Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κώστας Σλούκας: «Ότι καλύτερο το Καρπενήσι για προετοιμασία, στην άκρη του μυαλού μας έχουμε το μετάλλιο»

Στα πλαίσια της Media day, που διοργάνωσε η Εθνική ομάδα μπάσκετ το "Evrytania Sport" μίλησε με τον διεθνή αθλητή Κώστα Σλούκα. Ο 23χρονος γκαρντ παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να διακριθεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει αρκετούς τίτλους, ειδικά με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Αναφέρεται στο κλίμα της Εθνικής, το οποίο χαρακτηρίζει αρκετά θετικό και για τους παλιούς και για τους νέους παίχτες. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Σλοβενία τον Σεπτέμβριο όπως τονίζει τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο και όλες οι ομάδες, όπως και η Ελλάδα θα στοχεύσουν στο μετάλλιο. Χαρακτηρίζει ως αρκετά επικοινωνιακό τον νέο τεχνικό Αντρέα Τρινκιέρι, κάτι που τον βοηθά να γνωρίσει ακόμη καλύτερα τους παίχτες του. Όσον αφορά το Καρπενήσι, στο οποίο έχει προετοιμαστεί αρκετές φορές υπογραμμίζει ότι είναι το πιο ιδανικό μέρος για να προετοιμαστεί μια ομάδα σε αυτό.
Ο Κώστας Σλούκας είναι γεννημένος στις 15-1-1990 στην Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 1,90 και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Μέχρι το 2008 αγωνίστηκε στον Μαντουλίδη, ενώ την ίδια χρονιά εντάχτηκε στον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Εξαίρεση αποτέλεσε η σαιζόν 2010-2011, που έπαιξε με τα χρώματα του Άρη ως δανεικός. Είναι διεθνής με την Εθνική ανδρών από το 2011, έχοντας περάσει και από τις αντίστοιχες των παίδων, εφήβων και νεών. Στα Highlight της καριέρας του ήταν το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε πίσω από την σέντρα τον Γενάρη του 2012 στον αγώνα της Euroleague  Γαλατασαράι-Ολυμπιακός, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Το 2007 κατέκτησε με την Εθνική εφήβων το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης το αργυρό μετάλλιο και το 2008 το χρυσό στην Αμαλιάδα, κατατασσόμενος στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά .Το 2009 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Ρόδου, ενώ την ίδια χρονιά πήρε το αργυρό με την Εθνική εφήβων στον παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας. Μια χρονιά αργότερα (2010) πήρε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Το 2011 έλαβε μέρος με την Εθνική ανδρών στο Ευρωπαϊκό της Λιθουανίας (6η θέση) στην «παρθενική» του εμφάνιση με τους «μεγάλους». Σε συλλογικό επίπεδο χει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό δυο πρωταθλήματα Euroleague (2012-2013), ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2012), ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2012) και ένα κύπελλο Ελλάδας (2010). Αναδείχτηκε επίσης καλύτερος νέος παίχτης το 2011. Είναι καλός χειριστής, εξαιρετικός πασέρ και εξαιρετικός σκόρερ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Πως κυλά μέχρις στιγμής η προετοιμασία στο Καρπενήσι και πως είναι το κλίμα;
Κώστας Σλούκας: «Καταρχήν είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για φιλοσοφίες και όλα τα σχετικά. Το κλίμα είναι θετικό. Όπως κάθε χρονιά τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλά, δέχονται τον κάθε παίχτη καινούργιο η μη σαν να είναι καιρό μαζί. Σίγουρα νοιώθουν όλοι παίχτες πιο άνετα, φτάνει να βγει αυτό στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της Εθνικής στην Σλοβενία;
Κώστας Σλούκας: «Κάθε ομάδα, όταν θα ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό θα πουν ότι έχουν στόχο το βάθρο. Καμία ομάδα δεν πάει για να μην πάρει το μετάλλιο. Αυτό που έχουμε εμείς φυσικά στην άκρη του μυαλού μας είναι το μετάλλιο, αλλά αν δεν παίξεις στο γήπεδο και δεν πάς βήμα-βήμα δεν έρχεται τίποτα στην τύχη.»

Evrytania Sport: Η γνώμη σου για τον νέο προπονητή κ. Τρινκιέρι ποια είναι;
Κώστας Σλούκας: «Είναι πρώτες ημέρες ακόμη. Τον γνωρίζουμε, όπως αυτός γνωρίζει εμάς. Νομίζω ότι αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι μιλάει πολύ με τους παίχτες, είναι επικοινωνιακός και είναι πάρα πολύ σημαντικό, για να ξέρει ο κάθε παίχτης τον ρόλο του στην ομάδα.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για το Καρπενήσι και τις εγκαταστάσεις;
Κώστας Σλούκας: «Έχω την τύχη να έρχομαι εδώ και 7 χρόνια και με τον Ολυμπιακό και με την Εθνική ομάδα σε αυτό το μέρος. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για προετοιμασία, το γήπεδο μέσα στο ξενοδοχείο, οι εγκαταστάσεις είναι εκπληκτικές και το περιβάλλον είναι πάρα πολύ καλό, για να γυμναστείς όπως πρέπει.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος