Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Η Εθνική στοχεύει πάντοτε ψηλά»

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον 29χρονο Λουκά Μαυροκεφαλίδη είχε το "Evrytania Sport" κατά την διάρκεια της Media Day.  Ο αθλητής της Εθνικής αναφέρεται στις πρώτες προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που έχουν ως σκοπό να μπει η ομάδα στο κλίμα. Αναφέρεται στον τεχνικό Αντρέα Τρινκιέρι, τονίζοντας πως όλοι θα κριθούν στο τέλος (παίχτες και προπονητής). Δεν θέλει να πει μεγάλα λόγια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενιάς. Η Ελλάδα όπως υπογραμμίζει στοχεύει πάντα ψηλά. Για το Καρπενήσι αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια και για το Hotel spa Montana, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι γεννημένος στις 25-7-1984 στο Γκέσενι της πρώην Τσεχοσλοβακίας.  Έχει ύψος 2,10 και αγωνίζεται στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ. Το διάστημα 2001-2006 έπαιξε στην Α1΄ με τον ΠΑΟΚ (Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του), προτού συνεχίσει στην Ιταλία με την Βίρτους Ρόμα (2006-2007) και την Ισπανία με την Παμέσα Βαλένθια (2007). Συνέχισε στον Ολυμπιακό (2007-2008, 2009-2011), ενώ την σαιζόν 2008-2009 αγωνίστηκε στο Μαρούσι. Το 2011 μετακόμισε στην Ρωσία για την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στην οποία παρέμεινε ως το 2013, ενώ στα τέλη της σαιζόν έπαιξε στην Μπαρτσελόνα. Την νέα σαιζόν θα φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού, επιστρέφοντας στο Ελληνικό πρωτάθλημα.  Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες και από το 2006 είναι μέλος των ανδρών. Έχει κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας (2010,2011), ενώ το 2010 ήταν φιναλίστ της Euroleague. Κατέκτησε με την Εθνική εφήβων το χάλκινο μετάλλιο του Μουντομπάσκετ 2003 στην Θεσσσαλονική, με την Εθνική νέων το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2005 στην Αργεντινή (Μέλος της καλύτερης πεντάδας). Το 2006 είχε επιλεχτεί από τους Μινεσότα Τίμπερλγουβς ως νο57 στα draft του NBA.

Η μίνι-συνέντευξη:

Evrytania Sport: Πως είναι οι συνθήκες στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας;
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Ήρθαμε για προπόνηση στο Καρπενήσι να τρέξουμε, να ιδρώσουμε, να μπούμε σε αυτό που θέλει το προπονητικό επιτελείο, στην φιλοσοφία του. Αυτά είναι τα απλά πράγματα, που γίνονται στις πρώτες προπονήσεις.»

Evrytania Sport: Έχετε έναν προπονητή καινούργιας φιλοσοφίας. Πες μας την άποψη σου για αυτόν.
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Φαίνεται προπονητής με καλές ιδέες. Ανάλογα το υλικό του έτσι παίζει και αυτός. Εν τω μεταξύ όλοι εκ του αποτελέσματος κρίνονται, όποτε θα κριθεί έτσι και αυτός έτσι και εμείς, οπότε θα δούμε στο τέλος.»

Evrytania Sport: Οι στόχοι της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας ποιοι είναι;
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Η Ελλάδα στοχεύει πάντα ψηλά. Αυτό λέμε κάθε φορά.»

Evrytania Sport: Η γνώμη σου για το Καρπενήσι και τις εγκαταστάσεις (ξενοδοχειακές και γηπεδικές);
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Έχω έρθει πολλές φορές. Οι εγκαταστάσεις είναι φοβερές, το ξενοδοχείο είναι παρά πολύ καλό. Δίνει ότι ακριβώς χρειάζεται σε έναν παίχτη, την ξεκούραση, το φαγητό, τις εγκαταστάσεις για να προπονηθεί, που είναι τα κύρια, όπως και η ατμόσφαιρα.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος