Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Heaven-Αστέρας 7-10

Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Σκόραρε 6 φορές), ο οποίος οδήγησε τον Αστέρα στα ημιτελικά, κερδίζοντας το ισχυρό Heaven με 10-7.
Ο προημιτελικός του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου και άρχισε στις 9 το βράδυ. Τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι.
Ο Αστέρας του Αθανασίου-Ηλιάδη, παίζοντας ταχύτατες επιθέσεις και μέσα από όμορφους συνδυασμούς κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην 4αδα. Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Άλεξ Μπακαλίδης, ο οποίος σκόραρε 6 φορές και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
Το Heaven του Κώστα Γιαννακόπουλου δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση παρά το θετικό ξεκίνημα που έκανε στα πρώτα λεπτά. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις ταχύτατες επιθέσεις του αντιπάλου. Προσπάθησε να γυρίσει το ματς, βγάζοντας πάθος, ωστόσο δεν είχε τις κατάλληλες επιλογές στην επίθεση. 
Στα ημιτελικά ο Αστέρας θα «κοντραριστεί» με τους Οράνιε.

Πρόωρος τελικός
Κατά πολλούς η αναμέτρηση Heaven-Αστέρας χαρακτηρίστηκε ως πρόωρος τελικός, αφού αναμετρήθηκαν δυο ομάδες με δυνατό έμψυχο υλικό. Ο Αστέρας προκρίθηκε και είχε το σημαντικό αβαντάζ των 2 δυνατών ντέρμπι που έδωσε στον όμιλο, εν αντιθέσει με το Heaven που δεν πιέστηκε σε κανένα ματς.

Ο πιο θεαματικός προημιτελικός
Οι ομάδες προσέφεραν τον προημιτελικό με τα περισσότερα γκολ αποζημιώνοντας τους αρκετούς φιλάθλους που είδαν το ματς.

Αγωνίζονται με τους Οράνιε
Την Τρίτη ο Αστέρας θα αγωνιστεί στα ημιτελικά με τους Οράνιε του Κώστα Μπόνια. Οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες στην φάση των ομίλων με 4-4 σε ένα παιχνίδι, που σημαδεύτηκε από τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.

Χωρίς Αναστασόπουλο
Το Heaven αγωνίστηκε χωρίς τον προπονητή του Λάκη Αναστασόπουλο, ο οποίος απουσίαζε.

Στα γκολπόστ ο «Ντο»


Το αδύναμο σημείο του Αστέρα είναι η θέση του γκολκίπερ, αφού δεν υπάρχει καθαρόαιμος πορτιέρο. Τα γάντια φόρεσε ο μέσος Βασίλης Ντότσικας.


Έμειναν στον πάγκο
Δεν αγωνίστηκαν από πλευράς νικητών οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Κώστας Τσιλίκας, ενώ από το Heaven στον πάγκο έμειναν οι: Νεκτάριος Καρδαμπίκης και Πάνος Κοντογιάννης.

Είχε κέφια ο Άλεξ


Ο ποιοτικός άσσς του Αστέρα Άλεξ Μπακαλίδης σκόραρε 6 φορές και με δικές του προσωπικές ενέργειες έβαλε την «σφραγίδα» του στην πρόκριση της ομάδας. Είναι ο πρώτος σκόρερ του θεσμού έχοντας φτάσει τα 33 συνολικά!



Χατ-τρικ ο Κουρλός


Για την ομάδα του Heaven 3 φορές σκόραρε ο Δημήτρης Κουρλός, πτωχαίνοντας χατ-τρικ.

Πρωτοπορία για τον Αστέρα














Μπορεί το Heaven να άρχισε καλύτερα στο παιχνίδι, όμως ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 5-4. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με μακρινό σουτ και ο Κώστας Σταμούλης με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 2-0, όπου και στα δυο γκολ φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ Βασίλης Ντότσικας. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ και ο Άλεξ Μπακαλίδης με κοντινό πλασέ στα επόμενα δευτερόλεπτα ισοφάρισαν σε 2-2 για τον Αστέρα. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος σκόραρε για 2η φορά κάνοντας το 2-3 και ο Δημήτρης Κουρλός απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Άλεξ Μπακαλίδης με δυο τέρματα πέτυχε το 3-5. Ο Δημήτρης Κουρλός μείωσε στο 4-5 με κεφαλιά λίγο πριν την συμπλήρωση του 25λέπτου.







Από 1 time
Οι δυο ομάδες πήραν στο πρώτο 25λεπτο και το 1 time out που δικαιούνται. Στην πρώτη διοργάνωση του τουρνουά καμία ομάδα σε νοκ-άουτ ματς δεν έχει κάνει χρήση των time out που δικαιούταν. Ο Αστέρας πήρε ακόμη ένα time out στην επανάληψη



«Υπέγραψε» την πρόκριση ο Άλεξ


Ο Αστέρας με την ποιότητα του Άλεξ Μπακαλίδης βρήκε δίχτυα και πήρε την σπουδαία πρόκριση, παρά τις έντονες προσπάθειες του Heaven για την ανατροπή. Ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Αριστερά) με  όμορφο μακρινό δυνατό σουτ έκανε το 4-6, όταν η ομάδα του είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο αντίπαλος έπαιζε με 4. Ο Δημήτρης Κουρλός μείωσε σε 5-6. Ο Άλεξ Μπακαλίδης άδειασε δυο παίκτες στην γραμμή και τελείωσε όμορφα για το 5-7 και καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σκόραρε ξανά δυο απανωτά γκολ γράφοντας το 5-9. Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Βασίλης Ντουφεκιάς μείωσαν στο 7-9. Το 7-10 έγινε με γκολ του Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία Δεξιά), το οποίο ξεκίνησε από επέλαση του γκολκίπερ Βασίλη Ντότσικα, που πέρασε το κέντρο σε αυτήν την φάση.






Διαμαρτυρίες για γκολ
Ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και ο Βασίλης Ντότσικας μπλόκαρε την μπάλα σε ελεγχόμενη θέση. Ο ίδιος και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή. Ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος διέταξε να συνεχιστεί το ματς. Η φάση αυτή έγινε όταν το σκορ ήταν 5-6.



3 Κίτρινες


Για τους νικητές την κίτρινη αντίκρισε ο Άλεξ Μπακαλίδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Βασίλη Ντουφεκιά και ο Βασίλης Συγκελόπουλος για διαμαρτυρία. Πρώτα είχε «κιτρινιστεί» ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) του Heaven για ένα όχι και τόσο επικίνδυνο φάουλ στον Δημήτρη Τσιλιμέκη.



Σκορ Ημιχρόνου: 4-5

Συνθέσεις Ομάδων

Heaven (Κώστας Γιαννακόπουλος): Μεριγκούνης, Καρβέλης, Σταμούλης 2, Ντουφεκιάς 2, Κουρλός 3(Γιαννακόπουλος, Σαπούνης, Ξαγάρας, Αρκουμάνης)

Αστέρας (Δήμος Αθανασίου & Γιάννης Ηλιάδης): Ντότσικας, Ηλιάδης 1, Μπακαλίδης 6, Συγκελόπουλος 2, Τσιλίκας Α. 1(Τσιλιμέκης)

Διαιτητές: Στέλιος Σώμαλης & Λάμπρος Κολοκώτσιος






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος