Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Abalencia-Ventoyza F.C. 4-5

Οριακή νίκη στα σημεία πέτυχε η Ventoyza F.C., νικώντας με 5-4 την αξιόμαχη Abalencia. Εξασφάλισε έτσι το 2o «εισιτήριο» για τον τελικό το τουρνουά.
Ο δεύτερος προημιτελικός έγινε την Τρίτη 9 Ιουλίου, άρχισε στις 22:05 και ήταν στα πλαίσια του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup. Παρακολουθήθηκε ξανά από αρκετό κόσμο.
Η Ventoyza F.C. έφτασε στον τελικό αήττητη, έχοντας ξανά σε πολύ καλή ημέρα τον Σπύρο Κουτσούμπα. Η ποιοτική και γρήγορη ομάδα του Γιάννη Φλωράκη εκμεταλλεύτηκε δυο «ξεσπάσματα» που έκανε σε κάθε ημίχρονο και πήρε την πρόκριση. Σημαντικό μερίδιο για την πορεία της ομάδας πλην του Κουτσούμπα έχει και ο αμυντικός Δημήτρης Λυτάκης, χωρίς ωστόσο να υστερήσουν οι υπόλοιποι.
H Abalencia υπερέβαλλε εαυτό, διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος . Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αργύρη Τσάκνη είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αφού έδειξαν στοιχεία ομάδας. Οι «μπλε» λίγο έλειψε να κάνουν ακόμη μια έκπληξη και αποτελούν κατά πολλούς την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά.

Στον μικρό τελικό οι «μπλε»»
Η Abalencia θα κυνηγήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό απέναντι στους Οράνιε, ολοκληρώνοντας την εκπληκτική της πορεία. Το παιχνίδι θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουλίου και θα ξεκινήσει στις 8:30.

Χατ-τρικ ο Κουτσούμπας


Με ακόμη 3 γκολ συνέχισε ο Σπύρος Κουτσούμπας. Ο εξαιρετικός Φθιωτός ποδοσφαιριστής έφτασε τα 27 και θα αναδειχτεί όπως όλα δείχνουν δεύτερος σκόρερ του τουρνουά.

Κόντρα στον Αστέρα
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη κατάφερε να φτάσει στον τελικό του θεσμού. Θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 11/7 τον Αστέρα στις 10 με στόχο την κατάκτηση του τουρνουά.

Δυο για τον captain


Επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα είχε ξανά ο Χρήστος Λέρης. Ο αρχηγός των ηττημένων σκόραρε δυο γκολ στο πρώτο 25λεπτο.

Ισοπαλία με 3-3


Με «Χ» πήγαν στην ανάπαυλα οι δυο ομάδες. Ο Σπύρος Κουτσούμπας από ασίστ του Πάνου Κουτσονίκα άνοιξε το σκορ. Ο Χρήστος Λέρης από ασίστ του Αποστόλη Φούκα ισοφάρισε σε 1-1. Με δυο συνεχόμενα τέρματα ο Κουτσούμπας «έγραψε» το 1-3, δίνοντας διαφορά δυο γκολ στην ομάδα του. Από τροφοδότηση του Γιάννη Κρασιά ο Χρήστος Λέρης σκόραρε ξανά (2-3). Από δημιουργός ο Κρασιάς (Φωτογραφία) μετατράπηκε σε σκόρερ, ισοφαρίζοντας με διαγώνιο σουτ, όταν η ομάδα του βρισκόταν με παίχτη παραπάνω.








Τέρμα ο Κουτσονίκας














Ο Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, επειδή ζήτησε κάρτα αντιπάλου. Ο αμυντικός σε αυτό το ματς Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία Δεξιά) κάθισε κάτω από τα δοκάρια, δεχόμενος το 3-3. Κίτρινη δέχτηκε και ο Γιάννης Φλωράκης για διαμαρτυρία, όταν το σκορ ήταν 0-1.




Με δίλεπτο «ξέσπασμα»


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι με σκόρερ τον Πάνο Δημητρόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία Κέντρο) προηγήθηκαν με 3-5, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε το 10o του τέρμα στο τουρνουά, μειώνοντας σε 4-5. Η Ventoyza F.C. πήρε time out ύστερα, ενώ ο Πάνος Δημητρόπουλος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, επειδή κλότσησε την μπάλα.






Η απόκρουση του Καλύβα
Η Abalencia έχασε την ευκαιρία στην εκπνοή να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το σουτ του Χρήστου Λέρη αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Γιώργο Καλύβα.



Πανηγύρισαν οι «Βεντούζες»
Μετά το τελικό σφύριγμα οι παίχτες της Ventoyza ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, καταφέρνοντας να πετύχουν τον στόχο τους.



Σκορ Ημιχρόνου: 3-3

Συνθέσεις Ομάδων

Abalencia (Αργύρης Τσάκνης& Χρήστος Λέρης): Μπίκας, Κρασιάς 1, Σιταράς, Φούκας 1, Λέρης 2(Ζήκας, Τσίπρας)

Ventoyza F.C. (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Λυτάκης, Φλωράκης 1, Κουτσούμπας 3, Κουτσονίκας(Αρβανίτης, Δημητρόπουλος 1)

Διαιτητές: Λάμπρος Κολοκώτσιος & Στέλιος Σώμαλης






















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος