Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μικτή Ευρυτανίας-Παναχαϊκή 0-8

Η Παναχαϊκή συνέτριψε με το ευρύ 8-0 την μικτή Ευρυτανίας, η οποία αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις. Οι Αχαιοί είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια δυνατή προπόνηση κόντρα στους επίλεκτους της ΕΠΣ.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/8 στο αθλητικό κέντρο και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα. Την παρακολούθησαν περίπου 60 με 70 φίλαθλοι.
Η Παναχαϊκή του Τίμου Καβακά έδωσε το πρώτο της φιλικό ματς στο Καρπενήσι, το οποίο σίγουρα δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα. Οι Πατρινοί κυριαρχώντας πλήρως και στα δυο ημίχρονα σκόραραν αρκετές φορές και πήραν μια εύκολη φιλική νίκη. Είχαν την υπεροχή σε όλο το διάστημα του ματς και δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση. Παράλληλα έβγαλαν αρκετές όμορφες επιθέσεις.
Η μικτή Ευρυτανίας του Δημήτρη Αντωνίου παρατάχτηκε στο φιλικό με μόλις 14 ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου η αποφυγή της συντριβής έμοιαζε ακατόρθωτη. Οι Ευρυτάνες έτρεξαν πολύ στο πρώτο μέρος, όπου διατήρησαν το σκορ χαμηλά στο 0-3. Στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στους ίδιους ρυθμούς και εξ αιτίας της κόπωσης και της αποχής από της προπονήσεις δέχτηκε τον διασυρμό. Οι παίκτες της μικτής δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη προετοιμασία με τα σωματεία τους.
Η Παναχαϊκή θα αγωνιστεί την Τρίτη(13/8) σε νέα φιλική αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Ελάχιστοι θεατές
Το ματς στο αθλητικό κέντρο παρακολούθησαν περίπου 60 με 70 θεατές.


Απουσίες λόγω προετοιμασιών
Η μικτή δεν είχε στην διάθεση της ποδοσφαιριστές από την Μυρίκη και τον Αίολο, αφού οι αθλητές έχουν ξεκινήσει προετοιμασία με τους συλλόγους τους. Αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από παίκτες του ΑΠΟΚ.

Τεχνικός ο Αντωνίου


Τους παίκτες της ΕΠΣΕ καθοδήγησε από τον πάγκο ο ενωσιακός προπονητής των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Αντωνίου.

2γκολ ο υπό δοκιμή Τζέρι


Ο επιτελικός μέσος Τζέρι δοκιμάστηκε για την Παναχαϊκή και άφησε καλά στοιχεία. Σκόραρε δυο φορές και έδειξε και ότι έχει αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση. Μελανό σημείο η κακή φυσική κατάσταση, η οποία ήταν λόγος να αποχωρήσει στα μισά της επανάληψης.

Ντεμπούτο Μαραγκουδάκη


Ο πρώην παίκτης του Πλατανιά Μάρκος Μαραγκουδάκης έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με την νέα του ομάδα. Έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Είχε προπονηθεί και πέρυσι στο Καρπενήσι με τους Χανιώτες.

«Ξεχώρισαν» Ζλάτκο-Κιάσσος

 












Ο αριστερός χαφ Νεμάνια Ζλάτκοβιτς (Φωτογραφία Αριστερά) ξεχώρισε σκοράροντας δυο φορές. «Εγκέφαλος» της ομάδας ήταν ο έμπειρος μέσος Κώστας Κιάσσος (Φωτογραφία Δεξιά), που παρά τα 37 του χρόνια είναι παίκτης άλλης κλάσης.

Συνομιλία Αναστασόπουλου-Καβακά














Πριν την έναρξη του φιλικού μας ο προπονητής της Παναχαϊκής Τίμος Καβακάς (Φωτογραφία Δεξιά) είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προπονητή της Μυρίκης Λάκη Αναστασόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά). Οι δυο τους διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες στο Λεωνίδιο.


Σχόλια για το γήπεδο
Σε συζητήσεις μεταξύ παικτών, αλλά και ανθρώπων της Παναχαϊκής εκφράστηκαν παράπονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.


Α΄ Μέρος

Στο μισό γήπεδο
Η Παναχαϊκή στο πρώτο μέρος έπαιξε τους Ευρυτάνες στο μισό γήπεδο, κυριαρχώντας πλήρως.

Άνοιξε το σκορ ο Τζέρι
Λίγο πριν συμπληρωθεί το 1ο 5ο λεπτό ο έγχρωμος Τζέρι έκανε το πρώτο σουτ προς την εστία της ΕΠΣΕ και με ένα πανέμορφο σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ρεσίτη και με ένα θεαματικό τέρμα άνοιξε το σκορ.



0-3 με Ζλάκτοβιτς και Κοντογουλίδη


Στο 33ο λεπτό ο Κώστας Κιάσσος με όμορφη μπαλιά βρήκε τον Νεμάνια Ζλάτκοβιτς που πλάσαρε από κοντά υποδειγματικά για το 0-2. Ο φορ Βαγγέλης Κοντογουλίδης (Φωτογραφία) στο 33ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βιγαρέχο και με κεφαλιά  πέτυχε το τρίτο τέρμα των Πατρινών.




Δεν απείλησαν
Οι παίκτες της Ευρυτανίας δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια τελική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Τζέρι με καταπληκτικό μακρινό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στο δεξί «παραθυράκι» του Ρεσίτη και «έγραψε» το 0-1.
11΄: Μακρινό σουτ του Ζλάτκοβιτς πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της ΕΠΣΕ.
18΄: Ο Παληγεώργος σέντραρε από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Κοντογουλίδη πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
21΄: Μακρινό σουτ του Μαραγκουδάκη πέρασε λίγο πάνω από την εστία της ΕΠΣΕ.
23΄: Ο Κιάσσος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Κοκκίνη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ από την δεξιά γωνία του Ρεσίτη.
30΄: Χαμηλό σουτ του Καραμανλή από μακρινή απόσταση απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ της ΕΠΣΕ.
33΄: Ο Κιάσσος με άψογη μακρινή μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Ζλάτκοβιτς τετ α τετ με τον Ρεσίτη, πλάσαρε στην αριστερή γωνία και πέτυχε το 0-2.
38΄: Ο Μαραγκουδάκης σέντραρε από αριστερά και σουτ του Κιάσσου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
41΄: Ο Βιγαρέχο σέντραρε από αριστερά και ο Κοντογουλίδης με κοντινή όμορφη κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
43΄: Ο Μαραγκουδάκης έβγαλε τον Τζέρι τετ α τετ με τον Ρεσίτη, ο έγχρωμος άσος σούταρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Β΄ μέρος

Ξεκίνημα με τους ίδιους «δράστες»
Η Παναχαική ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και σκόραρε δυο φορές με τους ίδιους πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους. Στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο Τζέρι πλάσαρε στην έξοδο τον Ρεσίτη και δυο λεπτά αργότερα ο Κερκυραίος Σπύρος Σπίνουλας σέντραρε και ο Ζλάτκοβιτς με κεφαλιά σκόραρε το 0-5. 



Συμμετοχή Φαρμάκη & Καβύρη














Στο δεύτερο μέρος με την ομάδα της μικτής αγωνίστηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΚ ο στόπερ Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Αριστερά). Επίσης αγωνίστηκε ο επιθετικός Κώστας Καβύρης (Φωτογραφία Δεξιά) του Χαλκηδονικού, ο οποίος είναι φίλος του γκολκίπερ Δημήτρη Ρεσίτη.


Το 6ο ο Πλέγας
Ο δεξιός οπισθοφύλακας Σπύρος Σπίνουλας (Είχε αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΚ με τα χρώματα της Βολίδας το 2009) δημιούργησε και το 6ο τέρμα σέντραρε και ο Κώστας Πλέγας εύκολα με προβολή από κοντά διαμόρφωσε το 0-6.

0-8 και λήξη

 












Στο 81΄ ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος σέντραρε και ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) άθελα του με κεφαλιά πέτυχε το αυτογκόλ. Στο 84ο λεπτό ο Φατιόν Άντονι (Φωτογραφία Δεξιά) με χαμηλό πλασέ χρίστηκε σκόρερ για το τελικό 0-8. Μετά το 8ο τέρμα ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος σφύριξε την λήξη του φιλικού «τεστ».

Δοκιμάζει Σταμόγιαννο
Χρόνο συμμετοχής πήρε ο 21χρονος πρώην παίχτης μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού Παναγιώτης Σταμόγιαννος, που δοκιμάζεται από τον Τίμο Καβακά.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ζλάτκοβιτς έκανε την κάθετη για τον Τζέρι, ο οποίος πλάσαρε στην έξοδο τον Ρεσίτη στην δεξιά του γωνία και διαμόρφωσε το 0-4.
50΄: Ο Σπίνουλας σέντραρε από δεξιά και ο Ζλάτκοβιτς με κοντινή κεφαλιά στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 0-5.
55΄: Μακρινό σουτ του Ζλάτκοβιτς πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
56΄: Ο Ζλάτκοβιτς βρέθηκε σε θέση τε τα τετ με τον Ρεσίτη όμως πλάσαρε από κοντά άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
57΄: Δυνατό σουτ του Μαραγκουδάκη απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο Ρεσίτη.
69΄: Πλασέ του Γκούρτσα έφυγε άουτ από κοντά.
71΄: Ο Σπίνουλας έκανε την προσπάθεια από δεξιά, γύρισε για τον Πλέγα, που εύκολα στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή εύκολα σκόραρε (0-6).
76΄: Χαμηλό σουτ του Πλέγα εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΕΠΣΕ.
81΄: Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ξαγάρας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και άθελα του σημείωσε αυτογκόλ για το 0-7.
84΄: Ο Βασιλαντωνόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά για τον Άντονι που με χαμηλό σουτ στην κλειστή δεξιά γωνία τους ΕΠΣΕ έγραψε το τελικό 0-8.

Συνθέσεις Ομάδων


Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης, Μπακαλίδης, Πασσάς, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Αντωνίου(68΄ Φαρμάκης), Κρασιάς, Αθανασόπουλος(46΄ Κουτσουπιάς), Κόγιας, Ξαγάρας, Γιαννακόπουλος(56΄ Καβύρης)

Παναχαϊκή (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης(46΄ Σταυριανός, 74΄ Παπαδόπουλος), Βαγγελόπουλος(58΄ Βασιλαντωνόπουλος), Παληγεώργος(46΄ Σπίνουλας), Βιγαρέχο(63΄ Λίτσης), Τζέρι(65΄ λ.τρ. Γκούρτσας, 84΄ Δήμας), Κοκκίνης(68΄ Χούσα), Καραμανλής(58΄ Σταμόγιαννος), Κιάσσος(46΄ Άντονι), Κοντογουλίδης(58΄ Κωστόπουλος), Ζλάτκοβιτς(63΄ Χοτζάλι), Μαραγκουδάκης(68΄ Πλέγας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος