Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις από το Καρπενήσι για τον Πλατανιά Χανίων

Επέλεξε και φέτος την δοκιμασμένη λύση του Καρπενησίου ο Πλατανιάς, ο οποίος ετοιμάζεται για δεύτερη συνεχόμενη του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία της χώρας. Οι Χανιώτες βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας από το Σάββατο 13 Ιουλίου και θα παραμείνουν έως τις 26 του μηνός. Η αποστολή έχει καταλύσει στο Hotel Avaris.
Στην πρώτη του κιόλας παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση και να αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται 25 συνολικά ποδοσφαιριστές. Τεχνικός ηγέτης είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που διαδέχτηκε τον Άγγελο Αναστασιάδη. Κατά την διάρκεια της παραμονής στην περιοχή θα δοθούν δυο δυνατές φιλικές αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Αστέρα Τρίπολης.  Πολλά νέα πρόσωπα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν αποκτηθεί 12 συνολικά ποδοσφαιριστές!. Ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που πέρασαν και την πόρτα της εξόδου. Στόχος της ομάδας την νέα σαιζόν αποτελεί η σταθεροποίηση και η καταξίωση στην S.L.. Οι επίσημες υποχρεώσεις θα αρχίσουν με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Βέροια.

Άφιξη και ξεκίνημα «χτισίματος»
Ο Πλατανιάς αναχώρησε από την Κρήτη την Παρασκευή 12/7. Ταξίδεψε ακτοπλοϊκός από το λιμάνι της Σούδας στον Πειραιά με το πλοίο «Έλυρος» της Anek Lines. Το πρωί του Σαββάτου (13/7) αναχώρησε για το Καρπενήσι, φτάνοντας στο Avaris στις 12:30. Το απόγευμα στις 7 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση.



3η φορά Καρπενήσι
Είναι το τρίτο καλοκαίρι, κατά το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν την πόλη μας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Η αρχή έγινε το 2009, όπου είχαν διαμείνει στο Hotel Alexandra. Η συνέχεια έγινε το 2012 και φέτος με διαμονή στο Avaris.

Η αποστολή του Πλατανιά
25 ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο Καρπενήσι. Πρόκειται για τους: Χουάν Αγκιλέρα, Γιώργο Γιακουμάκη του Εμμανουήλ, Γιώργο Γιακουμάκη του Νικολάου, Αντώνη Γιωργαλλίδη, Φανούρη Γουνδουλάκη, Άλκη Δημήτρη, Βιτάλι Ζάλουντοκ, Άγγελο Ζουμπουλάκη, Νταβίντ Θέρα, Χρήστο Ιντζίδη, Αντώνη Κοκκαλά, Στέφανο Μαρτσάκη, Τόνι Μοράλ, Νίκολα Μπέλιτς, Θωμά Ναζλίδη, Αντώνη Ντεντάκη, Κώστα Περιστερίδη, Εμίντιο Ραφαέλ, Φαμπιάν Στόλερ, Ραφαήλ Σούκια, Αζίζ Τετέ, Νταβίντ Τόρες, Θόδωρο Τσικουδάκη, Νικηφόρο Τσοντάκη και Βάσκο Φερνάντες. Ο 20χρονος αμυντικός Τσικουδάκης προέρχεται από την ομάδα νέων.
Την αποστολή συνοδεύουν ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Λάμπρος Μαλτέζος και ο Γενικός διευθυντής του συλλόγου Θεοφάνης Ξηνταβελώνης.

Υπό δοκιμή ο Σούκιας


Δοκιμάζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο 19χρονος Ραφαήλ Σούκιας. Είναι μέσος και τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στους νέους του Ολυμπιακού.

Ξεκίνημα με Βέροια
Στην πρεμιέρα της Super League ο Πλατανιάς θα αντιμετωπίσει στην έδρα του την Βέροια. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 17/8.

Δυο φιλικά
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα 15 Ιουλίου τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Παρασκευή 19 Ιουλίου τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο «τιμόνι» ο Ουζουνίδης 


Ο 45χρονος Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο νέος προπονητής του Πλατανιά. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε: Εθνικό Αλεξανδρούπολης(1983-1986), Απόλλωνα Καλαμαριάς(1986-1987), Ξάνθη(1987-1992), Παναθηναϊκό(1992-1997), Χάβρη(1997-1999), Πανηλειακό(1999-2001) και ΑΠΟΕΛ(2001-2003). Έχει 50 συμμετοχές και 4 γκολ με το Εθνόσημο στο στήθος και 9 συνολικά τίτλους. Σαν τεχνικός εργάστηκε σε: Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης(2004-2005), ΑΠΟΕΛ (2006-2008), Λάρισα(2008-2010), Ηρακλή(2010-2011) και Σκόντα Ξάνθη(2011-2012, 2012-Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο 2012-Μάιος 2013). Στην Ξάνθη υπήρξε επίσης την σαιζόν 2005-2006 βοηθός προπονητή. Κατέκτησε με τον ΑΠΟΕΛ το πρωτάθλημα Κύπρου το 2007. Έχει βρεθεί ξανά στο Καρπενήσι, προπονώντας την Λάρισα.

Το τεχνικό τιμ


Πέραν του coach Ουζουνίδη στο Καρπενήσι βρίσκονται από πλευράς τεχνικού επιτελείου οι: Νίκος Ουσταμπασίδης, Γιάννης Βλάχος, Γιώργος Μουντάκης και Βαγγέλης Μπέκας, ο γιατρός Γιάννης Σφυράκης, οι φυσιοθεραπευτές Παναγιώτης Παριωτάκης και Κατερίνα Κοκολογιάννη, οι φροντιστές Γιάννης Τρούλης και Νίκος Κατσιγιαννάκης, όπως και οδηγός λεωφορείου Στέλιος Αυγεράκης.


Εντυπωσιακή παρουσία
Στην «παρθενική» του σαιζόν στην Super League ο Πλατανιάς ικανοποίησε. Εξασφάλισε σχετικά εύκολα την σωτήρια του. Ισοβάθμησε στην 8η θέση μαζί με τον Πανιώνιο, έχοντας 36 βαθμούς (10 νίκες, 6 ισοπαλίες, 14 ήττες). Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τεχνικό τον Άγγελο Αναστασιάδη. Πρώτος σκόρερ με 6 γκολ ήταν ο Ηλίας Αναστασάκος, ενώ στο κύπελλο οι Κρητικοί «πέταξαν» έξω τον Παναθηναϊκό!.


Αποκτήματα από Ελλάδα και Ιβηρία
Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν ενταχτεί στους «ερυθρόλευκους» μέχρι στιγμής. Για τον «άσο» επιλέχτηκαν ο Κώστας Περιστερίδη, που άφησε θετικές εντυπώσεις με τον Πανιώνιο  και ο Κύπριος διεθνής γκολκίπερ Αντώνης Γιωργαλλίδης, που έχει θητεία σε Ομόνοια και Ανόρθωση.
Δανεικός από τον ΠΑΟΚ ήρθε ο 20χρονος στόπερ Χρήστος Ιντζίδης, ενώ ο Γιώργος Γιακουμάκης του Νικολάου μεταγράφηκε από τον Ατσαλένιο. Ο πλάγιος μπακ Άγγελος Ζουμπουλάκης που αγωνίστηκε πέρυσι στην Κέρκυρα και προετοιμάστηκε ξανά στο Καρπενήσι «ντύθηκε» στα χρώματα των Κρητικών. Στο δυναμικό προστέθηκε ο έμπειρος μέσος Φανούρης Γουνδουλάκης μετά από 10ετη θητεία στον Πανιώνιο. Ο 18χρονος Αντώνης Ντεντάκης αποκτήθηκε από τον Κισσαμικό.
Για την επίθεση αποκτήθηκε ο Ισπανός Νταβίντ Τόρες, που αγωνιζόταν στην Αλκογιάνο.
Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ Βάσκο Φερνάντες, που έχει περάσει από Μπορντό  και Θέλτα μεταξύ άλλων  και ο πρώην αμυντικός της Πόρτο και της Μπράγκα Εμίντιο Ραφαέλ αποτελούν παίχτες του Πλατανιά.
Ο Ισπανός αμυντικός Νταβίντ Θέρα με θητεία σε Βαλένθια και Λεβάντε δοκιμάστηκε και έπεισε για την αξία του. Το τελευταίο διάστημα(Από τον Γενάρη και ύστερα) δεν είχε ωστόσο ομάδα. Τελευταία κίνηση αποτελεί ο 31χρονος ακραίος Ισπανός χαφ Τόνι Μοράλ, που έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Προέρχεται από την Χιρόνα, με την οποία είχε 17 συμμετοχές και 3 γκολ. Τον παίχτη διεκδίκησε και η Κυπριακή Ανόρθωση.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις:
 
 

 
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Κώστας Περιστερίδης
22
Τερματοφύλακας
Πανιώνιος
Αντώνης Γιωργαλλίδης
31
Τερματοφύλακας
Αλκή Λάρνακας
Χρήστος Ιντζίδης
20
Αμυντικός
ΠΑΟΚ
Αντώνης Ντεντάκης
18
Αμυντικός
Κισσαμικός
Άγγελος Ζουμπουλάκης
24
Αμυντικός
Κέρκυρα
Γιώργος (Ν) Γιακουμάκης
20
Αμυντικός
Ατσαλένιος
Εμίντιο Ραφαέλ
27
Αμυντικός
Μπράγκα
Βάσκο Φερνάντες
26
Αμυντικός
Μπέιρα Μαρ
Νταβίντ Θέρα
30
Αμυντικός
Κόρτομπα
Τόνι Μοράλ
31
Μέσος
Χιρόνα
Φανούρης Γουνδουλάκης
30
Μέσος
Πανιώνιος
Νταβίντ Τόρες
30
Επιθετικός
Αλκογιάνο

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Βιτάλι Ζάλοντουκ
27
Τερματοφύλακας
Λευκορωσία
Αντώνης Κοκκαλάς
21
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Άλκης Δημήτρης
33
Αμυντικός
Ελλάδα
Φαμπιάν Στόλερ
25
Αμυντικός
Ελβετία
Κρίστιαν Καστέλς Ορτέγκα
29
Αμυντικός
Ισπανία
Χουάν Αγκιλέρα Νούνιεζ
27
Μέσος
Ισπανία
Θωμάς Ναζλίδης
25
Μέσος
Ελλάδα
Νικηφόρος Τσοντάκης
19
Μέσος
Ελλάδα
Νικόλα Μπέλιτς
30
Μέσος
Σερβία
Αμπντούλ Αζίζ Τετέ
23
Μέσος
Γκάνα
Μαρσέλο Λαμπάρθε
29
Μέσος
Βραζιλία
Στέφανος Μαρτσάκης
23
Επιθετικός
Ελλάδα
Γιώργος (Ε) Γιακουμάκης
19
Επιθετικός
Ελλάδα

* Ο Κάστελς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Οι αποχωρήσεις 

 






 












Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Γιώργος Λαζαρίδης
30
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Φώτης Κηπουρός
38
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Γιάννης Ποτουρίδης
21
Αμυντικός
Ελλάδα
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
23
Αμυντικός
Ελλάδα
Κώστας Κουρτεσιώτης
29
Αμυντικός
Ελλάδα
Μηνάς Τζανής
29
Αμυντικός
Ελλάδα
Πέτρος Κανακούδης
29
Αμυντικός
Ελλάδα
Ζέλικο Κάλαιτζιτς
35
Μέσος
Σερβία
Τάσος Δέντσας
31
Μέσος
Ελλάδα
Γκαστόν Γκονζάλες
25
Μέσος
Αργεντινή
Ιγκόρ Μιρτσέτα
27
Μέσος
Κροατία
Ηλίας Αναστασάκος
35
Επιθετικός
Ελλάδα
Μάρκος Μαραγκουδάκης
31
Επιθετικός
Ελλάδα
Τσίντι Ονιέμα
29
Επιθετικός
Νιγηρία
Αντρές Νταβίδ Σαμπέδρο
17
Επιθετικός
Βενεζουέλα
Απόστολος Γιάννου
23
Επιθετικός
Ελλάδα

Πρώτη στις 24/6
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στις 24 Ιουνίου ο Πλατανιάς ξεκίνησε την προετοιμασία του. Οι προπονήσεις  μέχρι την αναχώρηση γινόταν στο γήπεδο του Μάλεμε Χανίων.


Η ιστορία του Πλατανιά(Από το www.fclpatanias.gr)


Ο Α.Ο. Πλατανιάς Χανίων ιδρύθηκε το 1931 από τον Αντώνη Βαρουξάκη ως επίσημο μέλος της Ε.Π.Ο. με αριθμό μητρώου 742 και συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα με τις υπόλοιπες ομάδες Τάλως, Ατλαντίδα, Ιωνία, Αστέρας, Όμιλος κ.ά.). Ήταν η εξέλιξη του σωματείου «Ιάρδανος» (όπως το ομώνυμο ποτάμι της περιοχής), που εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα διατηρούσε σκοπευτική ομάδα, τμήμα άρσης βαρών και άλλων αθλημάτων.
Το 1942-43 ο Α.Ο. Πλατανιάς αγωνίστηκε στον τελικό Κυπέλλου με το παραδοσιακό σωματείο Τάλως έχοντας όμως σημαντικές απουσίες όπως αυτές των ασθενών τερματοφύλακα Κουρούπη και Λαδάκη και του Γαλάνη, που έφερε τραύμα όπλου στην κοιλιά. Αν και ο Πλατανιάς έχασε τον αγώνα, ο τελικός αυτός είχε ιδιαίτερη σημασία λόγω των ενδυμασιών των παικτών του.
Οι φανέλες τους φτιάχτηκαν από σημαίες που είχαν κλέψει, από τις αποθήκες των Γερμανών, κάτοικοι της περιοχής και είχαν μετατρέψει σε αθλητική ενδυμασία οι μοδίστρες του χωριού! Από το γεγονός αυτό, πιθανώς, καθιερώθηκε το κόκκινο χρώμα στις φανέλες της ομάδας.
Με την ίδια ενδυμασία αγωνίστηκαν ακόμα και εναντίον ομάδων των Γερμανών στρατιωτών, οι οποίοι μάλιστα έδειχναν αθλητικό ήθος και στις περιπτώσεις που έχαναν.Το 1945 η ομάδα ατόνησε λόγω της έντονης μετανάστευσης και του εμφυλίου πολέμου, που ανάγκασε πολλούς παίκτες να απομακρυνθούν από τον τόπο τους.Το 1958 περίπου επανιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μανώλη Μαθιουλάκη και πρώτο πρόεδρο τον γιατρό Μανώλη Καλλιτσάκη και αγωνιζόταν στην τρίτη τοπική κατηγορία.Τότε έγινε μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Χανίων και την πρώτη κιόλας χρονιά ανέβηκε κατηγορία, όπου παρέμεινε έως το 1969. Το 1970 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α” τοπική κατηγορία.Το 1971 ο Πλατανιάς αγωνίστηκε σε ένα σημαντικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Χανίων (σημερινή Ιωνία), αλλά λόγω των πολιτικών καταστάσεων της εποχής, η ομάδα αδικήθηκε, έγινε σύρραξη στο γήπεδο, τιμωρήθηκε και παρέμεινε αδρανής έως το 1975.Μετά τη μεταπολίτευση, το 1975, επανιδρύθηκε, αγωνιζόμενη στη Γ” τοπική κατηγορία, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια και εν συνεχεία ανέβηκε στη Β’, όπου αγωνίστηκε άλλα δύο χρόνια για να καταλήξει να αγωνίζεται στην Α” κατηγορία.
Από το 1980 ξεκινά η ανοδική πορεία του Πλατανιά, ο οποίος συμμετείχε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (αντίστοιχο της σημερινής Γ” Εθνικής) αγωνιζόμενος σε όλη την Ελλάδα.
Μετά τους δύο πρώτους αγώνες, η ομάδα υποβιβάστηκε και τότε πραγματοποιήθηκε ριζική ανανέωση, με ποδοσφαιριστές – κατοίκους του Πλατανιά.
Το 1985 ανέβηκε κατηγορία (Δ΄ Εθνική), αλλά υποβιβάστηκε την ίδια χρονιά. Για τρία χρόνια αγωνίσθηκε στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα Χανίων.
Το 1989 ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία για δύο περιόδους. Το 1993, μετά τον υποβιβασμό της, αγωνίστηκε για μια χρονιά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα οπότε και το κατέκτησε. Μετά τον υποβιβασμό της αγωνίσθηκε ως το 2002 στο τοπικό πρωτάθλημα. Πήρε πρωταθλήματα τα έτη 1980, 1985, 1989 και 1993. Από το 2002 έως και την περίοδο 2008 – 2009 ο Πλατανιάς αγωνίστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και συγκεντρώνοντας 305 βαθμούς στο σύνολο! Ο Α.Ο. Πλατανιάς μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν η δεύτερη σε δυναμική, βάση βαθμών, ομάδα στην Κρήτη, μετά τη Χερσόνησο. Η καλύτερη, έως τότε, ποδοσφαιρική χρονιά της ιστορίας του Α.Ο. Πλατανιά, ήταν το 2008 – 2009 καθώς μετά από μία εκπληκτική σεζόν αναδεικνύεται πρωταθλητής του περιφερειακού πρωταθλήματος. Την περίοδο 2009 – 2010 η ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Γ” Εθνική και καταφέρνει, μετά από μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια, να παραμείνει στην κατηγορία. Συγκεκριμένα, κατέκτησε 38 βαθμούς σε σύνολο 34 αγώνων, τερματίζοντας στη 12η θέση της βαθμολογίας! Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2010 – 2011) ο Πλατανιάς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και καταφέρνει να τερματίσει στην 5η θέση. Ωστόσο, μια σειρά από συγκυρίες οδηγούν, τελικά, την ομάδα στη Football League για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η περίοδος 2011 – 2012 ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Πλατανιά, ο οποίος καταφέρνει να ξεχωρίσει από την αρχή και μάλιστα κατακτά τον τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει τον Πλατανιά στην 5η θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς, ενώ στα πλέι οφ η ομάδα των Χανίων πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις καταφέρνει, με αγωνιστική ωριμότητα, να πάρει την πρώτη θέση και να ανέβει στη Super League, στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2012 – 2013, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, αλλά και γενικότερα στην Ιστορία του Χανιώτικου ποδοσφαίρου, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την 9η θέση!.


Υπό την προεδρία Βαρουξάκη


Ο Στέλιος Βαρουξάκης είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κόκκινου «τριφυλλιού». Το Δ.Σ. συμπληρώνουν οι: Εμμανουήλ Μαθιουλάκης(Α΄ Αντιπρόεδρος), Αντώνης Κοκολοδημητράκης(Β΄ Αντιπρόεδρος), Γιάννης Τρούλης(Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Ασφάλειας Αγώνων), Λάμπρος Μαλτέζος(Τεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων), Δημήτρης Μαθιουλάκης(Γενικός Αρχηγός), Χρήστος Πραματευτάκης(Μέλος-Υπεύθυνος Νομικής Υπηρεσίας), Ανδρέας Μαραμπουτάκης(Μέλος-Υπεύθυνος Εκκαθάρισης Εισιτηρίων), Εμμανουήλ Τσιριτάκης(Μέλος-Υπεύθυνος Μάρκετινγκ), Πέτρος Μαρινάκης(Μέλος-Υπεύθυνος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων) και Δημήτρης Αλεξάκης(Μέλος).





































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος, Πλατανιάς Χανίων(Group Facebook), Forza Platanias, www.fcplatanias.gr