Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πλατανιάς-Λεβαδειακός 1-0

Ζευγάρωσε τις φιλικές του νίκες στο Καρπενήσι ο ανώτερος Πλατανιάς, που επιβλήθηκε δίκαια του Λεβαδειακού σε φιλικό με 1-0 με σκόρερ τον Ισπανό Τόρες.
Το φιλικό ματς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Είχε διάρκεια 90 λεπτών και το παρακολούθησαν περίπου 100 με 150 οπαδοί.
Ο Πλατανιάς του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο. Πήρε δίκαια την φιλική νίκη και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει και άλλα τέρματα. Στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να είναι απειλητικός, όμως στην επανάληψη κυριάρχησε κατά κράτος. Σκόρερ χρίστηκε ο Τόρες και δοκάρι με μακρινό σουτ είχε ο δεξιός μπακ Άγγελος Ζουμπουλάκης.
Ο Λεβαδειακός του Τάκη Λεμονή και σε αυτό το φιλικό έδειξε αρκετά ασύνδετος και ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά. Δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, όμως αυτά έγιναν με ατομικά «ξεσπάσματα» ορισμένων ποδοσφαιριστών. Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος οδήγησαν στο να χαθεί εκ νέου η χημεία της ομάδας. Ντεμπούταραν και τελευταία αποκτήματα Γιάντσης, Ιωαννίδης και Ορτέγκα.
Οι δυο ομάδες της Super League αγωνίστηκαν για τελευταία φορά επί Ευρυτανικού εδάφους, καθώς αύριο Παρασκευή αναχωρούν από την πόλη μας.

Μικρό ενδιαφέρον
Το τελευταίο φιλικό για το φετινό καλοκαίρι ομάδων της Super League στο Καρπενήσι προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 100 με 150 οπαδών.  Ξανά το ενδιαφέρον των φιλάθλων της πόλης του Καρπενησίου ήταν μικρό.


Ζωντανά από το Star & Κύδων
Το φιλικό μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Star Κεντρικής Ελλάδας και το Κύδων Χανίων. Το Star είχε μεταδώσει ξανά ζωντανά δυο φιλικά του Αστέρα Τρίπολης. Στο Καρπενήσι βρέθηκε για το ματς ο συνάδελφος Βαγγέλης Ζαγκότσης. Στο γήπεδο βρέθηκε και απεσταλμένος του Novasports.



Ίδιο σκορ
Και την Δευτέρα (22/7) ο Πλατανιάς είχε επικρατήσει με 1-0 του Λεβαδειακού σε φιλικό. Επανέλαβε το ίδιο και σήμερα Πέμπτη(25/7).

Στο Καρπενήσι ο Φαράντος


Την αναμέτρηση παρακολούθησε από το Καρπενήσι ο Δημήτρης Φαράντος, που είναι ο τεχνικός διευθυντής Λεβαδειακού. Είδε το φιλικό από την κερκίδα μαζί με τον αρχηγό αποστολής της ομάδας Λάμπρο Μπαλόκα.


Συνομιλία προπονητών
Και σε αυτό το φιλικό οι προπονητές Τάκης Λεμονής και Μαρίνος Ουζουνίδης είχαν συνομιλία πριν την έναρξη του ματς.


Ντεμπούτο για 3


Στο τελευταίο 22ο λεπτό του παιχνιδιού αγωνίστηκαν τα 3 τελευταία αποκτήματα του Λεβαδειακού, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με την νέα τους ομάδας. Πρόκειται για τους μεσοεπιθετικούς  Δημήτρη Γιάντση(Φωτογραφία Αριστερά), Γιώργο Ιωαννίδη(Φωτογραφία Κέντρο) και Μεδίνα Ορτέγκα(Φωτογραφία Δεξιά).

Αύριο αναχωρούν
Μετά από αρκετές ημέρες προετοιμασίας στο Καρπενήσι Πλατανιάς και Λεβαδειακός αναχωρούν από την πόλη μας αύριο Παρασκευή 26/7. Οι Χανιώτες είχαν στα φιλικά ματς απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ οι Βοιωτοί 1 νίκη και 2 ήττες. Διέμειναν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία (Ο Πλατανιάς στο Avaris και ο Λεβαδειακός στο Montana).

«11αδάτος» ο Γεωργίου


Εκ νέου στην 11αδα του Τάκη Λεμονή βρέθηκε ο 34χρονος Ευρυτάνας στόπερ Γιώργος Γεωργίου. Παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας είχε τον ταλαντούχο στόπερ από την ομάδα νέων Αντώνη Μάγκα, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Α΄ μέρος

Ελαφρά καλύτερος














Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα και είχε την ελαφριά υπεροχή. Απείλησε μόνο στο 5ο λεπτό με σουτ του Ροτζέριο Μάρτιντς(Φωτογραφία Αριστερά) που απέκρουσε ο Κύπριος Αντώνης Γιωργαλλίδης και 30 λεπτά αργότερα το όμορφο σουτ στην κίνηση του Γιώργος Λαμπρόπουλου(Φωτογραφία Δεξιά) πέρασε άουτ.


Ζήτησαν πέναλτι


Στο 20ο λεπτό η ομάδα της Κρήτης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Νταβίντ Τόρες μετά την έξοχη μπαλιά του Μοράλη βρέθηκε απέναντι στον Σεμπαστιάν Πρζιρόφσκι και έπεσε στο έδαφος πριν σουτάρει από το μαρκάρισμα του Αντώνη Μάγκα(Φωτογραφία). Οι παίκτες του Πλατανιά διαμαρτυρήθηκα νωθρά στον ρέφερι Χρήστο Τσάμπρα για πέναλτι, ωστόσο ο «άρχοντας» του ματς διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.



Ανέβηκε ο Πλατανιάς
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα των Χανιών ανέβασε στροφές και ήταν καλύτερη. Απείλησε 3 φορές και έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ.  Δράστης και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο Τόρες, που δεν βρήκε στόχο ούτε με το κεφάλι ούτε με τα πόδια.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σουτ του Ροτζέριο εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία όμορφα ο Γιωργαλίδης.
35΄: Ο Μπουντόπουλος πάσαρε δεξιά στον Μουλόπουλο, ο οποίος σέντραρε και το σουτ στην κίνηση του Λαμπρόπουλου από το ύψος του πέναλτι πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Πλατανιά.
37΄: Ο Μπέλιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Τόρες στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των «πρασίνων».
44΄: Ο Ράφαελ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τόρες βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού και σούταρε χωρίς πίεση αρκετά πάνω από το τέρμα του Πρζιρόφσκι.

Β΄ Μέρος

Καλύτερα οι νησιώτες
Η ομάδα του Πλατανιά ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της στην επανάληψη. Πήρε τα ηνία του ματς και έχοντας καλό ρυθμό απείλησε σε πολλές περιπτώσεις τον Λεβαδειακό. Ευτύχησε να προηγηθεί με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και να απωλέσει και άλλες ευκαιρίες.

Νέες φωνές για πέναλτι














Στο 5ο λεπτό του δεύτερου μέρους ο Πλατανιάς ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Νικόλα Μπέλιτς(Φωτογραφία Αριστερά) από τον Πετράτζι Σας(Φωτογραφία Δεξιά). Ο ρέφερι Τσάμπρας διέταξε να συνεχιστεί το ματς και δεν καταλόγισε κάτι. Η φάση ήταν οριακή και μπορεί η παράβαση να έγινε και εκτός περιοχής.




Δεν φάνηκε


Ο Λεβαδειακός μπορεί να πάτησε καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο του β΄ μέρους, όμως στην συνέχεια με τις πολλές αλλαγές ταυτόχρονα στο 69΄αποσυντονίστηκε και χάθηκε η ομοιογένεια. Αντίθετα ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε σταδιακά τους παίκτες του και αυτή την φορά στο ματς και όχι όλους μαζί. Καλή ευκαιρία έχασε ο Λεβαδειακός με τον Στέλιο Βασιλείου(Φωτογραφία) στο 1ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Κίτρινη σε Μαρτσάκη














Στο 63ο λέπτό του φιλικού ο Στέφανος Μαρτσάκης(Φωτογραφία Αριστερά) του Πλατανιά τράβηξε από την φανέλα τον Μίλιεβιτς του Λεβαδειακού για να σταματήσει την αντεπίθεση. Τιμωρήθηκε από τον διαιτητή Χρήστο Τσάμπρα(Φωτογραφία Δεξιά) με την κίτρινη. Ο Κρίστιαν Μίλιεβιτς προηγουμένως είχε κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια.


Σκόρερ ο Τόρες


Ο νεοσποκτηθείς δραστήριος φορ Νταβίντ Αρένας Τόρες στο 60ο λεπτό βρήκε δίχτυα όταν εκμεταλλεύτηκε την έξοχη σέντρα του Νταβίντ Θέρρα από τα δεξιά και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στην δεξιά γωνία του Λεβαδειακού πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Ο Πλατανιάς και στο φιλικό της Δευτέρας είχε σκοράρει σε αντίστοιχο περίπου χρονικό διάστημα.



Ευκαιριών συνέχεια


Ο Πλατανιάς συνέχισε να κυνηγάει και το δεύτερο γκολ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Γιώργο Γιακουμάκη(Φωτογραφία) του Εμμανουήλ, όσο και με τον Στέφανο Μαρτσάκη στο 68΄.



Δοκάρι με Ζουμπουλάκη


Ο Πλατανιάς στο 77ο λεπτό είχε δοκάρι όταν ο Άγγελος Ζουμπουλάκης σούταρε από μακριά, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Ροτζέριο πάσαρε στον Βασιλείου, που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Γιωργαλλίδης μπλόκαρε εύκολα.
55΄: Ατομική προσπάθεια του Κάντζι και δυνατό σουτ από μακριά πέρασε ψηλά άουτ.
58΄: Ο Μπέλιτς από δεξιά βρήκε τον Γουνδουλάκη που σούταρε από καλή θέση και ο πορτιέρο του Λεβαδειακού μπλόκαρε σταθερά.
60΄: Ο Θέρρα έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Τόρες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των Βοιωτών (1-0).
66΄: Ο Μπέλιτς τροφοδότησε τον Γιακουμάκη, που έκανε από κοντά το πλασέ ο Πρζιρόφσκι απέκρουσε ενστικτωδώς και εν συνεχεία ο Μαχαίρας απέκρουσε προ της γραμμής σε κόρνερ.
68΄: Μετά από τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλο, σουτ του Μαρτσάκη χωρίς πίεση από τα όρια της περιοχής και δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των «πρασίνων».
77΄: Μακρινό σουτ του Ζουμπουλάκη κόντραρε σε αντίπαλο και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
79΄: Ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε αδράνειας της άμυνας πήρε την κεφαλιά από κοντά, η οποία πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.
83΄: Ο Γιάντσης από αριστερά έδωσε στον Πινέϊρο, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Περιστερίδη.

Δηλώσεις Προπονητών

Μαρίνος Ουζουνίδης (Πλατανιάς): «Το θετικό για μας είναι ότι τελειώνουμε και αυτό το στάδιο της προετοιμασίας χωρίς προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τον Θωμά Ναζλίδη που τραυματίστηκε από χτύπημα. Είναι σημαντικό ότι δεν χάσαμε ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία γιατί θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι σε τρεις εβδομάδες. Τελειώσαμε το πιο δύσκολο στάδιο. Στις τρεις εβδομάδες που απομένουν θα δουλέψουμε για να προετοιμαστεί η ομάδα για το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν ένα φιλικό όπου είδαμε, όπως πάντα, κάποια πράγματα. Σε κάποια θέλουμε βελτίωση. Είδα κάποιους παίκτες και ένα διαφορετικό σχήμα στο τέλος. Δεν με απασχολεί το αποτέλεσμα. Το θετικό είναι ότι δείξαμε διάθεση. Τα λάθη που έγιναν είναι φυσιολογικά γιατί μπορεί αυτή τη στιγμή η σκέψη και το μυαλό μας να είναι ότι θέλουμε να κάνουμε πράγματα αλλά τα πόδια είναι βαριά για να βγουν οι φάσεις που ζητάμε. Πιστεύω ότι με μια-δυο προσθήκες ακόμα θα είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

Τάκης Λεμονής (Λεβαδειακός): «Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο. Είδα αρκετά πράγματα σε σχέση με το περασμένο ματς. Είμαστε ακόμα σε μια φάση προετοιμασίας. Το θέμα είναι να μπορούμε να διορθώνουμε πράγματα που βλέπουμε. Και σίγουρα ευελπιστούμε ότι ερχόμενοι και κάποιοι νέοι παίκτες θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί».





Συνθέσεις Ομάδων

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης(66΄ Περιστερίδης), Θέρρα(66΄ Ζουμπουλάκης), Φερνάντες, Ιντζίδης, Ράφαελ(66΄ Δημήτρης), Μπέλιτς(70΄ Τσοντάκης), Αγκιλέρα(60΄ Μαρτσάκης), Τετέ, Μοράλ(60΄ Γιακουμάκης Γ.(Ε)), Γουνδουλάκης(60΄ Στόλερ), Τόρες(78΄ Σούκιας)

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόφσκι(69΄ Τσιντώτας), Μουλόπουλος(69΄ Μανωλάς), Νικολακάκης(69΄ Σκέμπης), Γεωργίου(69΄ Ζαννιάς), Μάγκας(46΄ Μαχαίρας), Λαμπρόπουλος(69΄ Ιωαννίδης), Πετράτζι(63΄ Πέππας), Ροτζέριο(69΄ Πινέϊρο), Μπουντόπουλος(46΄ Μίλιεβιτς), Βασιλείου(69΄ Γιάντσης), Κάντζι(69΄ Ορτέγκα)

Διαιτητής: Χρήστος Τσάμπρας
1ος Βοηθός: Ηλίας Γκαλιμάνης
2ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος