μπορεί να συμμετέχει ξανά στην Α΄ ΕΠΣΕ. Η απουσία των ενδιαφέρομενων σωματείων είναι ασέβεια προς το σώμα".

Η ΕΠΣ θα αποφασίσει για τους μικρούς 


Ο Θανάσης Παπαδήμος για το Ραπτόπουλο αναφέρθηκε στα ηλικιακά όρια των ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών και τους «ενωσιακούς» παίχτες κάτω των 16. Ο Σεραφείμ Λερογιάννης του Αιόλου τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα απόφαση, για να κάνει η κάθε ομάδα τον προγραμματισμό της στις μεταγραφές. Αναφέρθηκε στην καταγγελία της Δόξας για την συμμετοχή «πλαστών» ποδοσφαιριστών της ομάδας στις μικτές. Όπως είπε στους αγώνες των μικτών ομάδων παίζει ρόλο το «ευ αγωνίζεσθαι». Ο κ. Βονόρτας, έχοντας την λίστα των παιχτών γεννημένων ύστερα από το 97΄ είπε πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε κάθε ομάδα «ενωσιακοί» ποδοσφαιριστές και θα ψηφίσει στο συμβούλιο την ελευθέρωση των ηλικιακών ορίων. Ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ηλικιακά όρια, τονίζοντας: «Όποιος πιτσιρικάς είναι καλός και αξίζει θα παίξει.»
Για το συγκεκριμένο θέμα θα αποφασίσει η Ένωση σε συμβούλιο της.

Προτίμηση στους γιατρούς
Οι ομάδες έδειξαν προτίμηση στην  παρουσία κανονικών ιατρών των αγώνων, αλλά όπως εύστοχα τονίστηκε υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν να προσφέρουν την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.

Ευχαριστίες σε Παπαντζίμα
Εκφράστηκαν οι ευχαριστίες δια στόματος του Σεραφείμ Λερογιάννη στον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιώργο Παπαντζίμα, καθώς για πρώτη φορά τα σωματεία είχαν μια πλήρη στολή.  Ο Δημήτρης Κατσακιώρης ζήτησε επίσης την διαγραφή των μελών της Ένωσης, που δεν συμμετέχουν στα συμβούλια.