Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Στο πιο ψηλό σκαλοπάτι ανέβηκε το Είθισται Café B.C.


Το Είθισται Café B.C. κατέκτησε το 3ο τουρνουά μπάσκετ Καρπενησίου, δείχνοντας ότι είναι δουλεμένο σύνολο και μια σταθερή ομάδα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Το Είθισται είναι η 2η ομάδα μετά τον Αστέρα που κατακτά το κύπελλο σε έναν ανερχόμενο και αρκετά πετυχημένο θεσμό στην πόλη μας.
Η ομάδα έχοντας ως καθοδηγητή τον Θανάση Γιαννόπουλο έπαιξε μπάσκετ ουσίας, έχοντας πλάνο σε όλα της τα παιχνίδια. Βάση δόθηκε στην άμυνα, η οποία ήταν υποδειγματική σε όλα τα παιχνίδια. Παράλληλα ήταν η ομάδα που έπαιξε πιο γρήγορα βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς, έχοντας τον εξαιρετικό πλέι μέικερ και mr assist Άγγελο Σαμαντά στην σύνθεση της.
Ολοκλήρωσε το τουρνουά αήττητη και κέρδισε χωρίς να εντυπώσει αλλά παίζοντας ορθολογικά και με τακτική την μπασκετική ομάδα των Φαλάρων στον τελικό.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο νικητής των τριπόντων Ίγκλι Οσμενάϊ με 113 πόντους και ακολούθησε στους 74 ο αρχηγός Δημήτρης Λερογιάννης. Στην 3η του παρουσία στον θεσμό και με νέα ονομασία το Είθισται (Πρώην Cinema) έκανε το απόλυτο 8/8, νικώντας με διαφορά τουλάχιστον 10 πόντων σε όλα τα ματς. Στηρίχτηκε σε ελάχιστους, αλλά αν μίτοι άλλο ικανούς καλαθοσφαιριστές.
Δημήτρης Σταμάτης, Δημήτρης Λερογιάννης Βαγγέλης Βλάχος, Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Θανάσης Ζαγκότσης είναι οι αθλητές, που βρίσκονται από την πρώτη χρονιά στην ομάδα. Κώστας Χειλάς, Ίγκλι Οσμενάι και Άγγελος Σαμαντάς έπαιξαν για δεύτερη σαιζόν στο Είθισται, ενώ ο καθοριστικός Χρήστος Κατσίκας και ο Πάνος Αρβανίτης αποτέλεσαν τις «μεταγραφές». Τον άτυπο ρόλο του γενικού αρχηγού είχε ο τραυματίας Βασίλης Φακίτσας. Τέλος να τονιστεί πως οι «καφέδες» ανέβαιναν κάθε χρόνο και από ένα σκαλί, φτάνοντας από το χάλκινο του 2011 στο χρυσό του 2013.

Τα αποτελέσματα του Είθισται στο τουρνουά
Krenti Bulls-Είθισται Café 49-59
Είθισται Café-Γενικό Λύκειο 66-35
Είθισται Café-Ζήκος 70-19
Fragist΄ An. Terrorists-Είθισται Café 40-56
Είθισται Café-Πρωτέας 63-39
Είθισται Cafe-Sporting 50-39
Είθισται Café-Πρωτέας 63-59
Γ.Σ. Φάλαρα-Είθισται Café 38-52

Οι σκόρερ


Οσμενάι Ίγκλι
113
Λερογιάννης Δημήτρης
74
Κατσίκας Χρήστος
69
Κουτρομάνος Ταξιάρχης
58
Σαμαντάς Άγγελος
57
Σταμάτης Δημήτρης
53
Βλάχος Βαγγέλης
29
Ζαγκότσης Θανάσης
12
Χειλάς Κώστας
12

Οι συμμετοχές


Λερογιάννης Δημήτρης
8
Κουτρομάνος Ταξιάρχης
8
Σαμαντάς Άγγελος
8
Οσμενάι Ίγκλι
8
Σταμάτης Δημήτρης
8
Βλάχος Βαγγέλης
8
Ζαγκότσης Θανάσης
7
Κατσίκας Χρήστος
7
Χειλάς Κώστας
7
Αρβανίτης Πάνος
1