Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μυρίκη-Πανηλειακός 0-9

Σε φιλικό, το οποίο είχε προπονητικό χαρακτήρα ο Πανηλειακός επικράτησε εύκολα με 9-0 της Μυρίκης σε έναν αγώνα, ο οποίος δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Κεντρικό γήπεδο) και άρχισε στις 6:15. Τις δυο ομάδες χωρίζουν δυο κατηγορίες, καθώς οι Πυργιώτες θα αγωνίζονται στην Football League, ενώ οι Ευρυτάνες στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Ο Πανηλειακός του Πέτρου Δημητρίου «ξεμούδιασε» μετά τις συνεχόμενες προπονήσεις, δίνοντας το πρώτο του ανεπίσημο «τέστ». Σκόραρε 5 φορές στο πρώτο μέρος και 4 φορές στην επανάληψη, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Καμερουνέζους του ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πέτυχαν 6 γκολ συνολικά. Το φιλικό δεν προσφερόταν για συμπεράσματα για τον Πανηλειακό και δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε πολλούς ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου ύστερα και από το φιλικό με το Αιγάλεω αντιμετώπισε ακόμη μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Περιορίστηκε όπως ήταν φυσικό σε παθητικό ρόλο, γνωρίζοντας την συντριβή. Οι «κόκκινοι» έχουν μόνο οφέλη από τέτοια παιχνίδια, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους εναντίον σε επαγγελματίες αντιπάλους.
Η Μυρίκη θα αντιμετωπίσει σε νέο φιλικό παιχνίδι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου την Λαμία στο γήπεδο του Avaris, ενώ η ομάδα της Ηλείας θα πάρει τον δρόμο της  επιστροφής.

40 φίλαθλοι
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 35-40 φίλοι του ποδοσφαίρου, βλέποντας τον Πανηλειακός να φτάνει πανεύκολα στην νίκη.


Σφύριξε ο Βελέντζας


Ο άμεσος συνεργάτης Πέτρου Δημητρίου, Λευτέρης Βελέντζας και άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής Λευτέρης Βελέντζας διεύθυνε το φιλικό, χωρίς να έχει βοηθούς.

Κοντά το Δ.Σ.-Εκτός 2

 












Το παιχνίδι παρακολούθησαν από πλευράς διοίκησης της Μυρίκης οι: Νίκος Τσώνης, Γιώργος Λιάγκας, Γιάννης Ζαραβέλης και Γιάννης Χαντζόπουλος. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Δεξιά) και Αποστόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά), που είδαν το ματς.


Αναχωρεί αύριο
Ο Πανηλειακός ολοκλήρωσε την 9ημερη προετοιμασία του στο Καρπενήσι και θα αναχωρήσει για τον Πύργο αύριο Παρασκευή 30 Αυγούστου μετά την πρωινή προπόνηση. Διέμεινε στο Hotel Spa Montana. Οι παίχτες θα έχουν ρεπό το Σαββατοκύριακο.

«90λεπτος» ο Αλυσανδράτος


Ο μοναδικός παίχτης του Πανηλειακού που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν ο 23χρονος νεααποκτηθείς τερματοφύλακας Χάρης Αλυσανδράτος, που έπαιξε πέρυσι στον Εθνικό Αστέρα. Δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι: Βαγγέλης Πίτκας και Κώστας Μανιάτης.

Δραστήριος ο «Κόκος»


Ξεχώρισε στο πρώτο 45λεπτο από πλευράς Πανηλειακού ο Κώστας Κωνσταντινίδης, που αγωνίστηκε και στις δυο πτέρυγες. Ο 33χρονος σκόραρε με πέναλτι και την περασμένη σαιζόν έπαιζε στην Παναχαϊκή.

Άρχισε με Φακίτσα


Κάτω από τα δοκάρια της Μυρίκης ξεκίνησε ο Στάθης Φακίτσας. Ο 28χρονος τερματοφύλακας αναμένεται να αποκτηθεί από τον Απεραντιακό.

Τα επόμενα φιλικά
Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (1-9) την Λαμία, την Δευτέρα (2-9) την Ποταμιά και την Τετάρτη (4-9) την Λάρισα.

4 έπαιξαν ολόκληρο

 
Για λογαριασμό της Ευρυτανικής ομάδας όλον τον αγώνα έπαιξαν οι: Κώστας Ζαραβέλης, Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Κέντρο), Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά) και Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Αριστερά).

Α΄ Μέρος

4αρα σε 9 λεπτά+1
Η ομάδα του Πέτρου Δημητρίου σκόραρε 4 συνολικά γκολ το διάστημα 10΄-19΄, έχοντας συνεχώς τον έλεγχο. Πέτυχε άλλο ένα τέρμα με πέναλτι στο 28ο λεπτό.


Θετικά δείγματα ο Μπιτάνγκ


Δυο φορές χρίστηκε σκόρερ ο 21χρονος υπό δοκιμή Καμερενούζος μεσοεπιθετικός Κλάρενς Τζούνιορ Μπιτάνγκ. Άνοιξε το σκορ στο 10΄ και πέτυχε το 0-4 στο 19΄. Είναι διεθνής με την Εθνική νέων του Καμερούν και τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδες της Ταϋλάνδης.



Τέρμα με αυτογκόλ


Από σέντρα του Κώστα Κωνσταντινίδη και προσπάθεια του Μπιτάνγκ ο στόπερ Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία) υπό πίεση αντιπάλου σημείωσε άθελα του αυτογκόλ στο 15΄, κάνοντας το 0-2.

Σκόραρε και ο Πίγκλα


Ο 27χρονος από το Τσάντ επιθετικός Κονσταντέν Πίγκλα άφησε καλές εντυπώσεις. Πέτυχε ένα τέρμα (Το 0-3 στο 17΄), ενώ είχε συμμετοχή και σε άλλες φάσεις.


Γκολ από την «άσπρη» βούλα


Οι Πυργιώτες πέτυχαν το 0-5 στο 28΄ με πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο πλάγιος χαφ Μίλτος Καλαϊτζίδης (Φωτογραφία) είχε κερδίσει το πέναλτι από τον Δημήτρη Γκορόγια.



Γρήγορη αλλαγή














Μόλις στο 19΄ ο Λάκης Αναστασόπουλος αντικατέστησε τον επιθετικό Κώστα Λιάγκα (Φωτογραφία Αριστερά) και πέρασε στο γήπεδο τον μέσο Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Καλαϊτζίδης πάσαρε στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος έπιασε από θέση δεξιά σουτ-βολέ, που έφυγε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
10΄: Ο Πίγκλα πλαγιοκόπησε την  πτέρυγα από δεξιά, σέντραρε ο Μπιτάνγκ σούταρε και  ο Φακίτσας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και με νέο σουτ ο ίδιος παίχτης διαμόρφωσε το 0-1.
14΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαραβέλη Χ., ο Λέρης δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Αλυσανδράτου.
15΄: Ο Κωνσταντινίδης έκανε την σέντρα από την δεξιά πλευρά, ο Μπιτάνγκ επιχείρησε να μπει στην φάση και ο Ζαραβέλης Κ., που βρέθηκε υπό πίεση πέτυχε αυτογκόλ με προβολή προ αντιπάλου του, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της ομάδας του (0-2).
17΄:  Ο Κωνσταντινίδης σέντραρε από αριστερά, ο επερχόμενος Πίγκλα με δυνατό ευθύβολο χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Φακίτσα, «γράφοντας» το 0-3.
19΄: Ο Πίγκλα σούταρε έξω από την περιοχή, ο Φακίτσας απέκρουσε ο Μπιτάνγκ πήρε το «ριμπάουντ» και σημάδεψε με σουτ την δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-4).
28΄: Ο Καλαϊτζίδης ανατράπηκε από τον Γκορόγια, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε άψογα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Φακίτσα (0-5).
37΄: Ο Πίγκλα τροφοδοτήθηκε από τον Καλαϊτζίδη και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Ευρυτάνων.
41΄: Ο Κωνσταντινίδης πάσαρε στον Σαραμαντά, που ελίχτηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και σούταρε διαγώνια λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Σε χαλαρούς ρυθμούς
Συνέχισε με διαφορετικά πρόσωπα αυτήν την φορά να επιβάλλει την κυριαρχία του ο Πανηλειακός, που έφτασε το σκορ στα επίπεδα το 0-9.

Χατ-τρικ ο Ν΄ Τζιοντό


Ο 28χρονος Καμερουνέζος Εντουάρντ Ν΄ Τζιοντό έκανε θετικό ντεμπούτο, σκοράροντας τρεις φορές και κάνοντας και μια ασίστ. Αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή, έχοντας περάσει από την Φερεντσβάρος και την Χόβεντ. Πέτυχε γκολ στο 63΄, στο 77΄ και στο 84΄. 



Μια φορά η μπάλα στο τέρμα


Ο θεατής..του αγώνα Χάρης Αλυσανδράτος μπλόκαρε μόλις μια φορά την μπάλα από χτύπημα φάουλ του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) στο 48΄.


Καλά στοιχεία ο Ματιάσεβιτς


Ο Σέρβος επιθετικός Ματιάσεβιτς δοκιμάζεται από τον Πέτρο Δημητρίου. Σκόραρε το 0-6 στο 50ο λεπτό.


Έπαιξε ο Χ. Γενιτσαρόπουλος


Την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση για φέτος έκανε με τα χρώματα της Μυρίκης ο 24χρονος επιθετικός Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Θα αποκτηθεί και επίσημα από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας.

Δοκάρι Αποστολόπουλου


Στην επιστροφή του σε Ευρυτανικό γήπεδο ο πρώην ποδοσφαιριστής του Π.Ο. Ελασσόνας σημάδεψε στο 65΄με κεφαλιά το δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη, ύστερα από κόρνερ του Φώτη Σουλελέ.


Συμμετοχή για 2

 












Με τον Πανηλειακό πήραν χρόνο συμμετοχής ένας έγχρωμος Αφρικανός αμυντικός χαφ και ένας επίσης έγχρωμος Γάλλος στόπερ. Ωστόσο κανένας από τους δυο δεν πρόκειται να αποκτηθεί. Ο πρώτος από αυτούς είναι ο 22χρονος Καμερουνέζος Ερίκ Νιάτσου Ν΄ Ντεμά, που αγωνιζόταν στο Στρασβούργο. Ο δεύτερος είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη από θέση δεξιά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Αλυσανδράτος.
50΄: Ο Ματιάσεβιτς έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Ν΄ Τζιοντό και πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Μεριγκούνη, διαμορφώνοντας το 0-6.
62΄: Πολύ ωραίο σουτ του Ν΄ Τζιοντό εκτός περιοχής απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ψηλά στο τέρμα του ο πορτιέρο των πρωταθλητών Ευρυτανίας.
63΄: Σέντρα του Σουλελέ από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Ν΄ Τζιοντό κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη (0-7).
65΄: Ο Σουλελές εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Αποστολόπουλος με κεφαλιά τράνταξε την συμβολή του αριστερού κάθετου και του οριζόντιου δοκαρίου του Α.Ο.Μ.
70΄: Από λάθος της αντίπαλης άμυνας, ο Ματιάσεβιτς σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ.
77΄: Ο Ν΄ Τζιοντό «στριφογύρισε» μέσα στην περιοχή και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη διαμόρφωσε το 0-8.
83΄: Σουτ του Ματιάσεβιτς απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Ζαραβέλης Κ., για να μπλοκάρει στην συνέχεια ο Μεριγκούνης.
84΄: Ο Ν΄ Τζιοντό συνδυάστηκε με τον Ματιάσειβτς και με σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης πραγματοποίησε το 0-9.
87΄: Σέντρα του Μαρτίνου από αριστερά, πλασέ του Ματιάσεβιτς πάνω στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας(46΄ Μεριγκούνης), Ζαχαράκης(46΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Παχής, Ίβρος(58΄ Γκορόγιας), Ζαραβέλης Κ., Ζαραβέλης Χ., Φούκας, Τσίπρας(46΄ Σταμούλης), Σιταράς Α.(61΄ Στόκας), Λέρης(46΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Λιάγκας Κ.(19΄ Γκορόγιας, 46΄ Σιταράς Κ.)

Πανηλειακός (Πέτρος Δημητρίου): Αλυσανδράτος, Χαλούλος(46΄ Κωνσταντόπουλος), Σαραμαντάς(46΄ Μαρτίνος), Κοτσώνης(46΄ Μπιταξής), Λίτσος(46΄ Αποστολόπουλος), Νάστος(46΄ Ανσόνγκ), Γανωτής(46΄ Ν΄ Ντεμά, 63΄ Υπό Δοκιμή Παίχτης, 80΄ Παπαδημητρίου), Καλαΐτζίδης(46΄ Μπράβος), Μπιτάνγκ(46΄ Ν΄ Τζιοντό), Κωνσταντινίδης(46΄ Σουλελές), Πίγκλα(46΄ Ματιάσεβιτς)

Διαιτητής: Λευτέρης Βελέντζας (Βοηθός Προπονητή Πανηλειακού)



























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας