Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αποχωρίστηκε την κορυφή ο Αστέρας-Τερμάτισε 4ος


Ο μόνιμος κάτοχος του τροπαίου στο τουρνουά μπάσκετ Αστέρας δεν κατάφερε να κάνει το 3peat και με δυο ήττες σε ημιτελικό και μικρό τελικό υποχώρησε στην 4η θέση της διοργάνωσης.
Το συγκρότημα του Γιάννη Ηλιάδη ξεκίνησε σαρωτικά και φέτος και πορεύονταν στην διοργάνωση αήττητο και με νικηφόρα αποτελέσματα. Ηττήθηκε στον ημιτελικό από τα Φάλαρα μετά από ένα εξαιρετικό ματς, όπου είχε προηγηθεί με μεγάλη διαφορά. Στον μικρό τελικό αγωνιζόμενο με πολλές απουσίες ηττήθηκε από τον Πρωτέα και έμεινε εκτός βάθρου.
Αυτές οι δυο ήττες είναι οι μοναδικές του Αστέρα στα 3 τουρνουά μπάσκετ.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου αναδείχτηκε ο αειθαλής αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος σκόραρε 127 πόντους.
Καθοδηγητής της ομάδας ήταν ο εκ των ιδρυτών και παλιός παίχτης της ομάδας Δήμος Αθανασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αστέρας  και φέτος ήταν η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς. Η δυναμική του κόσμου έδειξε ότι δεν υπάρχουν διαφορές με μια ομάδα που αγωνίζεται σε περιφερειακές κατηγορίες. Τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Χρυσόστομος Λιάπης και ο Δημήτρης Σβερώνης έπαιξαν για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν στην ομάδα. Φανερή αποδείχτηκε η απουσία του δίμετρου «γίγαντα» Γιάννη Κουτκιά, που δεν ενίσχυσε φέτος την ομάδα.

Τα αποτελέσματα του Αστέρα στο τουρνουά
Μακρακώμη-Αστέρας 58-60
Αστέρας-ΤΕΙ Καρπενησίου 67-57
Αστέρας-Π.Α.Κ. 76-55
Παρέα-Αστέρας 54-75
Ίκαρος-Αστέρας 0-20 α.α.
Παρέα-Αστέρας 63-70
Αστέρας-Γ.Σ. Φάλαρα 69-71
Πρωτέας-Αστέρας 87-58
Οι σκόρερ


Ηλιάδης Γιάννης
127
Χονδρός Θωμάς
97
Τσουκαλάς Βασίλης
66
Λιάπης Κώστας
53
Ζαγκότσης Γιώργος
52
Κατής Άλκης
32
Δόσης Βασίλης
16
Σβερώνης Δημήτρης
14
Φλωράκης Λάμπρος
14
Λιάπης Χρυσόστομος
4

Οι συμμετοχές


Λιάπης Κώστας
7
Ηλιάδης Γιάννης
7
Χονδρός Θωμάς
7
Ζαγκότσης Γιώργος
7
Φλωράκης Λάμπρος
7
Δόσης Βασίλης
7
Κατής Άλκης
6
Τσουκαλάς Βασίλης
5
Λιάπης Χρυσόστομος
4
Σβερώνης Δημήτρης
2