Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Abalencia-Status 5-3(3-3 κανονική διάρκεια)

Παρότι τα προγνωστικά δεν ήταν υπέρ της η Abalencia καταθέτοντας ψυχή στο γήπεδο κέρδισε με 5-3 στην παράταση το δυνατό Status, κάνοντας μια μίνι έκπληξη.
Ο 4ος και τελευταίος προημιτελικός έγινε την Κυριακή 7 Ιουλίου και άρχισε στις 22:05. Ήταν στα πλαίσια του 2ου τουρνουά 5Χ5 με την ονομασία Kasmir Cup.
Η Abalencia είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια της από την φάση των ομίλων, όπου είχε ηττηθεί μόνο από το Heaven. Η ομάδα του Αργύρη Τσάκνη παίζοντας δυνατά και με πολύ πάθος πήρε μια πανηγυρική πρόκριση στην 4αδα. Επόμενος αντίπαλος για τους «μπλε» είναι η Ventoyza F.C., με το νεανικό συγκρότημα να έχει ήδη κάνει την υπέρβαση.
Το Status υποτίμησε τον αντίπαλο και δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή του ημέρα. Η ισχυρή ομάδα του Άκη Ανδρεάκη μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις, που έκανε αποδείχτηκε φαβορί στα χαρτιά. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι κίτρινες κάρτες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Abalencia, σκοράροντας τρεις φορές στον παίχτη παραπάνω.

Με αντίπαλο την Ventoyza
Η Abalencia στην προσπάθεια της για πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την Ventoyza F.C.

5Χ5 αλλά.. αποκλεισμός
Παρά το γεγονός πως το Status είχε τερματίσει πρώτο σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, νικώντας Οράνιε και Αστέρα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Στις «πλάτες» του αρχηγού


Με δυο γκολ και δυο κερδισμένες αποβολές ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο τεχνίτης αρχηγός της Abalencia Χρήστος Λέρης.

Πολλές κίτρινες


Συνολικά 5 ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα, ενώ ένας έφυγε με κόκκινη. Συγκεκριμένα κίτρινη δέχτηκαν οι: Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά, Abalencia), Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Πάνος Ράπτης, Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Κέντρο), Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά, Status), ενώ ο Αποστόλης Φούκας των νικητών τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.




Ξανά εκτός 4αδας
Η πορεία του Status σταμάτησε και φέτος στα προημιτελικά. Πέρυσι είχε αποκλειστεί στην ίδια φάση στα πέναλτι από τους Οράνιε.

Σήκωσαν ανάστημα οι μικροί
Η Abalencia διαθέτει 4 ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πήραν εμπειρίες από τα παιχνίδια της ΕΠΣ Ευρυτανίας και εμφανίστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί. Μιλάμε για τον Αλέξανδρο Μπίκα της Ποταμιάς, τον Αποστόλη Φούκα του Αγίου Προκοπίου, τον Χρήστο Λέρη και τον Άρη Σιταρά της Μυρίκης. Το ρόστερ συμπληρώνουν 3 25αρηδες (Ζήκας, Κρασιάς, Τσίπρας). Απέδειξαν χάρης στην ποιότητα τους πως μόνο… «Abalencia» δεν είναι.

Μπροστά με ανατροπή














Με άπιαστο μακρινό χαμηλό σουτ ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε το 0-1 για το Status. Ο Χρήστος Λέρης μετά από «κομπίνα» σε έμμεσο ισοφάρισε και ο Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά) με ψύχραιμο σουτ «έγραψε» το 2-1.





Μπροστά το Status-Παράταση στο παρά 2














Το Status έφερε προσωρινά «τούμπα» το ματς και προηγήθηκε με 2-3 χάρης σε τέρματα των Αποστόλη Μπουμπουρή (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Άρης Σιταράς προειδοποίησε με δοκάρι και ο Χρήστος Λέρης λίγο πριν την λήξη μετά από ωραία ασίστ του Αποστόλη Φούκα πέτυχε το 2ο του γκολ, κάνοντας το 3-3 και οδηγώντας το ματς στην 10λεπτη παράταση. Time out πήρε ο coach ΑργύρηςΤσάκνης όταν το σκορ ήταν 2-3.





Ασίστ Σιταρά-Γκολ Ζήκα














Ένα γκολ σε κάθε 5λεπτο της παράτασης πέτυχε η Abalencia, που κέρδισε την πρόκριση με μεγάλη ανατροπή. Δυο φορές «σέρβιρε» ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Αριστερά) και ισάριθμες «εκτέλεσε» ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία Δεξιά), διαμορφώνοντας το τελικό 5-3.




Κόκκινη ο Φούκας-Επικράτησε ασυνεννοησία
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Αποστόλης Φούκας της Abalencia τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (Αποβολή) και ο Πάνος Ράπτης του Status  με την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο υπήρξε ασυνεννοησία στους πάγκους και το Status έβαλε αμέσως παίχτη στο γήπεδο, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι την κόκκινη την είχε δεχτεί ο αντίπαλος και δεν δικαιούταν να το κάνει αυτό. Ενώ η Abalencia, που έπρεπε αυτή να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα έμεινε για μικρό διάστημα με παίχτη λιγότερο..


Σκορ Ημιχρόνου: 2-1

Συνθέσεις Ομάδων

Abalencia (Αργύρης Τσάκνης & Χρήστος Λέρης): Μπίκας, Κρασιάς, Φούκας 1, Σιταράς, Λέρης 2(Ζήκας 2, Τσίπρας)

Status (Άκης Ανδρεάκης & Κώστας Αλαφροπάτης): Φακίτσας, Γενιτσαρόπουλος Κ. 1, Μπουμπουρής 1, Ράπτης 1, Καλύβας(Γενιτσαρόπουλος Χ., Κρίντας, Αλαφροπάτης)

Διαιτητές: Στέλιος Σώμαλης & Λάμπρος Κολοκώτσιος



















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος