Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Οράνιε-Camelot 2-2 (4-3 στα πέναλτι)

Οράνιε και Camelot έπαιξαν 1 ώρα (Παρέμεινε και στην 10λεπτη παράταση το ισόπαλο 2-2) εκτέλεσαν 7 πέναλτι και τελικώς οι «πορτοκαλί» ευτύχησαν στα πέναλτι να πάρουν την πρόκριση στην 4αδα, κερδίζοντας με 4-3.
Ο προημιτελικός του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup διεξήχθη το Σάββατο 6 Ιουλίου και ξεκίνησε στις 9 το βράδυ. Έγινε παρουσία περίπου 120-130 φιλάθλων.
Οι δυο ομάδες έχασαν στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, όπως και στην παράταση σπουδαίες ευκαιρίες για το γκολ, καθώς η μπάλα δεν ήθελε κανέναν από τους δυο.
Οι Οράνιε του Κώστα Μπόνια παρότι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Γιώργο Γραβιά, στο ημίχρονο έμειναν πίσω. Ανέβηκαν αισθητά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Νικολάου και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ για να αποφύγουν την παράταση. Ευτύχησαν στα πέναλτι να είναι πιο τυχεροί και να πάρουν το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Το Camelot του Δημήτρη Νάσιου έκανε αρκετά καλό ματς και έχασε την πρόκριση στα πέναλτι. Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ προηγήθηκε χάρις τα γκολ του Δημήτρη Ζαλοκώστα και του Λάμπρου Φλωράκη. Μπορεί στο δεύτερο μέρος να έμεινε άσφαιρο, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες με τον Νίκο Ράικο να έχει τον τίτλο του «μοιραίου».
Στα ημιτελικά οι Οράνιε θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Heaven-Αστέρας.

Αρκετός κόσμος
Περίπου 120 με 130 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον πρώτο ημιτελικά της διοργάνωσης.


Ξεχείλιζαν από πάθος
Σε ακόμη ένα ματς της διοργάνωσης οι ομάδες ξεχείλιζαν από πάθος, που αντίστοιχο σπάνιο υπάρχει σε κανονικά αγώνα της Α΄ ΕΠΣΕ ή σε ματς Ευρυτανικής ομάδας σε παραπάνω κατηγορία.

Στα πέναλτι και φέτος
Οι Οράνιε και στο 1ο τουρνουά 5Χ5 είχαν προκριθεί στην 4αδα στα πέναλτι. Τότε είχαν αποκλείσει το Status στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Περιμένουν τον νικητή
Οι Οράνιε στην 4αδα θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ του τροπαιούχου Heaven και του Αστέρα.

Με 2 διαιτητές
Τα παιχνίδια από εδώ και πέρα θα γίνονται παρουσία και των δυο διαιτητών. Λάμπρος Κολοκώτσιος και Στέλιος Σώμαλης θα σφυρίξουν μαζί όλα τα νοκ άουτ ματς.


Ξανά εκτός 4αδας
Το Camelot είχε αποκλειστεί και πέρυσι στα προημιτελικά (Από τους Πίου-Πίου τότε), χάνοντας την ευκαιρία να μπει στους «4» στις λεπτομέρεις.

Φέτος παράταση
Πέρυσι σε ισόπαλα αποτέλεσμα δεν υπήρχε η παράταση. Οι διοργανωτές φέτος αποφάσισαν να παιχτεί παράταση.

Μπροστά οι «άσπροι»


Οι «άσπροι» του Camelot παρότι δεν ξεκίνησαν καλά στο ματς έκαναν το come back και πήραν κεφάλι στο σκορ με 2-1 Ο Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δυνατό διαγώνιο σουτ έβαλε μπροστά τους Οράνιε. Ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Κέντρο) με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από έξυπνη κομπίνα σε φάουλ ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε την ολική ανατροπή, «γράφοντας» το 2-1 για το Camelot.






Κίτρινη στον αρχηγό


Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Κώστας Χρυσαφόπουλος έκανε τάκλιν πάνω σε αντίπαλο του. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος άφησε το ματς να εξελιχτεί, αφού θεώρησε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Οι παίκτες του Camelot τα έβαλαν με τον ρέφερι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Την κίτρινη που ισοδυναμούσε με δίλεπτη αποβολή αντίκρισε από τον Κολοκώτσιο για διαμαρυρία ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία).


Τα έβαλαν με Κολοκώτσιο


Η ένταση και παράπονα για την διαιτησία συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Οι παίκτες του Camelot και ο τεχνικός Ανδρέας Κυλλής τα «έβαλαν» με τον ρέφερι. Ρόλο πυροσβέστη είχε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Κώστας Κοντοπάνος, ο οποίος ηρέμησε τις ομάδες.



Ισοφάρισε ο Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου με μακρινό χαμηλό σουτ ισοφάρισε στο τελικό 2-2 και παρά τις προσπάθειες των ομάδων η παράταση δεν αποφθέχθηκε.



3 κίτρινες














Τρεις συνολικά ποδοσφαιριστές παρατηρήθηκαν με την κίτρινη στο δεύτερο 25λεπτο. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) των Οράνιε τιμωρήθηκε με κίτρινη για δυνατό φάουλ στον Δημήτρη Ζαλοκώστα. Ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) του Camelot είδε την κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κώστα Χρυσαφόπουλο. Ο Λάμπρος Φλωράκης τιμωρήθηκε με την κίτρινη στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς διότι τράβηξε από την φανέλα τον Νίκο Νικολάου, που ξεχύνονταν στην αντεπίθεση.





2 5λεπτά
Η παράταση κράτησε συνολικά 10 λεπτά και παίχτηκαν δυο  5 λεπτά. Το Camelot στο πρώτο λεπτό έπαιξε με 4 παίκτες λόγω της κίτρινης του Λάμπρου Φλωράκη.

Τα έχασαν Ράικος-Χρύ















Μοιραίοι των δυο ομάδων ήταν ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Και οι δυο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν και να μην εκτελεστούν πέναλτι.



Τραυματίες οι γκολκίπερ














Με πρόβλημα τραυματισμού από το 1ο μέρος έπαιζε ο γκολκίπερ του Camelot Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Αριστερά). Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Κώστας Λάππας (Φωτογραφία Δεξιά) των Οράνιε χτύπησε σε προσπάθεια του και συνέχισε το ματς με μικροπρόβλημα τραυματισμού.


7 εκτελέσεις
Συνολικά 14 φορές στήθηκε η μπάλα στην περιοχή και οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν χωρίς να πάρουν φόρα και έχοντας δικαίωμα μόλις ενός βήματος. Οι Οράνιε στάθηκαν τυχεροί και πήραν την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι
Γιώργος Γραβιάς Απόκρουση Κόκκοτου
Δημήτρης Ζαλοκώστας 0-1
Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος 1-1
Γιώργος Ζαγκότσης Οριζόντιο Δοκάρι
Πάνος Σιαλμάς Απόκρουση Κόκκοτου
Γιάννης Ζαλοκώστας 1-2
Περικλής Πλακιάς 2-2
Δημήτρης Νάσιος Απόκρουση Λάππα
Νίκος Νικολάου Άουτ
Νίκος Ράικος Απόκρουση Λάππα
Κώστας Σιταράς Απόκρουση Κόκκοτου
Λάμπρος Φλωράκης Απόκρουση Λάππα
Κώστας Χρυσαφόπουλος 3-2
Γιώργος Ράικος 3-3
Ηρακλής Καρατσίκης 4-3
Νίκος Κωστής Απόκρουση Λάππα






Πανηγυρισμοί των Οράνιε
Μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι και την απόκρουση του γκολκίπερ Κώστα Λάππα (Απέκρουσε 4 συνολικά), οι Οράνιε ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στην 4αδα.



Σκορ Ημιχρόνου: 1-2

Συνθέσεις Ομάδων

Οράνιε (Σταύρος Μαντής & Κώστας Μπόνιας): Λάππας, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου 1, Αζακάς, Χρυσαφόπουλος(Σιαλμάς, Πλακιάς, Γραβιάς 1)

Camelot (Ανδρέας Κυλλής & Δημήτρης Νάσιος): Κόκκοτος, Ζαλοκώστας Δ. 1, Φλωράκης 1, Ράικος Ν., Ζαλοκώστας Ι.(Νάσιος, Κωστής, Ζαγκότσης, Ράικος Γ.)

Διαιτητές: Στέλιος Σώμαλης & Λάμπρος Κολοκώτσιος



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος