Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Άρχισε το «χτίσιμο» των Βοιωτών από το Καρπενήσι

Σειρά για προετοιμασία στο Καρπενήσι είχε ο Λεβαδειακός, που είναι η 3η ομάδα της Super League που «πάτησε» το πόδι της στην Ευρυτανία. Κατέφτασε στο Καρπενήσι την Παρασκευή 12 Ιουλίου και θα παραμείνει ακριβώς για δυο εβδομάδες έως τις 26 του μηνός. Διαμένει στο Hotel Spa Montana και προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.
Με προπονητή τον Τάκη Λεμονή οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για την νέα Super League στην πόλη μας ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια. Την περυσινή σαιζόν ο Λεβαδειακός τερμάτισε στην 11η θέση, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία χωρίς να κινδυνέψει. Θα συμμετάσχει για 3η σερί σαιζόν στα «σαλόνια» της Super League. Στο ρόστερ του συλλόγου βρίσκεται ο δυναμικός Ευρυτάνας κεντρικός αμυντικός Γιώργος Γεωργίου, που εκπροσωπεί τον νομό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εδώ και χρόνια. Να τονιστεί πως οι «πράσινοι» είναι οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στην Super League. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται 22 ποδοσφαιριστές, ενώ το πρώτο φιλικό θα δοθεί την Κυριακή(14-7) κόντρα στην μικτή Ευρυτανίας. Έχουν αποκτηθεί 6 συνολικά ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις ένας είναι Έλληνας.

H αποστολή του Λεβαδειακού 


Η αποστολή αποτελείται από τους κάτωθι ποδοσφαιριστές: Πριζόφσκι, Τσιντώτας, Ντελέκος, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μάγκας, Μανωλάς, Πέππας, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Μαχαίρας, Πετράζι, Ζαννιάς, Πινέιρο, Μίλιεβιτς, Ροτζέριο, Ακόστα, Μπουντόπουλος, Κάντζι, Βασιλείου, Στρατηλάτη και Αποστολόπουλο. Ο 18χρονος γκολκίπερ Αντώνης Ντελέκος, ο 19χρονος Αντώνης Μάγκας (Προέρχονται από την ομάδα νέων), ενώ ο 19χρονος δεξιός μπακ Νίκος Σκέμπης επέστρεψε από δανεισμό στην Κέρκυρα. Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Αρχηγός του συλλόγου Λάμπρος Μπαλόκας (Φωτογραφία).

Με Στρατηλάτη & Αποστολόπουλο

 












Ο γνώριμος από τα παιχνίδια των μικτών ομάδων Κίμης Αποστολόπουλος(16ετών) αποκτήθηκε από την K17 του Λεβαδειακού και συμμετέχει στην προετοιμασία του Καρπενησίου. Προπονείται με την παλιά του ομάδα ο 25χρονος πορτιέρο Κυριάκος Στρατηλάτης, που είναι πιθανό να επιστρέψει. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Κέρκυρα.

Άφιξη και πρώτη προπόνηση
Ο Λεβαδειακός έφτασε την Παρασκευή(12-7) περίπου στις 12 μεσημέρι. Το απόγευμα στις 17:30 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου.


Μετά από 8 χρόνια
Ο Λεβαδειακός είχε προετοιμαστεί στο Καρπενήσι πριν από 8 χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2005 ως «νεοφώτιστος» στην Super League. Και τότε προπονητής ήταν ο κ. Λεμονής και η ομάδα είχε «φιλοξενηθεί» από το Montana.

11ος ο Α.Π.Ο.Λ.
Στην ενδέκατη θέση της περυσινής Super League τερμάτισε ο Λεβαδειακός, που ολοκλήρωσε την σαιζόν με τεχνικό τον Γιάσμινκο Βέλιτς. Συγκέντρωσε συνολικά 34 πόντους, έχοντας 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 14 ήττες. Άφησε πίσω του την Βέροια, τον Άρη, τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ με την Κέρκυρα(Οι δυο τελευταίες υποβιβάστηκαν).


Ξεκίνημα στις 26/6
Στο Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς στις 26 Ιουνίου άρχισε η σαιζόν για τον Λεβαδειακό. Δυο ημέρες νωρίτερα είχε γίνει η πρώτη συνάντηση-γνωριμία παιχτών και τεχνικού τιμ.


Coach ο Λεμονής 


Ο πασίγνωστος προπονητής Τάκης Λεμονής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας εδώ και λίγο καιρό, επιστρέφοντας στον σύλλογο μετά από 7 χρόνια. Ο 53χρονος ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής από τον Εθνικό Ελληνορώσων και τον Αττικό Κολωνού και συνέχισε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Συνέχισε στον Λεβαδειακό. Χρίστηκε δυο φορές διεθνής. Σαν προπονητής εργάστηκε κατά σειρά σε: Ολυμπιακό(2000-2002, 2006-2008), ΑΠΟΕΛ(2002-2003), Καλλιθέα(2003), Λεβαδειακό(2005-2006), Ξάνθη(2006), Πανιώνιο(2008, 2010-2011), Ομόνοια(2009-201) και Παναιτωλικό(2012). Είναι από τους αγαπημένους ανθρώπους στον κόσμο των Πειραιωτών, έχοντας κατακτήσει τίτλους σαν προπονητής και σαν παίχτης.


Το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο 


Βοηθός του κ. Λεμονή είναι ο Μιχάλης Καβαλιέρης, αθλητίατρος ο Όμηρος Εμμανουηλίδης, γυμναστής ο Λουκάς Λούλος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης-εργοφυσιολόγος ο Γιάννης Ντουρουντός, υπεύθυνος πρόληψης και αποκατάστασης ο Γιώργος Πριόνας, φυσιοθεραπευτής ο Θάνος Νικολάου και προπονητής τερματοφυλάκων ο Κώστας Τόσκας.

Ο Ευρυτάνας «αστέρας» Γιώργος Γεωργίου 














Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιώργος Γεωργίου. Ο 34χρονος (Τα κλείνει στις 24/9) κεντρικός αμυντικός που διακρίνεται για την σταθερότητα στην απόδοση του αγωνίζεται στους Στεροελλαδίτες για 2η συνεχόμενη σαιζόν. Έχει παίξει κατά σειρά σε: Κεράσοβο, Λαμία, ΑΠΟΚ Βελούχι, Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Ατρόμητο, Ανόρθωση και ΟΦΗ. Έχει στο παλμαρέ μια συμμετοχή στο τσάμπιονς λίγκ στον αγώνα Ανόρθωση-Ίντερ(3-3). Την περασμένη σαιζόν κατέγραψε 18 εμφανίσεις με τον Λεβαδειακό. Μετρά 236 συμμετοχές και 4 γκολ ως επαγγελματίας στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί τον νομό μας στην Super League μαζί με τον Δημήτρη Ρούσση του Αστέρα Τρίπολης.

6 μεταγραφές

 
 
Στο ρόστερ των «πράσινων» έχουν ενταχτεί ως τώρα 6 συνολικά ποδοσφαιριστές. Τον «χορό» των μεταγραφών άνοιξε ο διεθνής επιθετικός από την Γκάμπια Μακούμπα Κάντζι, που άνηκε το τελευταίο 6μηνο στην Καλλονή . Δεύτερη κίνηση ήταν ο 28χρονος Έλληνας μέσος Γιώργος Λαμπρόπουλος από την Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου. Εν συνεχεία αποκτήθηκαν ο 21χρονος Γκανέζος επιθετικός Έρικ Γουόρντεν από τον Φωκικό και ο διεθνής Πολωνός τερματοφύλακας Σεμπάστιαν Πρζιρόφσκι . Προτελευταία μεταγραφή ήταν ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος Πέδρο Πετράζι, που έπαιζε σε ομάδα της Ουγγαρίας. Τελευταία κίνηση ήταν ο Ισπανός αμυντικός Μανόλο, που από το 2010 έπαιζε στην Ουέλβα, έχοντας εμπειρία και από την Primera Divizion.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Μακούμπα Κάντζι
28
Επιθετιικός
Καλλονή
Γιώργος Λαμπρόπουλος
28
Μέσος
Νέα Σαλαμίνα
Έρικ Γουόρντεν
21
Επιθετικός
Φωκικός
Σεμπάστιαν Πρζιρόφσκι
32
Τερματοφύλακας
Πολόνια Βαρσοβίας
Πέδρο Σας Πετράζι
23
Μέσος
Κάποσβαρ
Μανουέλ Μαρτίνεζ Λάρα(Μανόλο)
33
Αμυντικός
Ουέλβα

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Παναγιώτης Τσιντώτας
20
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Σάκης Μουλόπουλος
28
Αμυντικός
Ελλάδα
Κώστας Μανωλάς
20
Αμυντικός
Ελλάδα
Παρασκευάς Ζαννιάς
20
Αμυντικός
Ελλάδα
Μανώλης Νικολακάκης
22
Αμυντικός
Ελλάδα
Γιώργος Γεωργίου
34
Αμυντικός
Ελλάδα
Δημήτρης Μαχαίρας
23
Μέσος
Ελλάδα
Ροτζέριο Γκονσάλβες Μάρτινς
29
Μέσος
Βραζιλία
Γιώργος Πέππας
19
Μέσος
Ελλάδα
Κριστιάν Μίλιεβιτς
21
Μέσος
Σουηδία
Νοέ Ακόστα
30
Μέσος
Ισπανία
Στέλιος Βασιλείου
22
Επιθετικός
Ελλάδα
Γιώργος Μπουντόπουλος
23
Επιθετικός
Ελλάδα
Ντε Μπρίτο Πινέιρο Τζούνιορ
22
Επιθετικός
Βραζιλία

* Σε εκκρεμότητα η ανανέωση το 34χρονου Ισπανού αμυντικού Χοσέ Μιγκέλ Χοσέμι.

Οι αποχωρήσεις


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Δημήτρης Κυριακίδης
27
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Αλέξανδρος Κασμερίδης
27
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Παναγιώτης Κόρμπος
28
Αμυντικός
Ελλάδα
Γιώργος Ζησόπουλος
29
Αμυντικός
Ελλάδα
Χρήστος Λισγάρας
27
Αμυντικός
Ελλάδα
Βαγγέλης Κουτσόπουλος
33
Αμυντικός
Ελλάδα
Τζάκσον Μεντί
26
Αμυντικός
Σενεγάλη
Χουάν Μιγκέλ Καγεχόν
26
Μέσος
Ισπανία
Ντο Σάντος Ρομέου
28
Μέσος
Βραζιλία
Μάουρο Πόι
32
Επιθετικός
Αργεντινή

Η ιστορία της ομάδας (Από την Βικιπαίδεια)


Ο Λεβαδειακός είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Λειβαδιάς αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα . Η έδρα του είναι το Στάδιο Λιβαδειάς και τα χρώματα του το πράσινο, το λευκό και το μπλε. Ιδρύθηκε το 1961 από τη συγχώνευση των ομάδων Παλλεβαδειακή και Τροφώνιος. Το 1987 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική. Η ομάδα παρέμεινε για τέσσερις σεζόν στην Α' Εθνική, που αποτελεί ρεκόρ παραμονής μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια υποβιβάζεται για δύο σεζόν στη Β΄ Εθνική και επιστρέφει στην Α' Εθνική, όπου και θα αγωνιστεί για δύο σεζόν. Από το 1995 μέχρι το 1998 ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική , κατηγορία στην οποία έχει και τις περισσότερες συμμετοχές του.Έπειτα η ομάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο μία σεζόν στη Γ΄ Εθνικής και τρεις στη Δ΄ Εθνική. Ακολουθεί η ανάκαμψη, γρήγορο πέρασμα από τη Γ΄ Εθνικής και άνοδος στη Β΄ Εθνική το 2003. Ακολουθούν δύο σεζόν στη Β΄ και το 2005 η ομάδα πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή στην Α' Εθνική. Δε θα μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία αλλά θα επιστρέψει άμεσα, έπειτα από μία σεζόν, στη μεγάλη κατηγορία που έχει ήδη πάρει τη σημερινή της μορφή, το πρωτάθλημα δηλαδή της Σούπερ Λίγκα, στο οποίο αγωνίζεται από την περίοδο 2007-2008 μέχρι την περίοδο 2009-2010 όπου και υποβιβάζεται στο τέλος της. Την περίοδο 2010-2011 η ομάδα του Λεβαδειακού θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ λιγκ και θα φτάσει μια ανάσα από την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Μία άνοδο τελικά που θα εξασφαλίσει μαζί με την Δόξα Δράμας. Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, ο Λεβαδειακός αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα με καθυστέρηση, καθώς το πρώτο επίσημο παιχνίδι του θα το δώσει δύο μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, λόγω των διάφορων εφέσεων του σκανδάλου των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις 20 Νοεμβρίου 2011 μετά από ήδη εννέα αγωνιστικές. Θα αναγκαστεί να δώσει τα εννέα παιχνίδια που υπολείπονται, με την μορφή εμβόλιμων αγωνιστικών κάθε Τετάρτη. Ο Λεβαδειακός θα πραγματοποιήσει μία σημαντική πορεία, αφού θα τερματίσει 7ος, έχοντας ολοκληρώσει τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος μόλις σε 5 μήνες. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει στην Α' Εθνική είναι η 7η, την περίοδο 2011-2012. Στο Κύπελλο Ελλάδος ο Λεβαδειακός έχει φτάσει μια φορά στα ημιτελικά του θεσμού το 1986 όπου και αποκλείστηκε από την Α.Ε. Λάρισα Σημαντική διάκριση για την ομάδα της Λιβαδειάς είναι επίσης το γεγονός πως πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές και περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (32 συνολικά αγωνιστικές περιόδους από το 1961) Σαν επακόλουθο ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της Β' Εθνικής καθώς κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 1.510 βαθμών που κατείχε μέχρι τότε ο Απόλλων Καλαμαριάς.



«Τιμονιέρης» ο Κομπότης


Ο 52χρονος Γιάννης Κομπότης βρίσκεται σταθερά στο διοικητικό «τιμόνι» των Βοιωτών.  Πρόεδρος είναι ο Άρης Ρούσσαρης και διευθύνων σύμβουλος ο Λουκάς Νίκαινας. Μέλη του Δ.Σ. είναι οι: Γιώργος Βασιληάς, Δημήτρης Καλλιαντάσης, Δημήτρης Μίχας, Νίκος Σανδάλης και Γιώργος Τσαμπής. Τεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Φαράντος.

























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος
Χρήση φωτογραφικού υλικού: www.goalday.gr, www.levadiakosfc.gr/