Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γερόντια-Οράνιε 4-7

Οι Οράνιε παίζοντας για δυο αποτελέσματα νίκησαν εύκολα τα Γερόντια με 7-4 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, ωστόσο τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου, αφού χρειαζόταν διαφορά +8 τερμάτων, για να κατακτήσουν την δεύτερη θέση έναντι του Αστέρα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ξεκίνησε στις 18:45 και ήταν για την 5η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Τα Γερόντια ήθελαν μόνο την νίκη για να μπορέσουν να συνεχίσουν στα προημιτελικά. Δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στον ρυθμό και στις δυσκολίες του ματς και ηττήθηκαν. Είχαν καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος, όπου στο τέλος σκόραραν 3 φορές, μαζεύοντας την διαφορά. Η παρουσία τους στο τουρνουά κρίνεται άκρως θετική, καθώς τερμάτισαν σε έναν δύσκολο όμιλο 4οι με 6 βαθμούς.
Οι Οράνιε του Μπόνια-Μαντή έπαιζαν για δυο αποτελέσματα και είχαν την άνεση να διαλέξουν ακόμη και αντίπαλο. Κατάφεραν να επικρατήσουν εύκολα και να επιστρέψουν στις νίκες μετά από 2 ματς χωρίς νίκη.
Στα προημιτελικά η ομάδα του Κώστα Μπόνια θα αντιμετωπίσει το Camelot.

Διάλεξαν αντίπαλο
Η αγωνιστική εικόνα των «πορτοκαλί» στο δεύτερο μέρος φανερώνει ότι η ομάδα προτίμησε να χαλαρώσει και να μην κυνηγήσει το +8. Εάν κέρδιζε με 8 γκολ διαφορά θα έπεφτε πάνω στο δυνατό Heaven, ωστόσο ούτε και το Camelot θεωρείται αδύναμη ομάδα.

Στον πάγκο Μαντής-Μπόνιας
Ο τραυματίας αρχηγός των «πορτοκαλί» Κώστας Μπόνιας καθοδήγησε από τον πάγκο την ομάδα του, στον οποίο βρέθηκε και ο δηλωμένος ως προπονητής Σταύρος Μαντής.

3 ο «Χρύ»


Ο φέρελπις ποδοσφαιριστής των Οράνιε Κώστας Χρυσαφόπουλος σκόραρε 3 φορές και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.




Μόνο για νίκη
Τα Γερόντια επεδίωκαν να κερδίσουν ώστε να πάρουν την πρόκριση στην 8αδα. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα θα έμεναν εκτός συνέχειας, όπως και συνέβη.

Έδειξε ότι είναι το αφεντικό














Με ταχύτατες επιθέσεις και γρήγορους συνδυασμούς οι Οράνιε χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα προηγήθηκαν με 1-5. Ο Κώστας Γραμματίκας του Χρήστου (Φωτογραφία Αριστερά) άνοιξε το σκορ και έβαλε μπροστά τα Γερόντια. Οι Οράνιε πήραν μπρος και σκόραραν 5 φορές προηγούμενοι με 1-5. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος ισοφάρισε και μοίρασε ασίστ στον Γιώργο Γραβιά (Φωτογραφία Δεξιά) που έκανε το 1-2. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος έκανε με σουτ το 1-3 και σκόραρε ξανά έπειτα από πάσα του Πάνου Αζακά για το 1-4. Το 1-5 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Γιώργος Γραβιάς.




«Έσβησαν» οι μηχανές-Έκλεισαν την διαφορά


Οι Οράνιε πάρα το καλό τους ξεκίνησαν στα πρώτα λεπτά έσβησαν τις μηχανές, επαναπαύτηκαν και δεν κυνήγησαν την διαφορά. Τα Γερόντια το πάλεψαν ως το τέλος και μείωσαν την διαφορά. Ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Κώστα Γκορόγια έκανε το 1-6. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος σούταρε πίσω από την σέντρα ο Γκορόγιας μπερδεύτηκε από την κίνηση του Κώστα Χρυσαφόπουλου και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-7). Κάπου εκεί οι Οράνιε χαλάρωσαν και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο +8. Μετά από ωραίο συνδυασμό ο Κώστας Γραμματίκας του Ελευθερίου (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε σε 2-7. Ο Κώστας Γραμματίκας του Χρήστου μοίρασε έτοιμο γκολ στον Θωμά Γκορόγια (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος πέτυχε το 3-7. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κώστας Γραμματίκας του Χρήστου, ο οποίος είχε κάνει προηγουμένως δυο εξαιρετικές ασίστ, έχοντας συμμετοχή σε όλα τα τέρματα της ομάδας του!.


Ντεμπούτο Λάππα


Ο Κώστας Λάππας υπερασπίστηκε στην επανάληψη για πρώτη φορά την εστία των Οράνιε, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Κατελούζο.


Με 3 τα Γερόντια


Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 25λεπτου τα Γερόντια έπαιξαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα με 3 παίκτες. Πρώτα αντίκρισε την κίτρινη ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία) για δυνατό μαρκάρισμα στον Κώστα Χρυσαφόπουλο και στην συνέχεια «κιτρινίστηκε» ο Κώστας Γραμματίκας του Χρήστου για δυνατό φάουλ πάνω στον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο. Τα Γερόντια για περίπου 20 δεύτερα έπαιξαν με 3 παίκτες.




Κίτρινη ο Μπάμπης


Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος δέχτηκε κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κώστα Μαντζιούτα. Ωστόσο κάθισε ελάχιστα εκτός, αφού στην πρώτη φάση η ομάδα του δέχτηκε το 7o γκολ και πέρασε ξανά στο παιχνίδι.


Σκορ Ημιχρόνου: 1-5

Συνθέσεις Ομάδων

Γερόντια (Κώστας Γραμματίκας του Χρήστου): Γκορόγιας Κ., Γραμματίκας Κ.(Χ) 2, Τριανταφύλλου, Μαντζιούτας, Γκορόγιας Θ. 1(Γραμματίκας Κ.(Ε) 1)

Οράνιε (Σταύρος Μαντής & Κώστας Μπόνιας): Κατελούζος, Νικολάου 1, Τριανταφυλλόπουλος 1, Γραβιάς 2, Χρυσαφόπουλος 3(Σιαλμάς, Πλακιάς, Λάππας, Αζακάς, Σιταράς)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος