Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 2-1

Χωρίς να ενθουσιάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα με δυο κεφαλιές του Μιχαήλ και του Αυγενικού ζευγάρωσε τις νίκες του και επικράτησε του  καλύτερου Πλατανιά Χανιών με σκορ 2-1
Το φιλικό ματς προετοιμασία έγινε την Δευτέρα 15 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Avaris κοντά στο Κεφαλόβρυσο και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε με μεγάλο χρονικό διάστημα βροχόπτωσης και παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Παρότι φιλικό ματς υπήρξαν εκατέρωθεν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.
Οι Γιαννιώτες του Σάββα Παντελίδη σκοράροντας ισάριθμες φορές από στημένες φάσεις κατάφεραν να πάρουν την φιλική νίκη. Η απόδοση του ΠΑΣ δεν ήταν καθόλου καλή, όμως είχε αποτελεσματικότητα και ουσία στο παιχνιδιού ζευγαρώνοντας τις φιλικές του νίκες. Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Αλέξης Μιχαήλ και Μιχάλης Αυγενικού.
Ο Πλατανιάς του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσίασε ένα αρκετά θετικό αγωνιστικό πρόσωπο και στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν καλύτερος χάνοντας σημαντικές στιγμές για την νίκη. Οι Κρητικοί ωστόσο απώλεσαν τις ευκαιρίες και το πλήρωσαν γνωρίζοντας την ήττα. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο ματς ο φορ Γιώργος (Ε) Γιακουμάκης, ενώ κινητήριος μοχλός της ομάδας ήταν ο Φανούρης Γονδουλάκης.
Ο ΠΑΣ αναχωρεί από την πόλη μας την Τρίτη(16/7), έχοντας κάνει το 2/2 στα φιλικά του, ενώ ο Πλατανιάς θα δώσει το δεύτερο φιλικό του ματς την Παρασκευή 19/7.

Πρώτο ματς στο γήπεδο
Το συγκεκριμένο ματς ήταν το πρώτο που διεξήχθη στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Avaris στον δρόμο προς Κεφαλόβρυσο. Το γήπεδο έχει κατασκευαστεί εδώ και περίπου 3-4 χρόνια και φιλοξενεί ομάδες για την καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Ωστόσο στο παρελθόν δεν είχε δοθεί κάποιο φιλικό ματς παρά μόνο μεταξύ τοπικών Ευρυτανικών ομάδω.

Λιγοστοί οπαδοί
Με παρουσία περίπου 25-30 φιλάθλων έγινε η φιλική αναμέτρηση δυο ομάδων της Super League. Οι βροχερές συνθήκες απέτρεψαν ξανά την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.


Ξανά βροχή
Ακόμη ένα φιλικό στην πόλη μας γίνεται με βροχόπτωση. Στο Καρπενήσι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν καθημερινά απογευματινές βροχοπτώσεις.

Δυνατά μαρκαρίσματα
Παρότι φιλικό το ματς, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων έκαναν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Σε αυτό συντέλεσε και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.


Με βλέμμα Βοιωτών
Και σε αυτό το φιλικό βρέθηκαν τα «μάτια» των Βοιωτών, οι οποίοι προετοιμάζονται και αυτοί στο Καρπενήσι. Κομμάτι του παιχνιδιού παρακολούθησε ο προπονητής του Λεβαδειακού Τάκης Λεμονής με τον αρχηγό αποστολής Λάμπρο Μπαλόκα.


Με ρέφερι της ΕΠΣΕ


Αυτό το φιλικό των ομάδων της Super League έγινε με ενεργούς διαιτητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μάλιστα ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) είχε σφυρίξει και το φιλικό της Κυριακής μεταξύ μικτής Ευρυτανίας και Λεβαδειακού. Το προηγούμενο φιλικό ΠΑΣ-Αστέρας Τρίπολης είχε σφυρίξει ο παλιός πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Χρήστος Τσάμπρας.

Πολλοί Γιαννιώτες
Με 7 ποδοσφαιριστές που κατάγονται από τα Ιωάννινα και πολλούς νεαρούς άρχισε το παιχνίδι ο Σάββας Παντελίδης.

Μια ομάδα ο Φανούρης


Εξαιρετικό ματς έκανε  δεξιός μέσος του Πλατανιά Φανούρης Γουνδουλάκης (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του και από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τους Χανιώτες, μετά και την πολυετή του θητεία στον Πανιώνιο.

Πρώτη με ήττα για Ουζουνίδη


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καθοδήγησε για πρώτη φορά σε ανεπίσημο ματς τον Πλατανιά. Αν και η ομάδα του είχε καλή απόδοση το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με ήττα.

Φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα»















Από πλευράς Πλατανιά αρκετοί ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά. Κάτω από τα δοκάρια άρχισε ο φέρελπις Κώστας Περιστερίδης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά). Βασικοί ξεκίνησαν επίσης οι: Χρήστος Ιντζίδης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Άγγελος Ζουμπουλάκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Εμίντιο Ράφαελ (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Φανούρης Γουνδουλάκης και ο φορ Νταβίντ Τόρες. Ξεχώρισε ο άλλοτε αριστερός μπακ της Πόρτο και της Μπορντό Ράφαελ.
Δεν αγωνίστηκε ο Θωμάς Ναζλίδης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Α΄ Μέρος

Πιο καλά οι Χανιώτες
Δυνατά στο ματς ξεκίνησε η ομάδα των Χανιών, η οποία στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης έχασε 3 καλές στιγμές για να μπορέσει να πάρει προβάδισμα.

Γκολ στην 1η «επίσκεψη»

 












Ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Περιστερίδη κατάφερε και πήρε το προβάδισμα. Ο Γιώργος Ντάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Αλέξης Μιχαήλ (Φωτογραφία Δεξιά) με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ. Να αναφέρουμε ότι ο σκόρερ αγωνίστηκε με επιτυχία σαν στόπερ και όχι σαν αριστερός μπακ που είναι η φυσική του θέση. Το αριστερό άκρο του ΠΑΣ υπερασπίστηκε ο Αρμπέν Μουσκάϊ.

Το Momentum


Ο ΠΑΣ έχοντας την ψυχολογία και το Momentum στην αναμέτρηση έχασε καλή ευκαιρία με τον Τσάρλτον Βισέντο (Φωτογραφία) να διπλασιάσει τα τέρματα του, όμως ο έγχρωμος μέσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κώστα Περιστερίδη.

Πρωτοβουλία για Πλατανιά


Στο τελευταίο 15λεπτο του ματς ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος και απείλησε σε 2 περιπτώσεις με τον φορ Νταβίντ Τόρες (Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Γουνδουλάκης ελίχτηκε από δεξιά, γύρισε στον Τετέ, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ από το δεξί δοκάρι του ΠΑΣ. Ο Ράφαελ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Ιντζίδη στο δεύτερο δοκάρι έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
8΄: Σουτ του Μπέλιτς από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Ιωαννίνων.
12΄: Ο Ντάσιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μιχαήλ με κεφαλιά χωρίς πίεση σημάδεψε στο αριστερό «Γ» του Περιστερίδη και πέτυχε το 1-0.
24΄: Ο Βισέντο έκανε όμορφη κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο πορτιέρο του Πλατανιά μπλόκαρε σταθερά.
25΄: Ο Μαρτσάκης σέντραρε από δεξιά και η προβολή του Γουνδουλάκη από καλή θέση έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
30΄: Ο Γουνδουλάκης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Τόρες από κοντά πέρασε άουτ.
38΄: Ο Νάκος έδωσε στον Γιάκο, που σούταρε και ο τερματοφύλακας του Πλατανιά μπλόκαρε.
39΄: Ο Μαρτσάκης έκανε το γύρισα από αριστερά και η προβολή του Τόρες μέσα από την περιοχή προ του Τζημόπουλου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αμπάρη.


Β΄ Μέρος

Ηνία σε Πλατανιά
Ο ΠΑΣ ήταν πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημίχρονου και δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες. Εν συνεχεία οι Χανιώτες πήραν ξανά τα ηνία στο ματς και κυνήγησαν την ισοφάριση.

Ισοφάρισε ο Γιακουμάκης


Στο 64ο λεπτό ο 19χρονος φορ Γιώργος Γιακουμάκης  του Εμμανουήλ εκμεταλλεύτηκε την συστημένη σέντρα του Γουνδουλάκη και εύκολα σε κενή εστία με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.



Διαμαρτυρίες στον βοηθό


Οι Γιαννιώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 1ο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο (Φωτογραφία) θεωρώντας ότι η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου στην προσπάθεια του Φανούρη Γουνδουλάκη.

Συνέχισε να κυριαρχεί
Ο Πλατανιάς συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και να είναι καλύτερος από τον ΠΑΣ. 

Δοκιμάζει Σούκια


Χρόνο συμμετοχής πήρε ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Ραφαήλ Σούκιας. Δοκιμάζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αγωνιζόταν στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού.

Τραυματισμός Βίλα
Στο 75ο λεπτό ο μέσος Εμιλιάνο Βίλα τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Την θέση του πήρε ο συμπατριώτης του Μουσκάϊ, που πέρασε ξανά στο ματς.


Πήρε την νίκη


5 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΣ σκόραρε ξανά από στημένο και πήρε την φιλική νίκη. Ο Μπράντα Ίλιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Μιχάλης Αυγενικού (Φωτογραφία) με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Οι Γιαννιώτες έχουν πετύχει 3 από τα 4 γκολ στα φιλικά τους από στημένες φάσεις.




Πέρασαν και άλλοι «νέοι»
















Στην επανάληψη μπήκαν στο γήπεδο και άλλοι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» που έκαναν την πρώτη τους ανεπίσημα παρουσία. Στην αρχή της επανάληψης μπήκε ο διεθνής Κύπριος γκολκίπερ Αντώνης Γιωργαλλίδης (Πάνω Αριστερά) και ο αμυντικός Νταβίντ Θέρα (Κάτω Δεξιά). Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρος στο γήπεδο πέρασαν και οι: Τόνι Μοράλ (Πάνω Δεξιά), Γιώργος Γιακουμάκης του Νικολάου (Πάνω Κέντρο) και Αντώνης Ντεντάκης (Κάτω Αριστερά).

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Ίλιτς πάσαρε στον Τσουκαλά, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, όμως ο Γεωργαλίδης μπλόκαρε σταθερά.
53΄: Σουτ του Ράφαελ από αριστερά έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι, καταλήγοντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αμπάρη.
56΄: Μετά από όμορφη συνδυασμό Αγκιλέρα-Γιακουμάκη Γ.(Ε), ο Γουνδουλάκης σούταρε από κοντά και ο Αμπάρης μπλόκαρε σταθερά.
59΄: Σουτ του Κοροβέση εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Πλατανιά.
64΄: Ο Γουνδουλάκης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γιακουμάκης Γ.(Ε) από κοντά εύκολα με προβολή στο κενό τέρμα ισοφάρισε σε 1-1. Οι Γιαννιώτες διαμαρτυρήθηκαν στον α΄ βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο θεωρώντας ότι η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου στην προσπάθεια του Γουνδουλάκη.
65΄: Ο Γουνδουλάκης έκανε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Γιακουμάκη Γ.(Ε) από κοντά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.
71΄: Σουτ του Γουνδουλάκη εκτός περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό παραθυράκι του Σωτηρίου.
83΄: Ο Αγκιλέρα έκανε την μπαλιά για τον Γιακουμάκη Γ.(Ε), ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ από καλή θέση.
85΄: Ο Ίλιτς εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο αφύλακτος Αυγενικού στην «καρδιά» της άμυνας με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2-1 σημαδεύοντας ψηλά, την δεξιά γωνία του Γεωργαλίδη.

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης(31΄ Αμπάρης, 60΄ Σωτηρίου), Ντάσιος(46΄ Κολοβέτσιος), Μιχαήλ(46΄ Μπέριος), Τζημόπουλος(46΄ Ρουμπουλάκου), Μουσκάϊ(46΄ Τσουκαλάς), Κεϊτά(46΄ Λίλα), Ιωάννου(46΄ Βίλα, 75΄ λ.τρ. Μουσκάϊ), Χαρίσης(31΄ Αυγενικού), Βισέντο(46΄ Κοροβέσης), Νάκος(46΄ Ίλιτς), Γιάκος(46΄ Κρητικός)

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Περιστερίδης(46΄ Γιωργαλλίδης), Δημήτρης(46΄ Θέρα), Ιντζίδης(81΄ Ντεντάκης), Ζουμπουλάκης(46΄ Γιακουμάκης Γ.(Ε)), Ράφαελ(81΄ Γιακουμάκης Γ.(Ν)), Στόλερ(46΄ Βάσκες Φερνάντεζ), Τετέ(67΄ Σούκιας), Μπέλιτς(57΄ Τσοντάκης), Γουνδουλάκης(72΄ Μοράλ), Μαρτσάκης(46΄ Αγκιλέρα), Τόρες(81΄ Τσικουδάκης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος