Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 0-0

Σε ένα κακό ποιοτικά φιλικό ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις Αστέρας Τρίπολης και Πλατανιάς αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με 0-0.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 6. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες. Διήρκησε 80 λεπτά και την παρακολούθησαν γύρω στους 150 φιλάθλους.
Οι Αρκάδες του Σάκη Τσιώλη δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίε για να σκοράρουν έχοντας ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση. Είχαν την ελαφριά υπεροχή, όμως δύσκολα πατούσαν την αντίπαλη περιοχή του Πλατανιά. Και σε αυτό το φιλικό δεν ενθουσίασαν με την αγωνιστική τους παρουσία.
Οι Κρητικοί του Μαρίνου Ουζουνίδη παίζοντας προσεκτικά στην άμυνα έκλεισαν όλους τους χώρους και μέσα από αντεπιθέσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ωστόσο η απόδοση τους επιθετικά δεν ήταν ανάλογη με αυτή του φιλικού της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Αστέρας Τρίπολης αναχωρεί την Κυριακή από το Καρπενήσι, ενώ ο Πλατανιάς θα δώσει δυο φιλικά με τον Λεβαδειακό.

Γύρω στους 150
Μόλις 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα φιλικό ανάμεσα σε δυο ομάδες της Super League. Οι φίλαθλοι του Καρπενησίου δεν δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον για τα φιλικά τέτοιου επιπέδου εν συγκρίσει με προηγούμενα χρόνια.




Με τα χρώματα του Αστέρα
Μερίδα φιλάθλων του Καρπενησίου βρέθηκε ξανά στην κερκίδα ντυμένη στα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης. Οι Καρπενησιώτες ήταν με τον Αστέρα καθότι σε αυτόν αγωνίζεται ο Ευρυτάνας στόπερ Δημήτρης Ρούσσης.


Ζωντανή μετάδοση ξανά
Η φιλική αναμέτρηση μεταδόθηκε ζωνατανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με το site arcadiasports.gr. Την περιγραφή έκαναν οι πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Γιάννης Ντάλλας και Βασίλης  Μπακόπουλος. Ζωντανά είχε μεταδοθεί και το φιλικό Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα. Το ίδιο δεν έγινε όμως στα ενδιάμεσα φιλικά που πραγματοποιήθηκαν στο Καρπενήσι.




Με ήλιο
Μετά από 3 συνεχή φιλικά με δυνατή βροχόπτωση ο ήλιος επέστρεψε στο Καρπενήσι και η αναμέτρηση έγινε υπό κανονικές συνθήκες.

Δυο 40λεπτα
Η αναμέτρηση μετά από επιθυμία των ομάδων διήρκησε 80 λεπτά. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Αναχωρεί την Κυριακή
Την Κυριακή (21/7) ο Αστέρας Τρίπολης αποχαιρετά το Καρπενήσι και επιστρέφει στην βάση το μετά από 16 ημέρας προετοιμασίας.

Με Λειβαδιά τα επόμενα
Τα επόμενα δυο φιλικά του Πλατανιά είναι με τον Λεβαδειακό. Θα παιχτούν την Δευτέρα(22/7) και την Πέμπτη(25/7).

Αντίπαλος η Ραπίντ Βιέννης
Ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει στο Europa League την Ραπίντ Βιέννης. Η κλήρωση έγινε σήμερα Παρασκευή(19/7).

Ο μικρός Παναγιώτης του Αστέρα


Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα μπήκε στο γήπεδο ο μικρός Παναγιώτης, ο οποίος ήταν ντυμένος στα χρώματα του Αστέρα. Πρόκειται για τον εγγονό του παλιού υπεύθυνου του σταδίου Παναγιώτη Παπαδημητρίου.




Εκτός ο Ναζλίδης


Ο φορ του Πλατανιά Θωμάς Ναζλίδης δεν αγωνίστηκε για ακόμη ένα φιλικό της ομάδας του, αφού έχει μείνει εκτός λόγω τραυματισμού.


Συνομιλία προπονητών
Πριν την έναρξη του φιλικού οι δυο προπονητές Σάκης Τσιώλης και Μαρίνος Ουζουνίδης είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση σε φιλικό κλίμα.

Ίδια 3αδα με ΠΑΣ


Η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης ήταν ίδια με αυτή του φιλικού Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα. Επιστρατεύτηκαν ξανά οι ανενεργοί διαιτητές: Χρήστος Τσάμπρας (Φωτογραφία), Ηλίας Γκαλιμάνης και Αντώνης Γελάδας.

Ντεμπούτο των αποκτημάτων

 












Με τους Αρκάδας αγωνίστηκαν από 1 40λεπτα τα δυο τελευταία αποκτήματα της ομάδας. Στο πρώτο μέρος έπαιξε ο Ισπανός Χουάνμα (Φωτογραφία Αριστερά) και στην επανάληψη ο Αργεντινός Τζερόνιμο Μπαράλες (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος ήταν αρκετά κινητικός και έδειξε θετικά σημάδια, ενώ ο πρώτος δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Α΄Μέρος

Καλύτερα ο Αστέρας

 












Οι Αρκάδες ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και πίεσαν στα πρώτα λεπτά. Έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο 4ο λεπτό με το σουτ του Χουάν Πάμπλο Κάφα (Φωτογραφία Αριστερά) να φεύγει άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις (Φωτογραφία Δεξιά) απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία του ματς αφού από θέση βολής νικήθηκε από τον Κύπριο πορτιέρο Αντώνη Γιωργαλλίδη.


Άμεση απάντηση με Τόρες


Οι Χανιώτες απάντησαν άμεσα και στο 7ο λεπτό δημιούργησαν την καλύτερη τους ευκαιρία στην συνάντηση. Ο Γουνδουλάκης σέντραρε και το κοντινό σουτ του Ισπανού φορ Νταβίντ Τόρες έφυγε ψηλά άουτ.


Στο κέντρο
Το υπόλοιπο 20λεπτο κύλησε με παιχνίδι κέντρου και χωρίς καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Δυο στιγμές
Στο 31ο λεπτό ο ανασταλτικός μέσος Φερνάντο Ουσέρο σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε άουτ και 4 λεπτά μετά το σουτ του Φανούρη Γονδουλάκη εκτός περιοχής είχε την ίδια κατάληξη για τον Πλατανιά.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Μετά από συνδυασμό του Ουσέρο με τον Ναβάρο, ο Κάφα σούταρε εκτός περιοχής και δεξιά χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γεωργαλίδη.
6΄: Ο Ναβάρο σέντραρε από δεξιά και ο Ντε Μπλάσις χωρίς πίεση σούταρε αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι, με τον πορτιέρο του Πλατανιά να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή γωνία με τα πόδια.
7΄: Ο Γουνδουλάκης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε και το κοντινό σουτ του Τόρες από κοντά πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα του Μπαντή.
31΄: Ο Ντε Μπλάσις εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά , το μονοκόμματο σουτ του Ουσέρο εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των Κρητικών.
35΄: Ο Αγκιλέρα πάσαρε στον Γουνδουλάκη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.

Β΄ μέρος

Ευκαιρία με Λισγάρα


Ο Αστέρας και στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε διπλή ευκαιρία με τον στόπερ Χρήστο Λισγάρα, ο οποίος νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.


«Κιτρίνισε» Ουσέρο-Στόλερ

 












Δυο φορές ο Χρήστος Τσάμπρας αναγκάστηκε να τιμωρήσει ποδοσφαιριστές με την κίτρινη κάρτα για επικίνδυνα μαρκαρίσματα σε αντιπάλους. Την κίτρινη αντίκρισαν δυο αμυντικά χαφ ο Φερνάντο Ουσέρο (Φωτογραφία Αριστερά) της Τρίπολης και ο Ελβετός Φαμπιάν Στόλερ (Φωτογραφία Δεξιά) του Πλατανιά.


Είσοδος Ρούσση


Στο 57ο λεπτό του ματς ο Ευρυτάνας Δημήτρης Ρούσσης αντικατέστησε τον  Γιώργο Ζησόπουλο και πέρασε στο ματς παίρνοντας το χειροκρότημα από την κερκίδα. Είχε αρκετά καλή παρουσία.


Έψαχνε το γκολ


Ο Αστέρας ήταν ελαφρώς καλύτερος από τον Πλατανιά και κυνηγούσε μέχρι το τέλος το γκολ. Δημιούργησε 2-3 καλές στιγμές με τον Τάσο Μπακασέτα (Φωτογραφία) και τον Τζερόνιμο Μπαράλες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.



Στην κόντρα ο Πλατανιάς


Η ομάδα του Πλατανιά και στο δεύτερο μέρος έβγαινε στην επίθεση ταχύτατα με αντεπιθέσεις. Έχασε σημαντική ευκαιρία στο 62ο λεπτό με το δυνατό σουτ του μέσου Φαμπιάν Στόλερ να αποκρούει ο Γεωργακόπουλος. Στο 49ο λεπτό ο Φανούρης Γονδουλάκης (Φωτογραφίες) είχε ανακοπεί από την άμυνα του Αστέρα πριν σουτάρει από καλή θέση.


Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Ναβάρο σέντραρε από δεξιά και ο Λισγάρας στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια ο ίδιος επιχείρησε ξανά να σκοράρει χωρίς επιτυχία
49΄: Ο Θέρρα έκανε την σέντραρε από δεξιά και ο Γουνδουλάκης μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αστέρα.
59΄: Ο Μπαράλες έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Μπακασέτα, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι.
62΄: Δυνατό σουτ του Στόλερ ελάχιστα εκτός περιοχής απέκρουσε όμορφα στο κέντρο του τέρματος ο πορτιέρο Γεωργακόπουλος.
64΄: Ο Τσαμπούρης έκανε την σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Μπακασέτα πέρασε πάνω από την εστία του Πλατανιά.
69΄: Ο Τσαμπούρης σέντραρε από δεξιά, ο Γκαϊδατζής γέμισε και το σουτ του Μπαράλες  από κοντά και αριστερά απέκρουσε  σωτήρια Ζάλοντουκ με τα πόδια στην δεξιά γωνία.
71΄: Ο Γουνδουλάκης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σουτ του ανακόπηκε σωτήρια από τον Λισγάρα.
73΄: Ο Μουνάφο τροφοδότησε τον Γκαϊδατζή, αυτός πάσαρε στον Μπαράλες, που καθυστέρησε να σουτάρει και το σουτ του από μέσα δεξιά ανακόπηκε σε κόρνερ από τον Ζουμπουλάκη.

Δηλώσεις Προπονητών

Σάκης Τσιώλης (Αστέρας Τρίπολης): «Σίγουρα θες να κερδίζεις, σίγουρα θες να σκοράρεις, αλλά σε ένα φιλικό παιχνίδι κοιτάζεις και άλλα πράγματα, όπως η ετοιμότητα. Θεωρώ πώς για 60-65 λεπτά ήμασταν σε καλό ρυθμό, γιατί με την κλήρωση που έγινε σήμερα με μια ομάδα που είναι αρκετά έτοιμη, καθώς η Ραπίντ ξεκινά αύριο το πρωτάθλημα νομίζω ότι θα χρειαστούμε περισσότερη προσπάθεια, για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι.»






Μαρίνος Ουζουνίδης (Πλατανιάς): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας, παίξαμε με έναν αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος από μας και σε λίγο καιρό θα παίξει στην Ευρώπη. Ήταν ένα παιχνίδι, που μπορούσαμε να δούμε περισσότερο τις αδυναμίες. Εμείς παρουσιάσαμε και καλά στοιχεία και άσχημα, όπως είναι φυσιολογικό αυτήν την περίοδο. Το σίγουρο είναι ότι δείχνουμε ότι έχουμε ικανότητες και ποιότητα να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, δουλεύουνε πάρα πολύ αυτό το διάστημα, υπάρχει αρκετή κούραση. Δώσαμε σήμερα αρκετό χρόνο σε κάποια παιδιά 90λεπτο, ώστε να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί ξεκινάμε το πρωτάθλημα με παιχνίδια στην έδρα μας, οπότε θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο πολύ έτοιμοι. Είμαι ευχαριστημένος από όλη την πορεία της προετοιμασίας, δεν μετρά το αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε να παρουσιάζουμε σιγά-σιγά καλά στοιχεία σαν ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε πάρει καλούς ποδοσφαιριστές και με την πάροδο των παιχνιδιών θα δέσουμε ακόμη περισσότερο και θα παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό σύνολο στο νέο πρωτάθλημα.»


Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής(41΄ Γεωργακόπουλος), Τσαμπούρης, Ζαραδούκας(41΄ Πιπίνης), Λισγάρας, Κουρμπέλης(53΄ Μουνάφο), Ζησόπουλος(57΄ Ρούσσης), Ουσέρο(53΄ Σέτι), Κάφφα(41΄ Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις(65΄ Βελισσάρης), Ναβάρο(57΄ Γκαϊδατζής), Χουάνμα(41΄ Μπαράλες)

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης(63΄ Ζάλουντοκ), Θέρρα(54΄ Δημητρίου), Ράφαελ(54΄ Ζουμπουλάκης), Ιντζίδης, Φερνάντες, Μπέλιτς(54΄ Μαρτσάκης), Τετέ(41΄ Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ(41΄ Γιακουμάκης Γ.(Ε)), Γουνδουλάκης(73΄ Σούκιας), Τόρες

Διαιτητής: Χρήστος Τσάμπρας
1ος Βοηθός: Ηλίας Γκαλιμάνης
2ος Βοηθός: Αντώνης Γελάδας










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος